• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pudra, Fondöten, Kapatıcılar makyaj sorunsalı

Mac ile çalıştım, kurslar da aldım( yurtdışında) fakat fırçaya sıkılan özel birşey yok.
Fırçayı kullanma tekniği sayesinde geçişlerdeki doğallık yakalanabiliyor.
maalesef yurtdısında hıc bulunmadım ama Beyoglu Mac de bunu yasadım.Ayrıca sordum da o nedır dıye.Sonuc ıtıbarıyle fondotenlerı benı tatmın etmedı ama bır cok urununu severek kullanyorum.Ve elbette makyajı cok ıyı bılenlerın elınde fırca kullanımı elbette bır baska durur.Fırcalar da koku ve hafıf nem veren bır spreydı bu bahsettıgım

peki bana ne onerirsiniz ne yapmam lazım son aldıgım fondoten studio fix fluid macin
Fondoten seçiminde alt ton ile birlikte cilt tipiniz de önemlidir. Yağlı cilde yağ bazlı ürünler kullanılmaz, kuru cilde de su bazlı ürünler kullanılmaz.
Fix fluid karma cildiniz var şse o pul pulluğa yol açar. Cildinizi sabah akşam nemlendirmelisiniz sadece makyajdan önce değil.

spflı urunler derken
cok sıkıntı oluyordu spf dıye yazar fondotenelrın uzerınde..yaglı cıldımı kuruya dondurdu spf siz drugstore denen fondotenler benı
Ama son 1,5 yıldır ıcınde spf ıceren fondotenler sayesınde toparlandı gercekten fark edıyor.gunes koruma faktoru spf

Fondoten seçiminde alt ton ile birlikte cilt tipiniz de önemlidir. Yağlı cilde yağ bazlı ürünler kullanılmaz, kuru cilde de su bazlı ürünler kullanılmaz.
Fix fluid karma cildiniz var şse o pul pulluğa yol açar. Cildinizi sabah akşam nemlendirmelisiniz sadece makyajdan önce değil.
cildim karma cok kotu duruyor fix fluid birde fırca ile sürüyorum acaba süngerle sürsem fark eder mi. daha mı iyi olur

Mac fix+ makyaj sabitleyici ürün değildir pudradan sonra ki un kurabiyesi (cakey) görüntüyü yok etmek için kullanılır yada makyaj öncesi temiz cilde uygulayanlarda var. Benim cildim yağlı makyaj bitimi yüzüme uyguladığımda cildim parladı

maalesef yurtdısında hıc bulunmadım ama Beyoglu Mac de bunu yasadım.Ayrıca sordum da o nedır dıye.Sonuc ıtıbarıyle fondotenlerı benı tatmın etmedı ama bır cok urununu severek kullanyorum.Ve elbette makyajı cok ıyı bılenlerın elınde fırca kullanımı elbette bır baska durur.Fırcalar da koku ve hafıf nem veren bır spreydı bu bahsettıgım
Fırçayı temizlemek için kullanılan ürün olduğunu düşünüyorum, hafif nem ve koku olur fırçada. Ama sadece fırçaya sıkıp kullanmaları da doğru değil, herhangi bir peçetenin üzerinde çabuk temizleme yapmaları gerekiyor. ( günde birden fazla kişiye fırçaları kullandıklatı için) size söylememelerini bu temizleme işlemini doğru yapmamalarına bağlıyorum.

cok sıkıntı oluyordu spf dıye yazar fondotenelrın uzerınde..yaglı cıldımı kuruya dondurdu spf siz drugstore denen fondotenler benı
Ama son 1,5 yıldır ıcınde spf ıceren fondotenler sayesınde toparlandı gercekten fark edıyor.gunes koruma faktoru spf

suan kullandıgım spf diye yazıyormus simdi farkettim

Mac fix+ makyaj sabitleyici ürün değildir pudradan sonra ki un kurabiyesi (cakey) görüntüyü yok etmek için kullanılır yada makyaj öncesi temiz cilde uygulayanlarda var. Benim cildim yağlı makyaj bitimi yüzüme uyguladığımda cildim parladı
Evet sabitleyici değildir, yağlı ciltte pudradan sonra sıkılırsa cildinizi parlatır.
Fakat su bazlı fondotenden sonra pudra uyguladıktan sonra sıkılırsa ( sadece bazı çeşit fondotenler için uygundur) cakey görüntüyü engeller.

