• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makyaj şart mı?

Ben cilt bakımı da yapmıyorum. Sadece sabunla yüzümü yıkayıp krem sürüyorum. Peeling vs önerileri olan varsa yazabilir mi? Özelden veya buradan? Maske vs de olur. Cildim t bölgesi hariç kuru ve aşırı stres dönemleri dışında sivilcesiz. Teşekkürler şimdiden :*

Kusura bakma zoruna gitsin diye öyle konuşmadım kimsenin kalbini de kırmak istemem. Makyaj tercih meselesi ki dediklerim de bilmişlik değil hepsi psikolojide yer edinmiş gerçekler kafama göre konuşmadım. Güzel insanların makyaj yapmasının sebebi de çevre baskısı olabilir diye düşünüyorum. Milletin ne düşüneceğini aşırı önemsemek bir hastalıktır güzel insan da çirkin insan da bu hastalığa sahip olabilir. Mesela düğüne giderken makyaj yapılmalı diye bir yasa (!) var. İşe giderken makyaj yapılmalı diye bir olmazsa olmaz gelenek var. Güzel insanlar da bu saçma gereklilik ve kurallardan dolayı yapıyor diye düşünüyorum. Sürü psikolojisi. Herkes yapıyor. Kendisi yapmazsa dışlanabilir çünkü makyaj yapmayınca biraz farklı olacak sırıtacak. Zaten o yüzden herkes konu sahibine ve bana makyajla ilgili laf söylüyor üstümüze geliyorlar. Farklıyız herkes gibi değiliz o yüzden bizi garipsiyorlar hatta dışlayanları bile var. Ama zerre umrumda değil.
Garipsenip dışlanmak mı, abartmayın uzaylı değilsiniz sadece makyaj yapmıyorsunuz :KK70::KK70::KK70:

Tabii ki şart değil, siz kendinizi nasıl iyi hissediyorsanız önemli olan o. Cildinizde bir problem yokmuş o zaman fondöten, kapatıcı kullanmanıza gerek de yok zaten. Bir allık, ruj, rimel yeter; istemezseniz onu da yapmazsanız kime ne.

Ayrıca fondöten ve kapatıcı sevmemenizi de anlıyorum şahsen. Açık tenlilerde fondöten ve kapatıcı tek başına çok donuk duruyor ve çok bağırıyor ten makyajı yaptım diye, mutlaka o ten makyajını ısıtma gereği duruyorsun. Misal göz altı için kapatıcı uyguladığımda gözlerim minicik kalıyor, göz kapağına farla biraz derinlik katma ihtiyacı duyuyorum; fondöten de tek başına çok donuk, ruh gibi duruyor, illa bronzerla filan biraz ısıtma gereği duyuyorsun. Bu da kat kat ürün kullanmak demek. En iyisi düzgün bir cilt bakımı ile cildi aydınlık ve canlı tutup makyaj olarak da allık, ruj gibi renkli ürünler kullanmak.

Garipsenip dışlanmak mı, abartmayın uzaylı değilsiniz sadece makyaj yapmıyorsunuz :KK70::KK70::KK70:

