• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Mamadan bıktııı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ya kızlar ne güzel ıspanak yedi kereviz yemedi yoğurdamı katmalı falan muhabbeti..
ben o haldeyim ki iki lokma bişey yesinde ne yerse..besin değeri falan da önemli diil artık..doktor oğlumun kilo alımını çok yetersiz buldu.haliyle.en az 500 mama+meyve yoğurt muhallebi vesaire diyolar ya,benimkinin tüm yeyip içtiklerinin cc sini toplasan 500 ü bulmuyo.o da her lokması binbir güçlükle.ya bi çocuk hiçbişeyi mi sevmez.denemediğim tat denemediğim yedirme şekli kalmadı..doktor bana ilgisiz kötü anne muamelesi yaptı bi dolu nutuk çekti dengeli beslenmesi şöyle gerekli böyle önemli..allahtan kızım(ikizi) yüzümünakı muayeneye girince ikna oldu oğlanla ilgili anlattıklarıma.ama çözüm bulamadı.
netten araştırdım iştah yapar dedikleri ne varsa balıkyağı,bıldırcın yumurtası havuçtohumu dut şurubu,hepsini aldım ama veremiyorum ağzını bıçak açmadığı için Ozan beyin

bi de pekmez muhabbeti olmuş geçmişte.. pekmezin sütürünleriyle birlikte verilmemesi gerektiği demirle kalsiyumun birbirini bağladığı bi şehir efsanesiymiş.çünkü pekmezde demirden çok kalsiyum varmış.doktorlara bu tıp fakültesinde öğretilen bişey değil.onlarda bilim adamlarının açıklamalarından öğreniyolar-ki bilim adamlarının konuyla ilgili söyledikleri son söz şimdilik bu..mamayada yoğurdada meyvesinede katıyorum ben kızımın,demir damlasını vermeyi unutuyorum çünkü genellikle.hemoglobini çok yüksek çıktı,bunu da pekmeze bağlıyorum

bademcık canım hıç uzulme ....senın sucun degıl bazı bebekler gercekten ıstahsuız oluyoo.......sevdıgı bısey varsa daha cok onu ver sevmıyoosa cok da zorlklama.........benımkıler cok sukur azda olsa herseyden yıyolar kıloları aman aman degıl ama alt sınırdada degıl dr agıdıcez bakalım ne dıcek .........yoğurt mayalıyorum hergun yıyoılar sebze corbası muhallebu kasık maması kahvalytı..........pekmez sabah kahvaltıya koyuyorum daha cok harnup pekmezı ama donusumlu bıtınce uzumm alıcam samsunsdan ablamdan elma ve armut pekmezıde ıstedım koyluler yapıyo sekersız cok dogal..........onlarıda kullanıcam ınşş.....aradada devam sutu alıyolar azda olda ve cay......ıyıce hareketlendıler seda ayaga kalkıyoo elını tutunca yuruyoo dıger ıkısı surunmek ve dönmekle mesgul saglkla buyusunler ınşşş.............demırı bende unututorum ama ıkı gunde bır vermeye calısıyorum balık yagında unututyorum.........ben haftanın uç gunu bıldr yunm verıyorum dr onermıstı zaten dıger gunler normal yum bazen sadece peynır ............bımlerede lor poeynır var pastoruze yenı gelmış sanırım cok guzel lor peynır cok kalsıyum içerıyoı daha cok tavs edılıyoo onu kullanıy bu ay yada labne bazen teneke peyn ama puturlu dıye sevmıyolar yıne baslıcam onada ...yesınlerde ınşş................ama herseyı verecem dıye bısey yok daha oncede dedım bızde yemedık herseyı ........aslında sebze vıtamını var onu sorucam dra .....bu hafta semızotu koydum tavuk koydum daha balık denemedım yaa opt sızı

sabah yedıde uyanıyolar............
8 bucuk ta kahavaltı .........peynır buskuvu yum pekmez tereyagı.........bazen bıuskıv yerıne kahvaltı mamasından koyuyorum hazır
sonra azcık uyuyolar...........11 bucukta meyve yogurt
öğle bırde uyuyolar ............kalkınca genellıkle 3 te.........sebze corbası.............bı saat sonra devam maması
6 bucukta yıne yogurt mama karısımı vetya busk .........karısımı...........
azcık yıne uyuolar veya uyutamıtorıum
aksam 8 bucukta kecısutunden muhallebı sonra gece uykusuna yatış devam mamasıyla..........arada su ve cay...........benım menummm bu kızlar

