• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pudra, Fondöten, Kapatıcılar makyaj sorunsalı

primer mı???? emin misin?? tonik niyetine cildi rahatlatmaktan öte faydası yok, değil makyajı kalıcı hale getirsin
ancak kuru ciltliler cakey görüntüden kurtulmak için kullanabilir yoksa primermış yok makyaj sabitleyiciymiş falan yalan
O yüzden bir nevi dedim zaten : )
Makyaj sabitleme özelliği de yoktur. En çok farları eyeliner gibi kullanmak istediğimde liner fırçama sıkmakta kullanıyorm.

fondöteni alırken elinizde değil yüzünüzde deneyin yüzünüze peeling yaptıktan ve temizledikten sonra uygulayın süngeri hafif ıslatıp yüzünüze uygulayın

kimiside pul pul yapıyor demiş :KK20: acaba sade su mu yoksa baska bisey miydi bilemedim simdi

Macten önce bnde aynı durumu yasiyordum pul pul oluyodu en son macten aldm.ordanda devam ederim diye dusunuyorum hatta studio fix pudrasini da kullaniyorum cogu zaman onun kapatiligi cok iyi ustunede fix plus sıkıyorm fondotene gerek bile duymuyorum alma durumun varsa 2 sini mac te uygulat disari cik aynalari oluyor zatrn bak oule al ben oyle yapmistim ne koyu ne acik tam cildime gore

fondöteni alırken elinizde değil yüzünüzde deneyin yüzünüze peeling yaptıktan ve temizledikten sonra uygulayın süngeri hafif ıslatıp yüzünüze uygulayın
Fondoten rengini belirlemek için (t emiz yüze ) yanağımızda boynun üstünde kemik var ya oraya uygulanır, sonra da boynunuzun tonuyla uyumuna bakılır, fark varsa ürün rengi & alt tonu yanlış demektir.

Pul pul oluyor dediğinize gore anladığım l cildiniz kuru ve pütürlü. Bence makyajdan önce güzelce cildinize peeling yapın sonra gerçekten iyi bi nemlendirici ile nemlendirici 5 dk cildinizin emmesini bekleyip öyle başlayın makyaja. Hatta ben gece için olan nemlendiricilerden kullanıyorum. Yağlanma parlama sorunumuz yoksa siz de öyle yapabilirsiniz.
Fondoten konusunda da mac filan farketmez butun fondotenler çok yakından baktığında kalıp gibi duruyor ama bir metre uzaktan gayet kusursuz gozukuyorlar. Siz alışkın oolmadiginiz için muhtemelen yakından görüntüsü sizi rahatsız ediyor.
Bence gündelik kullanımda fondoten yerine BB krem tercih edin. Evet çok fazla renk cesidi yok ama zaten çok küçük bi miktar kullanacaksiniz ve bi 10 dk filan sonra o grimsi tonu cildinizle esitleniyor. Kusurları maskelemese bile sağlıklı berrak bi görüntü oluşuyor. Ben misha BBkrem kkullanıyorum. Bi de beauty blender diye bi sünger var marka önemli değil. O dokuda bi süngeri nemlendirip tampon hareketlerle cildinizin urunu iyice emmesini saglayabilirsiniz.

bu makyaj ne ayrtınlısı zor bisey:KK43::KK43::eek:

Ben de hala doğru dürüst bir şeyler yapamıyorum :D Ama youtube daki makyaj videolarını izleyeyek kapıyorum bir şeyler zaten genç yaşta çok bağırıyor ama 30 ve ustu kadınlarda mükemmel duruyor. Benin fikrim tabi kimse alınmasın.

Ben de hala doğru dürüst bir şeyler yapamıyorum :KK70: Ama youtube daki makyaj videolarını izleyeyek kapıyorum bir şeyler zaten genç yaşta çok bağırıyor ama 30 ve ustu kadınlarda mükemmel duruyor. Benin fikrim tabi kimse alınmasın.

valla bende şu göz makyajı olayını çözemedim hala:mad: bakıyom bakıyom iki dakkada harikalar yaratıyorlar...
fondöten bencede ağır duruyor en iyisi pudra.. ama bazen görüyorum dışarda belli fondöten sürmüş ama sırıtmıyor çok güzel duruyor çevirip soraasım geliyor:cool: birde konuyla alakası yok ama şu beyaz tişört giyip sütyeni belli olmayan hatunlarıda çevirip sorasım geliyor :mad:

Kozmetik magazalarinda ki calisanlara ve makyoz gibi size yon vermeye calisanlardan uzak durun.Kac kez fondoten aldim inadina cildimden 2 ton koyu olan seyi illa sizin tonunuz bu diyip koyu veriyorlar halbuki hayalet gibi beyazim.Sinir oluyorum hayir en.acik rengini istiyorum diyorum ama o sizin tonunuz degil diyor gicik etti beni ve ona inanmak isteyip aldim.Fakat bir suruyorum herkes yuh badana mi yaptin yuzun kopkoyu diyorlar haklilarda!Bir daha asla guvenmem kendi bildigimden de şaşmam.Size tavsiyem la roche posay bb krem..

