• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makyaj şart mı?

Herkese iyi akşamlar. Benim sorunum makyaj. Kendisini çok sevdiğim söylenemez ve bu yüzden çevremdekiler sürekli baskı yapmaya, laf söylemeye başladı. Düğünden düğüne yaparım onda da en fazla rimel, allık. Diğer malzemeleri kullanmak içinse hevesim olduğu söylenemez. Yüzümde herhangi bir sivilce, leke problemi yok sadece tenim çok beyaz ve gözaltlarım gereğinden fazla mor olabilir ama neden kapatıyım ne gereği var ki? Kapatınca yok olmuyor sonuçta. Neyse. Bunun dışında düzenli nemlendirme, temizleme, peeling vs yaparım ve sporuma, beslenmeme de dikkat ederim.

Ben cildimle gül gibi geçinip giderken, çevremden: "sen nasıl kızsın?" , "işe başlayınca nasılsa yapmak zorunda kalacaksın", "erkekler makyajlı kız sever, seni kimse böyle beğenmez", "bakımsız duruyorsun, yüzüne renk katmalısın" gibi gibi cümleler duymaya başladım. Merak ediyorum gerçekten toplumda var olmak için(iş bulmak, eş bulmak vs) hafif de olsa makyaj yapmak şart mı? Makyaj yapmayan insana, diğer insanlar bakımsız gözüyle mi bakar?
Asla onemseme. Ne nutlu san
Herkese iyi akşamlar. Benim sorunum makyaj. Kendisini çok sevdiğim söylenemez ve bu yüzden çevremdekiler sürekli baskı yapmaya, laf söylemeye başladı. Düğünden düğüne yaparım onda da en fazla rimel, allık. Diğer malzemeleri kullanmak içinse hevesim olduğu söylenemez. Yüzümde herhangi bir sivilce, leke problemi yok sadece tenim çok beyaz ve gözaltlarım gereğinden fazla mor olabilir ama neden kapatıyım ne gereği var ki? Kapatınca yok olmuyor sonuçta. Neyse. Bunun dışında düzenli nemlendirme, temizleme, peeling vs yaparım ve sporuma, beslenmeme de dikkat ederim.

Ben cildimle gül gibi geçinip giderken, çevremden: "sen nasıl kızsın?" , "işe başlayınca nasılsa yapmak zorunda kalacaksın", "erkekler makyajlı kız sever, seni kimse böyle beğenmez", "bakımsız duruyorsun, yüzüne renk katmalısın" gibi gibi cümleler duymaya başladım. Merak ediyorum gerçekten toplumda var olmak için(iş bulmak, eş bulmak vs) hafif de olsa makyaj yapmak şart mı? Makyaj yapmayan insana, diğer insanlar bakımsız gözüyle mi bakar?
Hic kafaniza takmayin hiçte şart değil. Doğallık gibisi var mı? En güzeli. Önemli olan sağlıklı bir cildinizin olması. İnsanların ne düşüneceğini umursamadan hareket etmenizi çok sevdim. Özgüveni yüksek biri olmanız çok iyi. Zaten bu yönünüzle, makyaj küpüne girmiş bir çok kadından daha çok dikkat çekersiniz.

Benim için makyajın azı çoğu doğalı yok boya boyadır azıcık güzelleştirip değiştirse doğal görünse bile doğalı o değil bence. İşte diyorum ya felaket bir sürü psikolojisi var insanlarda. Biraz da özentilikten tabii. Yakışmadığı iğrenç olduğu halde koyu bordo siyah rujlar vs sürenler gördüm. Makyajı bu kadar kınadım ettim ama vaktiyle ben de çok makyaj yapardım. 15-19 yaşları arasında. Renkli lensler mi kullanmadım saçıma boyalar mı sürmedim... Az makyaj yapmadan bakkala bile çıkmazdım. Deli çağları işte. Şimdi gram boya yok saçımda. Sırf kurtulmak için erkek traşı kestirdim saçlarımı o zamanlar. Daha da boyatmadım boyatmam. Sonra bir sarsıldım bir değiştim nasıl oldu bilmiyorum karakterim oturdu sanırım. Makyajın özgüven eksikliğinden kaynaklandığını falan yazdım ama ben de aynıydım. Bu utanılacak bir şey değil tabi ki ama düzeltilmesi farkına varılması gereken bir şey bence. Ben de biri beğenmeyecek bana hastaymışım gibi bakacak diye korkumdan makyajsız çıkmazdım gezmelere.

