• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mama verme, emzir.

Bende mama ve anne sütü beraber veriyorum. Sadece sütümle doymuyor.
Sezeryanla doğum yaptım. Hastane ısrarla bebeğime mama vermedi. Çocuğum ağlamaktan helak oldu. Hakkımı helal etmeyeceğim onlara. En sonunda bir hemşire dayanamadı mama verdi.
Otrera Otrera canım hazır konusu geçmişken bu mama ile beslenen bebeklerin zeka gelişiminin olumsuz olduğu doğru mu?

Bende mama ve anne sütü beraber veriyorum. Sadece sütümle doymuyor.
Sezeryanla doğum yaptım. Hastane ısrarla bebeğime mama vermedi. Çocuğum ağlamaktan helak oldu. Hakkımı helal etmeyeceğim onlara. En sonunda bir hemşire dayanamadı mama verdi.
Otrera Otrera canım hazır konusu geçmişken bu mama ile beslenen bebeklerin zeka gelişiminin olumsuz olduğu doğru mu?
Anne sütünün faydalarını inkar etmek imkansız evet ama anne sütü almayan mama ile beslenen çocuğun da gelişiminin sorunlu olacağını düşünmüyorum.

1.aydan itibaren mamaya beslenen oğlum(6 ayda tamamen memeyi bıraktı o zamana kadar da çok azdı) 5 yaşında. Geçen seneki testlerde algı yaşı 8 zeka yaşı 6 çıktı. 1.5 yaşında anlaşılır şekilde 3 kelime cümlelerle konuştu 2 yaşına gelmeden rakamları ve saymayı öğrendi 4 yaşında da kendi kendine okumayı söktü. Basit toplama çıkarma yapmaya başladı. Şu an günlük hayatta öyle cümleler kuruyor ki ağzımız açık kalıyor. Üstün zekalı bir çok diyemem ama kesinlikle parlak bir çocuk.

İkinci oğlum 22 aylık hala anne sütü alıyor ama abisi gibi değil.

Övünmek saymayın ama kendim de sadece 3 ay anne sütü almışım. Üniversite sınavı zeka ölçmüyor gerçi ama tıpla yarışır puan almış bir matematik öğretmeniyim.

Anne sütünün faydalarını inkar etmek imkansız evet ama anne sütü almayan mama ile beslenen çocuğun da gelişiminin sorunlu olacağını düşünmüyorum.

1.aydan itibaren mamaya beslenen oğlum(6 ayda tamamen memeyi bıraktı o zamana kadar da çok azdı) 5 yaşında. Geçen seneki testlerde algı yaşı 8 zeka yaşı 6 çıktı. 1.5 yaşında anlaşılır şekilde 3 kelime cümlelerle konuştu 2 yaşına gelmeden rakamları ve saymayı öğrendi 4 yaşında da kendi kendine okumayı söktü. Basit toplama çıkarma yapmaya başladı. Şu an günlük hayatta öyle cümleler kuruyor ki ağzımız açık kalıyor. Üstün zekalı bir çok diyemem ama kesinlikle parlak bir çocuk.

Övünmek saymayın ama kendim de sadece 3 ay anne sütü almışım. Üniversite sınavı zeka ölçmüyor gerçi ama tıpla yarışır puan almış bir matematik öğretmeniyim.
İçime su serptiniz. 😍 Yani mamanın bu kadar zararı olsa böyle bir sektör var olabilir miydi?
Oğullarınızı Allah bağışlasın. Başarılarının devamını dilerim. 🙏🏻
Size de maşAllah. 🧿

Esim de nerdeyse hiç anne sütü almamış. Zehir gibidir kafası. Dediğiniz gibi, universite sınavi zeka ölmüyor ama zamanında Tıp fakültesi kazanmış, (aile baskısına rağmen, ben bu mesleği yaparsam yalnızca mutsuz olurum deyip) elektrik -elektronik mühendisliğini tercih etmiş biridir.
Eminim anne sütünün yerini hiçbirşey tutmuyordur ama zekayı etkilediğine ben de inanmiyorum.

Mama verme emzir diyenler yüzünden ilk 1 ay yetmeyen sütümle ve sürekli ağlayan kolik bir bebekle delirmediysem daha delirmem diyorum. Çocugun kilo alamamasına mı yanarsın, lohusa hormonlarının da etkisiyle üst düzeye ulaşmış yetersizlik hissine mi yanarsın, çocugun sürekli ağlaması ve beraberinde seninde onla aynı ölçüde ağlamana mı yanarsın... Düşündükçe sinirleniyorum.nasıl uydum çok bilmiş emzir de emzir diyenlere diye. Tabi ki anne sütünün yerini tutmaz ama onun da içeriğinde bir sürü mineral,Vitamin ,ihtiyacı olan ne varsa var işte. mama zehir değildir. Alnıma asıp gezesim var.

