Sanki kötü birşey söylemiş gibi konu sahibine ne kadar kızılmış...:44: sütü olmayıpta mecburen başka alternatifler bulanlara elbette denecek birşey yok ama tembelliğe kaçıp sütünü esirgeyen annelerin sayısı da az değil hani..benim kayınvalidem bile sütüm yettiği halde "aptamil kullan" diye tutturdu..Dinlemedim o ayrı..İnsanların bilinçlenmesi lazım..."anne sütünden ilham almayla" olmuyo öyle..sıkıysa anne sütü yapsınlar..
tabiki en değerli şey anne sütü... bilgi paylaşımınız için teşekkürler..
Sevgili mercimek çorbası, konu sahibine kızılma sebebi esasen paylaştığı bilgiden ziyade paylaşma tarzına..
"benim bebeğim bir yaşına girecek, çok şükür daha ağzına mama girmedi.bu yüzden çok gururluyum.yalnız ilk 5 ay yalnızca
anne sütüyle beslediğim için çok zorluydu ,günde 4 litre su içerek geçirdim 5 ayımı"
Sizce bebeğe süt vermek gurur duyulası bir eylem mi, yoksa zaten olması gereken mi?
Sizce bebeğe süt vermek zorlu bir eylem mi?
Sizce günde 4 litre su içen her annenin sütü olur mu?
Sizce sütü olmadığı için mama vermek zorunda kalan anneler yetersiz anneler mi?
Sizce sütü olması için ciddi anlamda çaba veren ama maalesef sütü olmadığı için bebeğini mamayla beslemek zorunda kalan anneler bu iletiyi okuyunca hiç mi üzülmeyecekler?
Sizce sadece kendini övmek adına böyle bir ileti yazıp bu kadar annenin gönlünü kırmaya değer mi?
Sizin verdiğiniz "tembellik" örneğinin bir emsalini bu forumda bulacağıma inanmıyorum ben, zira bebeğini düşünmeden işin kolayına kaçan bir anne burada "bebeğimi nasıl daha iyi yetiştirebilirim" diye fikir danışmaz, yardım istemez, yazılanları da dikkatle okumaz..
Üstelik kendiniz de demişsiniz "süt ilhamla olmaz, sıkıysa kendileri yapsınlar" diye..değil mi?
Maalesef ol deyince olmuyor süt..Keşke olabilseydi de kimse bebeğine mama vermek zorunda kalmasaydı..Vermek zorunda kalanların içinin ne kadar yandığına eminim ben..