Makyaj şart mı?

Cildinde sorun yoksa kullanmanin pek anlami yok zaten, kapatacak bir durum yok demektir. Senin tercihin. Hayat senin, disardan gelen sozlere cok da takilma. Senin kendini iyi hissetmen onemli.

benim doktorum genetik oldugunu söyledi:/ yani demir eksikliği vs.'den kaynaklanmıyormuş.
patates, siyah cay poseti, soguk kaşiği goz kapaklarina koyma gibi birçok şey denedim, uykumu almama ragmen gitmediler 28 yasindayim ve bundan sonra da gideceklerini sanmiyorum:/

Bir arkadaşım vardı
Kendini öve öve bitiremezdi
Suratında bir ton makyaj vardı ama pisliginden gecilmezdi kirli donlari ortada gezerdi
Biri Daha vardı oda güya dünyanın en güzel kızıydı makyajsız yapamazdi kokusundan yanına yaklaşılmezdi
İnsan bence temiz olsun temiz kokun kıyafetleri temiz ve utulu olsun yeter
Bende ise giderken makyaj yapmam ama evime gelince ruj rimel sürerim
Napiyım sabahları çok uykum oluyor :)
Ama eşimde var isimde

Ben yaparım. Yapmayı severim. Yapanı severim. Ama makyaj yapmayan ve bakımlı olan insanlar tanıyorum. Gayet hoş oluyor. Erkeklerin ne sevdiği ve düşündüğü zerre miktarı umrumda değil. Kısacası azı karar çoğu zarar.

Patatesle çayla geçmez zaten. Size dermaroller öneriyorum ve retinol içerikli kremler. 2 ayda sonuç alırsınız.

Sakın çevrendekileri dinleme bence. Ayrıca erkeklerin makyajlı kız sevdiği falan yok bu büyük bir yalan. Benim kocam nefret ediyor ben de sevmiyorum. Aynı kafadanız senle. Makyaj yapınca gösterdiğin kişi sen olmayacaksın maskeli bir kadın olacaksın. Anlamsız buluyorum ben makyajı. Cilt bakımı ben de yapıyorum ama makyaj asla. Düğünden düğüne belki bir rimel kalem falan. Ama ötesi yok. Ben de aynı lafları çok duyuyorum ama umursama bence seni seven doğal halinle sevsin. Erkekler makyajlı makyajlı tanıyor seni kafasında öyle çiziyor evlenince makyajsız halini gördüğü an soğuyorlar. Bir sürü erkek sırf bu yüzden eşlerine olan ilgilerini yitiriyorlar. Bırak çevrendeki insanlar konuşsun ben onlara ezik diyorum. Çünkü makyaj kendine güvenmediğinin en büyük kanıtı. Beğenilmeme korkuları var bu çok iğrenç bir şey bence.

Tam bi huysuz şirin gibi yazmissin.Makyaj yapanlar kendine guvenmiyorlar ve begenilmeme korkulari var.Ben evde de kimse yokken de yapiyorum bunu neye bagliyorsun mesela patolojik vaka miyim ?

Kendi düğününde ve nişaninda bile yuzune sadece fondoten ve hafif bir eyeliner sürmüş biri olarak: hayir makyaj sart degil.

Tam bi huysuz şirin gibi yazmissin.Makyaj yapanlar kendine guvenmiyorlar ve begenilmeme korkulari var.Ben evde de kimse yokken de yapiyorum bunu neye bagliyorsun mesela patolojik vaka miyim ?

Çok basit. Seninki en kötüsü. Kendini beğenmiyor ve kendini makyajla güzelleştirerek kendini kandırıyorsun. Ben çirkinsem çirkinim arkadaş. Makyajla güzelleşince Adriana Lima kadar güzel olsam bile hiçbir anlamı yok sahteliğin anlamı yok. Bu benim fikrim. Gerçekler acıdır kimse kabul etmez ama ben kabul ediyorum ve kendimi güzel, çirkin her yanımla sevip bağrıma basıyorum.

Edit: Kimse alınmasın burada insanları ezmek hor görmek değil amacım. Makyaj tercih meselesi benim makyaj hakkındaki fikirlerim bunlar. Madem fikir belirtmemiz için konu açılmış belirteyim dedim.

Ya bi de bilmis bilmis konustu en kotusuymus hani kendini begendirmeydi neyse yazma daha fazla simdi guzel insanlar niye makyaj yapiyor diyecegim gene sacma bi sey soyleyeceksin hic sormiyorum

Ya bi de bilmis bilmis konustu en kotusuymus hani kendini begendirmeydi neyse yazma daha fazla simdi guzel insanlar niye makyaj yapiyor diyecegim gene sacma bi sey soyleyeceksin hic sormiyorum

