- 30 Aralık 2012
- 5.761
- 5.078
- 198
- 35
- Konu Sahibi Blondie96_
-
Şu mantığınız çok yanlış bence. Çevremiz kimyasal atıklarla, pis dumanlarla, sigara kokularıyla, abur cuburlarla, sorunlu insanlarla doluyken kalkıp da kimyasal zararlı bir şey kullanmam derseniz cildiniz gittikçe daha da kötü olur. Ayrıca hangi doktorlar göz altı morluğu geçmez dedi merak ettim? Bal gibi de geçer, geçiyor. Tamam fandoten cart curt güzel değil ama bakım da yapmazsanız olmaz. Ben aynaya baktığımda aydınlık parlak bir cilt görünce mutlu oluyorum. Göz altı morluğu da o aydınlığı alıyor maalesef. Bu yüzden göz çevresi en önem verdiğim yerdir. Daha iyi bir doktora gitmelisiniz bence.
Patatesle çayla geçmez zaten. Size dermaroller öneriyorum ve retinol içerikli kremler. 2 ayda sonuç alırsınız.benim doktorum genetik oldugunu söyledi:/ yani demir eksikliği vs.'den kaynaklanmıyormuş.
patates, siyah cay poseti, soguk kaşiği goz kapaklarina koyma gibi birçok şey denedim, uykumu almama ragmen gitmediler28 yasindayim ve bundan sonra da gideceklerini sanmiyorum:/
Sakın çevrendekileri dinleme bence. Ayrıca erkeklerin makyajlı kız sevdiği falan yok bu büyük bir yalan. Benim kocam nefret ediyor ben de sevmiyorum. Aynı kafadanız senle. Makyaj yapınca gösterdiğin kişi sen olmayacaksın maskeli bir kadın olacaksın. Anlamsız buluyorum ben makyajı. Cilt bakımı ben de yapıyorum ama makyaj asla. Düğünden düğüne belki bir rimel kalem falan. Ama ötesi yok. Ben de aynı lafları çok duyuyorum ama umursama bence seni seven doğal halinle sevsin. Erkekler makyajlı makyajlı tanıyor seni kafasında öyle çiziyor evlenince makyajsız halini gördüğü an soğuyorlar. Bir sürü erkek sırf bu yüzden eşlerine olan ilgilerini yitiriyorlar. Bırak çevrendeki insanlar konuşsun ben onlara ezik diyorum. Çünkü makyaj kendine güvenmediğinin en büyük kanıtı. Beğenilmeme korkuları var bu çok iğrenç bir şey bence.Herkese iyi akşamlar. Benim sorunum makyaj. Kendisini çok sevdiğim söylenemez ve bu yüzden çevremdekiler sürekli baskı yapmaya, laf söylemeye başladı. Düğünden düğüne yaparım onda da en fazla rimel, allık. Diğer malzemeleri kullanmak içinse hevesim olduğu söylenemez. Yüzümde herhangi bir sivilce, leke problemi yok sadece tenim çok beyaz ve gözaltlarım gereğinden fazla mor olabilir ama neden kapatıyım ne gereği var ki? Kapatınca yok olmuyor sonuçta. Neyse. Bunun dışında düzenli nemlendirme, temizleme, peeling vs yaparım ve sporuma, beslenmeme de dikkat ederim.
Ben cildimle gül gibi geçinip giderken, çevremden: "sen nasıl kızsın?" , "işe başlayınca nasılsa yapmak zorunda kalacaksın", "erkekler makyajlı kız sever, seni kimse böyle beğenmez", "bakımsız duruyorsun, yüzüne renk katmalısın" gibi gibi cümleler duymaya başladım. Merak ediyorum gerçekten toplumda var olmak için(iş bulmak, eş bulmak vs) hafif de olsa makyaj yapmak şart mı? Makyaj yapmayan insana, diğer insanlar bakımsız gözüyle mi bakar?
