• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makyaj şart mı?

Kendinizi nasıl mutlu hissediyorsanız öyle olmalısınız bence.
Bazı firmalar bakımlı personel istediklerini bariz bir şekilde dile getiriyor,doğrudur.Örneğin 2 yıl havalimanında çalıştım biz mecburduk makyaj yapmaya.

Sabah uyandığımda ilk işim aynanın karsısına koşup makyaj yapmak :süslü:
Günlük makyajımda bile kontür yapıyorum :KK53:
Sevdiğim için tabi.
Sen kendine baktığında nasıl güzel görüyorsan iyi hissediyorsan onu yap :KK19:

Son düzenleme:
Sadece evlenirken çok hafif bir makyaj yaptım.sanki ben değilmişim gibi hissetmiştim:KK53:

Herkese iyi akşamlar. Benim sorunum makyaj. Kendisini çok sevdiğim söylenemez ve bu yüzden çevremdekiler sürekli baskı yapmaya, laf söylemeye başladı. Düğünden düğüne yaparım onda da en fazla rimel, allık. Diğer malzemeleri kullanmak içinse hevesim olduğu söylenemez. Yüzümde herhangi bir sivilce, leke problemi yok sadece tenim çok beyaz ve gözaltlarım gereğinden fazla mor olabilir ama neden kapatıyım ne gereği var ki? Kapatınca yok olmuyor sonuçta. Neyse. Bunun dışında düzenli nemlendirme, temizleme, peeling vs yaparım ve sporuma, beslenmeme de dikkat ederim.

Ben cildimle gül gibi geçinip giderken, çevremden: "sen nasıl kızsın?" , "işe başlayınca nasılsa yapmak zorunda kalacaksın", "erkekler makyajlı kız sever, seni kimse böyle beğenmez", "bakımsız duruyorsun, yüzüne renk katmalısın" gibi gibi cümleler duymaya başladım. Merak ediyorum gerçekten toplumda var olmak için(iş bulmak, eş bulmak vs) hafif de olsa makyaj yapmak şart mı? Makyaj yapmayan insana, diğer insanlar bakımsız gözüyle mi bakar?

Benim tenim damarlarım sayılacak kadar beyaz bana da bır bır konuşuyor herkes soluksun, makyaj yap yüzüne renk gelsin diye
sevmiyorum yapmayı da silmeyi de başka biri gibi oluyorum
kimseyi takmıyorum isteyen yapsın sen de takma

:) Off yorumlara gel. :KK53:
Yok kendimizi çirkin mi buluyormuşuz, özgüvenimiz mi yokmuş...:olamaz:
Ne alaka ya hu? Kaşlarımız ara ara seyrelebiliyor, o oyuk görüntüyü ön plana çıkarmamak için orayı dolduruyoruz. Herkesin kirpikleri koyu renk ve gür olmuyor onu da belirginleştirmek istiyor olamaz mıyız? Göz altları bazen ya da çoğu zaman çöküp koyu renk alabiliyor. Ben mor göz altından hoşlanan, onlara bayılan birini daha hiç görmedim. Bir kapayıcı ile orayı kamufle etmek sizi pandomim sanatçısı gibi göstermez emin olun. Herkesin dudakları da vişne rengi değil, pigmenti az olabiliyor ya da o gün farklı bir renk görmek istiyor olabilir yani. Bütün bunlar aşağı yukarı günlük makyajın adımlarını oluşturur hepsi 10 dakika sürmez. Bunu yapan kadın da çirkin hissettiğinden değil, var olan güzelliğini ön plana çıkarmak için yapar.
Ben üniversite öğrenciyisiyim, okulda kimseyi sahne makyajı ile görmedim. En fazla kontür, kuyruklu eyeliner falan görüyorum. Sanki bu kadarını silince altından başka bir surat çıkacakmış gibi tepki verenleri de anlamıyorum. Ya hu aynı kız karşınızdaki. İki gram boyayla estetik ameliyat geçirmiş gibi bir hal alması zaten mümkün değil.

Hic alakasi yok esim beni makyajsiz daha cok beğenir herkes makyaj sevmez. Is hayatida biraz makyaj isterler onuda hafif yapar gecistirirsin bence

benim çevremde kimse kimseye makyaj yap diye ısrar edip o cümleleri kurmuyor. nasıl çevreniz var anlamadım ki. o çevreyi değiştirin bence.

