• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mama verme, emzir.

Sizin ilk hatanız açlıktan susmadigi için mamaya baslamaniz , o şekilde başlanmaz eğer doktor yetersiz beslendiğine ve kilo alamadigina kanaat getirirse başlanır , şuanda da mamaya alistigi için tabiki memeyi reddeder , mama zehir değil ama diğerlerinin dediği doğru emzirdikce artardı siz kolay yolu secmissiniz madem başkalarını suçlamayın o zaman
Valla ilk günler mecburen biz de mama verdik
Çocuk mamaya filan alışmadı
Şu an gayet sadece anne sütü alıyor
Kişisel deneyimlerimizi genellemeye gerek yok bence 🙄

Sizin ilk hatanız açlıktan susmadigi için mamaya baslamaniz , o şekilde başlanmaz eğer doktor yetersiz beslendiğine ve kilo alamadigina kanaat getirirse başlanır , şuanda da mamaya alistigi için tabiki memeyi reddeder , mama zehir değil ama diğerlerinin dediği doğru emzirdikce artardı siz kolay yolu secmissiniz madem başkalarını suçlamayın o zaman
Oha ya yoruma bak
Doktor tavsiyesi ile hastanelik olmasın diye başladık zaten
2 hafta boyunca meme ile emzirip mama vermediğim dönemde kilo almadığı için başladık
Kimi suçlamışım yahu?
Kolay yolumu seçmişim ben?
Saçmalığa bakar mısın?
Sizin gibi hadsizler çıldırtıyor anneleri zaten

Valla ilk günler mecburen biz de mama verdik
Çocuk mamaya filan alışmadı
Şu an gayet sadece anne sütü alıyor
Kişisel deneyimlerimizi genellemeye gerek yok bence 🙄
Benimki kişisel deneyim degil ki . Doktorların ortak görüşü. Aylık 600 Gr aldığı sürece yeterli besleniyor demektir . Bazı bebek alışır bazısı alismaz bebeğe göre değişir ama genellikle alışması muhtemel olduğu için önermiyolar hem süt üretimini de azaltiyo

Benimki kişisel deneyim degil ki . Doktorların ortak görüşü. Aylık 600 Gr aldığı sürece yeterli besleniyor demektir . Bazı bebek alışır bazısı alismaz bebeğe göre değişir ama genellikle alışması muhtemel olduğu için önermiyolar hem süt üretimini de azaltiyo
İyi de konu sahibinin doktora danışmadan verdiği kanısına nasıl ulaştınız?
Ben mi arada bi detay kaçırdım acaba? 🤔
Bana da doktor aç kalmasındansa ilk günler mama önerdi
Çocuk da mamaya,biberona, emziğe hiçni şeye alışmadı doktorların tüm ortak görüşüne rağmen üstelik
Hatta göğsüme fazla alışmış ki geçen biberonla beslenmedi
Mama verilen çocuk alışır, gör gününü şimdi pek mantıklı bi yaklaşım gibi gelmedi bana 🙄

Oha ya yoruma bak
Doktor tavsiyesi ile hastanelik olmasın diye başladık zaten
2 hafta boyunca meme ile emzirip mama vermediğim dönemde kilo almadığı için başladık
Kimi suçlamışım yahu?
Kolay yolumu seçmişim ben?
Saçmalığa bakar mısın?
Sizin gibi hadsizler çıldırtıyor anneleri zaten
O değil de 48 kilo musunuz 😁 konuyu dağıttım

Ben biraz isteyerek mama verdim nolmuş süt vardı ama sürekli emmek istiyordu ıııı ııı sürekli ııı lıyordu yine 4. Aya kadar emdi sonra süt kesildi napayım

Taşlasınlar beni mama verdim🙊 ay mama da çok pahalı bilsem vermezdim asfafagahha

600 gramı bile genellemiş
Kafaya bakar mısın?
Ayına göre değişir alması gereken kilo
İlk yorumunuz o kadar kötü niyetli ki
Madem çocuğunuz da var
Bebeğinizle ilgili üzüldüğünüz konularda size sizin gibi yorum yapanlarla karşılaştırsın Allah
Ne diyeyim

Sütü makinayla sagiyorsaniz hiperlaktasyon daha da artiyor.Elle sagim yapin.Benim 4.ayda sağmaktan daha da artti tazyik .Resmen 1 metreye fiskiriyordu bir de.Önsütü elimle.sagayim dedim tazyikli sütü 80 -90 cc cikardi.Ondan sonrasi da bogazlarina takilirdi.Malesef o yuzden emmeyi biraktilar.Hep icimde uhde kalacak bu benimde ki 10 ay yetistirebildim ikisine yettirebildim yine de.Bende sagarak bir mama bir meme seklinde gittim.

Ağzı olan konuşuyor. Mama zehir olsa hiç anne sütü emememiş bebekler hiçbir zaman sağlıklı insanlar olmazdı. Annesini doğumda kaybeden insanlar da var, onlar hiç sağlıklı olamazdı öyle olsaydı.

Ben sizin çocuğunuz için elinizden geleni yaptığınıza, iyi bir anne olduğunuza eminim. İyi ebeveyn olmayanlar bu kadar özeleştiri yapmıyor, kendini sorgulamıyor çünkü. Mesleğim gereği görüyorum.