Düsüncelerine sonuna kadar katiliyorum haklisin, net...
bende makyaji ilk liseye basladigim yillarda yaptim sonra devami geldi saclarimda boya olmadan gezmezdim farsiz rujsuz koyu makyaj yapmadan cikmazdim o zaman renkli farlar cok modaydi... Bak modaydi diyorum demekki sürü psikolojisinden etkileniliyor iste :)

simdi baya baya hafiflettim insallah tamamen siyrilicam...
Dogallik her zaman olmasi gereken bence...

İnsanin kendisine verdigi zarar kadar zarari kimse veremezmiş derler bu söz cok dogru...

edit: profilime aldanma orada kınaya gidiyorum arada olur öyle :))

Düsüncelerine sonuna kadar katiliyorum haklisin, net...
bende makyaji ilk liseye basladigim yillarda yaptim sonra devami geldi saclarimda boya olmadan gezmezdim farsiz rujsuz koyu makyaj yapmadan cikmazdim o zaman renkli farlar cok modaydi... Bak modaydi diyorum demekki sürü psikolojisinden etkileniliyor iste :)

simdi baya baya hafiflettim insallah tamamen siyrilicam...
Dogallik her zaman olmasi gereken bence...

İnsanin kendisine verdigi zarar kadar zarari kimse veremezmiş derler bu söz cok dogru...

edit: profilime aldanma orada kınaya gidiyorum arada olur öyle :))

Ya kınada düğünde ben bile yapıyorum az da olsa :halay:bana annemler teyzemler falan kriz geçirtiyorlar makyaj yapmıyorum diye resmen utanıyorlar. İnatlarına makyaj yapmadan düğüne gidesim geliyor ama neyse diyorum sırf çene çekmemek için yapıyorum. Sırf bu süslenme olayı yüzünden düğünlerden nefret ediyorum. :olamaz:

Edit: Ağustos'ta yakın bir arkadaşımın düğünü var gitmesem olmaz o beni hiç yalnız bırakmadı. Şimdiden kara kara düşünüyorum ya çok can sıkıcı. :KK43:

Kişiden kişiye değişir kimi erkek doğal makyaj yapmayan dikkat çekmeyen bayanlardan hoşlanır kimi erkek de bakimli makyaj yapan bayanlardan hoşlanır ama bircogu bakımlı bayan seviyor bence . Ve bir kadın kendine olan saygısından bakımlı olmalı bakımlı olmakta kişiden kişiye değişir kimi temiz pak olmayı hayal eder kimi makyaj güzel giyinmeyi yani bu mevzu kişiye özgü .

Ya kınada düğünde ben bile yapıyorum az da olsa :halay:bana annemler teyzemler falan kriz geçirtiyorlar makyaj yapmıyorum diye resmen utanıyorlar. İnatlarına makyaj yapmadan düğüne gidesim geliyor ama neyse diyorum sırf çene çekmemek için yapıyorum. Sırf bu süslenme olayı yüzünden düğünlerden nefret ediyorum. :olamaz:

Edit: Ağustos'ta yakın bir arkadaşımın düğünü var gitmesem olmaz o beni hiç yalnız bırakmadı. Şimdiden kara kara düşünüyorum ya çok can sıkıcı. :KK43:

düğünlerde olur öyle arada degisiklik iyidir :) normal günlerde abartili yapildiginda gercekten cok kötü görünüyor...

o yuzden takma kafana sen bu isin ölçüsünü çözmüşsün artik...

Ben Hollanda'da yasiyorum. Burda kadinlar nerdeyse hic makyaj yapmiyorlar. Is hayatinda bile makyaj sifira yakin. Fakat Turk kadinlari makyaja cok duskun. Yani benim gozlemledigim boyle. Universitede bile turk kizlari hep en makyajli olanlardi. Türkiye'de durum nasil bilmiyorum tabiki ama burda oyle bir durum var. O yuzden olabilir o makyaj baskisi. Tam bilemiyorum elbette.

Ben 33 yasindayim. Ne eskiden ne simdi makyaj yapiyorum. Cildim ne sursem alerji olmus gibi kizarabiliyor. Mumkun oldugunca organik temizlik malzemeleri kullaniyorum. Cilt bakimi her sabah aksam yaparim ama benimde tenim cok beyaz, kizarik olabiliyor ama umrumda mi degil. Gozaltim morarik olsa ne olur? Hic. Erkeklerinki morarik olmuyor mu? Bak gibi de oluyor. Niye kadinlar birseyler surmek zorundalar ki? Sabah makyaja ayirdigim vakti, aksam makyaji temizlemeye ayirdigim vakti baska seylere ayiriyorum. Sabah 20 dakika daha fazla uyuyorum oh mis.

