• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makyajla ilgili sorular kabul edilir :)

Bana yardımcı olur musunuzzzz lütfenn:17:
Cildim karma,, yanaklarım kuru, burun ve alın bölgem azcık yağlıya dönük.
Sivilce vs problemim yok. Pudra ya da fondoten almak istiyorum.
Sizce hangisini tercih etmeliyim? Fondoten parlama yapıp vıcık vıcık durur
diye tereddüt ediyorum:18:

Ayrıca hangi ton pudra ya da fondoten seçmeliyim? Cilt alt tonumu
bilmediğim için kararsızım?:26::26::26::26:

Eki Görüntüle 492491

Bana yardımcı olur musunuzzzz lütfenn:17:
Cildim karma,, yanaklarım kuru, burun ve alın bölgem azcık yağlıya dönük.
Sivilce vs problemim yok. Pudra ya da fondoten almak istiyorum.
Sizce hangisini tercih etmeliyim? Fondoten parlama yapıp vıcık vıcık durur
diye tereddüt ediyorum:18:

Ayrıca hangi ton pudra ya da fondoten seçmeliyim? Cilt alt tonumu
bilmediğim için kararsızım?:26::26::26::26:

Eki Görüntüle 492491

hoşgeldin canım.resimden gördüğüm kadarıyla yüzünde günlük makyajın için fondoten kullanmanı gerektircek herhangi bir sorun yok.Onun için bence günlük makyajında cildini fondotene alıştırma.Pudra kullanmanı öneririm.buğday tenli gözüküyorsun.şimdi burdan sana şu ton diye net birşey söyleyemem çünkü her markanın renk skalası birbirinden çok farklı.pudrayı almadan önce yüzünde denet canım.hatta denettıkten sonra hemen alma 15-20 dk dolan cıldınde herhangi bir etkısı olucak mı ona bak.ten rengine en yakın olan tonu seç.pudrayı sürünce yuzun ve boynun arasında renk farkı olmamasın özen göstermelisin.

$Jessica-Alba-1-21.jpg $Jessica-Alba-jessica-alba-makyaj1-532x750.jpg $Jessica-Alba-topuz-saç1-520x750.jpg

size beğendiğim gece makyajlarından birini göstermek istedim.zaten jessica alba hayranıyımdır burdaki makyajıda çok hoşuma gidiyor.gözlere yoğunlaşarak harika bir makyaj ortaya çıkarmışlar.:34:

hoşgeldin canım.resimden gördüğüm kadarıyla yüzünde günlük makyajın için fondoten kullanmanı gerektircek herhangi bir sorun yok.Onun için bence günlük makyajında cildini fondotene alıştırma.Pudra kullanmanı öneririm.buğday tenli gözüküyorsun.şimdi burdan sana şu ton diye net birşey söyleyemem çünkü her markanın renk skalası birbirinden çok farklı.pudrayı almadan önce yüzünde denet canım.hatta denettıkten sonra hemen alma 15-20 dk dolan cıldınde herhangi bir etkısı olucak mı ona bak.ten rengine en yakın olan tonu seç.pudrayı sürünce yuzun ve boynun arasında renk farkı olmamasın özen göstermelisin.

Cevabın ve önerilerin için çok teşekkür ederim canım:16:

en başta söliym canım rahatsız etmiş falan olmuyorsun amaç bunları paylaşmak,birbirimize yardımcı olmak zaten.şöyle söyleyim ben aslında hiç dudak kalemi kullanmam.öyle kalın dudaklarım falan oldugundan değil.yakın zamana kadar zaten rujla falan pek ilgim olmazdı zoraki sürerdim.flormarın dudak kalemlerine bakabılırsın canım.numarasını bılıyorum ama onun dudak renginde yada fil dişi renginde falan kalmleri var.dene ki hangisi dudagında daha az bellı anlamıs olursun.bence en doğal duranını al.çünkü bence dudağının doğal görünmesi büyük görünmesinden daha önemli.bence dediğin resimdeki tonlarda gayet yakısır canım sana.her zaman beklerım sorularını.

ah cnm ya cok sagol :54::54:
benımde aslında yoktu takıntım ama vala buraya bı uye oldum oldugum gunden berı sunu da yapıyım bunuda yapıyım derken basta bı hırs yaptım her yerıme takar oldum her turlu guzellıkle ılgılı seylerı resmen burdan ogrendım sadece :52: yanı bende hıc rujmus kalemmıs surmezdım ama aldım dneedım hosuma gıttı dah akalın durunca zaten ole abartı surmuyorum bı nokta ustunden suruyorum bellı bıle olmuyo ama ıste ıcım rahatlıyo anlayamadıgım bı sekılde daha ıyı hıssedıyorum o halde kendımı :34:
bu arada flormar evet kullnıyorum cnm tavsıyen ıcınde cok tesekkurler

canım bu arada flormar 214 numara dediğim kalem.bir de 226 var ama o birazcık daha belirgin.

