• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mama verme, emzir.

Bende bebegime mama vermek zorunda kaldım sizle aynı durumları yaşadım doğumda bol olan sutum zamanla iyice azaldı mamaya donduk.
Anne sütüyle mamayi bir tutmaniza şaşırdım hastalanmaz degil ama bağışıklığı mamaya göre daha cok güçlendirir anne sutu bebeğin biyolojik yararlıligi yuksek en ideal besinidir.bir cok antikoru icinde barındırır bebeğin kendi bağışıklık sistemi oluşana kadar bebeği korur.
Bu konuda uzmanlar bile gruplaşmış. Kimi anne sütü için su diyorlar, kimi başka. Ama ben mamayı daha faydalı buluyorum.

Yazdığın her cümleye o kadar hak veriyorum ki.
Ben doğum yaptığımda bebeğim 7 gün yoğun bakımda kaldı.
Sütüm ilk gün geldi ama malesef yanımda olmadığı için sağıp vermek zorunda kaldım. Memelerim kan içindeydi her gün. Deli gibi süt geliyordu. Tişörtlerim hep taş gibi geziyordum, akıyordu kuruyordu akıyordu kuruyordu.
Ben sağıyordum 200 cc falan çıkıyordu toplamda her sağmamda. Eşim iki saatte bir hastaneye götürüyordu.
Daha sonra bebeğimi taburcu etmek için gittiğimizde bir baktım, bir çöp poşeti dolusu sütümü elime tutuşturdular. Meğersem bebeğime hiç süt vermemişler.
Eve geldik, ben lohusa sendromuna girdim. Kendimi de bebeğimide öldürmek istiyordum.
Gitgide sütüm azalmaya başladık. Bebeğim çığlık çığlığa ağlıyordu açlıktan. Daha sonra mama aldı eşim gecenin bir yarısı. İçirdik melekler gibi yattı.

Ne başladıysa ondan sonra başladı. Annem, kayınvalidem, eltilerim, görümcelerim falan hep emzir, emzirdikçe gelir dedi, anne çayı içtim, herşeyi yedim, masajlar yaptım, damlalar içtim ama hiçbiri işe yaramadı. Daha sonra anneliğimi sorgulamaya başladım. Ben bebeğimi emziremeyeceksem anne olamam ki dedim.

Sağolsun ama eşim hep yanımda oldu bu konuda.

Ve bence çoğu insan sütünün gelmediğini kabul etmiyor. Anne sütü doyurucu değil, sen ne yersen çocuk anca o vitamini alıyor, çabuk acıktırıyor, gaz yapıyor.
Mama tok tutuyor, sen yesende emesen de o mamanın içinde her türlü vitamin var.
Yok neymiş anne sütü içen çocuk hastalanmazmış.
Yalan, benim bebeğim toplasan 1 hafta anne sütüyle beslendi ve 8 aylık oldu, diş çıkarması dışında hiç ateşlenmedi.
Birsürü insan görüyorum, çocuklarınada kendilerine de eziyet ediyorlar. İnatla, sütleri az olmasına rağmen (ölçemiyorlar bu arada memeden verdikleri için) mama almayıp emzirmeye çalışıyorlar.
Bu kadar sütü gelen anne vardıda piyasadaki bu kadar mama neden var ???

Zorunlu erken sezeryan ( 3 gün dogumhanede aç bekledikten sonra) 2.5 kg doğan bir bebeğe şahidim
Çok az emdi, çünkü anne hazır değil bebek değil nasıl süt olsun anne aç hormonlar uygun degil sancı çekmemiş bebek küçük.
3. Gün gününe göre sariliktan dolayı hastahanede yattı. Mama meme devam ettiler bazen sagdi verdi sonra sonra tamamen kesildi bebekte emmedi
Anne 22aylikken okula işine döndü ve o zamana kadar 1 kez bile ateşlenmedi o dönem okuldan getirdi ama çabucak toparladı dış aşı sorunu olmadı 9 10 aylıkken yürüdü 1.5 yaşında cümle kuruyordu şu an 25 aylık muhabbet edebilirsiniz.
Anne o kadar üzüldü ki..
Hayır herkes bebeğinin en iyi annesidir.
Mama zehir değil tam tersi o dönem için ihtiyaç dahilinde en uygun gıda.
Sütü olduğu halde veremeyen tedavi gören anneler var bebeği ile 1 güne dünyaları verirler
Ne olur artık anneleri üzmeyelim bebeklere eziyet etmeyelim bazı çocuklar zarar bile görüyor benim görme kaybı yaşayan tanıdığım oldu karaciğer tedavisi gören bebek tanıdım.
Mutlulukla büyütün keyifle büyütün size ne bile demeyin kime ne?

