• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mama verme, emzir.

Sürekli emzirirsen sütün çoğalır bir kere hurafe her insanın foşur foşur sütü olmaz.

Mama tabiki zehir değil hem emzirin hem de mama verin kim ne derse desin kulaklarınızı tıkayın ve boşuna caminizi sıkmayın.

Benim oglum erken doğdu emmedi sütüm de olmadı mamayla büyüdü gayette sağlıklı çok şükür.
İkisini de veriyorum. Çok şükür anne sütü de alıyor. Antikor açısından içim rahat

Annem beni 38 yaşında doğurmuş hastanede emzirirken yanındaki bir kadın benim kocaman gögsümden bir gram süt çıkmadı şuna bak keçi memesi gibi memeden dünyaları içiriyor demiş ogece annemim gögsü sızlamış sabaha kadar uyuyamamış bağırmış acıdan sabahına bi damla sütü kalmamış mecbur mamayla büyüttü beni ama bakıyorum anne sütü içen insanla aynı oranda sağlıklıyım hatta çok şükür bağışıklığımda kuvvetli. Herkesin kendine has yetiştirme stili var kime ne ya uyuz oluyorum her şeyi çok bilen insanlaara.
Kadına bak nazarıyla çeşmeyi kurutmuş

Valla ben 2.5 sene inek gibi emzirdim. Bana da cok emzirdin meme bagimlisi yaptin disi curur kilonalir ebesi olur dedesi olur vs vs yine konustular yine konustular. Konusmayi seviyolar. Bosver keyfine bak. Meme emende buyuyor, mama yiyende buyuyor. Acliktan oldurmedigin surece bir sekilde buyuyor bebek dedigin.

Bence kendinize haksızlık ediyorsunuz. Elbette anne sütü çok faydalı keşke her bebek doya doya içebilse. Ama herkesin durumu farklı. Siz elinizden geleni yapmışsınız. Sütünüz artsın diye uğraşmışsınız. Başta gelmemiş sonra gelmiş. Bilemezsiniz ki belki başta gelecekti Allah korusun çok yara olacaktı emziremeyecektiniz. Belki hasta olacaktınız. Birçok başka sebepten de sıkıntılar olabilirdi. Bence çok takılmayın buna. Ben 2,5 yaşıma kadar emmişim, kardeşim 4 ay. Haliyle kardeşim mama almış. Maşallah o zıpı gibi. Ben durmadan hastalanırdım çubuk kraker gibiydim hep.

Bugün akademisyen annenin bir paylaşımını gördüm. Bence tüm anneler ve anne adayları okumalı.
Ne de güzel yazmış Saniye hoca
Çok da haklı

Merhaba hanımlar,
Bir çok annenin duyduğu bir cümledir bu. Sütün olsun olmasın, emzirmek iste veya isteme. Hep akıl verilir. Mama verme. Emzir.
Oğlum doğduğunda sütüm azdı. Açlıktan susmadığı için mamaya başladık.
Şunu ye sütün artar, bunu ye sütün artar denilen her şeyi yedim. İçtim. Artmadı.
Oğlum kilo verdi. Mecbur mamaya devam ettik.
Aylardır meme ve mama beraber gidiyoruz.
Şu aralar hiperlaktasyon yaşıyorum. Sütüm aşırı tazyikli geliyor. Oğlum da reddediyor doğal olarak. Bununla uğraşıyorum. Yani sütüm azken de mama içiyordu. Sütüm çok yinr mama içiyor. Sütüm çok ama her emzirme önce sağıp verecek kadar çok değil.

Ama ben artık kendimi yetersiz hissetmek istemiyorum.
Mama zehir mi?
Mama vererek kötülük mü ediyorum?

Bir de şu cümle var: sürekli emzirirsen sütün artar.

Şöyle düşünüyorum. Demek ki ben yeterince emzirmedim. A dan z ye herkes bunu söylediğine göre cidden emzirirsem artardı.
Demek ki ben çabalamadım yeterince.