cnm bu arada baktım dedıgın numaralar yanlısmı baktım bılmıyorum da 241 acık bı pembe 226 dedıgın gıbı dah akoyu bı pembe yalnız benım dudaklarım pembe degıl :34::34: degısık mat ole canlı bı renk degıl dudaklarım
ıstedıgım rengı sole gosterıyım cnm :

$2011-11-11-22.49.32.jpg

bu arada bu dudak benım degıl netten buldum
yardımalrın ıcın tekrara tesekkurler

cnm bu arada baktım dedıgın numaralar yanlısmı baktım bılmıyorum da 241 acık bı pembe 226 dedıgın gıbı dah akoyu bı pembe yalnız benım dudaklarım pembe degıl :34::34: degısık mat ole canlı bı renk degıl dudaklarım
ıstedıgım rengı sole gosterıyım cnm :

Eki Görüntüle 492693

bu arada bu dudak benım degıl netten buldum
yardımalrın ıcın tekrara tesekkurler

evet canım dediğim kalemler pembe tonları.ben açık renk oldugu için seçmiştim o kalemi.zaten ustunden rujla geçtiğim için pembe pembe kalmıyor.ama eğer aciliyetin yoksa bir iki gun içinde senin için daha mat kalem araştırıp yazarım canım.

evet canım dediğim kalemler pembe tonları.ben açık renk oldugu için seçmiştim o kalemi.zaten ustunden rujla geçtiğim için pembe pembe kalmıyor.ama eğer aciliyetin yoksa bir iki gun içinde senin için daha mat kalem araştırıp yazarım canım.

yok cnm acılıyetım yazarsan cok cok sevınırım :54::54:
cnm dudak rengınde olunca ruj gıtse bıle kalın gıbı duruyo dagılmıyo yanı o yuzden daha mat renklerı tercıh edıyorum

Selam tosspaa :)

Ben de makyaj yapmayı kendi kendime , araştıra araştıra , keşfede keşfede öğrendim.
Suratıma, kaşıma gözüme dudağıma tam anlamıyla yakışan makyaj tarzını bulmam yıllar aldı. :)
23 yaşındayım bu arada. Makyajım konusunda hiç mütevazı değilim. Çok güzel yaparım ve etrafımda benim gibi güzel yapanına rastlamadım açıkçası. O kadar iddialıyım yani. Kendime yakıştırma konusunda çok iddialıyım daha doğrusu.

Şimdi konuya gelelim. Ben yoğun ve derin tonlarda far kullanmayı çok seviyorum.
Gözlerim ela, yeşilimsi baya yani.
Ve onları vurgulamak adına kırmızımsı, bordolu, mürdüm eriği gibi tonları tercih ediyorum hep.

Buorjois'nin tekli farını çok beğeniyorum mesela. Bende turuncu rengi var. Bir tanıdığım getirmişti; osayede deneme şansım oldu ama almadım henüz kendim.

Bunun dışında hep macten bahsedilir ya, farını alayım dedim. Bir de ben simli şeylerden hiç hoşlanmıyorum. Bu yüzden mat raspberry tonunu aldım. Ama hayal kırıklığına uğradım. O kadar paraya ve bu kadar üne karşın çok güzel farları olduğunu düşünmüyorum. Rengi hemen solup gidiyor sanki. Yine de berbat değil tabi.

Şimdi de bu videodaki far çok hoşuma gitti. Bu tarz iyi dağılan ve rengini belli eden far bulabileceğim bir marka var mı?
Artık ille de mat olsun demiyorum bu konuda. Sim olmasın yeter. Ya da simi olsa da sürünce belli olmasın, o da kabul.

Video bu. Kız 2:24te sürüyor farı.

[video=youtube;_kQhV4XzoGk]http://www.youtube.com/watch?v=_kQhV4XzoGk&feature=related[/video]

Son düzenleme:

Ben de makyaj yapmayı kendi kendime , araştıra araştıra , keşfede keşfede öğrendim.
Suratıma, kaşıma gözüme dudağıma tam anlamıyla yakışan makyaj tarzını bulmam yıllar aldı. :)
23 yaşındayım bu arada. Makyajım konusunda hiç mütevazı değilim. Çok güzel yaparım ve etrafımda benim gibi güzel yapanına rastlamadım açıkçası. O kadar iddialıyım yani. Kendime yakıştırma konusunda çok iddialıyım daha doğrusu.

Ve onları vurgulamak adına kırmızımsı, bordolu, mürdüm eriği gibi tonları tercih ediyorum hep.

Buorjois'nin tekli farını çok beğeniyorum mesela. Bende turuncu rengi var. Bir tanıdığım getirmişti; osayede deneme şansım oldu ama almadım henüz kendim.

