• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mama verme, emzir.

Bebeginiz hic anne sutu almiyor degil ki aliyormus. Yaninda mama da icsin ne olacak. Zaten ek gidaya gecince anne sutu su gibi bir sey oluyor cocuk icin, meme de aliskanlik.
Etraftaki insanlari takmamak cok zor hepimiz yasadik bunlari, belki surat asar sana ne anlamina gelecek tepkiler verirseniz susarlar

Ben bunu canlı canlı yaşıyorum valla
Kilo alan ve sadece anne sütü alan bebeğime sütüm yaramıyor mu acaba bi de mama ver diyen çıktı
Tekrar EDiyorum çocuk gayet neredeyse üst sınırdan kilo alıyor her hafta
Ama sütüm yaramıyormuş
Çünkü neden olmasın 😂

Demem o ki bazı insanlar sırf yorum yapmak için var

Her ay bir kilo alan ilk bebeğime, sadece emziriyordum, kayınvalidem süt anne aramaya çıkmıştı🙄 şaka değil 😅 gelene gidene ağlıyordu memeleri kucuck sütü yetmiyor aç cocuk aç diye 😅

Her ay bir kilo alan ilk bebeğime, sadece emziriyordum, kayınvalidem süt anne aramaya çıkmıştı🙄 şaka değil 😅 gelene gidene ağlıyordu memeleri kucuck sütü yetmiyor aç cocuk aç diye 😅
Benimki de dün yine acaba sütün yetmiyor mu dedi 😬
Süt de çocuğun burnundan çıkıyor resmen görüyoruz hepimiz
Yetmese de bi rahatlasak topluca 😂

Benimki de dün yine acaba sütün yetmiyor mu dedi 😬
Süt de çocuğun burnundan çıkıyor resmen görüyoruz hepimiz
Yetmese de bi rahatlasak topluca 😂

Daha bunun ek gıda dönemi var hazır olun 😅 milletin çocuğu nasıl iştahlı nasıl yiyor olacak, sizin çocuk zayıf iştahsız bakımsız zavallı 😄

Yedirsin valla kendi bakacak
Benden çok görecek yeme saatlerinde
Sen yediremiyorsun diye mobbing yaparım ben de 😂😂😂
Ben çocuğun yemeyip beni zorlayacağını anladığımda anne sen yedirir misin işim var diyordum. Yedirirse ne ala yediremezse de benden çıkmış oluyordu :KK70:

size süt sağıyorunuz diye mobbing uygulayanların varya Allah nasıl bilirse öyle yapsın kötü kalpli leşler.. o kadar sinirlendim ki ya. harika bir annesi var bebeğinizin size helal olsun. emzirebilmek icin bu zorluğa katlanamaz herkes.

Çok teşekkürler güzel sözleriniz için ❤️❤️
İş hayatı maalesef böyle. Erkek egemen ortam. Kadınların ne yaşadığını asla anlayamıyorlar. Kadın da olsalar çok farketmiyor ya kadınlar da iş hayatında ilginç şekilde vahşileşebiliyor 😬

Kucuk memenin sutu daha cok yariyormus. Cunku yagli sute daha cabuk ulasiyormus bebek..

Merhaba hanımlar,
Bir çok annenin duyduğu bir cümledir bu. Sütün olsun olmasın, emzirmek iste veya isteme. Hep akıl verilir. Mama verme. Emzir.
Oğlum doğduğunda sütüm azdı. Açlıktan susmadığı için mamaya başladık.
Şunu ye sütün artar, bunu ye sütün artar denilen her şeyi yedim. İçtim. Artmadı.
Oğlum kilo verdi. Mecbur mamaya devam ettik.
Aylardır meme ve mama beraber gidiyoruz.
Şu aralar hiperlaktasyon yaşıyorum. Sütüm aşırı tazyikli geliyor. Oğlum da reddediyor doğal olarak. Bununla uğraşıyorum. Yani sütüm azken de mama içiyordu. Sütüm çok yinr mama içiyor. Sütüm çok ama her emzirme önce sağıp verecek kadar çok değil.

Ama ben artık kendimi yetersiz hissetmek istemiyorum.
Mama zehir mi?
Mama vererek kötülük mü ediyorum?

Bir de şu cümle var: sürekli emzirirsen sütün artar.

Şöyle düşünüyorum. Demek ki ben yeterince emzirmedim. A dan z ye herkes bunu söylediğine göre cidden emzirirsem artardı.
Demek ki ben çabalamadım yeterince.