Çocuk da mamaya,biberona, emziğe hiçni şeye alışmadı doktorların tüm ortak görüşüne rağmen üstelik
Mama verilen çocuk alışır, gör gününü şimdi pek mantıklı bi yaklaşım gibi gelmedi bana 🙄
Kolaya alışmışım ben :D
Halbuki meme daha kolay
Gece 3 defa tek gözün açık su ısıtmak zorunda değilsin mama için
Bana da sürekli baskı yaptılar. Mama biberon verme alışır diye
Hala mememe yapışıyor
Bazen de ememiyor tazyikten
Yine de tam bırakma olmadı

Ek olarak yazmadım ama bebeğim erken doğdu
Emme refleksi zayıftı
Memeyi tutsa bile çekemiyordu
Sağınxa vir yemek kaşığı süt geliyordu
Napaydım? Ölüme mi terk etseydim meme fetişizmi yüzünden

O değil de 48 kilo musunuz 😁 konuyu dağıttım

Ben biraz isteyerek mama verdim nolmuş süt vardı ama sürekli emmek istiyordu ıııı ııı sürekli ııı lıyordu yine 4. Aya kadar emdi sonra süt kesildi napayım

Taşlasınlar beni mama verdim🙊 ay mama da çok pahalı bilsem vermezdim asfafagahha
63 kiloyum :D
Bilgileriöi güncellemeye vaktim yok
Meme bedavA
Meme hazır
M Maolay olan mamaymış
Peh

Kolaya alışmışım ben :KK70:
Halbuki meme daha kolay
Gece 3 defa tek gözün açık su ısıtmak zorunda değilsin mama için
Bana da sürekli baskı yaptılar. Mama biberon verme alışır diye
Hala mememe yapışıyor
Bazen de ememiyor tazyikten
Yine de tam bırakma olmadı

Ek olarak yazmadım ama bebeğim erken doğdu
Emme refleksi zayıftı
Memeyi tutsa bile çekemiyordu
Sağınxa vir yemek kaşığı süt geliyordu
Napaydım? Ölüme mi terk etseydim meme fetişizmi yüzünden
Ay dünyada memeden daha kolay bi ieu yok inan
Aklı olan hiç kimse kolaylık olsun diye meme bıraktırmaz 😂

Doğumdan sonra ilk haftalar beynimi yediler onu verme bunu verme illa da anne sütü diye
Sarılık olmasındansa beslenmesini tercih ettim
Çocuk gayet hiçbi şeye alışmadı
Hatta ilk zamanlar ağzına göğsümü sokamadığım çocuğum şimdi nerdeyse amuda kalkıp içecek
Önemli olan emin ol çocuğun beslenmesi

2 çocuğuma da mama verdim. İlkinde ilk ay hiç kilo almadığı için fazla fazla verdim evet alıştı ve 6 ayda tamamen memeyi bıraktı.

Ama ikincisi 1 yaşına kadar neredeyse mama+meme şeklinde beslendi. Hiç de mamaya biberona alışmadı hatta tamamen bıraktı biberonla su bile içmedi.

Ay dünyada memeden daha kolay bi ieu yok inan
Aklı olan hiç kimse kolaylık olsun diye meme bıraktırmaz 😂

Doğumdan sonra ilk haftalar beynimi yediler onu verme bunu verme illa da anne sütü diye
Sarılık olmasındansa beslenmesini tercih ettim
Çocuk gayet hiçbi şeye alışmadı
Hatta ilk zamanlar ağzına göğsümü sokamadığım çocuğum şimdi nerdeyse amuda kalkıp içecek
Önemli olan emin ol çocuğun beslenmesi
Ben mamanın içeriğine baktığımda şok oldum
Her türlü vitamin mineral cRt curt
En azından besleniyor diye kendimi avutuyorum
Kaldı ki her öğün emiyor da
Bebeği 15 günlük olan kuzenim bile bana dün niye mama veriyorsun emzirsene diyo
Allahım mama kutusuyla kafasına vurasım geldi

• Komik
Reactions: JES
Ya bence mama zehir dedikleri o mama o mama değil ya. Hani eskiden pirinç unuyla muhallebi yapıp mama diye yediriyorlarmış bence asıl zararlı olan o. Ben de yemişim pirinç unu, demek yemesen fiyuu :D

2 çocuğuma da mama verdim. İlkinde ilk ay hiç kilo almadığı için fazla fazla verdim evet alıştı ve 6 ayda tamamen memeyi bıraktı.

Ama ikincisi 1 yaşına kadar neredeyse mama+meme şeklinde beslendi. Hiç de mamaya biberona alışmadı hatta tamamen bıraktı biberonla su bile içmedi.
Aynı anneden 2 çocuk
Nasıl genelleyeceğiz şimdi ?
Canım sıkıldı 😤

Ben mamanın içeriğine baktığımda şok oldum
Her türlü vitamin mineral cRt curt
En azından besleniyor diye kendimi avutuyorum
Kaldı ki her öğün emiyor da
Bebeği 15 günlük olan kuzenim bile bana dün niye mama veriyorsun emzirsene diyo
Allahım mama kutusuyla kafasına vurasım geldi
Ben kadınların kendi aralarında birbirlerine bu tarz konularda zorbalık yapmalarına katlanamıyorum valla
Mama- süt
Sezaryen-normal doğum falan filan
Zorbalık hiç bitmiyor 🙄

Back