bademcik Allah kolaylık versin gerçekten iştahsız çocuklar annelerin en büyük sıkıntısı.diş olayımız başladıından beri bende senden farklı değilim.özellikle cuma gününden bu yana ağzını açmıyor resmen.kendimiz yerken kucağıma alıp öyle yediriyorum ancak..sofrayı karıştırmak hoşuna gittiğinden oyalayarak yediriyorum.en sevdiği şey salatanın suyuna batırılmış ekmek :)) kim yer kerevizi brokoliyi orda mis gibi patates kızartması varken :)) hiç bişey yememesindense varsın bunları yesin diyorum,mama sandalyesinide istemiyo artık çünkü ordan karıştıramıyo sofrayı :) önce onu doyuruyorum kucağıma alıp,onun suyundan onun tanesinden derken yine bişeyler yemiş oluyor..dün ıspanağıda severek yedi ve çok şaşırdık.işte böyle kızlar,sanırım biraz daha yıpranacağız ama yavrularımıza değer...

sabah yedıde uyanıyolar............
8 bucuk ta kahavaltı .........peynır buskuvu yum pekmez tereyagı.........bazen bıuskıv yerıne kahvaltı mamasından koyuyorum hazır
sonra azcık uyuyolar...........11 bucukta meyve yogurt
öğle bırde uyuyolar ............kalkınca genellıkle 3 te.........sebze corbası.............bı saat sonra devam maması
6 bucukta yıne yogurt mama karısımı vetya busk .........karısımı...........
azcık yıne uyuolar veya uyutamıtorıum
aksam 8 bucukta kecısutunden muhallebı sonra gece uykusuna yatış devam mamasıyla..........arada su ve cay...........benım menummm bu kızlar

tu tu tu maaşallah Muallim,kurulmuş gibiyler senin üçüzler..benimkilerin uyku saatleride süreleride hergün bi başka..sen kızlara tüm gün toplamda ne kadar devam maması veriyosun?
kızım oğlan gibi diil.iştahı yerinde.dr u 700 cc mama alsın dedi ama bende ona senin gibi yapıyorum,kahvaltı yoğurt çorba meyve vs ye öncelik veriyorum 500 mama veriyorum.versem 1000 de alır ama ben artık bizler gibi yemeye başlasın mamalardan kurtulalım istiyorum.inek sütüde veriyorum bazen suyla karışık.günde 1 öğün ikisinede kuru meyvelerle muhallebi yapıyorum.doktor çok faydalı dedi.incir üzüm ya da kayısı,mısırun,tereyağı,pekmez,tahin,az ceviziçi

aslında tek hesaba vurunca devam maması cok almıyolar 500 cc yı bulmaz geceyle belkı .........ınek sutu yerıne kecı sutu ver bence benımkıler sevmedı sutu ya alıştılar bebelec a..........uzum nasıl yapıyosun kaynatıpta suyunamı muhallebı yapıyon ben kayısı ve uzumu öle yapıyoom

Kızlar bugün hastanedeydik kızımın kontrolü güzel geçti çok şükür. Kilosu 7250 gr olmuş boy da 64 cm ölçtü. Ek besin önerilerinde bulundu netteki ve sizden okuduklarımdan farklı bir noktaya değiinmedi. Artık destekli oturtmaya başla dedi biz kucagımızda oturtuyorduk zaten. Fiziksel gelişimine süper dedi yaşıtlarını yakalamış 6 aylık bebeğin sınırları içerisinde dedi, Nörolojik gelişimi içinde 4 aydan çok daha ii dedi. Bizim özel doktorumuz yok üniversite hastanesinin poliklinikte takip oluyoruz bizden nöroloji muayene istemediler bende sormadım. Gelişimsel Pediatri diye bir bölüme gönderdi randevu verdiler orda baklcakmış birde bende bilmiyorum.Kızım kabızlık çekiyor ek besine başlayalı söylemeyi unutmuşum...

dün kızıma tarhana çorbası yedirmek istedim pek sevmedi, tatlı şeyler daha çok hoşuna gidiyor sanırım..Bu günde sebze püresi deniycem bakalım..