Mutlu anne, mutlu çocuk diyorum ben. "Zorunlu durumlarda ver mamayi" deniliyor burda. Yine fark etmeden bir yaftalama.

Kime, neye göre bir durum zorunlu oluyor. Ben kizimi sadeve 2 ay emzirebildim, mama ile beraber. O kadar yipranmiştim ki, sadece mama ile devam ettim. Çoğu sadece emziren annelerin mama+emzirmenin ne kadar zor olduğunu anlayamiyorlar. Zaten her 2 saatte besliyorsun, emzirme ve mama zaten zamanini aliyor. Ondan sonra biberonlari temizle, sterilize et.

Ben bide ilk başlarda sağmaya çalişiyordum. Bide o makineyi temizle. Uykusuzluktan, hormondan, artik kendimi çok kötü his ediyordum. Mutsuz bir annenin bebeğe faydasi sifirdir.

Ki hiçte gerek yokmuş. Mama ile gayet iyi gitti herşey. Mama son çare birşey değil. Anne sütü ne ise, odur. Ha anne sütü ilk başta besin değeri biraz daha fazla ama arasinda uçurum yok.

Bebeği besleme şeklin seni iyi yada kötü anne yapmaz. Kadinlar yaftalanmanin yerine, özgür olmalilar. Emzirmek isteyende, mama vermek isteyende bunu özgürce dile getirip yapabilmeli.

Merhaba hanımlar,
Bir çok annenin duyduğu bir cümledir bu. Sütün olsun olmasın, emzirmek iste veya isteme. Hep akıl verilir. Mama verme. Emzir.
Oğlum doğduğunda sütüm azdı. Açlıktan susmadığı için mamaya başladık.
Şunu ye sütün artar, bunu ye sütün artar denilen her şeyi yedim. İçtim. Artmadı.
Oğlum kilo verdi. Mecbur mamaya devam ettik.
Aylardır meme ve mama beraber gidiyoruz.
Şu aralar hiperlaktasyon yaşıyorum. Sütüm aşırı tazyikli geliyor. Oğlum da reddediyor doğal olarak. Bununla uğraşıyorum. Yani sütüm azken de mama içiyordu. Sütüm çok yinr mama içiyor. Sütüm çok ama her emzirme önce sağıp verecek kadar çok değil.

Ama ben artık kendimi yetersiz hissetmek istemiyorum.
Mama zehir mi?
Mama vererek kötülük mü ediyorum?

Bir de şu cümle var: sürekli emzirirsen sütün artar.

Şöyle düşünüyorum. Demek ki ben yeterince emzirmedim. A dan z ye herkes bunu söylediğine göre cidden emzirirsem artardı.
Demek ki ben çabalamadım yeterince.

Üzülüyorum
Siz mükemmel bir annesiniz insanların sözlerine aldanmayın. Aç mı kalsın bebeğiniz mamadan başka çare yokki. Abim küçükken annemin sütü yetmeyince mama alıcak para bulamamış abim hiç gelişmemiş mesela. Siz yeterlisiniz canınızı sıkmayın 🥰

Ben doğum yaptığımda çevremde herşeyi eleştiren insanlara baktım şöyle bir, bunlar eşimle flört dönemimde, nişanımda, düğünümde, ev durumunda, hamileliğimde hepsinde gereksiz konuşan insanlardan başkası değildi. Sonra düşündüm ne işe yaramışlar bu uzun zaman içinde diye, koskoca bir sıfır. Sadece hayatımı izleyip yorum yaptılar hepsi o. Yanımda olanlar eleştirmek yerine daha çok motive ettiler her zaman. Ama onlar ruh emici bir grup gibi hep düşüp düşmeyeceğimi gözetlediler. O yüzden onları duyuyorum ama artık dinlemiyorum. Kendi kendilerine konuşuyorlar bir köşede. Yok saydım kafam rahat. Sizede tavsiye ederim. Mesele sizin mama süt meselemiz değil çevrenizdeki anlayışsız insanlar. Bebeğinizi besleyip beslemediğiniz önemli ona nasıl davrandığınız nasıl baktığınız önemli. Süt gelmiyorsa gelmiyo dur dünyada tek mama veren siz değilsiniz neticede. Kafaya takıp bebeğinize yansıtmayan bu kötü ruh halini. Sağlıkla büyütün yavrunuzu gerisi önemsiz.

Mama zehir mi?