Onemli olan temiz olmak, bakimini yapmak. Makyaj yap yapma bu kisinin kendi bilecegi istir kimse kimseye karisamaz. Is hayatinda da yapmamakta ozgursun. Ben yapmıyorum eksikligini hic hissetmedim.

Ben kinaymis, dugunmus zaten cok nadir giderim, gittigim zaman yine birsey surmem. Asil sursem sorularin ardi arkasi kesilmiyor. Ooo biriyle randevun mu var felan milleti canim oyle istediye inandiramiyorum o yuzden de hic ugrasmiyorum

Nerde yasiyorsun bilmiyorum ama makyaj yapmiyor diye hic dislanani gormedim.Sen dislaniyorsun diyo bu kadar kotu seyler bi de psikolojik etiketler yapman senin icinde yogun bi öfke oldugunu gosterir bence dislanmanin altinda baska sebepler olabilir ya da ozguven eksikliginden kendini oyle hissediyorsun.Saglicakla kal poztif ol hayata gulumse en guzel makyaj gulumsemek kimseye ofkeyle bakma:)

Dışlanama olayını sen fazla büyüttün bence kimse dışlandı diye makyaja karşı öfke yaratmaz canım ne sandın beni itip kaktılar mı sandın dışlayan oldu deyince? Kimseye öfkeyle bakmıyorum dediğim gibi makyaj tercih meselesi bana ne kim ne yaparsa yapsın ama ben kendim makyaja şu an aşırı derece karşıyım ve fikirlerim de bu yönde... Dışlanmaktan kastım ters ters bakılması garipsenmesi ki bu umrumda değil umrumda olsaydı makyaj yapmaya devam ederdim. Zamanında makyaj yapan biriydim. Özgüven eksikliğim vardı çünkü. Şimdi düzeldiğimi düşünüyorum. Ben bunu böyle yorumluyorum. Yapacak bir şey yok.

Erkekler adina bir genelleme yapacaksak ve bunu yüzdeye vurursak %75 erkek dogal kadin seviyor...

Ya birde makyaj yapmayi bilmek gerçekten çok önemli, bu işi bilmeden makyaj yapan kadin ne yaparsa yapsin kötü oluyor...

Makyaj yapmayi bilen ve hakkini veren kadin yapsin bu işi diyorum ve noktayi koyuyorum :))

Makyaj olsa iyi olur, dikkat çeken insanların geneli kendine yakışan makyajı yapanlar. Ben de yapmıyorum ama zarar,ziyan vs değil de çok üşeniyorum, bir de beceremiyorum. Hele o eyelineri sürmesem daha iyi, Suriye sınırı gibi yapıyorum o_O

mavi işaretlediğim yerler çok saçma onları geçiyorum
kırmızı üzerinden konuşayım;
Öncelikle makyaj yapmak ya da yapmamak tamamen size kalmış bir tercihtir
Fakat;
ben uzun süre makyaj yapmadım universite hayatımda ve bana uykusuz musun derlerdi
adamlar haklı çünkü benim gözlerimin kenarları hep kırmızıdır
kırmızı göz = uykusuzluk
2+2=4
Size bu tarz cümle kuruluyorsa demekki cildinizin biraz makyaja ihtiyacı var
Cildiniz güzel olabilir sivilce probleminiz olmayabilir ama belliki makyajsız soluk gorunuyorsunuz
ve gözaltı morluğu = yorgunluktur
siz insanlara istediğiniz kadar genetik diyebilirsiniz; sormadıkları sürece sizi sürekli yorgun ve solgun görecekler
bu çok normal değil mi?
Örneğin iş başvurusuna gittiniz diyelim e suratınız solgun gözaltları mor işverenin düşünceleri buna göre şekillenecek
bakın burada kesinlikle kendini sevmekten filan bahsetmiyorum ya da insanlara kendinizi güzel göstermekle alakası yok bu durumun

Hayatımdan bir örnek vereyim;
staj başvurusu için görüşmeye gittim muhabbet ediliyor vs adam bana deadlockless çok uykusuz görünüyorsun demişti tabiki bu bir eksidir adama benim gözler hep böyle desemde tüm staj boyu bana sabahladın mı derdi :D

