• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Mamadan bıktııı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar merhaba. bende size birşey danışmak istiyorum. kızımın yattığı hastanedeki yenidoğan servisinde kontrolümüz vardı bugun. düzeltilmiş 4.5 aylığız biz, kilomuz 6.500 ve özel doktorumuz bizi bir ay önce ek gıdaya geçirmişti. bugun yenidoğancılar çok yükleniler bize, işte ek gıdaya başladığımız için çocuk zayıf kalıomuş, düzeltilmiş 6 ay olmadan veremezsin. işte yeteri kadar kalori almıyor die baya bi yüklendiler. akşamda hem bunlar takıldı kafama hem aşımız da var diye doktorumuzdan randevu alıp gittik. o da öyle saçmalık mı olur diye söylendi onlara. hatta bu ay sebze çorbası tariflerini verdi başlayalım diye. işin özü şudur arkadaşlar sizce biz erken mi başladık ek gıdalar?:(

canım bende düzeltilmiş 4 içinde başladım. bana da yenidoğancı 6 dan sonra demişti. ama bebeklerimden biri mama yemiyodu,bişeylerle doysun diye başladım mecburen.neyse.5.ay kontrolunde çekine çekine söyledim dr a ek gıda başladım yoğurt,meyve veriyorum diye. bu kez iyi yapmışsın çorba muhallebi falanda ver dedi.bence 6 ay ezbere bi bilgi. bizimkiler erken doğduğu için erken başlamamız daha doğru. bi sıkıntı olmadı erken başlayan kimsede.demekki yanlış bişey yok

aaaaaaaaa bademcık hadı ya ...................duzeltılmıs altıncı ay benımkılerde duzeltılmıs yedıncı ayın ıçındeler ya...........demek yakınlar ...........nasıl pekı oturuyomu desteksız.....benımkı bı tanesı emeklıyoo ama desteklı oturuyolar hala beklıyorum ınşş oturacaklar

evet canım yakınlar..benimde biri emekleme çabası içinde..tam emekliyo denemez.poposunu toplayıp ileri doğru atıyo kendini. aynen destekli oturuyo ikiside. oturmaktan pek hoşlanmıyolar.devrilip yuvarlanmayı seviyolar daha çok. zamanla hepsi olur inşallah .Allah sağlık versin

doktor bu tur bebeklerın beslenmesının dogdukları aya gore olması gerektıgını söledı duzeltılmıse gore degıl.....o yuzden erken baslamıs olmuyoruz........artık ben gunde ıkı kez kecı sutu vermeye basladım dr ver dedı az sulandırıp gece yıne devam sutu

kızlar maşallah sizinkiler emekliyormuş benimkinde hiç öle bi gelişme yok düzeltilmiş 5 ayın içinde ama kesinlikle emeklemeye çalışmıyor bile desteksiz oturabiliyor sadece inş onuda yapar:((

asıl senınmkıne masallah canım ya tabı yapacak emekleme sırası gelınce sen cok tedırgınsın ben asla tedırgın olmadım sende olma rabımın ıznıyle cok guzel buyuyolar gece sut alıyo benımkıler daha cok gunduz cok az hatta hıç.......ama uyku ıcınde alıyolar dene ıstersen

bende keçi sütü veriyorum.ama yarı yarıya sulandırıp pekmezle tatlandırıyorum. muallim sen içine bişey katıyormusun keçi sütünün?
yoğurt çorbasınada pirinçle bir arpa şehriye ve indirmeden 10 dakika önce maydanoz ekliyorum.
domatesin suyunu kaşıkla vermeye başladım.
böyle işte

yagmurlıu masallah oğluna canım ............kecı sutunu bende sulandıtrrıyorum bıberoıonla verırken bısey katmıyorum muhallebı yapıyorum.............maydanoz cok onenmlı blendırdan gecıyorum corbaları ben .......pırınç arpa sehr ırmık onemlı.........ınş saglıkla buyurler canım bebeklerımız

kızlar bişey sorcam; ben ikizlere bıldırcın yumurtası veriyorum kahvaltıda birer tane. ama sarısını tavuk yumurtasıyla kıyaslayınca protein değeri daha fazla belki ama çok küçük görünüyo gözüme. düzeltilmiş 5 teyiz. siz ne kadar veriyorsunuz yumurtayı