Ayy surata bak makyaj yapmamış hortlak gibi gorunuyor demediler elbette ama başta annem olmak uzere makyaj yapmadigim icin makyajsiz tuhaf gorundugum icin benimle bazi yerlere gitmeyi reddetti dugun gibi mesela. Makyaj yapmazsan senle gitmem dedi dislamis olmuyor mu bu durumda? Ha ben eskiden cok makyaj yapardim makyajsiz bakkala cikmazdim bu arada. Annem bu yuzden beni epey bir zaman makyajsiz kabul edemedi soylenip durdu. Ha bu umrumda degil dislarsa dislasin ben buyum. 15-19 yaslar arasinda makyajla fistik gibi oluyordum bir bakan bir daha bakiyordu. Makyajsiz kimse bakmiyordu dikkat cekmiyordum annem bunu kaldiramadi galiba. Mesela annemle annemin arkadasina giderdik kadin bana derdi ki guzelim sana ne oldu sen boyle gezmezdin hasta misin yoksa derdi. Annem bu laflardan dolayi kizardi bana yuzunu biraz renklendir derdi. Sonucta makyajsiz halime annem bile alisik degildi 19 yasina kadar o derece suslu puslu bir kiz oldum. Sonra tarzim degisti cicekli bocekli elbiseler eskide kaldi daha spor giyinmeye basladim topuklu ayakkabilari sadece dugunlerde giymeye basladim. Alenen su yuzune az makyaj yap da biseye benze diye laf edenler oldu ama umrumda degil. Ben boyle mutluyum beni begenen boyle begendi iyi ki degismisim boyle olmusum. Aksi halde hayat arkadasim beni 19-18 yasinda gorse asla tanisamazdik dikkatini cekmezdim sevmezdi beni makyaji ve susu hic sevmiyor cunku. Alan almis begenen begenmis gerisinin begenmemesi umrumda degil. Ama dedigim gibi belli yasta cevrem beni makyajla tanidigi icin tarzim birden degisince bocaladilar bazi kiz arkadaslarim uzaklasti ben de uzaklastim cunku tek ettikleri sohbet o magaza bu magaza o ruj bu rimel. Bu sekilde bir dislanma yani. Ben de disladim biraz o kisileri tek tarafli bir dislanma da degil. Ha yanlis anlasilmasin bir insani asla makyaj yapiyor diye dislamiyorum aksi halde cevremde dost kalmazdi. Herkes istedigini yapmakta ozgurdur bazi arkadaslarim var cok susludur mesela makyaja servetini verir. Ama beni hic makyaj yapmiyorum diye garipsemediler ya da baski yapmadilar sormadilar bile neden makyaj yapmadigimi. Ama bazilari vardi ben makyajsiz ve cirkin gorununce (onlara gore) beni disladilar uzaklastilar. Yok saniyoruz ama var boyle insanlar. Hani carsida gezerken bile ay sunun sacina kiyafetine tipine bak diye dalga gecen kizlar var ya, onlardan bahsediyorum. :KK70:

bence o lafları edenler senin dogal cildini ve bu sekilde guzel olmanı kıskanıyorlar, ondan dolayı öyle konusmuslar. ciddiyim. makyaj bazı seyleri kapatmak icin yapılır, yalan degil. cilt tonu esitligini saglamak vs, photoshop gibi dusun. ben yapıyorum makyajlı daha guzel buluyorum kendimi ama makyajsız da cok cıktıgım oluyor usendigim icin. iki türlü de cok fark olmuyor. makyajsız daha sade duruyorsun sadece.
ben mesela matlastırıcı baz suruyorum cunku cildim yaglı, ne bileyim goz kapaklarıma da bej rengi far suruyorum ki tek ton dursun mat dursun. dudak kalemi seviyorum dudagı daha guzel gosterıyor bence. ama cildinden memnunsan yapma bosver

Ben cilt bakımı da yapmıyorum. Sadece sabunla yüzümü yıkayıp krem sürüyorum. Peeling vs önerileri olan varsa yazabilir mi? Özelden veya buradan? Maske vs de olur. Cildim t bölgesi hariç kuru ve aşırı stres dönemleri dışında sivilcesiz. Teşekkürler şimdiden :*
Benim cildim de aynı, sivilce hiç çıkmaz ama. Ben maske olarak yaş maya+süt sürüp yarım saat bekletiyorum, çok nadiren avokado+bal yaparım çok ağır bir maske bu çünkü. Peeling olarak kahve telvesi+hind.cev.yağı. Nemlendirici ve temizleyici olarak da avene, la roche posay kullanıyorum. Umarım işinize yarar:KK16:

