• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pudra, Fondöten, Kapatıcılar makyaj sorunsalı

Evet cildinizin karma oluşu sorununuzun asıl nedeni. Cildinizi sabah akşam nemlendirirseniz bir süre sonra o pul pul görüntü olmayacaktır.
Fix fluid benim çokça sevdiğim bir ürün değil ( cildime uymadığından) yanak kısımlarınız pul pul olurken diğer kısımlar yağlıdır ve problem çıkarır.
Beauty blender kullanmanızı tavsiye ederim, doğal sonuç elde edersiniz.

düzenli nemlendirmeye calısıyorum bazen üseniyorum bu nedenle faydası olmuyor sanırım :KK43: nemlendirici olarak ne önerirsiniz peki

Macten önce bnde aynı durumu yasiyordum pul pul oluyodu en son macten aldm.ordanda devam ederim diye dusunuyorum hatta studio fix pudrasini da kullaniyorum cogu zaman onun kapatiligi cok iyi ustunede fix plus sıkıyorm fondotene gerek bile duymuyorum alma durumun varsa 2 sini mac te uygulat disari cik aynalari oluyor zatrn bak oule al ben oyle yapmistim ne koyu ne acik tam cildime gore

benimde fondotenim mac den uygularken cok guzel durmustu iki ton uygulamıslardı ve hada sarımsı mı yoksa beyaz mı seviyorum diye ben özellikle söledim dısarı cıkınca koyu durmasın boynum ve yuzum arasında daglar kadar fark olmasın diye. ısıklarımızın gun ısıgından bir farkı yok demislerdi bende almıstım ama sadece fondoten aldım pudrasını almamıstım

Doğru ürünleri doğru fırça veya süngerle kullanırsanız güzel sonuç alırsınız.
Mesela fix fluid fondoteni ne tarz fırça ile kullanıyorsunuz?

gratisten almıstım fondoten fırcası istemiştim onlarda vermişti fırcayı nasıl tarif etsem bilemedim

Bence sorun sizde değil fondöten çoğu kişşde maske gibi duruyor cildiniz sorunlu değilse bence gerek yok

cok sorunlu bir cildim yok günlük hayatta işe giderken cok kullanmamaya calısıyorum. özel bir yere giderken kullanım diyorum maske gibi durdugu icin o zamanda kullanamıyorum acıkcası :)

Pul pul oluyor dediğinize gore anladığım l cildiniz kuru ve pütürlü. Bence makyajdan önce güzelce cildinize peeling yapın sonra gerçekten iyi bi nemlendirici ile nemlendirici 5 dk cildinizin emmesini bekleyip öyle başlayın makyaja. Hatta ben gece için olan nemlendiricilerden kullanıyorum. Yağlanma parlama sorunumuz yoksa siz de öyle yapabilirsiniz.
Fondoten konusunda da mac filan farketmez butun fondotenler çok yakından baktığında kalıp gibi duruyor ama bir metre uzaktan gayet kusursuz gozukuyorlar. Siz alışkın oolmadiginiz için muhtemelen yakından görüntüsü sizi rahatsız ediyor.
Bence gündelik kullanımda fondoten yerine BB krem tercih edin. Evet çok fazla renk cesidi yok ama zaten çok küçük bi miktar kullanacaksiniz ve bi 10 dk filan sonra o grimsi tonu cildinizle esitleniyor. Kusurları maskelemese bile sağlıklı berrak bi görüntü oluşuyor. Ben misha BBkrem kkullanıyorum. Bi de beauty blender diye bi sünger var marka önemli değil. O dokuda bi süngeri nemlendirip tampon hareketlerle cildinizin urunu iyice emmesini saglayabilirsiniz.

aslında cildim kuru degil t bölgesinde yaglanmada oluyo. yüzüm kuru degil ama bacaklarım kollarım kuru. misha bb kremi daha önce duymamıştım. nereden bulabilriim. 3 renk cesidi mi var

Hanımlar bb krem için sarı alt tonlu pembe alt tonlu demişsiniz bu ne anlama geliyor?

internetten baktımda simdi..

