- 30 Ocak 2017
- 13.229
- 196.756
- 598
- Konu Sahibi Blondie96_
-
Asla onemseme. Ne nutlu sanHerkese iyi akşamlar. Benim sorunum makyaj. Kendisini çok sevdiğim söylenemez ve bu yüzden çevremdekiler sürekli baskı yapmaya, laf söylemeye başladı. Düğünden düğüne yaparım onda da en fazla rimel, allık. Diğer malzemeleri kullanmak içinse hevesim olduğu söylenemez. Yüzümde herhangi bir sivilce, leke problemi yok sadece tenim çok beyaz ve gözaltlarım gereğinden fazla mor olabilir ama neden kapatıyım ne gereği var ki? Kapatınca yok olmuyor sonuçta. Neyse. Bunun dışında düzenli nemlendirme, temizleme, peeling vs yaparım ve sporuma, beslenmeme de dikkat ederim.
Ben cildimle gül gibi geçinip giderken, çevremden: "sen nasıl kızsın?" , "işe başlayınca nasılsa yapmak zorunda kalacaksın", "erkekler makyajlı kız sever, seni kimse böyle beğenmez", "bakımsız duruyorsun, yüzüne renk katmalısın" gibi gibi cümleler duymaya başladım. Merak ediyorum gerçekten toplumda var olmak için(iş bulmak, eş bulmak vs) hafif de olsa makyaj yapmak şart mı? Makyaj yapmayan insana, diğer insanlar bakımsız gözüyle mi bakar?
Hic kafaniza takmayin hiçte şart değil. Doğallık gibisi var mı? En güzeli. Önemli olan sağlıklı bir cildinizin olması. İnsanların ne düşüneceğini umursamadan hareket etmenizi çok sevdim. Özgüveni yüksek biri olmanız çok iyi. Zaten bu yönünüzle, makyaj küpüne girmiş bir çok kadından daha çok dikkat çekersiniz.Herkese iyi akşamlar. Benim sorunum makyaj. Kendisini çok sevdiğim söylenemez ve bu yüzden çevremdekiler sürekli baskı yapmaya, laf söylemeye başladı. Düğünden düğüne yaparım onda da en fazla rimel, allık. Diğer malzemeleri kullanmak içinse hevesim olduğu söylenemez. Yüzümde herhangi bir sivilce, leke problemi yok sadece tenim çok beyaz ve gözaltlarım gereğinden fazla mor olabilir ama neden kapatıyım ne gereği var ki? Kapatınca yok olmuyor sonuçta. Neyse. Bunun dışında düzenli nemlendirme, temizleme, peeling vs yaparım ve sporuma, beslenmeme de dikkat ederim.
Ben cildimle gül gibi geçinip giderken, çevremden: "sen nasıl kızsın?" , "işe başlayınca nasılsa yapmak zorunda kalacaksın", "erkekler makyajlı kız sever, seni kimse böyle beğenmez", "bakımsız duruyorsun, yüzüne renk katmalısın" gibi gibi cümleler duymaya başladım. Merak ediyorum gerçekten toplumda var olmak için(iş bulmak, eş bulmak vs) hafif de olsa makyaj yapmak şart mı? Makyaj yapmayan insana, diğer insanlar bakımsız gözüyle mi bakar?
Benim için makyajın azı çoğu doğalı yok boya boyadır azıcık güzelleştirip değiştirse doğal görünse bile doğalı o değil bence. İşte diyorum ya felaket bir sürü psikolojisi var insanlarda. Biraz da özentilikten tabii. Yakışmadığı iğrenç olduğu halde koyu bordo siyah rujlar vs sürenler gördüm. Makyajı bu kadar kınadım ettim ama vaktiyle ben de çok makyaj yapardım. 15-19 yaşları arasında. Renkli lensler mi kullanmadım saçıma boyalar mı sürmedim... Az makyaj yapmadan bakkala bile çıkmazdım. Deli çağları işte. Şimdi gram boya yok saçımda. Sırf kurtulmak için erkek traşı kestirdim saçlarımı o zamanlar. Daha da boyatmadım boyatmam. Sonra bir sarsıldım bir değiştim nasıl oldu bilmiyorum karakterim oturdu sanırım. Makyajın özgüven eksikliğinden kaynaklandığını falan yazdım ama ben de aynıydım. Bu utanılacak bir şey değil tabi ki ama düzeltilmesi farkına varılması gereken bir şey bence. Ben de biri beğenmeyecek bana hastaymışım gibi bakacak diye korkumdan makyajsız çıkmazdım gezmelere.
