• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Mamadan bıktııı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
muallimcim tereyağını nerde kullanıyorsun ben muhallebisine azcık katıcam başka nasıl verebiliriz bide ne kadar

hırma kahvaltılarına koyuyorum dr bı tatlı kasgı bı bebek ıçın koy dedı corbalara koyuyorum bazen zeytınyagı........muhallebıye koy.........ben kebır marka olanı alıyorum bazen pınarın .......gelırse samsundan ıyı oluyo hemen dondurucuyta atıyorum kullanıyorm bıtııkcee........yogurt corbası yaptım az once ona koydum bı kasık........

hırma kahvaltılarına koyuyorum dr bı tatlı kasgı bı bebek ıçın koy dedı corbalara koyuyorum bazen zeytınyagı........muhallebıye koy.........ben kebır marka olanı alıyorum bazen pınarın .......gelırse samsundan ıyı oluyo hemen dondurucuyta atıyorum kullanıyorm bıtııkcee........yogurt corbası yaptım az once ona koydum bı kasık........

yoğurt çorbasını sebzeli mi pirinçli mi?
ya benim kız ne versem yiyo,oğlan yoğurt dışında bişey yemiyo bu ara. biri bıldırcın yumurtsı tavsiye etmiş iştah için.deneyen var mı aranızda?
bi de sebze çorbasına mydnz koyuyormusun sen muallimim

Merhaba arkadaşlar... Ben de 33. haftada doğum yaptım. Bebeğim düzeltilmiş olarak ikibuçuk aylık.. Sütümün yetmediği zamanlarda milupa kullandım biberonla. Hala da aynı şekilde takviye yapıyorum. Son zamanlarda kucağımda emmek istemiyor, sadece uyku arasında kucağımda emzirebiliyorum. Ben de yatarak emzirmeye başladım, bundan memnun gibi, bakalım ne kadar sürecek. Genel olarak oldukça iştahlı bir bebek. Kilosu 5800 gr oldu. Sıcaklarla birlikte arada su vermeye başladım. Hazır şişe suyunu kaynatıp soğutarak içiriyorum. Doktorumuzla konuşup bir dahaki ay ek gıdalara başlarız sanırım, sizler ek gıda olarak ilk nelerle başladınız. Bir de bebeğim bazan nerdetse fışkırtarak bir miktar kususyor, bazan da sürekli sıvı şekjlinde kusuyor, sizler de de oldu mu. Kakası da hep yeşilimsi renklerde, ara sıra sarı oluyor. normal mi bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim

maaşallah. bence gayet iyi. kaka rengi bizdede aynı.takılmıyorum.ne yerse ona boyanıyo bi yerde..yatarak besleme orta kulağa zarar veriyor diye biliyorum.yine de başını biraz yüksekte tutmaya çalış.
ben ek gıdaya meyvesuyu ve yoğurtla başladım canım. benimkiler 5 ayı doldurdu.şu an çorba,muhallebi,kahvaltı da var.
bu arada başlığı açan kişi olarak aramıza hoşgeldin diyorum

bademcık............pırınclı yaptuım ..........
bıldırcın yum ben verıyoruyum cok daha faydalı............dr tavsıyre tttı.......bı sarı bırıne.........
maydanoz mutlaka varsa koy dr koy dedı cok ıyı c vıtamın kaynagı zaman robotta cekıyoruum bı sey kalmıyo yıyolar

derya kakası onemlı degılbenım sedanın hep yesıl onemlı degıl dedı dr bıde demır vıtamını verıyorız onunda etk oluyo yatarak emebılır dıkkatklı ol sadece........herkese guzel bıı gun......

sebze corbalarını ırmıkle yapın kızlar cok daha faydalı.........bız balık yagına basladık ıkı gunde bır sevmıyolar ama mecburen . faydası cok var

sebze corbalarını ırmıkle yapın kızlar cok daha faydalı.........bız balık yagına basladık ıkı gunde bır sevmıyolar ama mecburen . faydası cok var

günaydın herkese..

muallim bende hep irmikle yapıyorum. bazen pirinçte katıyorum.
benim oğlan oruç tutuyo sanki. iki gündür sadece sahurda alıyo biberonu.o da yudum yudum dakikalarca..bıldırcın yumurtasını deniycem. vit şurubu fayda etmedi. yumurtayı haşlayıpmı vermeli,kaşıkla mı kahvaltıya falan mı katıp?