İçime su serptiniz. 😍 Yani mamanın bu kadar zararı olsa böyle bir sektör var olabilir miydi?
Oğullarınızı Allah bağışlasın. Başarılarının devamını dilerim. 🙏🏻
Size de maşAllah. 🧿
Günümüzde formül mamalar anne sütüne çok yakın. İçiniz rahat olsun.

Sağlıkla büyütün yavrunuzu.

Eğer sütünüz artık var ve bebeğiniz emmiyorsa biberona alıştığından da olabilir. Memede daha fazla efor sarfetmesi gerekiyor çünkü. En kötü sağıp biberonla verebilirsiniz.

Sütünüz yoksa da hiç kendinizi kötü hissetmeyin, ne olsun çocuk aç mı kalsın yani? Hiç takmayın o insanları.

olabilir bazen emziremeyebiliriz, cocuk emmek istemeyebilir neden eksik olasiniz ki?
kendinizi eksik hissetmeyin, benim kizimda 6 ay mama ve anne sutu devam etti 6.ayda meme reddi yasadi bir daha emziremedim hicde eksik hissetmedim.
neden eksik olalim, cocugumuzun basindayiz cami kapilarina biraktik?
annelikmi yapmiyoruz bir emzirmedim yada emziremedim diye eksilmiyoruz sıkmayin caninizi

İnsan bu dönemlerde çok hassas oluyor yorgunluk uykusuzluk ama kötü niyetli değil insanlar doğru da söylüyorlar mama verirseniz çocuğunuz emmez sutunuz azalır biter bana da mama ver baskısı cok yapmışlardı cocuk doymuyor doymuyor 28 ay anne sütü ağırlıklı besledim oğlumu eğer onları dinleseydim mama ile büyüyecektimmecbur kalırsanız zor durumda mama tabiki kullanılır bende mamaya büyümüşüm ama doğalı daha sagliklisi varken mamaya ne gerek var hassasiyeti bırakın bence sık sık emzirmeye çalışın zor biliyorum ama anne sütü daha faydalı sonuçta

Yorumları okuyamadım ama mama ve sütle devam eden on aylık bir bebekle şunu söyleyebilirim doktorun dediği tek şey öncelik çocuksa emzirip çocuğu aç bırakmak işkencedir. Mama yesin ama sağlıkla büyüsün. Şükür bir sıkıntısı yok şuan onun için inşallah sağlıkla büyüsün ama eminim zaten en iyisini yapıyorsunuz anne olarak onun için mama zehir değil

Ben 3 aylık loğusayken genel cerrahiye gittiğimde "kızım sen delirdin mi, ameliyatlık olmuşsun, ne emzirmesi lafını duymuş insanım" Hep bu ille de emzir baskısı yüzünden. Fizyolojik bozukluğum varmış, genel cerrah bilmeden baksam 13-14 yaşında kız çocuğu süt kanalı derdim o kadar ki açılmamış, bozukluk bu dedi. Tabi sürekli mastit oldum, 3 kere 40ı geçti ateşim. Bir keresinde kızım 3 haftalık falan, bezi bir açtık, kırmızı lekeler var. Biz koştur koştur doktora tabi. Doktor dedi ki artık açlıktan böbrek zorlanıyor, neden mama vermiyorsun. Yemin ederim yat şuraya seni kescem dese daha mutlu olurdum. İnanılmaz bir emzir baskısı var ama bu baskı hiçbir zaman şartlar uygunsa emzir değil, illa da emzir ölsende gebersen de emzir boyutunda.

Benim kız mamayla büyüdü tabi. Sürekli hasta olmadı. Kreşe başlayana kadar hiç olmadı hatta. Türlü türlü hastalığı çıkmadı. Kilolu olmadı. Uzun boylu oldu hatta. 4 yaşına girecek, mamayı sütle değiştik , hala güzelce içer. Çokta zeki maşallah. O laf söyleyenlerin hepsine Allah'a havale ediyorum. Zaten anne olarak bin türlü çaresizlik yaşıyorsun bir de üstüne bunlar çıkıyor başına.