Benim cildim de aynı, sivilce hiç çıkmaz ama. Ben maske olarak yaş maya+süt sürüp yarım saat bekletiyorum, çok nadiren avokado+bal yaparım çok ağır bir maske bu çünkü. Peeling olarak kahve telvesi+hind.cev.yağı. Nemlendirici ve temizleyici olarak da avene, la roche posay kullanıyorum. Umarım işinize yarar:KK16:

Biraz fiyatları uçuk olsa da ben amway'in cilt bakımını kullanıyorum şimdiye kadar kullandığım en etkili bakım ürünü fikrimce. Çok memnunum ben senelerdir kullanıyorum asla vazgeçemem. Makaja servet dökmem ama cilt bakımına dökerim valla.:KK71: Konu sahibi göz altı morluklarından yakınmış aynı durum bende de vardı bir de süt gibi beyaz tenli olunca hortlak gibi gösteriyor. Umudunu kesmiş sanırım ama amwayin göz altı kremleri işe yarıyor yeter ki aksatılmadan kullanılsın. Göz altı morluklarından yakınanlara amway'i önerebilirim. Genetik olanı bile büyük oranda azaltıyor şaidim.:super:

Edit: Konu sahibi zaten sizmişsiniz ya. Boşuna şaşkın demiyorlar bana da. :D :D

Patatesle çayla geçmez zaten. Size dermaroller öneriyorum ve retinol içerikli kremler. 2 ayda sonuç alırsınız.
Bu konuda bilginiz var sanırım. Özelden yazabilir misiniz bildiğiniz, kaliteli markalar varsa eğer? Çünkü doktorum çok net konuşmuştu bu konuda ben de uğraşmayı bıraktım

Benim cildimde sivilce leke problemi Yok ama ne bileyim çok seviyorum makyaj yapmayı :KK70:

Birkaç arkadaşım var makyaj yaparsa çok hafif yapıyorlar kıskanıyorum onları :mad:
Geçiyorum ayna karşısına bugün hafif makyaj yapayım diyorum bir bakmışım sürmüşüm farları, bordo rujları :KK70:
Sanırım bu içten gelen birşey
Ben Aslan burcuyum severim dikkat çekmeyi gösterişi azda olsa abartıyı :KK71:
Bir sürü makyaj malzemem var hepsi benim bebeklerim :KK74:
Bayılırım saç makyaj yapıp topukluları giyip gezmeyi :KK70:
Bende hafif makyaj yapmak istiyorum ama yapamıyorum inşallah bir gün yaparım :KK51:

Makyaj yapmak zorunda değilsin, seni seven doğal halinle sevecek.nokta.
Peki sen hiç "sordum mu ki böyle konuşuyorsun?" gibi sorular ile tersledin mi bu bilir kişileri?
Hayıır. Genelde ben halimden memnunum, beğenmeyen küçük oğluna almasın diye geçiştiriyorum:KK12: üzerinde durmam ama "öyle mi acaba?" Diye de aklıma takıldı

Bazi yorumlari sasarak okudum .

Kimse sahne makyaji yapmiyo gunluk hayatta kimsenin enaz 3 saatini makyaja ayiracak vakti yok . Dolayisiyla makyaji yapinca kimse baskasina donusmuyo .

Takma kirpik takanlar var evet kirpik ciddi anlamda degistiriyo ama hicbir rujun silikon edasinda 3 boy dudak buyutme etkisi yok .

Makyaji cikarinca baskasi olanlar cildi ciddi anlamda problemli olanlar kat kat kapaticalar kat kat fondotenler gerek yok

Makyajsiz disari cikmam bu benim tercihim ben boyle gayet mutluyum cildimde hicbir problem yok amac problem kapatmak degil varolanlari belirginlestirmek .

