- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
-
Anne sütünün faydalarını inkar etmek imkansız evet ama anne sütü almayan mama ile beslenen çocuğun da gelişiminin sorunlu olacağını düşünmüyorum.Bende mama ve anne sütü beraber veriyorum. Sadece sütümle doymuyor.
Sezeryanla doğum yaptım. Hastane ısrarla bebeğime mama vermedi. Çocuğum ağlamaktan helak oldu. Hakkımı helal etmeyeceğim onlara. En sonunda bir hemşire dayanamadı mama verdi.
Otrera canım hazır konusu geçmişken bu mama ile beslenen bebeklerin zeka gelişiminin olumsuz olduğu doğru mu?
İçime su serptiniz.Anne sütünün faydalarını inkar etmek imkansız evet ama anne sütü almayan mama ile beslenen çocuğun da gelişiminin sorunlu olacağını düşünmüyorum.
1.aydan itibaren mamaya beslenen oğlum(6 ayda tamamen memeyi bıraktı o zamana kadar da çok azdı) 5 yaşında. Geçen seneki testlerde algı yaşı 8 zeka yaşı 6 çıktı. 1.5 yaşında anlaşılır şekilde 3 kelime cümlelerle konuştu 2 yaşına gelmeden rakamları ve saymayı öğrendi 4 yaşında da kendi kendine okumayı söktü. Basit toplama çıkarma yapmaya başladı. Şu an günlük hayatta öyle cümleler kuruyor ki ağzımız açık kalıyor. Üstün zekalı bir çok diyemem ama kesinlikle parlak bir çocuk.
İkinci oğlum 22 aylık hala anne sütü alıyor ama abisi gibi değil.
Övünmek saymayın ama kendim de sadece 3 ay anne sütü almışım. Üniversite sınavı zeka ölçmüyor gerçi ama tıpla yarışır puan almış bir matematik öğretmeniyim.
Anne sütünün faydalarını inkar etmek imkansız evet ama anne sütü almayan mama ile beslenen çocuğun da gelişiminin sorunlu olacağını düşünmüyorum.
1.aydan itibaren mamaya beslenen oğlum(6 ayda tamamen memeyi bıraktı o zamana kadar da çok azdı) 5 yaşında. Geçen seneki testlerde algı yaşı 8 zeka yaşı 6 çıktı. 1.5 yaşında anlaşılır şekilde 3 kelime cümlelerle konuştu 2 yaşına gelmeden rakamları ve saymayı öğrendi 4 yaşında da kendi kendine okumayı söktü. Basit toplama çıkarma yapmaya başladı. Şu an günlük hayatta öyle cümleler kuruyor ki ağzımız açık kalıyor. Üstün zekalı bir çok diyemem ama kesinlikle parlak bir çocuk.
İkinci oğlum 22 aylık hala anne sütü alıyor ama abisi gibi değil.
Övünmek saymayın ama kendim de sadece 3 ay anne sütü almışım. Üniversite sınavı zeka ölçmüyor gerçi ama tıpla yarışır puan almış bir matematik öğretmeniyim.
Günümüzde formül mamalar anne sütüne çok yakın. İçiniz rahat olsun.İçime su serptiniz.Yani mamanın bu kadar zararı olsa böyle bir sektör var olabilir miydi?
Oğullarınızı Allah bağışlasın. Başarılarının devamını dilerim.
Size de maşAllah.
+100000000000Esim de nerdeyse hiç anne sütü almamış. Zehir gibidir kafası. Dediğiniz gibi, universite sınavi zeka ölmüyor ama zamanında Tıp fakültesi kazanmış, (aile baskısına rağmen, ben bu mesleği yaparsam yalnızca mutsuz olurum deyip) elektrik -elektronik mühendisliğini tercih etmiş biridir.
Eminim anne sütünün yerini hiçbirşey tutmuyordur ama zekayı etkilediğine ben de inanmiyorum.
Gerekli durumlarda tabi ki vereceksin aç mı kalsın bu çocuk. Ben de mama vermiyorum diye çocuğumu aç bırakmakla itham ediyorlardı. Ufak bir bebekti neden küçük diye soruyorlardı devamlı. Yani mama versen de vermesen de konuşacak şey bulurlar. Sen kendi içini dinle bebeğini dinle en doğrusunu yaparsın zaten
Mamaya karşı değilim 3 bebeğimide mama ile büyüttümBu konuda uzmanlar bile gruplaşmış. Kimi anne sütü için su diyorlar, kimi başka. Ama ben mamayı daha faydalı buluyorum.
Ama bu pompaniz iyi olmadigi icin bu kadar cikarmasindan kaynakli. Bir cok insan es, dosttan odunc aliyor, arada bimden aldigimi yazanlar var, kac kisi guzel bir makine alip, 4-6haftada bir valflerini diyaframlarini degistiriyor ki. O nedenle pompanin sagdigi kadar memede sut var fikrini asla benimsemiyorum.Göğüslerim dolu dolu
Hatta sık sık tıkanıklık olur
Ama sağdığımda çıkan maksimum 60cc
Bebek içiyor 150cc
Aradakş farkı mamayla kapatıyorum napayom ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?