Üzülüyorum
Yemin ediyorum o muhabet acildiginda o şahıslara dalmak istiyorum, surekli anne uzerinde bi baski bir bitmediler simdi benim bevegim istahsiz mamayida memeyide reddediyor iyi kotu kasikla mamqyi yediririmde memeyi emmesink nasil sagliyacagim? Brbegim ilk dogdugunda sutum hic yoktu hast. Hemsirelerden tutun dr ve hic tanımadığım hastw yakınları surekli emzir sutun yeter mams yedirme oyle bi baskiydi ki anlatamam bende onlari dinledim bebegim 700grm 3gunde dusurdu o bebeği toparlayana kadar Bebegim hasta oldu vs vs cok zor gunlerdi demem o ki kimseden asla etkilenmeyin o an ne gerekiyirsa onu yapin suan mams kullaniyoruz cokta memnunum.

Yazdığın her cümleye o kadar hak veriyorum ki.
Ben doğum yaptığımda bebeğim 7 gün yoğun bakımda kaldı.
Sütüm ilk gün geldi ama malesef yanımda olmadığı için sağıp vermek zorunda kaldım. Memelerim kan içindeydi her gün. Deli gibi süt geliyordu. Tişörtlerim hep taş gibi geziyordum, akıyordu kuruyordu akıyordu kuruyordu.
Ben sağıyordum 200 cc falan çıkıyordu toplamda her sağmamda. Eşim iki saatte bir hastaneye götürüyordu.
Daha sonra bebeğimi taburcu etmek için gittiğimizde bir baktım, bir çöp poşeti dolusu sütümü elime tutuşturdular. Meğersem bebeğime hiç süt vermemişler.
Eve geldik, ben lohusa sendromuna girdim. Kendimi de bebeğimide öldürmek istiyordum.
Gitgide sütüm azalmaya başladık. Bebeğim çığlık çığlığa ağlıyordu açlıktan. Daha sonra mama aldı eşim gecenin bir yarısı. İçirdik melekler gibi yattı.

Ne başladıysa ondan sonra başladı. Annem, kayınvalidem, eltilerim, görümcelerim falan hep emzir, emzirdikçe gelir dedi, anne çayı içtim, herşeyi yedim, masajlar yaptım, damlalar içtim ama hiçbiri işe yaramadı. Daha sonra anneliğimi sorgulamaya başladım. Ben bebeğimi emziremeyeceksem anne olamam ki dedim.

Sağolsun ama eşim hep yanımda oldu bu konuda.

Ve bence çoğu insan sütünün gelmediğini kabul etmiyor. Anne sütü doyurucu değil, sen ne yersen çocuk anca o vitamini alıyor, çabuk acıktırıyor, gaz yapıyor.
Mama tok tutuyor, sen yesende emesen de o mamanın içinde her türlü vitamin var.
Yok neymiş anne sütü içen çocuk hastalanmazmış.
Yalan, benim bebeğim toplasan 1 hafta anne sütüyle beslendi ve 8 aylık oldu, diş çıkarması dışında hiç ateşlenmedi.
Birsürü insan görüyorum, çocuklarınada kendilerine de eziyet ediyorlar. İnatla, sütleri az olmasına rağmen (ölçemiyorlar bu arada memeden verdikleri için) mama almayıp emzirmeye çalışıyorlar.
Bu kadar sütü gelen anne vardıda piyasadaki bu kadar mama neden var ???
Zor şeyler yaşamışsınız üzüldüm. Doğum yapalı ne kadar oldu bilmiyorum ama hala etkisinde olduğunuz çok belli.
Keşke çevreniz sizi bu kadar yormasaymış ve huzurlu bir lohusalik geçirebilseymişsiniz.

Ancak bazı yanlışlarınız var. Öncelik anne sütü, yokluğunda formül mamadır. Mama, anne sütünün muadili değil, ikamesidir.

İki çocuğum var. Oğlum ilk çocuğum.

Oğlum doğduğu zaman hiç emzirme ve süt problemi yaşamadım. Maşallah adam yolda aç gelmiş resmen, doğduğunda 5 saat mememi bırakmadan emdi. 14 aylıkken hamile kaldım, hamileyken emzirmeye devam ettim. Kızımı doğurdum, ikisini 7 ay boyunca beraber emzirdim. Ancak şunu gördüm:

Oğlumdaki hunharca emme güdüsü kızımda yoktu. Kızım gagalayıp bırakırdı memeyi. Tek avantajım oğlum da emdiği için sütüm olduğunu biliyordum. Sağım konusunda da tecrübeli olduğum için işteyken gayet verimli bir şekilde sağım yapabiliyordum. O yüzden emindim kızımın doyduğuna. Oğlum keyfine emiyordu zaten, onun doyması değildi önceliğim.

İkisinin doktoru da aynı ve doğduklarından beri aynı doktorda takipliler. Oğlum 2980 gr doğdu, 2 aylıkken 6 kg oldu. 1 yaşına 12 kg girdi. Kızım 2940 gr doğdu, 6 aylıkken 6 kg oldu. 3 ay sonra 4 yaşına girecek, daha 14 kg görmedik.