bi de domatesin mevsimi geçecek.ne zaman vermeli. dr en son domates ekle çorbaya demişti ama ben öyle her sebze için bi hafta beklemedim. birer gün arayla girdi tencereye kabaktı,maydnzdu

gunaydoın canım senınkıler yaslarını gecmıs masallah ben haslıyorum kahvaltıya peynırle ezıyorum ...........sımdı sıcak bı gun peynır bı gıun yum ...........nasıl sevıyolarsa öle yedır hasla ama ıyıcee...........vıt surubu onemlı ama herzamanbn ıstah acmuyolar.................domatesı sebze cıorbasına koyuyorum ..........sade yerlerse ver peynırle ama sıcak alerjıye karsı dıkkatlı ol

gunaydoın canım senınkıler yaslarını gecmıs masallah ben haslıyorum kahvaltıya peynırle ezıyorum ...........sımdı sıcak bı gun peynır bı gıun yum ...........nasıl sevıyolarsa öle yedır hasla ama ıyıcee...........vıt surubu onemlı ama herzamanbn ıstah acmuyolar.................domatesı sebze cıorbasına koyuyorum ..........sade yerlerse ver peynırle ama sıcak alerjıye karsı dıkkatlı ol

canım daha öncede yazmıştım. alttaki çizelgeyi forumdan dırımkızı yapmıştı bana. bende kopyalayıp yapıştır yaptıktan sonra farkettim hatayı. düzeeltilmiş 6.ayın içinde benimkiler daha. abla diycekler senin kızlara:)))

el-muallim ve bademcik Allah sizlere kolaylık versin:)) benim kızım 18, oğlum 2 aylık. ikiz değiller ama ikisi de bebek:) bıldırcın yumurtasının faydasını görebilmek için çiğ verilmesi gerekiyor diye biliyorum. ben süte karıştırıyorum. tavuk yumurtasından 9 kat fazla protein içeriyormuş. sebzelerden de 1 yaşına kadar patlıcan, beyaz lahana, ıspanak ve bakla verilmemesi gerekiyor, aklınızda bulunsun...

helıkaz canım evet cıg de faydalı ama bızımkıler kuçuk dr asla cıg olmasın dedı bı yasından sonra veroılebılır ....ben oğluma hep öle kullanmıstım astımıda bı bakıma öle yendık vucut onunla daha ıyı guçlendı ama sınmdı kuçukler mıkrobık herseye acıklar ve cıg sagklıklı degıl o yuzden mutlaka pısırmelıyız dr da onermıyoo buılıyosunuz tavuk grıbınden sonra normal yum bıle tehlıkelı ıdı........rabbım saglık versın bebeklerıne evet kuçuklermış...........patlıcan beyaz lahana kara lahana tamam da ıspananak da sıkıntı yok bılıyorum dr koty dedı azcık da olsa sebze corbalarına hele maydanoz cok faydalı sogan sarmısak cok onemlı ..........ama yemıyolar o baska sey ya .........nasıl sevecekler bakalım ben yesınler dıye normal lasık mamasuından katıyorum bıde yaptıgıuım corbaya o zaman yıyolar

aaaaaaaaa bademcık hadı ya ...................duzeltılmıs altıncı ay benımkılerde duzeltılmıs yedıncı ayın ıçındeler ya...........demek yakınlar ...........nasıl pekı oturuyomu desteksız.....benımkı bı tanesı emeklıyoo ama desteklı oturuyolar hala beklıyorum ınşş oturacaklar

kızlar merhaba. bende size birşey danışmak istiyorum. kızımın yattığı hastanedeki yenidoğan servisinde kontrolümüz vardı bugun. düzeltilmiş 4.5 aylığız biz, kilomuz 6.500 ve özel doktorumuz bizi bir ay önce ek gıdaya geçirmişti. bugun yenidoğancılar çok yükleniler bize, işte ek gıdaya başladığımız için çocuk zayıf kalıomuş, düzeltilmiş 6 ay olmadan veremezsin. işte yeteri kadar kalori almıyor die baya bi yüklendiler. akşamda hem bunlar takıldı kafama hem aşımız da var diye doktorumuzdan randevu alıp gittik. o da öyle saçmalık mı olur diye söylendi onlara. hatta bu ay sebze çorbası tariflerini verdi başlayalım diye. işin özü şudur arkadaşlar sizce biz erken mi başladık ek gıdalar?:(

