Premature Bebekler Mamadan bıktııı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Merhaba;

Bizim drumuz bıldırcın yumurtası ve keçi sütünü kesinlikle 1 yaş sonrası için öneriyor ama burda okuduğum kadarıyla birçok arkadaş veriyor bebeklerine biraz şaşırdım açıkçası...:uhm:

keçi sütünü anlıyorum da bıldırcın yumurtasındaki yasak neden,yani mantığı ne imiş?
bizim doktorumuz bal,inek sütü,yumurta beyazı,tuz ve allerji nedeniyle çilekle kiviyi önermiyor o kadar

bende kızları öpüyorum birer birer koklayarak..maaşallah emekleme pozissyonu almış nerdeyse fotoğraftaki.
ben et kullandığım çorbalara 1 domates ve 5-6 dal maydonoz koyuyorum,koku çok olmuyor.birde arpa şehriye.iştahlı yiyor.
tarhana için makroyla carrfeura birde mahallemizdeki marketlere baktım bulamadım ama demekki gözümden kaçmış

nevracım yasak degıl canım dr ozellkle sakıncası yok dedı bıldırcın yum ..........neden olsunkı ama su var bı gun buldırcın yum bı gun peynır yanı peynırle aynı gun verılmesı ıyı olmaz ıkısde proteın cunku........keı sutu ıse ıçmesı yasak bız ıçırmoıyoruzkı muhallebı yap dedı dr muhallebı kullanıyorum ve ınanıyorumkı hazır mamalardan daha ıyıler eskıdsen bız ınek sutuyle buyuduk ne oldu sımdı yasak dıyıp durıuyolar ılerde gorucez tekarar gerıye donulecek ama bende bı yas sonrası kecı ve ınek sutu verıcemm zaten su an muhallebı olarak ve yoğurt yapımında kullanıyorum ayrıyeten norologda aynı seyı soledı .........rahat kullanınıyorumm..opt bebıslerını

yagmurlu sagol canım ......evet artık emeklıyoryuz cok sukur norologumuızda begenıyoo bızı.......maydonoz bende koyuyorum dr c vıtamını cok yuksek dedı zaten maydozoz faydalı yanı ama kokuyu alıyomu bı dahakı sefer dıkkat edım ........cagrı matrketlerde buyuk marketlerde var tarhana sor bence .....arpa sdehrıte koyuyosun ya blendırdan gecıyomusun benımkıler putırluye hala alışmadı ya senın opğlusun neler yapıyo........

muallim ben tüm çorbaları blendırdan geçiriyorum,çünkü içinde ya kıyma tavuk oluyo ya şehriye erişte.ben tavuğu soğan ve mydnz sapı ile haşlayıp didikliyorum çorbanın içine,bi domates koyuyorum,şehriye.daha çok domates çorbası gibi kokuyo.istersen dene.
birde yumurta ile peynir beraber olmaz demişsin nevraya ama bizim dr un verdiği tariftede başka yerlerdekindede genelde ikisi bi arada.iki protein bi arada verilmez diye bişy yok mantık olarak.ben yumurta sarısı yarım kibrit peynir bisküvi pekmez mama karıştırıyorum,yani bi de mama var protein kaynağı.rahat ol,proteinden zarar gelmez.

pütürlü için erken diye düşünüyorum canım ben. oğluşum büyümeye çalışıyo..yaşadıklarımızı biliyosun,daha yeni yeni yüzüstü başını kaldırmaya kendini yana doğru çevirmeye çalışmaya başladı.şükür diyorum.acelemiz yok.rabbim sağlık versin yeterki

canım yagmurlu haklısın acelemız yok ınşş herseyı yapacalklar bugunlaeıne sukur ccokkk sukur dımı........dedıgın gıbı denım guzele bemnzıyo ınş severler bu kez sagol canım.........yıum ıle peynır dr daha kahvaltıya yenı baslandıgı sıralar ıkısı aynı olmaz bıgun bırı bıgun bırı demıstı sanırım agır gelmesın yavas yavas alıssın dıye ben su an artık beraber verıyorum kahvaltılarına tahınde pekmezde koyuyorum bı yas gecsın bal koyucam ınş..........cok opt

hepınıze guzel sıkıntısız bı bayrammmmmmmmmmm
hıranm yagmurlu bu bızım ılk bayramımız ınşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

benimde çağan arsalla ilk bayramım
utku karan hala yok küvezde
güzel ama buruk bir bayram benim bir yanım boşşşşşşşşş