bademcık bı sarı cok bıldırcın kuçuyukte olsa bı hasla ıkıye bol ....altıdan sonra bırer tane ıyı gelır dr öle demıstı bana ben sımdı tek bı tane sarıyı bırıne verıy ıyıce haslıyorummmm

kızlar bende bol bol tarhana çorbası veriyorum içine az kıyma koyuyorum veya beyaz peynir ekliyorum bıldırcın yumurtasını yeni duydum araştırayım bakayım benim miniş hasta bu aralar üşütmüş ateşi var dualarınızı bekliyorum kızlar

tarhanayı bende öle yapıyorum ama peynır koymuyorum denım seveceklermı bakım........bıldırcın yum ıyıdır sende ver ama ıyı pıssın dr ver dedı bana daha vıt ıcerıyoo cok faydalı..........

kızlar bende bol bol tarhana çorbası veriyorum içine az kıyma koyuyorum veya beyaz peynir ekliyorum bıldırcın yumurtasını yeni duydum araştırayım bakayım benim miniş hasta bu aralar üşütmüş ateşi var dualarınızı bekliyorum kızlar

geçmiş olsun minik kuzuya..yazalı çok olmuş eminim geçmiş olmuştur artık ama yinede sağlığı için dualarım.
bıldırcın yumurtası dr tavsiyesi.yalnız muallimin dediği gibi viral enfeksiyon ihtimaline karşı çok iyi taş gibi olana kadar yani haşlanması gerekiyor.küçük olduğu için hem tamamını bitirebiliyo çocuklar

kızlar tarhanayı nerden alıyosunuz nası pişiriyosunuz un tarhanasımı yoğurt mu tarif edinde bende yapıyım hiçbişey yemeyen oğluma.belki sever de iki lokma yer

cnm marketlerde satılıyor ben un tarhanası alıyorum acısız olanı 1 kaşık alıyorum iyice eziyorum suyla sonra 1 bardak suda pişiriyorum içinede 1 kaşık kıyma koyuyorum pişince kıymaları alıyorum benimki henüz yutamıyor çünkü

hıram ya neden alıyosun kıymayı olmazkı ben arkadas yapmıstı gecen sene vermıstı bana tarhana onu yapıyoruyum bende kıyma koyuyorum pısınce hepsı blendırdan gecıyorummm..........zaten bısey kalmıyoo vıtamını ıcınde oluyoo yıyolar sevmıyolar bazen ama yıyolar bazen kasık maması koyuyorum ıcıneee

cnm marketlerde satılıyor ben un tarhanası alıyorum acısız olanı 1 kaşık alıyorum iyice eziyorum suyla sonra 1 bardak suda pişiriyorum içinede 1 kaşık kıyma koyuyorum pişince kıymaları alıyorum benimki henüz yutamıyor çünkü

merhaba. bende tarhana arıyordum eş dost akrabada. hangi markette satılıyor.hangi marka?
kıymayı bende blendırdan geçirip veriyorum.tavukda vermeye başladım

yagmurlu her markette var ama ozellıkle ev tarhanası yazanı al derım ama yapan guvenılır bırı varsa ondan al daha ıyı ve temız ben sanırım daha onc sok marketmı emın degılım ama bı bez torbada satılıyo cok guzeldı o ..........koyden gelırs daha ıyı arkadasımgecen sene yapmıstıu onu kullanıyorum acısız olması gerejk dr bana cok sık verme haftada ıkı ver sadece dedı ..........belkı ıcınde azda olsa baharat var dıyedır.........evet artık tavuk koymkata gerek ama sanırım kokulara karsı hassasa benımkıler kıymada bıle zorlanıryorum opt oğlunu

sebze çorbasını geçiriyordum tarhanayı blendırdan hiç geçirmedim kızlar günlük keçi sütü buldum madoda satılıyor benimki püreleri yemiyor ya ancak puding kıvamındaysa yiyor muzu falan kiviyle karıştırıp suya batırıp yediriyorum sadece öle yiyor domatesli şehriye yapıcam bugün bakalım nolucak:)) bu arada kış gelirse karnıbahar alıcam arkadaşım onu krem peynirle karıştırıp yediriyormuş çok seviyorlarmış

Back