• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pudra, Fondöten, Kapatıcılar makyaj sorunsalı

son fondotenim mac den aldım eve uygulama yaparken birsey sıktı mı dikkat etmedim onu satıyorlar mı peki
ve mac fondotenlerı nette narastırın vlogerlar bıle cok ınce alt yapılı fondotenler oldugunu/cok cabuk dagıtılımazsa pullanma ve sabıt sekılde kaldıgını kesınlıkle profesyonellerın kullanması gereken bır fondoten oldugunu ızlemıstım.V e bana kapatıcılık oranları hıcde yuksek gelmedı.Yanlızca ıkı urun alıyorum ordan o da zaten fondoten degıl

nemlendirici ile acıyorum artık fondoteni bi nebze daha dogal dursun diye transparan pudram yok ondanda denemeliyim belkide sorunum odur:KK54:
yok fondotone katma. Yüzünü yıka kurula, ince yapılı nemlendiriciyi sür. 10 dk kurumaya bırak. sonra o süngeri yıka iyice sık yüzüne fondoteni parmağınla nokta nokta koy. Sonra o süngerle iyice dağıt en son süngerde kalanı da çene çizgisinden boyuna doğru. 1-2 dk fondotenin kurumasını bekle. Transparan pudranla geç. En son flormardan aldım finish powder beyaz böyle. İyi geldi bana. Fondoten de ince yağılı bir şey ile başla derim. :)

Fırçaya değil ama yüzünüze sıkarsa fix+ spreydir.
Fırçaya ise temizleme amaçlı sprey sıkıyordur. Hijyen açısından.
yok o spreyı bılıyorum bende de var o degıl. o sıkılan her neyse acaıp dagıtıyor ve yaptıgın fondoten allık uygulamalrını bırbırne oyle dogal gecıs yaratıyor kı..tabıı mumkun degıl kendı kendıne yapılamıyor ılla o mua lar yapıcak

1.ihtimal uygun renk tonlarını kullanamıyorsunuz
2.ihtimal cildinizle uyumlu ton yok. Bunun için farklı fondötenleri karıştırabilirsiniz. İyi dağıtın fazla kullanmayın
3.ihtimal makyaja alışık olmadığımız için öyle geliyor. Fondöten bariz belli olan bir ürün yeni yeni kullanmaya başladıysanız garip gelebilir.
Pudrayı transparan olanı seçin en azından.
Cc kremi bilmiyorum ama bb kremler genelde herkes de koyu duruyor. Pek renk skalası yok.

aslında yasım kucuk degil ama makyajde hep basarısız oldugum icin sürekli daha yapmıcam diye sinirleniyorum ama yapmadan da olmuyor maalesef
bb kremler hem koyu durdu hemde sivilce cıkarmıstı sonrada copu boyladı:rolleyes:

fondoten.jpg
Ben bu markayı kullanıyorum, çok doğal bir görünümü var.

hic denemeden almıyorum ve majyozlerede denetiyorum. ucuz pahalı tum urunleri denedim. magazada yapılırken özellikle soyluyorum dısarı cıktıgımda koyu duruyor diye hep aynı cevap "ısıklarımız gun ısıgı ile bir burda nasılsa dısardada öle olur" ancak hic oyle olmuyor:KK61:
Mac ile alakalı söyleyebilirim ki ( yurtdışında) ürün sürüldükten sonra ayna ile dışarı çıkartılıyorsunuz, gün ışığında da görmek için.
Cilt altı tonunuza uygun almalısınız. Esmer misiniz sarışın mı?

ben spf lı urunler kulalndıgımdan berı rahatım pudraya da gerek hıc duymadım bana cok yapay geldı herzaman pudralar
dior ve este lauder ı hıc bır seye degısmem marka olarak

merhaba hanımlar
benim sıkıntım makyaj ve malzemeleri ile alakalı hangi fondoten pudrayı kullandıysam olmadı yüzüm ve boynum arasındaki renk farkını kapatamadım. bb cc kremlerden fondoten pudralardan yana yüzüm bir türlü gülmüyor. az da sürsem maske gibi duruyor nemlendirsemde pul pul...
ben gercekten hic anlam veremiyorum elimle sürüyorum olmuyor fırcala sungerle suruyorum yine olmuyor bana nolur bi akıl verin ne kullanmalıyım nasıl kullanmalıyım sizler ne kullanıyorsunuz artık bu durumun çözümünü bulmak istiyorum bakımsız gezmek istemiyorumm:KK43:

Bende fondoten sürdüğünde sanki maske takmis gibi oluyorum.
Belki de alisik olmadigimdan bana öyle geliyordur bilemem..
Bende yalnizda giz cevreme pudra sürüp devam ediyorum..

ve mac fondotenlerı nette narastırın vlogerlar bıle cok ınce alt yapılı fondotenler oldugunu/cok cabuk dagıtılımazsa pullanma ve sabıt sekılde kaldıgını kesınlıkle profesyonellerın kullanması gereken bır fondoten oldugunu ızlemıstım.V e bana kapatıcılık oranları hıcde yuksek gelmedı.Yanlızca ıkı urun alıyorum ordan o da zaten fondoten degıl

belkide dediginiz gibidir cabuk dagıtmadıgım/dagıtamadıgım icin pullanma ve yapay bir gorunum olusuyor olabilir cunku cok az suruyorum

yok o spreyı bılıyorum bende de var o degıl. o sıkılan her neyse acaıp dagıtıyor ve yaptıgın fondoten allık uygulamalrını bırbırne oyle dogal gecıs yaratıyor kı..tabıı mumkun degıl kendı kendıne yapılamıyor ılla o mua lar yapıcak
Mac ile çalıştım, kurslar da aldım( yurtdışında) fakat fırçaya sıkılan özel birşey yok.
Fırçayı kullanma tekniği sayesinde geçişlerdeki doğallık yakalanabiliyor.

Mac ile çalıştım, kurslar da aldım( yurtdışında) fakat fırçaya sıkılan özel birşey yok.
Fırçayı kullanma tekniği sayesinde geçişlerdeki doğallık yakalanabiliyor.

peki bana ne onerirsiniz ne yapmam lazım son aldıgım fondoten studio fix fluid macin

yok fondotone katma. Yüzünü yıka kurula, ince yapılı nemlendiriciyi sür. 10 dk kurumaya bırak. sonra o süngeri yıka iyice sık yüzüne fondoteni parmağınla nokta nokta koy. Sonra o süngerle iyice dağıt en son süngerde kalanı da çene çizgisinden boyuna doğru. 1-2 dk fondotenin kurumasını bekle. Transparan pudranla geç. En son flormardan aldım finish powder beyaz böyle. İyi geldi bana. Fondoten de ince yağılı bir şey ile başla derim. :)

eve gidince tekrar sürmeyi deneyeceğim dediginiz gibi. transparan pudrayada en kısa zamanda bakıcam internetten baktımde renklileride varmıs seffafı da

Back