• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mama tuzağı

Kimse anne sütünün faydasını tartışacak kadar bilgisiz değil burada.Arkadaşın da dediği gibi mamayı kötülemek hoş olmayan.Kimse bebeğine bedava,en hijyenik,en pratik ve de en sağlıklı olan anne sütü vermek yerine mama vermek istemez.Sadece mama çok kötü,ööö iğrenç sakın vermeyin türü yazılar güzel değil.Konu başlığı zaten tartışılan.Mama bir tuzaksa annenin sütü de yoksa ne olacak?
Hz.Muhammed'den örnek vermişsiniz.O dönemlerde acaba kaç çocuk sağlıksızlıktan öldü acaba bunu biliyor musunuz?Zamanında ultrason da yokmuş e biz de girmeyelim o zaman.Doğunca öğreniriz artık nasıl bişey olduğunu.O zamanlardan örnek vermek doğru değil bence.
Önce neyin tartışıldıığını anlayın sonra yorum yapın.

Sanki kötü birşey söylemiş gibi konu sahibine ne kadar kızılmış...:44: sütü olmayıpta mecburen başka alternatifler bulanlara elbette denecek birşey yok ama tembelliğe kaçıp sütünü esirgeyen annelerin sayısı da az değil hani..benim kayınvalidem bile sütüm yettiği halde "aptamil kullan" diye tutturdu..Dinlemedim o ayrı..İnsanların bilinçlenmesi lazım..."anne sütünden ilham almayla" olmuyo öyle..sıkıysa anne sütü yapsınlar..:1:tabiki en değerli şey anne sütü... bilgi paylaşımınız için teşekkürler..

Sevgili mercimek çorbası, konu sahibine kızılma sebebi esasen paylaştığı bilgiden ziyade paylaşma tarzına..

"benim bebeğim bir yaşına girecek, çok şükür daha ağzına mama girmedi.bu yüzden çok gururluyum.yalnız ilk 5 ay yalnızca anne sütüyle beslediğim için çok zorluydu ,günde 4 litre su içerek geçirdim 5 ayımı"

Sizce bebeğe süt vermek gurur duyulası bir eylem mi, yoksa zaten olması gereken mi?
Sizce bebeğe süt vermek zorlu bir eylem mi?
Sizce günde 4 litre su içen her annenin sütü olur mu?
Sizce sütü olmadığı için mama vermek zorunda kalan anneler yetersiz anneler mi?
Sizce sütü olması için ciddi anlamda çaba veren ama maalesef sütü olmadığı için bebeğini mamayla beslemek zorunda kalan anneler bu iletiyi okuyunca hiç mi üzülmeyecekler?
Sizce sadece kendini övmek adına böyle bir ileti yazıp bu kadar annenin gönlünü kırmaya değer mi?

Sizin verdiğiniz "tembellik" örneğinin bir emsalini bu forumda bulacağıma inanmıyorum ben, zira bebeğini düşünmeden işin kolayına kaçan bir anne burada "bebeğimi nasıl daha iyi yetiştirebilirim" diye fikir danışmaz, yardım istemez, yazılanları da dikkatle okumaz..

Üstelik kendiniz de demişsiniz "süt ilhamla olmaz, sıkıysa kendileri yapsınlar" diye..değil mi?
Maalesef ol deyince olmuyor süt..Keşke olabilseydi de kimse bebeğine mama vermek zorunda kalmasaydı..Vermek zorunda kalanların içinin ne kadar yandığına eminim ben..

benimde annem çok hasta olduğundan ben fazla emmemişim ve mamalarla beslemişler beni birde sonradan tarhana çorbasıyla
gayette sağlıklı bir bireyim, bünyem de çok sağlamdır bugüne dek şükürler olsun hiçbir hastalık yaşamadım. grip bile olmam nerdeyse. şimdi hamileyim ve bebeğimi emzirmeyi çok istiyorum ama gereken YerDE mama veririm çocuğuma, kimsenin kimseye kendini eksik hissettirmeye hakkı yok. yoksa tek özenli anne siz değilsiniz emzirmekle günde 4LT su içmekle özenli olunmuyor malesef.

sağlık sorunları sebebiyle veya sütü gelmediği için emziremeyen ve bunun eksikliğini hissden birçok anne var.onları ötekileştirmek çok yanlış.kimse keyfi bir şekilde bebeğini emzirmemezlik yapmaz.sonuçta emzirmek mamaya göre daha ucuz,kolay.. ve emzirirken bebeğinizle aranızdaki iletişim de cabası...insan emzirirken anlıyor anne olduğunu ve sonuçta biberonla çocuk büyütmek çok zor iş.bebeğin anne sütüyle beslenmesi tabii ki çok önemli bir nimet ama anne sütü olmayan yerlerde mecburi alternatiftir mama..kimsenin mamaya tu kaka demeye hakkı yok bu anlamda.bizler emzirebiliyoruz şanslıyız ama her yöntemi deneyip sütü gelmeyen annelerin moralini bozmayalım...

tamam canım emredersin o zaman sütü olmayanlar hemen süt anne tutsunlar.Markette süt anne satılıyor zaten.Kim nerden bulacak paraya ihtiyacı olup yeni doğum yapmış sütü olan kadını hadi buldu diyelim o kadın zaten kendi çocuğunu emzireceği için başkasının çocuğunu nasıl emzirsin.Senin şuanda bebeğin olmadığı için böyle konuşman çok normal.Kim istemez ki sıcacık yatağından kalkmadan memesini çıkarıp sıcak sıcak emzirsin yavrunu.Bir de sıcak yatağından kalk su ısıt mama yap bebeğine içir.Hangisi daha ucuz ve zahmetsiz.

ahhh ahhhhh keşke verebilseydim sütümü çocuğuma :((
şu konuda yorum yazan bebeğine mama vermek zorunda kalan annelerini okuyunca biraz rahatladım. bir tek emziremeyen ben varım sanıyordum.
bende kendimi ilk zamanlar çok suçladım ağladım.
ben anne değilim sütüm bile gelmedi çocuğumu besleyemedim diye kahrettim kendimi.
şimdi bile oğlum babasına düşkün bunda bile alınıp üzülüyorum.
çocuğunu emziremezsen sana bağlanmaz tabi diye.
rabbim böyle nasip etmiş şükredelim ki mamalar var.
olmasaydı ne yapardık?

olur mu canım, tek sen olur musun hiç, bende öyleyim zor bir durum ama napalım mecbur kalmasak yapmazdık :(( ben kan sulandırıcı ilaç kullanıyorum eğer emzirirsem bebeğimin de kanı sulanacak ve bu çok tehlikeli :(( napayım yani şimdi mama vermeyeyim mi değil mi ama...

Back