Düsüncelerine sonuna kadar katiliyorum haklisin, net...
bende makyaji ilk liseye basladigim yillarda yaptim sonra devami geldi saclarimda boya olmadan gezmezdim farsiz rujsuz koyu makyaj yapmadan cikmazdim o zaman renkli farlar cok modaydi... Bak modaydi diyorum demekki sürü psikolojisinden etkileniliyor iste :)
simdi baya baya hafiflettim insallah tamamen siyrilicam...
Dogallik her zaman olmasi gereken bence...
İnsanin kendisine verdigi zarar kadar zarari kimse veremezmiş derler bu söz cok dogru...
edit: profilime aldanma orada kınaya gidiyorum arada olur öyle :))
Ya kınada düğünde ben bile yapıyorum az da olsabana annemler teyzemler falan kriz geçirtiyorlar makyaj yapmıyorum diye resmen utanıyorlar. İnatlarına makyaj yapmadan düğüne gidesim geliyor ama neyse diyorum sırf çene çekmemek için yapıyorum. Sırf bu süslenme olayı yüzünden düğünlerden nefret ediyorum.
Edit: Ağustos'ta yakın bir arkadaşımın düğünü var gitmesem olmaz o beni hiç yalnız bırakmadı. Şimdiden kara kara düşünüyorum ya çok can sıkıcı.
Nerde yasiyorsun bilmiyorum ama makyaj yapmiyor diye hic dislanani gormedim.Sen dislaniyorsun diyo bu kadar kotu seyler bi de psikolojik etiketler yapman senin icinde yogun bi öfke oldugunu gosterir bence dislanmanin altinda baska sebepler olabilir ya da ozguven eksikliginden kendini oyle hissediyorsun.Saglicakla kal poztif ol hayata gulumse en guzel makyaj gulumsemek kimseye ofkeyle bakma:)
Herkese iyi akşamlar. Benim sorunum makyaj. Kendisini çok sevdiğim söylenemez ve bu yüzden çevremdekiler sürekli baskı yapmaya, laf söylemeye başladı. Düğünden düğüne yaparım onda da en fazla rimel, allık. Diğer malzemeleri kullanmak içinse hevesim olduğu söylenemez. Yüzümde herhangi bir sivilce, leke problemi yok sadece tenim çok beyaz ve gözaltlarım gereğinden fazla mor olabilir ama neden kapatıyım ne gereği var ki? Kapatınca yok olmuyor sonuçta. Neyse. Bunun dışında düzenli nemlendirme, temizleme, peeling vs yaparım ve sporuma, beslenmeme de dikkat ederim.
ben hiç makyaj yapmam hiçbir ortamda.Herkese iyi akşamlar. Benim sorunum makyaj. Kendisini çok sevdiğim söylenemez ve bu yüzden çevremdekiler sürekli baskı yapmaya, laf söylemeye başladı. Düğünden düğüne yaparım onda da en fazla rimel, allık. Diğer malzemeleri kullanmak içinse hevesim olduğu söylenemez. Yüzümde herhangi bir sivilce, leke problemi yok sadece tenim çok beyaz ve gözaltlarım gereğinden fazla mor olabilir ama neden kapatıyım ne gereği var ki? Kapatınca yok olmuyor sonuçta. Neyse. Bunun dışında düzenli nemlendirme, temizleme, peeling vs yaparım ve sporuma, beslenmeme de dikkat ederim.
Herkese iyi akşamlar. Benim sorunum makyaj. Kendisini çok sevdiğim söylenemez ve bu yüzden çevremdekiler sürekli baskı yapmaya, laf söylemeye başladı. Düğünden düğüne yaparım onda da en fazla rimel, allık. Diğer malzemeleri kullanmak içinse hevesim olduğu söylenemez. Yüzümde herhangi bir sivilce, leke problemi yok sadece tenim çok beyaz ve gözaltlarım gereğinden fazla mor olabilir ama neden kapatıyım ne gereği var ki? Kapatınca yok olmuyor sonuçta. Neyse. Bunun dışında düzenli nemlendirme, temizleme, peeling vs yaparım ve sporuma, beslenmeme de dikkat ederim.
Bence en güzeli senin yaptığınHerkese iyi akşamlar. Benim sorunum makyaj. Kendisini çok sevdiğim söylenemez ve bu yüzden çevremdekiler sürekli baskı yapmaya, laf söylemeye başladı. Düğünden düğüne yaparım onda da en fazla rimel, allık. Diğer malzemeleri kullanmak içinse hevesim olduğu söylenemez. Yüzümde herhangi bir sivilce, leke problemi yok sadece tenim çok beyaz ve gözaltlarım gereğinden fazla mor olabilir ama neden kapatıyım ne gereği var ki? Kapatınca yok olmuyor sonuçta. Neyse. Bunun dışında düzenli nemlendirme, temizleme, peeling vs yaparım ve sporuma, beslenmeme de dikkat ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?