Benim için şart değil, her gün makyaj yapmam yapınca da eyeliner rimel ruj yeter. Hatta ben kaslarimi da almam. Hoşgeldin mahmut abi :halay::KK70:kalın değiller zaten şekilsiz de değiller şimdi alıp 2 3 sene sonra her gün kalemle doldurmak istemediğimden almıyorum çok da mutluyum

Herkese iyi akşamlar. Benim sorunum makyaj. Kendisini çok sevdiğim söylenemez ve bu yüzden çevremdekiler sürekli baskı yapmaya, laf söylemeye başladı. Düğünden düğüne yaparım onda da en fazla rimel, allık. Diğer malzemeleri kullanmak içinse hevesim olduğu söylenemez. Yüzümde herhangi bir sivilce, leke problemi yok sadece tenim çok beyaz ve gözaltlarım gereğinden fazla mor olabilir ama neden kapatıyım ne gereği var ki? Kapatınca yok olmuyor sonuçta. Neyse. Bunun dışında düzenli nemlendirme, temizleme, peeling vs yaparım ve sporuma, beslenmeme de dikkat ederim.

Ben cildimle gül gibi geçinip giderken, çevremden: "sen nasıl kızsın?" , "işe başlayınca nasılsa yapmak zorunda kalacaksın", "erkekler makyajlı kız sever, seni kimse böyle beğenmez", "bakımsız duruyorsun, yüzüne renk katmalısın" gibi gibi cümleler duymaya başladım. Merak ediyorum gerçekten toplumda var olmak için(iş bulmak, eş bulmak vs) hafif de olsa makyaj yapmak şart mı? Makyaj yapmayan insana, diğer insanlar bakımsız gözüyle mi bakar?

hiç bir mecburiyetin yok. 5 senedir çalışırım çok da sosyal bi hayatım var evliyim ve çocuğum var. canım çok istemedikçe ben de makyaj yapmam.
bu yüzler bize bi ömür gerekli. 60 yaşına geldiğimde bozuk bir cilt istemiyorum. bence iyi yapıyorsun sen de.
seni böyle beğenmeyen hayatından usulca çıkabilir.

ben de senelerce yapmadım. çok da rahat ve mutluydum. son bir senedir cildim biraz kızarıklaştı, o yüzden işe giderken bb krem sürerim bi de hafif ruj. rimel ya da kalemi anca düğüne ya da özel bi yere gideceksem sürerim.. akşama çıkarması bana işkence gibi geliyor:ruh:

Kesinlikle şart değil. Sizi işe alanlar veya sizinle flört edecek olanlar makyaja giyime bakmayacak sizi siz olduğu için kabul edecek. Benim cildim çok alerjiktir makyaj yapınca dayak yemiş gibi yüzüm şişer. Bu nedenle pek yapmam. O söyleyenlere kulak asmayın. Yaşlılık döneminizde cildiniz pamuk gibi olacak o her gün her gün makyaj yapanların cildi de erkenden yaşlanacaktır.

Fondeysin bende kullanirdim onceden. Cildim baya bi problemli idi. Sonradan biraktim, cildim duzeldi zaten. Sivilce ciktigi zaman kapatici kullaniyorum. Ha yine konturmus, kalemmis, rimelmis bunlar olmadan asla

Aaa kendimii gördümm :D

Bende çok yapmıyorum işe gelirken mecbur yüzüm soluk durmadın diye bir maskara bir ruj başka bişey kullanmıyorum

Tabi ki sart degil makyajsiz o kadar dogal ve guzel gorunen kadinlar var ki.Ama bu durum cildinle de ilgili eger cildine iyi bakarsan fazladan kozmetige ihtiyacin olmaz ya da genetik faktorler bazi kadinlar ne kadar bakim yaparsa yapsin cildi hep soluk bazilariysa nemlendirici surmez ama isil isil bir cilde sahiptir.Aynanin karsina gec ve kendine bak eger ihtiyacin olmadigini dusunuyorsan kimseye kulak asma :)

23 yıldır çalışıyorum ilaveten saçım kızıl ama makyaj yapmıyorum
Nadiren sabah keyfim yerindeyse rimel sürerim
Çalışmak çok uzun vadeli bir şey , her gün uğraşamam makyajla ayrıca cildimi de çok seviyorum, nemlendirici yeterli bence

Canim hiç aldiriş etme bu laflara. Etrafta makyaj yapmak adina boya küpu olup temizliğine önem göstermeyen bir süru insan var. Hem bu makyaj olayina takilma bu kadar , kiyafet gibidir , kimisi alli pullu sever kimisi sade.
Erkekler konusunda da bence erkek bakimli kadin sever lafinda temiz , kendine özen gösteren , bakimli kadini sever.