Bunun dışında hep macten bahsedilir ya, farını alayım dedim. Bir de ben simli şeylerden hiç hoşlanmıyorum. Bu yüzden mat raspberry tonunu aldım. Ama hayal kırıklığına uğradım. O kadar paraya ve bu kadar üne karşın çok güzel farları olduğunu düşünmüyorum. Rengi hemen solup gidiyor sanki. Yine de berbat değil tabi.

Şimdi de bu videodaki far çok hoşuma gitti. Bu tarz iyi dağılan ve rengini belli eden far bulabileceğim bir marka var mı?
Artık ille de mat olsun demiyorum bu konuda. Sim olmasın yeter. Ya da simi olsa da sürünce belli olmasın, o da kabul.

[video=youtube;_kQhV4XzoGk]http://www.youtube.com/watch?v=_kQhV4XzoGk&feature=related[/video]

aramıza hoşgeldin canım.Demek artık senden de öğreniceğimiz şeyler var.sende sevdiğin yada sevmediğin ürünleri makyajları bizimle paylaşırsan seviniriz.Evet göz rengin için en doğru renklerı kullanıyorsun gerçekten.Mac farlar konusuna gelınce aslında ben fara çok fazla para vermem.yani şöyle farımın illa marka olması gerekmez.hoşuma giden bir renk oldugunda adını pek bilmediğim markalarıda alırım.ama cildim hassas oldugu için o konuda daha özenlıyım.haklısın bence de fıyat o kadar yuksek olmamalı.ama Türkiye de malesef fiyatları yuksek.bu arada canım videodaki far makeup forever 14 numaralı ürün.ona en yakın renk hoşlanmıcaksın belkı ama mac de var.antiqued farın adı.gerçekten ton çok yakın.bence bir şans daha ver mac e :)

$mac_antiqued001.jpg $indir.jpg canım bahsettiğim far işte :)

aramıza hoşgeldin canım.Demek artık senden de öğreniceğimiz şeyler var.sende sevdiğin yada sevmediğin ürünleri makyajları bizimle paylaşırsan seviniriz.Evet göz rengin için en doğru renklerı kullanıyorsun gerçekten.Mac farlar konusuna gelınce aslında ben fara çok fazla para vermem.yani şöyle farımın illa marka olması gerekmez.hoşuma giden bir renk oldugunda adını pek bilmediğim markalarıda alırım.ama cildim hassas oldugu için o konuda daha özenlıyım.haklısın bence de fıyat o kadar yuksek olmamalı.ama Türkiye de malesef fiyatları yuksek.bu arada canım videodaki far makeup forever 14 numaralı ürün.ona en yakın renk hoşlanmıcaksın belkı ama mac de var.antiqued farın adı.gerçekten ton çok yakın.bence bir şans daha ver mac e :)

Benim de marka takıntım olmaz. Ürün iyiyse herhangi bir şeyi de alabilirim.
Macin o tonu benziyor biraz ama daha turuncumsu. Bi mac mağazasına uğramam lazım. :)
Sedefli farları matlardan daha iyi olsa gerek. :)

Farlarını gördüm şimdi. Flormarın tekli farları konusunda ne düşünüyorsun peki ?
Benim için göz kapağında birikme yapmaması ve çabuk rengini kaybetmemesi önemli.
O açıdan değerlendirdiğinde ne dersin ?

Benim de marka takıntım olmaz. Ürün iyiyse herhangi bir şeyi de alabilirim.
Macin o tonu benziyor biraz ama daha turuncumsu. Bi mac mağazasına uğramam lazım. :)
Sedefli farları matlardan daha iyi olsa gerek. :)

Farlarını gördüm şimdi. Flormarın tekli farları konusunda ne düşünüyorsun peki ?
Benim için göz kapağında birikme yapmaması ve çabuk rengini kaybetmemesi önemli.
O açıdan değerlendirdiğinde ne dersin ?

ben flormardan gayet memnun kaldım canım.Beklentımın çok üstünde çıktı farları.fiyatlarına göre acayip başarılılar.benim gözümde farlar pek topaklanma yapmaz gerçi ben baz kullanıyorum mac paınt pot painterly.çok memnunum.onuda etkisi olabilir topaklanma yaşamamam konusunda.flormar m 108 far kullanıyorum mesela fil dişi tonlarında.her makyajımda ilk olarak onu kullanırım mesela.bence denemelisin farlarını.

Ben pek makyaj yapan biri değilim hatta hiç denile bilir
ruj ve göz kalemi haricinde makyaj malzemesi kullanmam.

Bu yüzden makyaj konusunda yetersizim.Benim sorunum fondoten ile ilgili.Nasıl seçim yapacağımı bilmediğim içim likit fondotenlerden tenime uygun olanını alıyorum sadece bu kadar,ama alın ve burun kenarlarımda pul pul oluyor sürdükten bir süre sonra,iki üç marka denedim ama sizin öneriniz nedir.

Back