kızlar muhallebiyi nasıl pişiriyosunuz,değişik tarifler var mı elinizde?
ben bi gün pirinç unu bi gün incirli veriyorum,utku sıkıldı sanırım..bebeklerinizin iştahla yediği bi kaç tarif verirseniz sevinirim

canım ben bazen muhallebıye meyve puresı koyuyorum bazen uzum suyu sıkıyorum bazen pekmez............napalım böle ıdare edıcez ınş bıkac ay sonra herseyı yemeye baslarlar

Merhaba arkadaşlar... bebeğim meyve yemiyor. İlk başlarda çok güzel yiyordu, ama yaklaşık bir aydır mümkün değil yemiyor. En çok yoğurt seviyor onun içine karıştırıp vermeyi denedim, onu bile yemedi. Eline veriyorum bir iki yalıyor, ısırıyor ama yeterli değil tabi ki. Ne yapacağımı şaşırdım. Sizler nasıl yediriyorsunuz?

ooo bu sayfa gırmeyelı cok oldu..........deryacım muhallebısıne kat ver yada kasık mamasına ...anlamaıcaktır ıyıde olur ben bazen öle yapıyorum acaba eksımı oluyoo bı bak...........ınşş yenıden yer buskıvıyle karıstır ..

deryacım,bebeklerde sıkılıyorlar sanırım hep aynı şeyleri yemekten. benim oğlumdada durum aynı. yoğurdu çok severek yerken birgün yememeye başladı.şimdi o düzeldi.meyve yemiyor seninki gibi önceleri iştahla yerken.biarada çorbaya aynı şey oldu.ben ara veriyorum böyle durumlarda.1 hafta vermiyorum.sonra yine iştahla yiyo benimki.bu ara da meyve yemediği için m... markasının hazır meyve pürelerini verdim bi kaç defa.baktım iyi yiyo.onun içine elma,muz vs evde ne varsa biraz katmaya başladım son üç gündür böyle veriyorum

Teşekkürler yağmurlu, el muallim... aynı şeyleri yaşıyoruz demek ki.dediğiniz gibi yapayım. Geçen gün sabah programının birinde doktorlar, bebeklerin yiyeceklerini karıştırmayın, ayrı ayrı yedirin, tadlarını bilsin yediklerinin demiş, komşum anlattı, dedim sanki yiyor da, bir damak tadını öğrenmesi kaldı:)) Zaten zar zor yediriyorum, hiç eski iştahı yok, diş çıkarıyor bu aralar, kilosu da düştü. bir de millet gelip gidip bu çocuk kilo alacağına zayifliyor diye laf ediyor ya, sinir oluyorum... Allah bebeişlerimize de bize sağlık versin, kolay gelsin hepinize...

haklısın ya ne ayrı ayrı yemesuı once bı yesınler ınş sonra zaten zamanla ayrılacak besınler .........ınş ıkı uç ay sonra ayrı vermeye calıscam bakalım sımdı bu hafta ellerıne cubuk kraker verıyorum yıyolar azar zazar kusmuyolar artık ..........ınş alışcaz ..

bende girmeyeli çok oldu:)))
muallim kızların maaşallahı var..benim oğlan sıralıyo,baba mama diye dolaşıyo sürekli..kız daha emeklemede...
kilolar 8400- 8100....oğlum hala iştahlı bi bebek değil..bebek sütlerine kaşık maması katıp veriyorum.muhallebi veriyorum kilo alsınlar diye.bu ara benimkilerde çorbayı bıraktılar.masada bizim yediklerimize atlıyolar.öğlen minnacık bi parça hamsi verdim ozana,kustu...böyle böyle büyüyolar işte

maşallah bademcik benimki 11 kilo kilosu fazla olduğu için diyet yapıyoruz:))) benimki hiç emeklemiyor sıralıyor baba mama dede gel ver falan diyor grip birde diş çıkmadı henüz

bademcık ınş buyuyolar dedıgın gıbı olsun zorlama bakalım artık bende farkedıyorum damak tadları daha ıyı gelısıyoo yemek ıstemıyolar baze............hıram az yedır ama herseyı ver merak etme yurusun verecek kılolar zaten benımkıler emeklıyo bırı sıralıyo ....dıslerı cıktı hepsının dıla ustten dorduncuyu cıkarıyoo saglıklı gunler ınşş sıze

Back