Mamanın rahatlığını anlasan bi daha emzirmesem mi bile diyebilirsin arkadaşım :KK70:

2 yavrum var. İlki bir ay sadece anne sütüyle besledi. Daha doğrusu ben besledi sanmışım. Aman mama vermeyeyim diye çocuk da tembel iş ilk 1 ay kilo almadı yavrum. 1 aylıkken 2600 dü. Doktor hastalık olabilir bile dedi 1 ayda gram almamış. Sonra acil mama. Tabi biz yükleme yaptık çocuk toparlansın diye 4.5 aylıkken gündüz 6 aylıkken de tamamen memeyi bıraktı 20 aya kadar da tamamen mamayla beslendi.

1.5 yaşında çok net konuşuyordu 2.5 yaşında edatlı bağlaçlı uzun cümlelere başlamıştı. 4 yaşında kendi kendine okumayı söktü. Şu an 5 yaşında toplama çıkarma kodlama hepsini yapabiliyor. Seneye 69 aylıkken ilkokula başlayacak.

İkinci bebem de mama takviyesi aldı ama ben bu sefer emzirme konusunda daha çok zorladım. Yine de sütüm hiç çok olmadı sadece Promalt fayda ediyordu yine de yetmiyordu günde 2 3 kez mama veriyordum. Ama mamaya gelene kadsr dibini sıyırana kadar emziriyordum. Böyle böyle 1 yaşına gelmeden ek gıdanın da başlamasıyla mamayı tamamen kestik. Şu an 22 aylık hala emiyor ve benim son 1 senedir sütüm ilk aylar olmadığı kadar fazla. Hatta geçen aylarda 1 göğsüm yara oldu ondan emzirmeyeyim dedim ertesi gün ağrısından duramadım.

Memeye aşırı bağlı şu an isyan ediyorum. Kısa zamanda bıraktıracağım nasipse.

İlk çocukta mama ile beslendiği için çok rahat evde bırakıp işimi gücümü halledebiliyordum. Gece beslenmesini çok rahat kesmiştim. Şu an hala geceleri efalarca uyanıyorum. Dün uyutup gittim uyanmış meme diye yıkmış ortalığı küçük sıpa.

Neyse çok yazdım. Velhasıl millete kulağını tıka. Çocuğun nasıl beslendiği senin annenliğini eksiltmez de artırmaz da.

Evet ne kadar emzirirsen o kadar sütün artar ancak istersen 24 saat memeye koy bebeği , o az emiyorsa senin yapacak hiçbir şeyin yok , o yüzden lütfen takılma bunlara , kulaklarını kapat herkese , eğer cani bir psikopat değilsen bebeğin için herşeyin en iyisini sen bilirsin , o yüzden sana vicdan azabı çektirmelerine izin verme , zaten kötü anne olsan burda bu konuyu acmazdin

Emzirene de mama ver baskisi yapilabiliyor
Hatta bebek 6 ayi gecince sutten kes artik diyen de gordum
Ne doktor ne kitap ne babanne yontemleri
Hicbirini degil, kendinizi dinleyin
Annelik icguduseldir biraz da cunku

Bebek doymuyorsa mamadan baska ne yapilabilirdi
Tas mi kemirtelim cocuga

Elinizden geldigi halde sutunuzu esirgiyorsaniz soyleyenenlere hak verelim ama boyle degil, o zaman duymayin ve kendinizi yargilamayin.

Benim arkadasima memen bozulmasin diye mi sut vermiyorsun bile demislerdi ki emzirmek icin neler yaptigini bugun bile hatirliyorum Henuz 20-21 yaslarindaydik
Ben o kadar cocuksuymusum ki simdi olsa o arkadasima elimden gelen her yardimi yapardim diye hayiflaniyorum

Dogum yapinca da en cok onu anmistim, o daha kucukken nasil basarmis, neden her aninda yaninda olmamisim diye
Evet her cagirdiginda gittim/gittik ama yetmezmis
O da hep cok ozenli agirladi bizi
O yuzden rahatsiz oluyorduk
Ona bize gel sana degisiklik olsun senin bebegin var biz sana hazirlik yapalim diyorduk

Yeni dogum yapmisken okuldan cikip annesine gittik
Baktim yine emzirmeye ugrasiyor bebek almiyor, agliyor
Once tereddut ettim ama sonra pesinden gittim sen iyi bir annesin x, dedim
Arkadasim hungur hungur aglamisti bana sarilip
Ben dogum yapinca da gelip bebeklerimi sallayan, altini alan o arkadasimdi

Neyse cok uzattim bunlari bebegimiz yokken sadece bir universite ogrencisisiyken biz hissedebilmisiz de kocaman insanlar bir anneye boyle baski yaptiklarinda kotu hissettireceklerini anlayamiyorlar mi

