• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mama verme, emzir.

Mama zehir degil. Kendi ruh sagliginizi bozacak kadar mucadele etmissiniz ve hala da ediyorsunuz. Anne sutu hem besleyici hem de koruyucudur. Ama siz zaten cocugunuzdan bunu esirgememissiniz ki.. Sadece iyicene doysun diye ek olarak mama baslamissiniz. Sutunuz biterse veya artik dayanilmayacak bir duruma gelirse tamamen mama yaparsiniz. Cocugunuzu besliyor musunuz? onu doyuruyor musunuz? onu koruyup kolluyor musunuz? bunlar onemli..

Bazen emme ile sağma arasında fark olabiliyor. Ben sagdigim zaman en fazla 50cc çıkar sütüm oda göğsüm çok doluysa. Ama zorunlu haller dışında mama vermedim çünkü emdiği zaman çıkıyor sütüm. Tazyikli olduğu zaman gogsunuz biraz boşalana kadar sagabilirsiniz mama tabiki zehir değil ama bebeğin bağışıklığı için anne sütü gibide olamaz. Bebeğinizi sütünüzü siz daha iyi bilirsiniz tabiki herkes kendine göre yorum yapar gerçi takılmayın geçiyor bu günler. Bana da neden mama vermiyosun aç kalıyor çocuk diyolardi. Bizim ülkede kimse kimsenin anneligini beğenmez herkes elestirir

İkisini de veriyorum. Çok şükür anne sütü de alıyor. Antikor açısından içim rahat

Yaa o antikorda biraz abartiliyor. Ilk kolostrum almasi en önemlisi zaten. Şimdi o emzirme+mama zamani bana boş geliyor. Uykusuzluktan, sürekli "yeterici kadar besleniyormu?" stressi ile hiç bebeğe odaklanamadim.

Mama ile eşimde gece veriyordu, zamanin sadece beslemek ile değil, çocuğu severekte geçiyor,..

Hikayemiz ayni, bakiyorumda. Bendede ancak 40-50 cc çikardi. Çocuk doğumdan sonra kaybettiği kiloyu zor geri almişti. Hiiiiç kendini kötü his etme.

İnsan bu dönemlerde çok hassas oluyor yorgunluk uykusuzluk ama kötü niyetli değil insanlar doğru da söylüyorlar mama verirseniz çocuğunuz emmez sutunuz azalır biter bana da mama ver baskısı cok yapmışlardı cocuk doymuyor doymuyor 28 ay anne sütü ağırlıklı besledim oğlumu eğer onları dinleseydim mama ile büyüyecektimmecbur kalırsanız zor durumda mama tabiki kullanılır bende mamaya büyümüşüm ama doğalı daha sagliklisi varken mamaya ne gerek var hassasiyeti bırakın bence sık sık emzirmeye çalışın zor biliyorum ama anne sütü daha faydalı sonuçta

Peki şimdi senin "mama veer" diyenlerden ne farkin var? Mama niye sadece zor durumda verilsin? Gelmişiz 2022,ye, haaalen kadinlara çocuklarini nasil beslemeleri gerek baskisi.

Merhaba hanımlar,
Bir çok annenin duyduğu bir cümledir bu. Sütün olsun olmasın, emzirmek iste veya isteme. Hep akıl verilir. Mama verme. Emzir.
Oğlum doğduğunda sütüm azdı. Açlıktan susmadığı için mamaya başladık.
Şunu ye sütün artar, bunu ye sütün artar denilen her şeyi yedim. İçtim. Artmadı.
Oğlum kilo verdi. Mecbur mamaya devam ettik.
Aylardır meme ve mama beraber gidiyoruz.
Şu aralar hiperlaktasyon yaşıyorum. Sütüm aşırı tazyikli geliyor. Oğlum da reddediyor doğal olarak. Bununla uğraşıyorum. Yani sütüm azken de mama içiyordu. Sütüm çok yinr mama içiyor. Sütüm çok ama her emzirme önce sağıp verecek kadar çok değil.

Ama ben artık kendimi yetersiz hissetmek istemiyorum.
Mama zehir mi?
Mama vererek kötülük mü ediyorum?

Bir de şu cümle var: sürekli emzirirsen sütün artar.

Şöyle düşünüyorum. Demek ki ben yeterince emzirmedim. A dan z ye herkes bunu söylediğine göre cidden emzirirsem artardı.
Demek ki ben çabalamadım yeterince.

