kızlar merhaba. bende size birşey danışmak istiyorum. kızımın yattığı hastanedeki yenidoğan servisinde kontrolümüz vardı bugun. düzeltilmiş 4.5 aylığız biz, kilomuz 6.500 ve özel doktorumuz bizi bir ay önce ek gıdaya geçirmişti. bugun yenidoğancılar çok yükleniler bize, işte ek gıdaya başladığımız için çocuk zayıf kalıomuş, düzeltilmiş 6 ay olmadan veremezsin. işte yeteri kadar kalori almıyor die baya bi yüklendiler. akşamda hem bunlar takıldı kafama hem aşımız da var diye doktorumuzdan randevu alıp gittik. o da öyle saçmalık mı olur diye söylendi onlara. hatta bu ay sebze çorbası tariflerini verdi başlayalım diye. işin özü şudur arkadaşlar sizce biz erken mi başladık ek gıdalar?
canım bende düzeltilmiş 4 içinde başladım. bana da yenidoğancı 6 dan sonra demişti. ama bebeklerimden biri mama yemiyodu,bişeylerle doysun diye başladım mecburen.neyse.5.ay kontrolunde çekine çekine söyledim dr a ek gıda başladım yoğurt,meyve veriyorum diye. bu kez iyi yapmışsın çorba muhallebi falanda ver dedi.bence 6 ay ezbere bi bilgi. bizimkiler erken doğduğu için erken başlamamız daha doğru. bi sıkıntı olmadı erken başlayan kimsede.demekki yanlış bişey yok