Evet sabitleyici değildir, yağlı ciltte pudradan sonra sıkılırsa cildinizi parlatır.
Fakat su bazlı fondotenden sonra pudra uyguladıktan sonra sıkılırsa ( sadece bazı çeşit fondotenler için uygundur) cakey görüntüyü engeller.

bu makyaj ne ayrtınlısı zor bisey:KK43::KK43::eek:

ben daha sonraları sordugumda soylemedıler ama gozumle gordum beyoglundakı magazada ..gıcık oldum sırf bu yuzden almadım baska marka aldım o fırcalar normaldede satılıyor ama o urun sprey gıbı bır seydı

o sprey makyajı sabitlemek için güya.. berbat yapıyor sonra pul pul gözüküyor ..

son fondotenim mac den aldım eve uygulama yaparken birsey sıktı mı dikkat etmedim onu satıyorlar mı peki

Ben alırken fircayi suya batirmislardi uygularken. Ama mac in fix plus i var o cok guzel ben kendm sungerle uygularken fix plus sıkıyorm. Hatta makyajim bitince tüm yüzüme sıkıyorm ne kuruluk kaliyo yüzümde ne bisey bnmde cildim kuru cok iyi duuryor makyajm bunun sayesinde

bu makyaj ne ayrtınlısı zor bisey:KK43::KK43::eek:
aslında zor degıl uygun urunu bulana kadar ve cılt tıpın ve cılt rengıne uygun malzemeler olunca tadından yenmıyor.
Bunca zaman makyaj yaparım cok yakın tanıdıklarım var vs makyajla profesyonel ılgılenen kısıler ama yınede cok fazla ısıme yaramaz alısverısımden sonra anlayabıldım ne kullanmam gerektıgını..
yınede Mac deyınce herzaman mesafelıyım ozellıkle fondotenlerıne karsı .

evet heryerde sabıtleyıcı olarak yazıyor nette de ama suan sabıtleyıcı olmadıgını soyleyen arkadaslar da var.bılemıyorum artık

valla ben mac te yaptırdım pudra seçmeye çalışıyordum iki tarafa ayrı pudra kullandı farkı görebilmek açısından ..sonra da kendi ağzıyla sabitlemek için dedi ve sıktı ama benim hiç hoşuma gitmedi su gibi geldi bildiğin:mad: ve pul pul oldu cildim..

Ben alırken fircayi suya batirmislardi uygularken. Ama mac in fix plus i var o cok guzel ben kendm sungerle uygularken fix plus sıkıyorm. Hatta makyajim bitince tüm yüzüme sıkıyorm ne kuruluk kaliyo yüzümde ne bisey bnmde cildim kuru cok iyi duuryor makyajm bunun sayesinde
kimiside pul pul yapıyor demiş :KK20: acaba sade su mu yoksa baska bisey miydi bilemedim simdi

aslında zor degıl uygun urunu bulana kadar ve cılt tıpın ve cılt rengıne uygun malzemeler olunca tadından yenmıyor.
Bunca zaman makyaj yaparım cok yakın tanıdıklarım var vs makyajla profesyonel ılgılenen kısıler ama yınede cok fazla ısıme yaramaz alısverısımden sonra anlayabılgım ne kullanmam gerektıgını
yınede Mac deyınce herzaman mesafelıyım ozellıkle fondotenlerıne karsı .
bende iyidir diye mac tercih etmiştim:cry:

Makyaj yapmadan önce kullanılıyor, cildinizi makyaja hazır ve daha uygun hale getiriyor. Bir nevi primer.

primer mı???? emin misin?? tonik niyetine cildi rahatlatmaktan öte faydası yok, değil makyajı kalıcı hale getirsin
ancak kuru ciltliler cakey görüntüden kurtulmak için kullanabilir yoksa primermış yok makyaj sabitleyiciymiş falan yalan

cildim karma cok kotu duruyor fix fluid birde fırca ile sürüyorum acaba süngerle sürsem fark eder mi. daha mı iyi olur
Evet cildinizin karma oluşu sorununuzun asıl nedeni. Cildinizi sabah akşam nemlendirirseniz bir süre sonra o pul pul görüntü olmayacaktır.
Fix fluid benim çokça sevdiğim bir ürün değil ( cildime uymadığından) yanak kısımlarınız pul pul olurken diğer kısımlar yağlıdır ve problem çıkarır.
Beauty blender kullanmanızı tavsiye ederim, doğal sonuç elde edersiniz.

Back