Esim de nerdeyse hiç anne sütü almamış. Zehir gibidir kafası. Dediğiniz gibi, universite sınavi zeka ölmüyor ama zamanında Tıp fakültesi kazanmış, (aile baskısına rağmen, ben bu mesleği yaparsam yalnızca mutsuz olurum deyip) elektrik -elektronik mühendisliğini tercih etmiş biridir.
Eminim anne sütünün yerini hiçbirşey tutmuyordur ama zekayı etkilediğine ben de inanmiyorum.
+100000000000

Kimseyi kınamak istemem ama ben de anne sütü alsın diye bebeğini aç gezdiren tiplere sinir oluyorum. Anne sütü yetmiyor ama mama almasın diye vermiyorlar. Küçücük bebek açlıktan ağlıyor zayıflıyor. . Yok “ anne sütü çok faydalı “ . Bacım bebeğin aç. Açlık da çoook zararlı.haberin var mı ?
O yüzden siz doğru olanı yapıyorsunuz. Hiç üzülmeyin.
İnsan ırkı için en tehlikelisi açlık ve susuzluk. Mama teknolojisi iyi ki var.

Aç bırakmandan iyidir ben de meme mama verdim. Devlette çocuk dr sormuştu emziriyo musun diye evet ama mama da alıyor demiştim de ağzını bükmüştü sinir... o zaman ne üzülürdüm şimdi ki aklım olsa hiç umrumda olmaz

O kadar şanslısınız ki. Bebeğiniz mama kabul ediyor. Benim hem sütüm yetersiz, arttırmak için yapmadığım şey kalmadı, hem de bebeğim mama kabul etmiyor. Biberon, kaşık biberon, normal kaşık, eds, şırınga vs aklınıa gelecek her şeyi denedim. Kendi sütümü sağıp içirmeyi de denedim, onu dahi kabul etmiyor, sadece meme. Ek gıdaya geçtiğimiz için artık muzu çatalla ezip yoğurtla ve toz mamayla karıştırıp kaşıkla yediriyoruz doktor önerisiyle.
Hiç üzülmeyin. Ne güzel mama alıyor yani…

Gerekli durumlarda tabi ki vereceksin aç mı kalsın bu çocuk. Ben de mama vermiyorum diye çocuğumu aç bırakmakla itham ediyorlardı. Ufak bir bebekti neden küçük diye soruyorlardı devamlı. Yani mama versen de vermesen de konuşacak şey bulurlar. Sen kendi içini dinle bebeğini dinle en doğrusunu yaparsın zaten

Sütün yaramıyor mama ver
Vitamin olsun mama ver
Binlerce bahane ile mama ver diyenler elinde biberonu görünce de aaa mama mı veriyorsun sütün yok mu emzir aman çocuğu kesilmesin sütü

Bu konuda uzmanlar bile gruplaşmış. Kimi anne sütü için su diyorlar, kimi başka. Ama ben mamayı daha faydalı buluyorum.
Mamaya karşı değilim 3 bebeğimide mama ile büyüttüm
Ama hangi uzmanlarmis bunlar ilk defa duydum bildiğim bütün alanında uzman kişiler ilk 6 ay anne sütü sonra ek gıda ile 2 yasa kadar tavsiye ediyor. Anne sütü gibi mucizevi besini boyle yermenize şaşırdım her şeyin doğalı en güzeli

Normal doğuranların ve emzirenlerin gerçek anne sayılıp, sezaryanla doğuran ve çocuğuna mama vermek zorunda kalanların anne sayılmadığı bir toplumda çokta dert etmemelisin. Her anne ister çocuğunu emzirsin, beslenmekten öte anne ve çocuk bağının en önemli unsuru. Ama yoksa anneye psikolojik baskı uygulamak çok acımasızca. Zaten bu anneye vicdan yükü olarak yetiyo ilaveye ne gerek var? Benim çocuğum mamayla büyüdü malesef. Çünkü doğum sonrası diazem vurulmak zorunda kaldım bir kaç kere sütüm kendiliğinden kesildi. Çok üzüldüm ettim. Ama çok şükür oğlum gayet sağlıklı ve akıllı. Yaşıtlarından da 8 ay önde gelişim olarak. Lütfen hiç dert etme. O çocuğu sen dünyaya getirdin, onunla ilgili tüm kararları da sen ver. Çünkü sen annesin onun için en doğrusunu sen bilirsin.

Göğüslerim dolu dolu
Hatta sık sık tıkanıklık olur
Ama sağdığımda çıkan maksimum 60cc
Bebek içiyor 150cc
Aradakş farkı mamayla kapatıyorum napayom ,:KK43:
Ama bu pompaniz iyi olmadigi icin bu kadar cikarmasindan kaynakli. Bir cok insan es, dosttan odunc aliyor, arada bimden aldigimi yazanlar var, kac kisi guzel bir makine alip, 4-6haftada bir valflerini diyaframlarini degistiriyor ki. O nedenle pompanin sagdigi kadar memede sut var fikrini asla benimsemiyorum.
Gogusleriniz dolu doluysa sagin, yumusatin, sonra emzirin. Isterseniz, doymadigini dusunuyorsaniz ustune sagdiginiz sutu tekrar vermeye calisin.

Back