canım dr haklı sen basla baskasına bakma bızımkıler erken adım atmıs bebekler bende öle basladım banada erken geldı bıde norologa sorayım dedım norolojı dr dedıkı dr neyı öngormuse dogrudur gelısımlerı dr takıp edıyoa onun verdıgı karar dogrudur demekkı bu bebekler gececeklerı kıvama gelmısler dedı ver dedı verdım bı kere ne alaka kalorı ek gıdada daha cok var bı kere okuyorumda artık normal dogan bebek dr ları bıle ek gıdaya erken gecıyo altı ayı beklemıyo ıçın rahat ol dr ne derse yap ınşş kılosu d a masallah bız duzeltılmıs yedıncı ayın ıçındeyız ancak altıbucuk kıloyuz tabı bız üçüz onun ıçın ama masallah canım azar azar yedr ınşşşşşşşşşşşş ıyı sahurlar

azar araz derkende dr ne derse onu yap yıne genelde hep azcık verılır aldıkca artırılır ılk verılen ek gıda ben dr a sordum nasıl vereyım aldıgı kadar dedı yıyosa bı tabak yıyosa bes kasık az az mı dedım hayır dedı ve ben hep yedıklerı kadar verdım bu ılk az vereyım demedım aldıkca yedıkce verdım

azar araz derkende dr ne derse onu yap yıne genelde hep azcık verılır aldıkca artırılır ılk verılen ek gıda ben dr a sordum nasıl vereyım aldıgı kadar dedı yıyosa bı tabak yıyosa bes kasık az az mı dedım hayır dedı ve ben hep yedıklerı kadar verdım bu ılk az vereyım demedım aldıkca yedıkce verdım

canım dr haklı sen basla baskasına bakma bızımkıler erken adım atmıs bebekler bende öle basladım banada erken geldı bıde norologa sorayım dedım norolojı dr dedıkı dr neyı öngormuse dogrudur gelısımlerı dr takıp edıyoa onun verdıgı karar dogrudur demekkı bu bebekler gececeklerı kıvama gelmısler dedı ver dedı verdım bı kere ne alaka kalorı ek gıdada daha cok var bı kere okuyorumda artık normal dogan bebek dr ları bıle ek gıdaya erken gecıyo altı ayı beklemıyo ıçın rahat ol dr ne derse yap ınşş kılosu d a masallah bız duzeltılmıs yedıncı ayın ıçındeyız ancak altıbucuk kıloyuz tabı bız üçüz onun ıçın ama masallah canım azar azar yedr ınşşşşşşşşşşşş ıyı sahurlar

haklısın doktoruma bakmak en iyi canım ne bileyim işte onlar da doktorları. özele gidios die zaten açık açık laf söylemişlerdi önceden de. ben aynen doktorun dediği şekilde devam edeyim. bizim doktorda sizinkinin dediğinden söylemişti, ne kadar yerse diye. zaten istediğinde öyle az vereyim yapamıyorum veriyorum valla ne kadar yerse. ama şeftali yiye yiye kabız olduk. benimki seftali delisi nettiysek diğer meyveleri ağzına sürmüo. bu arada ek gıdadaki kalorileri kenarı koydum sıpa artık biberondan sıkıldı. zorlasam biberonla mamasını bu sefer iyice bırakacak. döke saça kaşıkla yemek daha iyi geliyor ona.

canım ya bizim doktor bi kavanozun için irmik, arpa şehriye, makarna ve erişte koy, her sebze çorbasını pişirirken iyice bu karışımı çalkala içine bi miktar koyup beraber pişir dedi. siz nasıl yapıyorsunuz merak ettim

buda guzel fıkırmıs ben ya pırınc ya ırmık koyuyorum bulgur gaz yapar koymuyorum ama senınkıde guzel fıkır neden olmasın sonucta blendra vuruyoruz.........eger kabız oluersa kayısıları kuru .kaynat suyuna muhallebı yap ve her sabah bı tatlı kasıgı zeytınyagı ver ben dort ay cektım sıkıntı sımdı coıok sukur ıyıyız

el-muallim ve bademcik Allah sizlere kolaylık versin:)) benim kızım 18, oğlum 2 aylık. ikiz değiller ama ikisi de bebek:) bıldırcın yumurtasının faydasını görebilmek için çiğ verilmesi gerekiyor diye biliyorum. ben süte karıştırıyorum. tavuk yumurtasından 9 kat fazla protein içeriyormuş. sebzelerden de 1 yaşına kadar patlıcan, beyaz lahana, ıspanak ve bakla verilmemesi gerekiyor, aklınızda bulunsun...

saol canım.. herşey ne kadar az pişerse o kadar yararlı malum ama bende muallim gibi küçük oldkları için pişirip vercem bi süre mecburen

Back