Üzülüyorum

Biliyorum çok zor ama lütfen milletin dediğini kafanıza takmayın. Bizim milletin herkes ve herşey hakkında fikri vardır. En iyiyi, en doğruyu, en mükemmeli onlar bilirler. Sınırlarını zorlarlar hadlerini aşarlar. Ve bilmezler. Bakın en güzel zamanlarınız. Bebeğinize ve kendinize eziyet etmeyin. Asla ve asla yetersiz olduğunuzu düşünmeyin size bunu hissettirenlerden uzak durun. Emin olun onlar kendi yetersizliklerini, eksikliklerini sizin üzerinizden tatmin etmeye çalışıyor. Hepsinin lafını ağzına tıkayın. Bebeğinizle çok çok mutlu olun:)

Ben çocuğumu emzirirken duyduğum laflar :
Sütün var mı fışkırıyor mu?( nereye neden fışkırsın)
Memen küçük (ki değil keşke olsa).
Sütün yok, mama ver kilo alsın (ilk aylar ayda 1.5 kilo alıyordu. 6.ayda doktor çok kilolu dikkat et dedi)
Aç bu çocuk karnı doysa uyur vb...
Bunları ilk 3 ay nerdeyse sürekli duydum. Kimseyi takmadım. Hemen hemen aynı kişiler eltim çocuğu emzirmedi mama verdi diye başının etini yediler.
Yani diyeğim o ki ne yaparsan yap konuşan hep konuşuyor. Malesef bizim ülkede yeni annelerin üstüne çok gidiliyor.

Peki şimdi senin "mama veer" diyenlerden ne farkin var? Mama niye sadece zor durumda verilsin? Gelmişiz 2022,ye, haaalen kadinlara çocuklarini nasil beslemeleri gerek baskisi.
Bunu bir baskı olarak algiladiysaniz o sizin sorununuz bazı şeyleri kompleks yapmayın bu kadar elinizden geleni yapın olmazsa imkanlara göre hareket edin bilimi inkar mi ediyorsunuz Anne sütü ile mamayi bir mi tutuyorsunuz yoksa kolay yolu seçen annelerdenmisiniz kuzenim bazı geceler uyumak için mama veriyordu o dusuncedemisiniz evet zor durumlarda verilir süt olmadığında verilir mama keyfi verilmez buna mı itiraz ediyorsunuz

Ben kimseyi eleştirmem banane ayıplamam da . Herkesin anneliği kendine .

Kendi anneliğime göre mamalar çok sağlıksız ve evet emzirdikce süt gelir .annenin kendine güveni ve çocuğun kilosuna takmaması gerekli. Altına yapıyorsa doyuyordur.

Emzirme konusunda yoğun arastirmalarim sonucunda böyle düşünüyorum. Emzirmek sadece doyurmak için değil bağ içinde çok önemli benim açımdan.

Sizin psikolojiniz bu duruma el vermiyorsa zorlamayın anne mutlu olacakki cocuk mutlu olsun.

Aylarca sütüm az olmasına rağmen mama ile birlikte emzirmeye çalıştım. İki dakika sonra süt biterdi, çocuk bağır çağır ağlardı, mamasını verir iki saat sonra tekrar emzirmeye çalışırdım, hep devirdaim.
Beşinci ayına kadar süt artırıcı damlalar dahil, denemediğim pek birşey kalmadı. En son doktorum artık isyan etti, mamadan devam et, artık süt artırıcı vs. kullanma dedi ve o şekilde mamadan devam ettik. Çünkü olmayınca olmuyor, ben çok çabaladım. Buna rağmen keşke emzirseydin diyen biri ile karşılaştığımda ciddi manada çöküyorum.
Her anne çocuğunu emzirmeyi ister, kimse keyfi mama vermez. Kimseye aldırma, kimseyi umursama. Ben hüngür hüngür ağladığım o günler için çok pişmanım. Çocuğunu senden daha iyi kimse düşünemez. Kimseye bu konuda söz hakkı dahi verme.

Ayyy en sevdiğim tipler
Bak bu tipler illa koca kayınvalide filaj olması da şart değil zaten her türlü bi kulp bulacaklar
Kafa ona çalışıyor
Benim de çocuğum sadece anne sütüyle beslenmesine ve gayet iyi kilo almasınae rağmen mama verelim sütün yaramıyor diyen var 😂😂
Çocuk kilo alıyor
Çocuk bez değiştiriyor
Ama sütüm yaramıyormuş
Kaynak yok 😂😂

Karışacak bi şey bulamadılar o yüzden mama verelime gelşyor konu
Mama verseydim de emzir sadece diyeceklerdi
Ve eminim iki yorumu yapacak kişi de aynı kişi olacaktı
Çünkü bi şey demek için dünyaya gelmişler 😂

Merhaba hanımlar,
Bir çok annenin duyduğu bir cümledir bu. Sütün olsun olmasın, emzirmek iste veya isteme. Hep akıl verilir. Mama verme. Emzir.
Şunu ye sütün artar, bunu ye sütün artar denilen her şeyi yedim. İçtim. Artmadı.
Şu aralar hiperlaktasyon yaşıyorum. Sütüm aşırı tazyikli geliyor. Oğlum da reddediyor doğal olarak. Bununla uğraşıyorum. Yani sütüm azken de mama içiyordu. Sütüm çok yinr mama içiyor. Sütüm çok ama her emzirme önce sağıp verecek kadar çok değil.

Mama zehir mi?

Şöyle düşünüyorum. Demek ki ben yeterince emzirmedim. A dan z ye herkes bunu söylediğine göre cidden emzirirsem artardı.