Kusura bakma zoruna gitsin diye öyle konuşmadım kimsenin kalbini de kırmak istemem. Makyaj tercih meselesi ki dediklerim de bilmişlik değil hepsi psikolojide yer edinmiş gerçekler kafama göre konuşmadım. Güzel insanların makyaj yapmasının sebebi de çevre baskısı olabilir diye düşünüyorum. Milletin ne düşüneceğini aşırı önemsemek bir hastalıktır güzel insan da çirkin insan da bu hastalığa sahip olabilir. Mesela düğüne giderken makyaj yapılmalı diye bir yasa (!) var. İşe giderken makyaj yapılmalı diye bir olmazsa olmaz gelenek var. Güzel insanlar da bu saçma gereklilik ve kurallardan dolayı yapıyor diye düşünüyorum. Sürü psikolojisi. Herkes yapıyor. Kendisi yapmazsa dışlanabilir çünkü makyaj yapmayınca biraz farklı olacak sırıtacak. Zaten o yüzden herkes konu sahibine ve bana makyajla ilgili laf söylüyor üstümüze geliyorlar. Farklıyız herkes gibi değiliz o yüzden bizi garipsiyorlar hatta dışlayanları bile var. Ama zerre umrumda değil.

makyaj derken kendini tabikide maymuna cevirenlerden nefret ediyorum...
Fondoten, göz alti kapatici, allik, rimel hafif bir ruj kaşlar mutlaka kalem ile belirginlestirilmeli ve bence bu sekilde yüzünü ortaya cikarmalisin...

illaki koyu bir ruj surmek zorunda degilsjn eyeliner cekmek zorunda degilsin bunlari da özel günde yap...

markete dahi inecekken rimel kapatici surmeden inmem kaşlarim zaten hep kalemli...

İşte uzmanlık alanım :)) Doğal halimi herkes çok beğenir. Yaşımdan abartı şekilde küçük gösteriyorum çünki. Bense makyaja bayılırımm... Sürekli yeni makyaj denemeleri bunları paylaşmak. Etrafımdakilerde deneyip bunları da paylaşmak :)) Sürekli herkese bakım yapayım makyaj yapayım ölürüm. Hele bir de sıfır makyaj ama güzel bi kadın göreyim ona da bayılırım.. Ayy senin yerinde olmayı çook isterdim... Harika bi şeysin sen boşver kimin ne dediğini.. İyi ki sensin demek çok önemli bi şey biliyo musun?? İyi ki sensin ya boşver sen busun.. Bu sensin... Gelmesin kardeşim seven alan böyle sevsin. Böyle işe alsın böyle hayat birleştirsin. Bırak bacım ya özgür olduğumuz kaç tane alan yaşam hakkımız var sanki ..

Bence de şart değil siz kendinizi nasıl rahat ediyorsanız öyle olmalısınız. Ben makyaj yapanlardanım ve bir gün canım istemese ve yapmasam okulda veya işterinde herkes hasta olduğumu düşünürdü

Nerde yasiyorsun bilmiyorum ama makyaj yapmiyor diye hic dislanani gormedim.Sen dislaniyorsun diyo bu kadar kotu seyler bi de psikolojik etiketler yapman senin icinde yogun bi öfke oldugunu gosterir bence dislanmanin altinda baska sebepler olabilir ya da ozguven eksikliginden kendini oyle hissediyorsun.Saglicakla kal poztif ol hayata gulumse en guzel makyaj gulumsemek kimseye ofkeyle bakma:)

Aksine şundan 2-3 sene önceye kadar kadinlar hatta ergen kizlar bile tabiri caizse maymun gibi geziyorlardi ortalikta dudaklarda dışarilara taşa taşa sürülmüş kirmizi bordo rujlar gozlerde lensler eyeliner desen ucube gibi gozler kapkara öyle geziyorlardi...

Ama son zamanlarda artk bir cok kiz dogal geziyor fazla fazla abartili makyaj yapan gormuyorum ortalikta simdi trend dogallik sanirim sebepte bu, ortaya biri birsey atiyorsa iste o zaman koyun gibi gidiliyor pesinden...

siyah ruj modasi cikiyor kizlarda dudaklar kapkara...
renkli sac modasi cikiyor herkes papagan gibi...

yeterki birileri birsey atmasin ortaya...

Aynen benim gordugum kadariyla da makyaj yapan az yani yada benim cevremde az var.Arkadasin dislanma sebebi farkli

Benim için makyajın azı çoğu doğalı yok boya boyadır azıcık güzelleştirip değiştirse doğal görünse bile doğalı o değil bence. İşte diyorum ya felaket bir sürü psikolojisi var insanlarda. Biraz da özentilikten tabii. Yakışmadığı iğrenç olduğu halde koyu bordo siyah rujlar vs sürenler gördüm. Makyajı bu kadar kınadım ettim ama vaktiyle ben de çok makyaj yapardım. 15-19 yaşları arasında. Renkli lensler mi kullanmadım saçıma boyalar mı sürmedim... Az makyaj yapmadan bakkala bile çıkmazdım. Deli çağları işte. Şimdi gram boya yok saçımda. Sırf kurtulmak için erkek traşı kestirdim saçlarımı o zamanlar. Daha da boyatmadım boyatmam. Sonra bir sarsıldım bir değiştim nasıl oldu bilmiyorum karakterim oturdu sanırım. Makyajın özgüven eksikliğinden kaynaklandığını falan yazdım ama ben de aynıydım. Bu utanılacak bir şey değil tabi ki ama düzeltilmesi farkına varılması gereken bir şey bence. Ben de biri beğenmeyecek bana hastaymışım gibi bakacak diye korkumdan makyajsız çıkmazdım gezmelere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…