Üzülüyorum
Konuyu okumadım bile. Delleniyorum çünkü çok bilmişlere.

Bebek kilo alıyor mu? Doktor kilosuna ne dedi? Günde 4-5 bez değiştiriyor musun? Islanıyor mu yani bezi?

Eğer evetse cevaplar, kimseyi sallama canım.

Anne sütü kuşkusuz muhteşem fakat olmazsa veya az ise ne yapalım..Oğlum kilolu doğdu hastane de baş hemşireye kadar hepsi mama vermem gerektiğini anne sütü yetmeyecek dedi..Verdim pişman da değilim bu beni kötü anne yapmıyor.

Merhaba hanımlar,
Bir çok annenin duyduğu bir cümledir bu. Sütün olsun olmasın, emzirmek iste veya isteme. Hep akıl verilir. Mama verme. Emzir.
Şunu ye sütün artar, bunu ye sütün artar denilen her şeyi yedim. İçtim. Artmadı.
Şu aralar hiperlaktasyon yaşıyorum. Sütüm aşırı tazyikli geliyor. Oğlum da reddediyor doğal olarak. Bununla uğraşıyorum. Yani sütüm azken de mama içiyordu. Sütüm çok yinr mama içiyor. Sütüm çok ama her emzirme önce sağıp verecek kadar çok değil.

Mama zehir mi?

Şöyle düşünüyorum. Demek ki ben yeterince emzirmedim. A dan z ye herkes bunu söylediğine göre cidden emzirirsem artardı.

Üzülüyorum
Emzirme konusu tam bir muallak benim için de, 2 buçuk aylık bebeğim var neredeyse doğduğundan beri mama+süt veriyorum. Benim de sütüm var ama bebegim sütle doymuyor çoğu zaman ben de kötü hissediyorum, emzirmeyi mi bilmiyorum ya da bebek mi yanlış emiyor acaba diyorum ama cevap tabi ki de bulamıyorum. 2 gündür benim de sütüm arttı çok şükür bunun farkındayım ama 150 cc süt içse bile mama vermeden asla ağlaması durmuyor. Ne yapmalıyım ben de bilmiyorum ama eminim siz de benim gibi elinizden geleni yapmissinizdir, bu yüzden kendinizi üzmeyin. Çünkü biliyorsunuz stres yapınca da süt azalıyor. Biz bebegimiz için en iyisinin olması için çabalayan anneleriz bence, her ne kadar çoğu zaman bunu hissedemesek de böyle düşünüp gönlünüzü ferah tutmaya çalışın.

Merhaba hanımlar,

Mama zehir mi?

Üzülüyorum
Yetti ya bu bir kesimin kendini meme& süt profesörü görmesinde. Yapmayın Allah aşkına. Çocuğun rızkını Allah verir. Siz de kaçırmıyorsunuz herhalde memeyi de mamayı da. Çocuğa ruh hali iyi, kendini iyi hisseden anne lazım. Bence sorana açlık grevinde saygı duyuyoruz bebeğimizi deyin geçin. Bu kadar başkasının işine karışılmaz bence. Kendinize ve bebeğe iyi bakın yeter

Merhaba hanımlar,

Mama zehir mi?

Üzülüyorum
Yeni dogum yapmiş anneye, yapılan en büyük siddettir bu. Istisnasiz her kadından tavsiye aldım bu konuda. Çocuk doğurmayanlardan bile.
2 cocuk büyüttüm, sütüm azdı ve mama ile takviye yaptım. Sutüm bitti direkt mamaya geçtim mecbur. Belki ben de beceriksizdim 😃
Ikisi de sağlıklı çok şükür. Ötesi fasa fiso..