Üzülüyorum
İlk çocuğum 6-7 ay meme+mama ile beslendi. sonra mama ile devam ettik. O zaman keşke anne sütü alsaydı diyen çok oldu. Hatta anne sütü alan bebekler daha zeki oluyor diyen biri bile olmuştu. Sanki çocuğa zorla meme verebilirmişim gibi… Gayet normal olan çocuğunu aşırı zeki zanneden annelerden biriydi. Neyse bu da ayrı bir mesele zaten…

2. çocuğum neredeyse 9 aylık sadece anne sütü ile besledim. Artık ek gıda da var tabi. Şimdi de emzirmeyi bırak artık faydası yok diyen çok oluyor.

Mesela keşke normal doğursaydın diyen de var. Ben anormal mi doğurdum bilmiyorum ki 🙂

Takmayın o yüzden kafaya, çok bilen gitsin doğursun bir tane daha ona baksın. Bunlar çok özel konular.
Emzirmekten sıkılıp mama verene de saygım sonsuz 5 yaşına kadar emzirmek isteyene de. Çünkü banane 😇😇

Anne değilim muhtemelen bilgim yanlış/eksiktir ama yeğenimden yola çıkayım. Çocuk üçüncü gününde mamayla beslenmeye başladı ve ne bir sağlık sorunu ne bir gelişim sorunu var. Dört yaşında ve zehir gibi, incecik, fit, sağlıklı. Bu devirde gerçekten mamanın zehir olabileceği kadar düşük bir bilim/teknoloji seviyesinde değiliz bence. Yerinizde olsam kimseyi sallamaz (bakabildiğim kadar) keyfime bakardım.

sağımla elde edilen süt ile bebeğinizin içtiği süt aynı olamaz. Sağım sütünüzün miktarı hakkında bilgi vermez. Sütünüz var şu anda. Sütünüz olmadığını kesinlikle düşünmüyorum. Bebek büyüdükçe hiperlaklasyonu kontrol edebiliyor bende de aynı sorun vardı.
Emzirdikçe süt artar olayı şu; bebeğiniz emdikçe vücut aktif olarak süt üretir. Sizin memede depolama alanınız düşükse gene 60 cc çıkar ama bebeğiniz bir emmese 200-250 ml süt içebilir.
Buradaki çoğu insan da emzirme konusunda aşırı bilgisiz. Çoğu insanın bilgisizlikten emziremediği aşikar. Bebek doğar doğmaz emzik veriliyor, sağılan süt biberonla veriliyor. Bunların hepsi ama hepsi emzirmeyi etkileyen etkenler.
Mama tabii ki zehir değil ama anne sütüyle de kıyaslayabilir değil.

Emzirme. Net diye bir site var. Yazarı Dr esen dönmezer. Okumanızı tavsiye ederim. Öncelikle çocuğunuzun gelişimi öndeymiş zayıflatmaya çalışıyorum yazmışsınız. Bu durumda olan bebeğe neden mama verdiğinizi anlamadım. Süt sağma makineniz ile çıkan sütün 2 katını çocuk emer bu nedenle makineden çıkan miktara takılmayın. Süt sağma makinenizin kalitesinden emin olun. Uzun süre kullanılan makinenin çekim gücü azaliyor. Sütü en iyi uyku ve bol emzirme artttırıyor. Yani gak dese meme guk dese meme vermek gerekiyor. Birde yetmiyor lafını aklınızdan çıkarın hep benim sütüm yetiyor diye pozitif düşünün. Ha illa olmazsa mamada verseniz siz asla kötü anne olmayacaksınız

Ay niye üzülüyorsun ya takma, bu cümleyi kuranlar da pirinç lapasıyla büyüttü çocuğunu şimdi mamaya tü kaka diyorlar. Sütün oldukça sağ biberonla ver, mama da ver yetmiyorsa yani üzülecek hiç bir şey yok kendinizi yıpratmayın bu tür insancıklar yüzünden öpüldünüz 🌺💋

Merhaba hanımlar,

Mama zehir mi?

Üzülüyorum
Sizin ilk hatanız açlıktan susmadigi için mamaya baslamaniz , o şekilde başlanmaz eğer doktor yetersiz beslendiğine ve kilo alamadigina kanaat getirirse başlanır , şuanda da mamaya alistigi için tabiki memeyi reddeder , mama zehir değil ama diğerlerinin dediği doğru emzirdikce artardı siz kolay yolu secmissiniz madem başkalarını suçlamayın o zaman

Merhaba hanımlar,

Mama zehir mi?

Üzülüyorum
Mama süt vs hepsini tecrübe etmiş biri olarak

Evet çocuğa mama verince süt kesiliyor cidden çünkü emmezse süt üretimi olmaz bu laflar biraz o yüzden söyleniyor her zaman kötü niyetli bulmuyorum

Ama çocuk emmiyorsa emmiyordur mama verilir

Mama ile büyür önemli olan sağlık

Back