Herkese iyi akşamlar. Benim sorunum makyaj. Kendisini çok sevdiğim söylenemez ve bu yüzden çevremdekiler sürekli baskı yapmaya, laf söylemeye başladı. Düğünden düğüne yaparım onda da en fazla rimel, allık. Diğer malzemeleri kullanmak içinse hevesim olduğu söylenemez. Yüzümde herhangi bir sivilce, leke problemi yok sadece tenim çok beyaz ve gözaltlarım gereğinden fazla mor olabilir ama neden kapatıyım ne gereği var ki? Kapatınca yok olmuyor sonuçta. Neyse. Bunun dışında düzenli nemlendirme, temizleme, peeling vs yaparım ve sporuma, beslenmeme de dikkat ederim.
Ben cildimle gül gibi geçinip giderken, çevremden: "sen nasıl kızsın?" , "işe başlayınca nasılsa yapmak zorunda kalacaksın", "erkekler makyajlı kız sever, seni kimse böyle beğenmez", "bakımsız duruyorsun, yüzüne renk katmalısın" gibi gibi cümleler duymaya başladım. Merak ediyorum gerçekten toplumda var olmak için(iş bulmak, eş bulmak vs) hafif de olsa makyaj yapmak şart mı? Makyaj yapmayan insana, diğer insanlar bakımsız gözüyle mi bakar?
mavi işaretlediğim yerler çok saçma onları geçiyorum
kırmızı üzerinden konuşayım;
Öncelikle makyaj yapmak ya da yapmamak tamamen size kalmış bir tercihtir
Fakat;
ben uzun süre makyaj yapmadım universite hayatımda ve bana uykusuz musun derlerdi
adamlar haklı çünkü benim gözlerimin kenarları hep kırmızıdır
kırmızı göz = uykusuzluk
2+2=4
Size bu tarz cümle kuruluyorsa demekki cildinizin biraz makyaja ihtiyacı var
Cildiniz güzel olabilir sivilce probleminiz olmayabilir ama belliki makyajsız soluk gorunuyorsunuz
ve gözaltı morluğu = yorgunluktur
siz insanlara istediğiniz kadar genetik diyebilirsiniz; sormadıkları sürece sizi sürekli yorgun ve solgun görecekler
bu çok normal değil mi?
Örneğin iş başvurusuna gittiniz diyelim e suratınız solgun gözaltları mor işverenin düşünceleri buna göre şekillenecek
bakın burada kesinlikle kendini sevmekten filan bahsetmiyorum ya da insanlara kendinizi güzel göstermekle alakası yok bu durumun
Hayatımdan bir örnek vereyim;
staj başvurusu için görüşmeye gittim muhabbet ediliyor vs adam bana deadlockless çok uykusuz görünüyorsun demişti tabiki bu bir eksidir adama benim gözler hep böyle desemde tüm staj boyu bana sabahladın mı derdi
Tamam doğallık hoştur ama;
kozmetik ürünü kullanman senin için daha iyi olacak
aydınlık bir gözaltı tabiki mor gözlerden daha iyi
tabiki benim kızarık gözlerimden daha iyi; bunları da kabul etmeliyiz ve bunlar çok ahım şahım cildi mahvedecek işler değil :)
size önerim alın güzel bir corrector ve allık sürün hem siz daha memnun olursunuz hem de sosyal hayatınızda böyle tepkiler almazsınız