Anne olunca insan daha iyi anliyor annenin her turlu destege cok ihtiyac duydugunu, anneligiyle ilgili iltifat alinca nasil heyecanlandigini vs
Anne olmus bu kocaman kadinlar nasil oluyor da baska bir anneyi anlayamiyorlar anlayamiyorum

En iyisi kulagini tikayip gecmek

Her durum kendine özel, o yüzden genel geçer tavsiyeleri doğru bulmuyorum. Emzirmek evet sütün devamlılığını sağlıyor ama bebek etkin emerse. Bazı bebek hiç emmiyor bazısının sütü gelmiyor. Ama sonuç olarak bebeğin aç kalmıyor değil mi? Mama veya anne sütü, bir şekilde besliyorsun onu. Üzülmeni gerektirecek bir durum yok.
İnsanların yerli yersiz yorumları anneleri üzüyor ne yazık ki. Bunun tam tersi de var mesela, sütün yaramıyor mama ver! 😅
Bu çocuk aç. İki türlüsü de bebeği için elinden geleni yapmaya çalışan bir anne için üzücü. Her bebeğin ve annenin farklı olduğunu kimse kabul etmek istemiyor.
Sağdığın sütü içmeyi de mi reddediyor? Mama canını çok sıkıyorsa sadece sağarak besleyebilirsin belki?
O kadar süt çıkmıyor ki
Bir çğünde 150cc içiyor
Benden çıkan 40 50 :D

Sütün çoksa sağ buzluğa at, 3 ay falan dayanıyor orda. Süt varken mama gereksiz ama kötülük ediyorum diye kendini hırpalama, herkesin şartları bir değil, hiç süt veremeyen anneler napsın? Öfff zaten karşında sıkılmış bunalmış, anksiyetenin doruklarında bir yeni anne var, insanlar ne düşüncesiz ya.
Göğüslerim dolu dolu
Hatta sık sık tıkanıklık olur
Ama sağdığımda çıkan maksimum 60cc
Bebek içiyor 150cc
Aradakş farkı mamayla kapatıyorum napayom ,:(

Göğüslerim dolu dolu
Hatta sık sık tıkanıklık olur
Ama sağdığımda çıkan maksimum 60cc
Bebek içiyor 150cc
Aradakş farkı mamayla kapatıyorum napayom ,:KK43:
4 aydan sonra sütümden hayır gelmedi benim de, 2. çocukta zor dayandı o kadar. Hep mama verdim, şimdi canavar gibiler, korkma.

O kadar süt çıkmıyor ki
Bir çğünde 150cc içiyor
Benden çıkan 40 50 :KK70:
Her meme sağıma uygun olmazmış öyle okumuştum. Muhtemelen seninki de öyle. Hiç canını sıkma o zaman. Bebişi de kendini de üzme. Ver mamasını sen mutlu o mutlu ☺️

Hastaydım yemek yiyemedim sütüm olmadı mama verdim diye aman iyileş çocuğa mama verme dediler. Şimdi kendime gelmeye başladım ayy mama ver çocuğa iyi büyüdü mama verdiğin zaman gibi tepkiler alıyorum.
Size ne kime ne çocuk doymuyorsa tabiki mama vereceğim. Anne sütüyle beslemememem gereken bir durum yoksa da tabi ki anne sütü vereceğim. Annesi ben ve kontrolü bende. Elbette istişare edeceğim soracağım büyüklere ama aklıma, gönlüme yatanı yapacağım.
Anne sütüne yakın formül olarak hatta ilaveten prebiyotik, Bağışıklık yükseltici, reflü engelleyici gibi bir çok özellik oluyor neden faydalanmayım.

Memeyi arada reddediyor sürekli değil
Yine de sağdıklarımı biberonla veriyorum

normal hepsi olabilir şeyler
sürekli bebekle iç içesin odağın hep bebek ve mama/meme
relaks bi doktor bul bence yaa benim doktorum öyleydi ve onun persentil eğrisi yorumlarını baz al.
6 aylık olmuş ek gıdaya da başlayacaksın zaten artık

Annem beni 38 yaşında doğurmuş hastanede emzirirken yanındaki bir kadın benim kocaman gögsümden bir gram süt çıkmadı şuna bak keçi memesi gibi memeden dünyaları içiriyor demiş ogece annemim gögsü sızlamış sabaha kadar uyuyamamış bağırmış acıdan sabahına bi damla sütü kalmamış mecbur mamayla büyüttü beni ama bakıyorum anne sütü içen insanla aynı oranda sağlıklıyım hatta çok şükür bağışıklığımda kuvvetli. Herkesin kendine has yetiştirme stili var kime ne ya uyuz oluyorum her şeyi çok bilen insanlaara.