Cilt alt tonlarını 3 kategoride inceleyebiliriz;

• SICAK (WARM): Sıcak alt tonlu ciltler sarı alt tonludur.
  • SOĞUK (COOL): Soğuk alt tonlu ciltler ise pembe alt tonludur. (Bu noktada MAC markasının fondöten vb ten ürünlerini kullanıyorsanız kafanız karışabilir, zira MAC NW (neutral warm) derken pembe; NC (neutral cool) derken ise sarı alt tonları kast etmektedir. )
  • NÖTR: Baskın bir sıcak veya soğuk alt tona sahip olmayan ciltlerdir.
Cilt Alt Tonu Belirleme:
DAMAR TESTI: Aydınlık bir ortamda damarlarınızın rengini inceleyin, eğer damarlarınız mavi renkli ise soğuk cilt alt tonuna sahipsiniz. Damarlarınızın rengi yeşil gibi görünüyorsa bu sarı alt tonlu cildinizin mavi damarlar ile birleşmesinden ortaya çıkmaktadır, kısacası yeşil damarlarınız varsa sarı alt tona sahipsiniz demektir.

ALTIN/GÜMÜŞ TESTI: Eğer sarı altın takılar size daha çok yakışıyorsa sıcak, gümüş/beyaz altın daha çok yakışıyorsa soğuk alt tonlara sahipsiniz demektir.

BEYAZ TIŞÖRT MÜ? BEJ TIŞÖRT MÜ?: Genelde bembeyaz tişörtler soğuk alt tonlu kişilere daha çok yakışır, bej veya fildişi renkli bir tişörtler ise sarı alt tonlu ciltlere daha çok yakışır.

Son olarak size yakışan renklerden de yola çıkabilirsiniz; Mor, mavi gibi renklerin size daha çok yakıştığını düşünüyorsanız soğuk alt tonlu bir cilde sahipsiniz demektir; Sarı, bej, turuncu gibi renkler daha çok yakışıyorsa sıcak alt tonlara sahipsiniz demektir. Eğer bütün bu testlerden sonuç alamıyorsanız nötr alt tona sahip olabilirsiniz ve bu durumda bütün renkler size eşit ölçüde yakışacaktır.

ben kendi alt tonuma henüz karar veremedim :)

benimde fondotenim mac den uygularken cok guzel durmustu iki ton uygulamıslardı ve hada sarımsı mı yoksa beyaz mı seviyorum diye ben özellikle söledim dısarı cıkınca koyu durmasın boynum ve yuzum arasında daglar kadar fark olmasın diye. ısıklarımızın gun ısıgından bir farkı yok demislerdi bende almıstım ama sadece fondoten aldım pudrasını almamıstım

Sen direk studio fix pudrayla fix plus al hic fondotenle uğraşma pratik 2 dk da ben 2 sini kullandgmdn beri pek fondoten kullanmaz oldmm. Ne olursa olsn gun ışığında bakıp al bakma oyle dediklerine. Yada maske görünümünden hoslanmiyrsn fix plus la fircani ıslat sonra fondoten uygula canim

Ben lila kutu sitesinden alıyorum misha BB kremi ama başka sitelerde de vardir. Lila kutu sitesine üye olup cilt probleminle ilgili soru da sorabilirsiniz. Sana uygun ürünü oneriyorlar. Bence mac evet çok profesyonel bir makyaj markasi ama kokusundan bile ağır düzeyde kimyasal içerdiği belli oluyor. Ben de özel gecelerde filan kullanıyorum ama her gün kullanmak sağlık li değil bence. Zaten alttaki cilt ne kadar sağlıklı olursa makyaj da o kadar güzel duruyor. Bence önemli olan cilt bakımı.