Aynı meme, aynı süt.. İlk 6 ay sadece anne sütü aldılar, sonrası ek gıda + anne sütü. Oğluma 1 yaşımdan sonra günlük sağdığım 600 ml süt yetmeyince arada mama da veriyorduk, çünkü meme/biberon ile uykuya geçiyordu. Kızıma mama hiç gerekmedi, sağdığım sütü bitiremiyordu çünkü.

Doktorumuz her zaman kızımın bünyesinin böyle olduğunu, çok sağlıklı olduğunu ve "kendi içinde tutarlı bir şekilde büyüdüğünü" söyledi :) Oğlum persentil üst sınırlarda, kızım alt sınırlarda gitti.

Muhtelifcim, bu kadar uzun yazdım, genellemelere bakma diye. Her durum kendine özgü.

Kız kardeşim doğurdu, şarıl şarıl sütü vardı. Kızı anne sütü sarılığı oldu. Tam olarak nasıl oluyor bilmiyorum ama kardeşimin sütü yeğenimin sarılığını tetikledi. Sütü varken mama vermek durumunda kaldı kardeşim. Yeğenim, turp gibi sağlıklı, zehir gibi zeki.

Önemli olan bebeğin sağlıklı mı değil mi. Sağlıklıysa sorun yok. Tıka kulaklarını he de geç.

Bak toplam 3,5 yıl aralıksız iki çocuk emzirdim, süt sağdım. Bildiğin inekten halliceydim, bütün depolarım boşalmış, zatüre oldum sonunda. Bana bile acaba sütün yetiyor mu mama mı versen diyenleri duydu bu kulaklar. Emzirme artık yeter diye karışanlar. En yakınlarım bunlar. Doktorun içine siniyorsa, aynı akılda hem fikirseniz, bildiğinden şaşma.

Merhaba hanımlar,
Bir çok annenin duyduğu bir cümledir bu. Sütün olsun olmasın, emzirmek iste veya isteme. Hep akıl verilir. Mama verme. Emzir.
Şunu ye sütün artar, bunu ye sütün artar denilen her şeyi yedim. İçtim. Artmadı.
Şu aralar hiperlaktasyon yaşıyorum. Sütüm aşırı tazyikli geliyor. Oğlum da reddediyor doğal olarak. Bununla uğraşıyorum. Yani sütüm azken de mama içiyordu. Sütüm çok yinr mama içiyor. Sütüm çok ama her emzirme önce sağıp verecek kadar çok değil.

Mama zehir mi?

Şöyle düşünüyorum. Demek ki ben yeterince emzirmedim. A dan z ye herkes bunu söylediğine göre cidden emzirirsem artardı.

Üzülüyorum
Bu gercekten psikolojik istismar. 1 haftadır sütüm az diye psikolojim alt üst. Böyle diyenlerin agzina yapistirasım var.

Merhaba hanımlar,

Mama zehir mi?

Üzülüyorum
Ah duygularıma tercüman olmuşsunuz! Öz annem bile bana bu psikolojik şiddeti uyguladı.Zaten lohusa kafası malum, o bile böyle yapınca hissettiğim yetersizlik kat kat arttı.Aslında alakası yok, annelik=emzirmek değil ama insanı zorla o psikolojiye sokuyorlar.Nerdeyse 4 aylık olduk hala mama için kavga etmişliğim var.Hala meme+mama gidiyorum, laf söyleyenlere tamam en harika anne sensin gel sen emzir hiç mama verme diyorum.

Ah duygularıma tercüman olmuşsunuz! Öz annem bile bana bu psikolojik şiddeti uyguladı.Zaten lohusa kafası malum, o bile böyle yapınca hissettiğim yetersizlik kat kat arttı.Aslında alakası yok, annelik=emzirmek değil ama insanı zorla o psikolojiye sokuyorlar.Nerdeyse 4 aylık olduk hala mama için kavga etmişliğim var.Hala meme+mama gidiyorum, laf söyleyenlere tamam en harika anne sensin gel sen emzir hiç mama verme diyorum.
6 aylığız. Ek gıdaya geçtik. Kalanı mama ve meme. Artık umurumda değil

Merhaba hanımlar,

Mama zehir mi?

Üzülüyorum
Bak bende cok uğraştım ve mama vermedim. 3 ay kadar idare ettim ama hicbir zaman tasmadi agzindan oglumun ikna olmadim doyduguna.. 3 ay sonrw yetmemeye basladi ki zaten reflusu cok artti mecbur reflu mamasi recete aldik her ikisini de veriyodum once emziriyorum sonra mama destegi veriyordum ama dis cikarmaya baslayinca memeyi birakti...

Mama verince annelik yapmamis olmuyosun, bazen ne yaparsan yap sutun olmaz yani yada az olur bebek ac mi kalsin? Besin degeri olmayan gidalar vermekten iyidir...

Ek gidaya baslamissindir saniyorum mamayi azaltabilirsin böylece eger istersen...

Back