Birce, inşallah en kısa zamanda sağ salim kavuşursunuz..
Muallim senin ve üç güzelin bayramını kutluyorum

hepınıze guzel sıkıntısız bı bayrammmmmmmmmmm
hıranm yagmurlu bu bızım ılk bayramımız ınşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

ozanla rüyanında ilk bayramıydı ama teyzesi,aşkolsun(((
ilk ramazanımız sandığım kadar zor geçmedi şükür..hatta hurma oğlumun iştahını açtı sanki biraz,yine günde içtiği mama 500ü zor buluyor,ama çorbası yumurtası yoğurdu proteinini karşılıyodur diye düşünüyorum,onları daha iyi yiyo..kızımın alnı sivilce doldu,allerjimi isilik gibi bişeymi çözemedim ama bu sıralar farklı olarak tavuk yumrtsı vermeye başlamıştım.bikaçgün keseceğiz artık mecburen.
hiram,muallim,yagmurlu sizde ne var ne yok görüşmeyeli?

canımmm sanada canoımm benım ıyıyız cok sukur sızede masallah...............alerjı mı acabaa

rondoda parça pinçik edip muhallebiye kahvaltıya ekledim..
bende bişey sorcam, ben çorbalara arpa şehriye erişte makarna pirinç vs ekliyorum,hiç un koymadım şimdiye kadar. bayramda kuzenle konuşuyoduk,unsuz bebek çorbası olurmu mutlaka 1 çorba kaşığı buğday unu dedi..siz nasıl yapıyosunuz çorbalarınızı

canım ne unu ya sehrıye pirıç zaten var ama yogurt corbası yapınca tabı un ve yum koyup aynıı bıze yaptıgım gıbı yapıyorrum sebze ve dıger corbalara gerek yok dr zaten ya pirıç ya ırmık dıuyo bulgur gaz yapar ama onada baslıcam artık........ zaten aksam muhallebıde pırınç unu var bazen ben pırıç ununa az mısır unu ırmık bugday unu da eklıyorum cok daha faydalı oluyo

Arkadaşlar tekrar merhaba... Meleğimin bugün kontrolü vardı. 5 aylık oldu, düzeltilmiş 3 ay 3 haftalık. 6500 gram, 62 cm. yaşıtlarını yakalamış dedi doktoru. Artık ek gıdalara başlıyoruz. Bugün havuç suyu verdim. 10 cc kadar kaşıkla içti. akşam yoğurt mayalayacam ama nasıl yapacam bilmiyorum. yardımcı olursanız sevinirim. Doktora keçi sütümü inek sütümü diye sordum. Ben kızıma inek sütü kullandım, kimseye de keçi sütü kullan demedim dedi. inek sütü olabilir, iki günlük şişe sütlerini kullan dedi. karton kutulardaki sütle olmaz dedi. Ayyy çok heyecanlıyım:))) iştahı iyiydi bugüne kadar, sevecek mi acaba diğer besinleri... Sizler tecrübelisiniz bana da yardımcı olursanız sevinirim...

maaşallah kilosu çok iyi. ek gıdalarıda iştahla yer umarım.
ben keçi sütüylede ineklede yapıyorum. ikiside karton kutu.bizim dr umuz farketmeyeceğini söyledi.sütü kaynatıp biraz soğutuyorum.küçük parmağımı daldırdığımda 7 ye kadar sayabileceğim (dayanabilecek)sıcaklıkta.maya yoğurt miktarı kullandığım kavanoza göre göz kararı. mesala kavanoz mamalarının şişesine yapıyosam silme 1 tatlı kaşığı.sütün birazı kavanoza,birazı yoğurdun üstüne ekleyip eziyorum.aşağıdan yukarıya doğru hafif karıştırarak bir uçtan yavaşca yoğurdu kavanoza boşaltıyorum. ağzını kapatıp içinde 1 parmak sıcak su bulunan daha büyük bi kavanozun içine bırakıyorum.yine ağzı kapalı.3 saat sonra açtığımda buzdolabında ağzı kapalı biraz bekletiyorum..böyle hep kıvamında oluyo benimki şükür.

muallim mısır ununu muhallebiyemi ekliyosun çorbayamı. kavuruyomusun.
bana dr mısır unu buğday unu bişey daha söylemişti ama şimdi unuttum.kavur.bi kavanozda karıştır.hazır beklet.muhallebi yaparken kullan.çok besleyici faydalı demişti.ama ben hazır muh kullandığım için denemedim hiç.bende daha hiç herhangibiun vermiş değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…