Tamam doğallık hoştur ama;
kozmetik ürünü kullanman senin için daha iyi olacak
aydınlık bir gözaltı tabiki mor gözlerden daha iyi
tabiki benim kızarık gözlerimden daha iyi; bunları da kabul etmeliyiz ve bunlar çok ahım şahım cildi mahvedecek işler değil :)

size önerim alın güzel bir corrector ve allık sürün hem siz daha memnun olursunuz hem de sosyal hayatınızda böyle tepkiler almazsınız

ben hiç makyaj yapmam hiçbir ortamda.

göz altı morluğu çirkin bir görüntü.
kapatınca daha aydınlık ve hoş görünürsünüz.

ben de makyaj yapmayan insanları hiç anlamıyorum mesela.
benim de cildimde sorun yok çok şükür.
beyaz tenliyim. ama her gün işe giderken hafif pudra geçerim cildime. hem cilt temizliğimi yaptığım için hiçbir zararı yok. hem de güzelliğime güzellik katmış oluyorum. bunu reddetmeniz nedendir anlamadım.

hadi hiç makyaj yapmayın tamam ama bari göz altınızı kapatın.

Eğer makyaj yapmadan mutluysan ve aynaya bakınca kendini mutlu hissediyorsan asla yapmak zorunda değilsin. Nihayetinde kadınlar olarak kendimiz için giyinip süsleniyoruz değil mi? kıymetli erkekler yada o asla eleştirmeyi kesmeyen toplum için değil.:KK48: toplumun ne düşündüğü, erkeklerin ne dediği asla umrunda olmasın. beğenen mutlu olduğun doğal halinle beğensin.
Ayrıca bakımlı olmak makyaj yapmak demek değil ki! Temiz, sağlıklı bir cilt, düzgün ve temiz kıyafetler, en önemlisi de hanımefendi, kendini geliştirmiş bir yapı demektir bence bakımlı olmak. cilt bakımına, temizliğine ve sporuna dikkat ediyormuşsun. Bu halde de mutlusun madem kime ne? :21:

Tak takistir, sur surustur. Kendini daha iyi hissedeceksiniz emin ol. Doğallık palavralarina da inanma. Devir o devir degil. Düğüne gider gibide yapma tabi ama bi bb krem allık, rimel, ten renginde bir ruj

Son düzenleme:

Millet konuşur da konuşur. Sevmediğin bir şeyi yapmak zorunda değilsin. Seni beğenen de en doğal halinle beğensin bence. Ben normalde makyaj yapmayı severim (rimel, göz kalemi, parlatıcı, far ve göz altı kapatıcısı) eşimse hiç sevmez. İster ki yapmayayım, geçen fark, rimel ve göz kalemi sürdüm sadece, neden bu kadar abarttın ki makyajını dedi bana :))

Bn artık ruh halime gçre yapıyorum ya, çoğunlukla da sadece bir göz kalemi sürüyorum, bana yetiyor. Etrafın ne düşündüğü umrumda değil açıkcası. Mutluysam fazlasına gerek yok :)

Bence en güzeli senin yaptığın
Ne iyi işte kendini makyaja alıştırmamışsın ve bundan ötürü çok rahatsın
Mesela ben kendimden örnek vereyim ünv. de sürekli makyaj yapan bi kızdım
Sonra çalışmaya başladım erken saatte uyandığım için mecburen makyaj yapamam mantığında düşünüp,
İlk iş görüşmesine makyajsız gittim hatta uzun bi süre makyaj yapmadım
Sonrada yaptığım zaman da herkesin gözleri benim üstümde oluyo :işsiz:
Ama kendimi etrafıma sürekli makyajlı göstersem bakalım 1 gün yapmıyım sonra çok çirkin hissediyorum insanlarda makyajsız çok soluksun diyorlar zaten çnkü öyle görmeye alıştıkları için

Makyaj yapmak zorunda degilsiniz ancak ise baslayinca yapmak zorunda kalacaksiniz. 3 senedir calisiyorum, bircok firma gordum ozellikle birebir musteri ile muhattapsaniz bakimli olmanizi isteyecekler. O yuzden hafiften alistirmaya baslayin derim.

Ek olarak her erkek makyaj sevmez. Sadece gozaltimi kapatip, eyeliner cekiyorum 10dk suruyor erkek arkadasim amaaan ne gerek var, ugrasma bence 10 dakika gec uyan sabahlari daha iyi der.

Hicte sart degil. Bende ayda yılda bir yaparım. Esimle ilk bulusmamizdan önce makyaj yapmadan gel demisti. Kendisi makyaji sevmez. Her erkek bir degil yani

Back