Dört aylık oldu oğlum sütün var dediler yoğun bakıma girdi açlık sarılık mahvoldu ne yaparsam yaparım kesmedim mamayı artmadı yetmiyor sütüm çok üzüldüm herşey denedim iki ay sadece emzirdim sürekli kucakta tuttum sürekli meme verdim çok mücadele ettim vicdan azabim yok benim sucum yok mama zahir değil tabiki hem emiyo hem mama yiyo doğduğundan beri

Merhaba hanımlar,

Mama zehir mi?

Üzülüyorum

Üzülmeyin. Bu durumu yaşayan bir sürü insan var, hem meme hem mamayla gayet güzel büyür.. Emzirdiğinizde artabilir evet ama stres o kadar büyük etkenki.. Yeterince emziriyorsunuzdur yani çabalıyorsunuzdur ama stres yüzünden de artmamış olabilir eğer artmadıysa.
Benim bir tanıdığımda doktor kontrolünde hem mama hem meme ile devam ediyor, bir sorum yok:)

insanlar anneliğe karışmaya bayılıyor.
yani emzirseniz de sizi şüpheye düşürecek yeni bir şey bulmaları 3-5 dk sürer. çocuk sağlıklıysa daha ne, takmamaya çalışın.

Oglum 2.5 yaşını geçmişti memeyi bıraktığında. Bana da emziriyorum diye demediklerini bırakmadılar. Oğlumun inek sütu alerjisi vardı emzirmeye devam edebilmek için ne diyetler yaptım. Ne uğraşıyorsun ver alerji mamasını diyenler oldu. Herkesin her konuda fikri var maşallah. Hepsi de senin bebeğini senden çok düşünür. Yalnız saginca 40 cc gelen sut bebek kendi emdiğinde con daha fazladır yeterli beslenemiyor diye de dusunmeyin

Oğlum 8 aylık...
Kayınvalideme gittik ben çekildim bir kenara oğlanı emziriyorum kapı çaldı.
Annem geldi...
Kapıdan kafasını uzatır uzatmaz "aaa sen daha emziriyor musun? Çocuk bu kadar emer mi? Yeter emdiği bence mama ver...." bla bla dedi. Sütünüz çağlayan olup aksa da yaranamazsınız.

evet sutun coksa buzluga atabilirsin ama sutu sagdikca dengesi bozuluyor, cogaliyor. en ideali cocuk her istediginde meme verip cocugun bedeninin karar vermesini saglamak. cocuk susuzsa o daha sulu oluyor (cunku sik sik az az emiyor), buyumesi gerekiyorsa yagli oluyor vs. cocuk bedeni ve anne arasinda bir ritim var.

amaaaaaaaa
tecrubeli bir anne olarak soyleyecegim cocugun memeyi emmesi tamamen bebisin pasa gonlune bagli, sen ne kadar ugrassan da bebek istemeyince emmez. o yuzden kendi haline birak. mamayla besle, istedigi zaman da memeyi daya agzina. ben her turlu bebekle ugrastim, emen de oldu emmeyen de. ama isteyen cocuk tum gun mama emdigi halde, aksamlari gordugu annesinden meme alabiliyor, tamamen cocuga bagli.

ve mama kotu degil, eski zamanlarda olsa inek sutu veriyorlarmis, hatta bazen sekerli su. o yuzden sukretmek gerek.

Merhaba hanımlar,

Mama zehir mi?

Üzülüyorum
Sizin etrafinizdakiler ne kadar çok biliyorlar öyle. Siz 9 ay karninizda taşıdığınız geceler boyu uykusuz kaldığınız evladinizi düşünmüyorsunuz .derdi onlara mi düştü.o bebeğin annesi sensin ne uygunsa onu verirsiniz. Size laf söyleyenlere cevabını verin lütfen

Konuyu okumadım bile. Delleniyorum çünkü çok bilmişlere.

Bebek kilo alıyor mu? Doktor kilosuna ne dedi? Günde 4-5 bez değiştiriyor musun? Islanıyor mu yani bezi?

Eğer evetse cevaplar, kimseyi sallama canım.
AY bu bilmisleri bı kazana doldurcan kapağında ortcen . birbirlerini yesinler

Back