Tam bi huysuz şirin gibi yazmissin.Makyaj yapanlar kendine guvenmiyorlar ve begenilmeme korkulari var.Ben evde de kimse yokken de yapiyorum bunu neye bagliyorsun mesela patolojik vaka miyim ?Sakın çevrendekileri dinleme bence. Ayrıca erkeklerin makyajlı kız sevdiği falan yok bu büyük bir yalan. Benim kocam nefret ediyor ben de sevmiyorum. Aynı kafadanız senle. Makyaj yapınca gösterdiğin kişi sen olmayacaksın maskeli bir kadın olacaksın. Anlamsız buluyorum ben makyajı. Cilt bakımı ben de yapıyorum ama makyaj asla. Düğünden düğüne belki bir rimel kalem falan. Ama ötesi yok. Ben de aynı lafları çok duyuyorum ama umursama bence seni seven doğal halinle sevsin. Erkekler makyajlı makyajlı tanıyor seni kafasında öyle çiziyor evlenince makyajsız halini gördüğü an soğuyorlar. Bir sürü erkek sırf bu yüzden eşlerine olan ilgilerini yitiriyorlar. Bırak çevrendeki insanlar konuşsun ben onlara ezik diyorum. Çünkü makyaj kendine güvenmediğinin en büyük kanıtı. Beğenilmeme korkuları var bu çok iğrenç bir şey bence.
Tam bi huysuz şirin gibi yazmissin.Makyaj yapanlar kendine guvenmiyorlar ve begenilmeme korkulari var.Ben evde de kimse yokken de yapiyorum bunu neye bagliyorsun mesela patolojik vaka miyim ?
Çok basit. Seninki en kötüsü. Kendini beğenmiyor ve kendini makyajla güzelleştirerek kendini kandırıyorsun. Ben çirkinsem çirkinim arkadaş. Makyajla güzelleşince Adriana Lima kadar güzel olsam bile hiçbir anlamı yok sahteliğin anlamı yok. Bu benim fikrim. Gerçekler acıdır kimse kabul etmez ama ben kabul ediyorum ve kendimi güzel, çirkin her yanımla sevip bağrıma basıyorum.
Ya bi de bilmis bilmis konustu en kotusuymus hani kendini begendirmeydi neyse yazma daha fazla simdi guzel insanlar niye makyaj yapiyor diyecegim gene sacma bi sey soyleyeceksin hic sormiyorumÇok basit. Seninki en kötüsü. Kendini beğenmiyor ve kendini makyajla güzelleştirerek kendini kandırıyorsun. Ben çirkinsem çirkinim arkadaş. Makyajla güzelleşince Adriana Lima kadar güzel olsam bile hiçbir anlamı yok sahteliğin anlamı yok. Bu benim fikrim. Gerçekler acıdır kimse kabul etmez ama ben kabul ediyorum ve kendimi güzel, çirkin her yanımla sevip bağrıma basıyorum.
Ya bi de bilmis bilmis konustu en kotusuymus hani kendini begendirmeydi neyse yazma daha fazla simdi guzel insanlar niye makyaj yapiyor diyecegim gene sacma bi sey soyleyeceksin hic sormiyorum
Ya bi de bilmis bilmis konustu en kotusuymus hani kendini begendirmeydi neyse yazma daha fazla simdi guzel insanlar niye makyaj yapiyor diyecegim gene sacma bi sey soyleyeceksin hic sormiyorum
Nerde yasiyorsun bilmiyorum ama makyaj yapmiyor diye hic dislanani gormedim.Sen dislaniyorsun diyo bu kadar kotu seyler bi de psikolojik etiketler yapman senin icinde yogun bi öfke oldugunu gosterir bence dislanmanin altinda baska sebepler olabilir ya da ozguven eksikliginden kendini oyle hissediyorsun.Saglicakla kal poztif ol hayata gulumse en guzel makyaj gulumsemek kimseye ofkeyle bakma:)Kusura bakma zoruna gitsin diye öyle konuşmadım kimsenin kalbini de kırmak istemem. Makyaj tercih meselesi ki dediklerim de bilmişlik değil hepsi psikolojide yer edinmiş gerçekler kafama göre konuşmadım. Güzel insanların makyaj yapmasının sebebi de çevre baskısı olabilir diye düşünüyorum. Milletin ne düşüneceğini aşırı önemsemek bir hastalıktır güzel insan da çirkin insan da bu hastalığa sahip olabilir. Mesela düğüne giderken makyaj yapılmalı diye bir yasa (!) var. İşe giderken makyaj yapılmalı diye bir olmazsa olmaz gelenek var. Güzel insanlar da bu saçma gereklilik ve kurallardan dolayı yapıyor diye düşünüyorum. Sürü psikolojisi. Herkes yapıyor. Kendisi yapmazsa dışlanabilir çünkü makyaj yapmayınca biraz farklı olacak sırıtacak. Zaten o yüzden herkes konu sahibine ve bana makyajla ilgili laf söylüyor üstümüze geliyorlar. Farklıyız herkes gibi değiliz o yüzden bizi garipsiyorlar hatta dışlayanları bile var. Ama zerre umrumda değil.