Esim hic sevmez makyaji cunku ailesinde yapan yok gormemis alismamis o sevmiyo diye ben niye yapmiyim ki ? Babamda bayilir mesela keza abimde cunku onlarda boyle alismis

Madem digallik istiyosunuz saciniz beyazladiginda boyamayin cildinizede toniktir peelingtir yapmayin neticede onlarda dogal degil akisinizi bozuyo .

Saclarimi 1 yila yakindir boyamiyorum 14 yasindan beri boyarim amacim beyazlamadan birazda kendi sacimi kullanmak ama son zamanlarda tutamiyorum kendimi ha boyadim ha boyuycam zira bas agrisina cok iyi geliyo

O yapmayan arkadaslar dugunde de yapmayin zira emanet duruyo ustunuzde

Bordo ruja karsi olanlar bu senede goruceksiniz bol bol cunku modasi devam edito

Cevrenizden bunu bukadar sik duyuyorsaniz gercekten renksiz bir yuzunuz var demek ki. Neden dikkate almayasaniz ki? Iyi bir concealer ile goz altiniz elbette kapanir. Ayrica beyaz bir tene hafif pembemsi/turuncu bir blush cok yakisabilir.

Sahsen boyle yuzu renksiz makyajsiz insanlari gorunce bazen bana cok 'kel' gorunuyorlar. Bazen gercekten makyaj cantami kapip girismemek icin zor tutuyorum kendimi. Teniniz temizdir onda bi sorun yok, ne mutlu size, ama dogal seviyorsaniz kendinizi, dogalligi bozmadan hafif bir renk katabilirsiniz bence.

Cevrenizden bunu bukadar sik duyuyorsaniz gercekten renksiz bir yuzunuz var demek ki. Neden dikkate almayasaniz ki? Iyi bir concealer ile goz altiniz elbette kapanir. Ayrica beyaz bir tene hafif pembemsi/turuncu bir blush cok yakisabilir.

Sahsen boyle yuzu renksiz makyajsiz insanlari gorunce bazen bana cok 'kel' gorunuyorlar. Bazen gercekten makyaj cantami kapip girismemek icin zor tutuyorum kendimi. Teniniz temizdir onda bi sorun yok, ne mutlu size, ama dogal seviyorsaniz kendinizi, dogalligi bozmadan hafif bir renk katabilirsiniz bence.
Gelin yapın ben de heveslenirim belki :KK30:ya gerçekten sorun sadece doğallık değil ne biliyim içimden gelmiyor işte

Gelin yapın ben de heveslenirim belki :KK30:ya gerçekten sorun sadece doğallık değil ne biliyim içimden gelmiyor işte
Zevkle yaparim valla, geliyorum! Bende o 'yuzune hafif bir renk katsana yaa'cilardanim aslinda. Icinizden gelse yaparsiniz zaten haha.
Saka biyana, birkac kez denedikten sonra cevrenizden olumlu tepkiler alirsiniz diye tahmin ediyorum. 'Allah Allah, bukadar fark ediyormuymus yaa' diye kendinizde sasirirsiniz, ve iltifat almaktan kim hoslanmaz ki sonucta.
Deneyin, gercekten cok emanet durursa o blush, concealer, rimel filan, yapmazsiniz bidaha olur biter.

Kirpiklerin uzun ve sık, yanakların kendiliğinden kırmızı değilse bir rimel ve allık sürebilirsin. Bunları sürmediğinde über bir güzelliğin yoksa hasta gibi duruyor insan.

Şart değil tabi ki, kendini nasıl güzel hissediyorsan öyle ol. 27 yaşımdayım eyeliner göz kalemi far concealer hiç kullanmadım, makyaj malzemem fondoten (kızarıklık problemim var), rimel ve nivea böğürtlenli lipstickten ibaret (dudaklarımı yemeyim diye sık sık tazelerim). Bana bunların yakıştığını düşünüyorum bunları kullanıyorum, arzu eden çok daha fazla malzeme kullanır daha ağır makyaj yapar arzu etmeyen de hiç kullanmaz bu kadar basit aslında.

Back