Herkese iyi akşamlar. Benim sorunum makyaj. Kendisini çok sevdiğim söylenemez ve bu yüzden çevremdekiler sürekli baskı yapmaya, laf söylemeye başladı. Düğünden düğüne yaparım onda da en fazla rimel, allık. Diğer malzemeleri kullanmak içinse hevesim olduğu söylenemez. Yüzümde herhangi bir sivilce, leke problemi yok sadece tenim çok beyaz ve gözaltlarım gereğinden fazla mor olabilir ama neden kapatıyım ne gereği var ki? Kapatınca yok olmuyor sonuçta. Neyse. Bunun dışında düzenli nemlendirme, temizleme, peeling vs yaparım ve sporuma, beslenmeme de dikkat ederim.
Ben cildimle gül gibi geçinip giderken, çevremden: "sen nasıl kızsın?" , "işe başlayınca nasılsa yapmak zorunda kalacaksın", "erkekler makyajlı kız sever, seni kimse böyle beğenmez", "bakımsız duruyorsun, yüzüne renk katmalısın" gibi gibi cümleler duymaya başladım. Merak ediyorum gerçekten toplumda var olmak için(iş bulmak, eş bulmak vs) hafif de olsa makyaj yapmak şart mı? Makyaj yapmayan insana, diğer insanlar bakımsız gözüyle mi bakar?