Kusura bakma zoruna gitsin diye öyle konuşmadım kimsenin kalbini de kırmak istemem. Makyaj tercih meselesi ki dediklerim de bilmişlik değil hepsi psikolojide yer edinmiş gerçekler kafama göre konuşmadım. Güzel insanların makyaj yapmasının sebebi de çevre baskısı olabilir diye düşünüyorum. Milletin ne düşüneceğini aşırı önemsemek bir hastalıktır güzel insan da çirkin insan da bu hastalığa sahip olabilir. Mesela düğüne giderken makyaj yapılmalı diye bir yasa (!) var. İşe giderken makyaj yapılmalı diye bir olmazsa olmaz gelenek var. Güzel insanlar da bu saçma gereklilik ve kurallardan dolayı yapıyor diye düşünüyorum. Sürü psikolojisi. Herkes yapıyor. Kendisi yapmazsa dışlanabilir çünkü makyaj yapmayınca biraz farklı olacak sırıtacak. Zaten o yüzden herkes konu sahibine ve bana makyajla ilgili laf söylüyor üstümüze geliyorlar. Farklıyız herkes gibi değiliz o yüzden bizi garipsiyorlar hatta dışlayanları bile var. Ama zerre umrumda değil.
Aynen benim gordugum kadariyla da makyaj yapan az yani yada benim cevremde az var.Arkadasin dislanma sebebi farkliAksine şundan 2-3 sene önceye kadar kadinlar hatta ergen kizlar bile tabiri caizse maymun gibi geziyorlardi ortalikta dudaklarda dışarilara taşa taşa sürülmüş kirmizi bordo rujlar gozlerde lensler eyeliner desen ucube gibi gozler kapkara öyle geziyorlardi...
Ama son zamanlarda artk bir cok kiz dogal geziyor fazla fazla abartili makyaj yapan gormuyorum ortalikta simdi trend dogallik sanirim sebepte bu, ortaya biri birsey atiyorsa iste o zaman koyun gibi gidiliyor pesinden...
siyah ruj modasi cikiyor kizlarda dudaklar kapkara...
renkli sac modasi cikiyor herkes papagan gibi...
yeterki birileri birsey atmasin ortaya...
Aksine şundan 2-3 sene önceye kadar kadinlar hatta ergen kizlar bile tabiri caizse maymun gibi geziyorlardi ortalikta dudaklarda dışarilara taşa taşa sürülmüş kirmizi bordo rujlar gozlerde lensler eyeliner desen ucube gibi gozler kapkara öyle geziyorlardi...
Ama son zamanlarda artk bir cok kiz dogal geziyor fazla fazla abartili makyaj yapan gormuyorum ortalikta simdi trend dogallik sanirim sebepte bu, ortaya biri birsey atiyorsa iste o zaman koyun gibi gidiliyor pesinden...
siyah ruj modasi cikiyor kizlarda dudaklar kapkara...
renkli sac modasi cikiyor herkes papagan gibi...
yeterki birileri birsey atmasin ortaya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?