Yazdığın her cümleye o kadar hak veriyorum ki.
Ben doğum yaptığımda bebeğim 7 gün yoğun bakımda kaldı.
Sütüm ilk gün geldi ama malesef yanımda olmadığı için sağıp vermek zorunda kaldım. Memelerim kan içindeydi her gün. Deli gibi süt geliyordu. Tişörtlerim hep taş gibi geziyordum, akıyordu kuruyordu akıyordu kuruyordu.
Ben sağıyordum 200 cc falan çıkıyordu toplamda her sağmamda. Eşim iki saatte bir hastaneye götürüyordu.
Daha sonra bebeğimi taburcu etmek için gittiğimizde bir baktım, bir çöp poşeti dolusu sütümü elime tutuşturdular. Meğersem bebeğime hiç süt vermemişler.
Eve geldik, ben lohusa sendromuna girdim. Kendimi de bebeğimide öldürmek istiyordum.
Gitgide sütüm azalmaya başladık. Bebeğim çığlık çığlığa ağlıyordu açlıktan. Daha sonra mama aldı eşim gecenin bir yarısı. İçirdik melekler gibi yattı.

Ne başladıysa ondan sonra başladı. Annem, kayınvalidem, eltilerim, görümcelerim falan hep emzir, emzirdikçe gelir dedi, anne çayı içtim, herşeyi yedim, masajlar yaptım, damlalar içtim ama hiçbiri işe yaramadı. Daha sonra anneliğimi sorgulamaya başladım. Ben bebeğimi emziremeyeceksem anne olamam ki dedim.

Sağolsun ama eşim hep yanımda oldu bu konuda.

Ve bence çoğu insan sütünün gelmediğini kabul etmiyor. Anne sütü doyurucu değil, sen ne yersen çocuk anca o vitamini alıyor, çabuk acıktırıyor, gaz yapıyor.
Mama tok tutuyor, sen yesende emesen de o mamanın içinde her türlü vitamin var.
Yok neymiş anne sütü içen çocuk hastalanmazmış.
Yalan, benim bebeğim toplasan 1 hafta anne sütüyle beslendi ve 8 aylık oldu, diş çıkarması dışında hiç ateşlenmedi.
Birsürü insan görüyorum, çocuklarınada kendilerine de eziyet ediyorlar. İnatla, sütleri az olmasına rağmen (ölçemiyorlar bu arada memeden verdikleri için) mama almayıp emzirmeye çalışıyorlar.
Bu kadar sütü gelen anne vardıda piyasadaki bu kadar mama neden var ???
200cc ne güzelmiş
Hiç o kadar sütüm olmadı
2 hafta direndim. Dedim gerçekten emzirdikçe artar demek ki
2 hafta ağladı oğlum
Doktora gittik kilo almamış hiç
2 hafta açlıkla boğuşmuş

Sağa sola kulak asmayin onlar iyice sutu çektirir
Benimde tam tersi hamileyken başlardı sutum akmaya yeni dogum yaptığımda bi kalktım yatak ustum ıp islak sutum akmış uyurken sonra maalesef kendiliğinden azalmaya başlıyor
Kendimce cok direndim emzirebilmek için ama belli bi noktaya gelince insan pes edebiliyor
Malt içecekleri,dere otları,sut damlası vb. Birçok şeyi denedim olmadı devam edemedik
Kendini asla yetersiz hissetme bu durumla bas etmeye çalışıyorsun elinden geleni yapıyorsun
Mama da bi alternatif evet anne sutu kesinlikle daha iyi ama bizlerde keyfimizden mama vermedik.
Hic unutmam mama sonrasi bebegimin nasil rahatça uyuduğunu emzirme sonrasi uyutmaya çalışırken dk başı uyanirdi bebegim
Ay bizde de oldu. Meme diye inat ettim ettim. Açlıktan uyuyamadı. Mamayı bi berdim. Deriiin bi uyku..

Ben de meme+mamadan tamamen mamaya dönmüştüm.
Çocuğum 5 yaşına geldi, konuyu görünce düşündüm bi emmiş miydi, mama ne içmişti vs diye.
O kadar önemsiz yani. Anne sütü ok iyi güzel, mama da o kadar iyi güzel.
Canın ne istiyorsa onu yap.
Herkes de karşı çatıya sütüyle yazı yazmak zorunda değil.

Back