Ben lila kutu sitesinden alıyorum misha BB kremi ama başka sitelerde de vardir. Lila kutu sitesine üye olup cilt probleminle ilgili soru da sorabilirsiniz. Sana uygun ürünü oneriyorlar. Bence mac evet çok profesyonel bir makyaj markasi ama kokusundan bile ağır düzeyde kimyasal içerdiği belli oluyor. Ben de özel gecelerde filan kullanıyorum ama her gün kullanmak sağlık li değil bence. Zaten alttaki cilt ne kadar sağlıklı olursa makyaj da o kadar güzel duruyor. Bence önemli olan cilt bakımı.

internet sitesinden nasıl alıyorsunuz ki cilt tonunu nasıl tutturuyorsunuz

internet sitesinden nasıl alıyorsunuz ki cilt tonunu nasıl tutturuyorsunuz
Zaten bb kremlerde çok geniş bir seçim şansın olmuyor. Beyaz tenliyim ama çok açık değil. 23 numarasını aldım. kışın da örtüşüyordu cilt tonumla şimdi bronz olmama rağmen yine örtüşüyor. Yani sürdükten bir süre sonra eşitleniyor cilt renginle. Eğer üye olup oradaki cilt uzmanlarına soru sorarsan eski kullandığın fondöten numaralarını söylersen onlar sana uygun rengi söylerler. iki boyu var. Sen önce denemek için 20ml olan boyundan al hatta yanında diğer renklerin de varsa testerlarından iste

Zaten bb kremlerde çok geniş bir seçim şansın olmuyor. Beyaz tenliyim ama çok açık değil. 23 numarasını aldım. kışın da örtüşüyordu cilt tonumla şimdi bronz olmama rağmen yine örtüşüyor. Yani sürdükten bir süre sonra eşitleniyor cilt renginle. Eğer üye olup oradaki cilt uzmanlarına soru sorarsan eski kullandığın fondöten numaralarını söylersen onlar sana uygun rengi söylerler. iki boyu var. Sen önce denemek için 20ml olan boyundan al hatta yanında diğer renklerin de varsa testerlarından iste

tester gonderiyorlarsa cok iyi olur gercekten bir sorayım yoksa cesaret edemem

düzenli nemlendirmeye calısıyorum bazen üseniyorum bu nedenle faydası olmuyor sanırım :KK43: nemlendirici olarak ne önerirsiniz peki
Düzenli nemlendirmeniz gerekiyor, eğer 1-2 ay düzenli nemlendirirseniz pul pul olmayacaktır.
Ben Loreal kullanıyorum, memnunum da.

canım üye oldum ama nereden sormam gerektigini bulamadım

Düzenli nemlendirmeniz gerekiyor, eğer 1-2 ay düzenli nemlendirirseniz pul pul olmayacaktır.
Ben Loreal kullanıyorum, memnunum da.
ben lorealın mineralli pudrasını kullndım zamanında memnundum ancak sonra ondan bulamadım. fondotenini almıstım onuda begenmedim

gratisten almıstım fondoten fırcası istemiştim onlarda vermişti fırcayı nasıl tarif etsem bilemedim
Herhangi bir markası var mı?
Standaart fondoten fırçası ise fondotenizi ( fix fluid) düzgün uygulama imkanı sağlamaz.
Foto ekleyebilirsiniz, ben de uygun fırça fotosu koyabilirim.

Herhangi bir markası var mı?
Standaart fondoten fırçası ise fondotenizi ( fix fluid) düzgün uygulama imkanı sağlamaz.
Foto ekleyebilirsiniz, ben de uygun fırça fotosu koyabilirim.

canım suan is yerinde oldugum icin foto cekemem ama buna benziyordu
Product_907_Medium.jpg

canım suan is yerinde oldugum icin foto cekemem ama buna benziyordu
Product_907_Medium.jpg
Bu standart fondoten fırçası ama fondotenin için uygun değil.
Foto atacğm birazdan.
( beauty blender ( yumurta sünger, orjinalini alırsan harika sonuçlar elde edersin) de kullanabilirsin, hatta her fondotende kullanabilirsin)

Back