Nasıl görünmek istediğine göre değişir bu. Eskiden seksi veya daha kadınsı görünmek icin makyaj yapardım her gün. Şimdi daha genç görünmek için makyajdan, saç boyasından uzak duruyorum. :KK48: Malum, yaş ilerliyor. 24 Yaşımdan beri özel bir durum olmadıkça makyaj yapmıyorum. Benim cevremdekiler de kızıyor ama aldırış etmiyorum. Benim icin önemli olan küçük görünmek. Sen de nasıl görünmek istiyorsan ona göre takıl. Keyfine göre yani.

Valla kişiden kişiye değişir tabi zevk meselesi sonuçta. İnsan kendini nasıl hissediyorsa öyle olmalı. Fakat bakımlı, temiz olmak makyaj yapmak demek değildir.

İş yerim de makyaj yapmıyorum diye beni işe almayacaksa da almasın zaten, eksik olsun öyle iş yeri.

Eş ile ilgiliyse, benim eşim tam tersi makyajı yapay bulur. Ojeden nefret eder. Evde pijama, tshirt vs. giymemi, rahat olmamı ister. Önemli olan temizlik, temiz insan her daim güzel görünür bence.

Makyaj olayı tamamen size yakışıp yakışmamasına ve cildinizin buna verdiği tepkiyle alakalı bence. Ben hiç makyajla sokağa çıkmadım, bana pek yakışmıyor bende güzel durmuyor. Ne bileyim alışık da değilim sanki herkes bana bakıyor, suratımda bi gariplik varmış gibi hissediyorum. Cildim de iyi tepki vermiyor makyaja açıkçası. Yani sırf "kadın dediğin makyajlı olur" gibi saçma bir mottoya hizmet edeceğim diye cildimi de psikolojimi de etkileyecek halim yok. O makyaj mottosuna çok gülüyorum zaten bazı insanlar o kafada. 23 yaşındayım, üniversiteden mezun oldum ama küçük gösteriyorum, halen alkol falan alacağım zaman 18'den büyük olup olmadığımı soruyorlar bazen :D Gülüp geçiyorum. Çünkü ben 40'ını geçip de 30 gibi gösteren hatunlara bayılıyorum ve ileride onlar gibi olmak istiyorum. Ben 23 yaşındayım arkadaş, neden makyajım beni 28 göstersin? Yapacak olsam bile asla yaşımı büyük gösterecek şekilde yapmam. Anlamam, bilmem de pek. İleride iş yaşantımda mutlaka lazım olacaktır o zaman da yüzüme ve tipime göre yaparım. İnternet makyaj videosu dolu, öğrenmesi, yapması zor değil. Siz kendinizi aynada beğeniyorsanız tamam işte. İş bulmak için, eş bulmak için niçin kendimi değiştireyim? Ben ancak ve ancak kendim istersem bunu yaparım istersem badana yaparım suratıma, öyle mutluysam... Çevrenin karışması saçma yani. Benim de yurtta bir arkadaşım bana bir keresinde, biliyorum ki bütün iyi niyetiyle "sana biraz makyaj yapalım mı? çok istiyorum sana makyaj yapmayı" demişti. Ben de gayet ciddi bir tavırla "ben böyle gayet iyiyim, buna meraklı olan arkadaşlarına yapabilirsin ama çok istiyorsan" demiştim. Yani çevren senin hoşuna gitmeyecek bir laf ederse cevabını ver onlara. Bakımlı olmalıyız, alınmamış kaşlar beni rahatsız eder mesela. Kaş almayı hiç sevmesem de, beni çok uğraştırsa da daha iyi gözükmek için kaş-bıyık elbette alıyorum. Alınmayınca bana hoş gelmiyor. Bir erkek olsaydım herhalde sevgilimin fazla makyaj yapmasını istemezdim, doğal haliyle güzel bulmuşum ki o sevgilim olmuş, öyle değil mi? :)

Ben de makyaj yapmıyorum ve iş hayatına girince her gün yapmam gerekirse diye stres yapıyorum. Sabah uykumdan kesip gereksiz gördüğüm bir şeyle uğraşmak çok zor geliyor daha şimdiden. Akşam çıkacaksam yapmak o kadar zorlamıyor ama sabah sabah uğraşmak çok kötü.

Back