Hanımlar bb krem için sarı alt tonlu pembe alt tonlu demişsiniz bu ne anlama geliyor?

Hanımlar bb krem için sarı alt tonlu pembe alt tonlu demişsiniz bu ne anlama geliyor?

cilt tonunuza hangisinin uygun olduğu anlamına geliyor.. yeşil damar vs bişeler vardı netten bakın bir test yapabilirsiniz kendiniz sarı mı pembe mi alt tonlusunuz diye..

3 cilt alt tonu var sıcak soğuk ve nötr. Fondötenler ve renkli kapatıcılar buna göre üretiliyor. Farketmişsindir bazı fondötenler pembe bazıları daha sarı. İşte sende alt tonuna göre seçiyorsun. Bileklerden anlaşılıyor. Bileklerindeki damarlara bak eğer mavi ise soğuk, yeşilse sıcak alttonlusun. Sıcaklara pembe fondötenler ve bb kremler. Soğuklaraysa sarı olanlar uyuyor.

Nötr u yazmamışım :D o da bileklerinde iki renkte oluyor ve sıcak soğuk tüm renklere uyum sağlıyor. Saç renginizi bile buna göre seçin diyorlar.

Teşekkür ederim :) bir de yeri değil galiba ama bildiğiniz gül kurusu güzel bir ruj var mı acaba? Ama parlak istemiyorum biraz mat olan

merhaba hanımlar
benim sıkıntım makyaj ve malzemeleri ile alakalı hangi fondoten pudrayı kullandıysam olmadı yüzüm ve boynum arasındaki renk farkını kapatamadım. bb cc kremlerden fondoten pudralardan yana yüzüm bir türlü gülmüyor. az da sürsem maske gibi duruyor nemlendirsemde pul pul...
ben gercekten hic anlam veremiyorum elimle sürüyorum olmuyor fırcala sungerle suruyorum yine olmuyor bana nolur bi akıl verin ne kullanmalıyım nasıl kullanmalıyım sizler ne kullanıyorsunuz artık bu durumun çözümünü bulmak istiyorum bakımsız gezmek istemiyorumm:KK43:
Bence sorun sizde değil fondöten çoğu kişşde maske gibi duruyor cildiniz sorunlu değilse bence gerek yok

Ya hanımlar peki ,bir de şöyle bişey var bazıları diyor ki sarı alt tonlular sarı alt tonlu ürünler kullanmalı. Bazıları da sarı kullanırsa hastalıklı görünür, pembe alt tonla nötrlemeli. Nasıl bu işin doğrusu?
Mesela ben sarı alt tonlu beyazım mac nc15 kullanıyorum nw mi kullanmalıyım?

Kesinlikle hayır.
O zaman bariz belli bir fark olur ve maske gibi gorunur. Bende sarı alt tonlu biriyim cildime uygun fondoten alır çok cansız gorunuyorsam allikla ( şeftali tonlarında ya da bakır tonlarında ) renklendiririm yüzümü.
Notrlemek diye bir şey olamaz bildiğiniz komik durur . Çok cansızsa dediğim gibi allikla rujla renklendirin. Ki sarı alt tonlu diye ölü gibi durmuyor ya..
Ya hanımlar peki ,bir de şöyle bişey var bazıları diyor ki sarı alt tonlular sarı alt tonlu ürünler kullanmalı. Bazıları da sarı kullanırsa hastalıklı görünür, pembe alt tonla nötrlemeli. Nasıl bu işin doğrusu?
Mesela ben sarı alt tonlu beyazım mac nc15 kullanıyorum nw mi kullanmalıyım?

peki ne kullanmalıyım?
L'Oréal TrueMatch Mineral Pudra kullanmıstım eskiden o cok guzeldi fırcalı olan ama artık hic bi yerde bulamıyorum eskiden dedigimde sekiz sene once :KK14:
Yok ablacım ben anlamam Hayatımda makyajın zerresini yapmadım :))) fondöten kullanmayın derken hiçbişey kullanmayın daha güzel demek istemiştim :))

ben daha sonraları sordugumda soylemedıler ama gozumle gordum beyoglundakı magazada ..gıcık oldum sırf bu yuzden almadım baska marka aldım o fırcalar normaldede satılıyor ama o urun sprey gıbı bır seydı
Bende o desinfection spray dir, mikrop kalmasın diye

Back