- Konu Sahibi Blondie96_
-
Bazı işyerleri zaten şart koşuyor klasik giyim + makyaj. İK dan uyarı alabiliyorsun bu sebeple.
Elbette böyle olmayan da bir dolu şirket var.
İş görüşmelerinde önemli diye yazanlar oldu, işte önemli olduğunu söyleyenler hatta bu yüzden uyarı veren şirketlerin olduğunu yazanlar oldu. Belki bu konu yüzünden gerçekten iyi bir iş görüşmesinde eksi puan alabilirim. Bunları merak etmemin nesi tuhaf anlamadım? Ki önemliymiş gayet de. Boş veya dolu herneyse...
Yehhu yaşasın makyaj yapmayan kadınlar...Canınız paşa gönlünüz nasıl istiyorsa öyle davranın. Bende makyaj yapmam. Makyaj malzemem dahi yoktur. Ama devir görsellik devri. İnsanlar bir tuhaf. Sunum çılgınlıklarını bilirsiniz. Kendinize misler gibi bakıyorsunuz. Makyaj yapıp yapmamak sizin lüksünüz olmalı. Ha erkeklere gelince neden bizi etkilemek için gözlerine kara kara şeyler sürmüyorlar?Herkese iyi akşamlar. Benim sorunum makyaj. Kendisini çok sevdiğim söylenemez ve bu yüzden çevremdekiler sürekli baskı yapmaya, laf söylemeye başladı. Düğünden düğüne yaparım onda da en fazla rimel, allık. Diğer malzemeleri kullanmak içinse hevesim olduğu söylenemez. Yüzümde herhangi bir sivilce, leke problemi yok sadece tenim çok beyaz ve gözaltlarım gereğinden fazla mor olabilir ama neden kapatıyım ne gereği var ki? Kapatınca yok olmuyor sonuçta. Neyse. Bunun dışında düzenli nemlendirme, temizleme, peeling vs yaparım ve sporuma, beslenmeme de dikkat ederim.
Ben cildimle gül gibi geçinip giderken, çevremden: "sen nasıl kızsın?" , "işe başlayınca nasılsa yapmak zorunda kalacaksın", "erkekler makyajlı kız sever, seni kimse böyle beğenmez", "bakımsız duruyorsun, yüzüne renk katmalısın" gibi gibi cümleler duymaya başladım. Merak ediyorum gerçekten toplumda var olmak için(iş bulmak, eş bulmak vs) hafif de olsa makyaj yapmak şart mı? Makyaj yapmayan insana, diğer insanlar bakımsız gözüyle mi bakar?
Herkese iyi akşamlar. Benim sorunum makyaj. Kendisini çok sevdiğim söylenemez ve bu yüzden çevremdekiler sürekli baskı yapmaya, laf söylemeye başladı. Düğünden düğüne yaparım onda da en fazla rimel, allık. Diğer malzemeleri kullanmak içinse hevesim olduğu söylenemez. Yüzümde herhangi bir sivilce, leke problemi yok sadece tenim çok beyaz ve gözaltlarım gereğinden fazla mor olabilir ama neden kapatıyım ne gereği var ki? Kapatınca yok olmuyor sonuçta. Neyse. Bunun dışında düzenli nemlendirme, temizleme, peeling vs yaparım ve sporuma, beslenmeme de dikkat ederim.
Ben cildimle gül gibi geçinip giderken, çevremden: "sen nasıl kızsın?" , "işe başlayınca nasılsa yapmak zorunda kalacaksın", "erkekler makyajlı kız sever, seni kimse böyle beğenmez", "bakımsız duruyorsun, yüzüne renk katmalısın" gibi gibi cümleler duymaya başladım. Merak ediyorum gerçekten toplumda var olmak için(iş bulmak, eş bulmak vs) hafif de olsa makyaj yapmak şart mı? Makyaj yapmayan insana, diğer insanlar bakımsız gözüyle mi bakar?
Hiç alıştırmamak lazım çevreyi demek kiBenim de göz altlarim mor ve malesef biz şanssız insanlarız.
Ben de az makyaj yaparım normal de.
Mesela bugün yapmadım herkes neyin var bugün noldu uyumadin mi diye sordu hatta öğrenciler bile sordu öğretmenim sana ne oldu diye mesela .
E haliyle bunları duyunca üzülüyor insan yarın biraz makyaj yapayım bari diyorum mesela cidden bi baskı oluyor negatif şeyler duymak istemiyorum çevremden.
Ben de goz altı morluklarından muzdarip biriyim az uz değil hatta baya siyaha yakın göz çevrem. Unide kapatici kullanmaya başladım ve iyi ki yapmışım.
Şimdi işyerinde bi arkadaşım var makyaj yapmayı sevmedigini söylüyor sürekli. Gözaltı morlukları var ve gözlerine kalem çeker rimel sürer başka bir şey yapmaz ruj sürdüğünü bile görmedim hiç arada parlatıcı gibi bir şey sürüyor sanırım. ben ona birkac kapatici kullanmasını tavsiye ettim hatta kapatici da aldı ama çok az kullandi. Useniyormus, ne gerek varmış, böyle daha doğal seviyormuş vs vs... Oysa kullandığında herkesten mükemmel tepkiler aldı ama arkadaş çok üşengeç ve doğal... Bence iki hali arasında dağlar kadar fark ediyor. Göz altı morlugu olmayan hiçbir arkadaşıma makyaj yap hiç olmazsa şunu sur dememisimdir banane
Ama o morluk siyahlık kapatılınca bütün ifaden görünüşün degisir. Makyaj ille de ağır fondotonler kat kat kapatıcılar farlar allıklar demek değil ki. Hafif bir makyajla yüzü gölgeler içindeki sokak çocuğu görüntüsünden bakımlı şık kadın görüntüsüne geçebilirsin.
Hostesler dışında var mı
Yani klasik de giyerim elbise de giyerim ama makyaj yapmam mesela
Hatta bir dönem etek ceket takımlarım bile vardı o Zaman da yapmazdım
Klasik giyim yağlı boya tablo olmayı gerektirmez ki
Müşterim de boyama değil beynime baksın
Bir dönem biz doğal takılırken bir stajyer vardı herkes onu bizden 10 yıl kıdemli sanardı
Şimdi de arada beni sekreter sansalar da makyajsız hayatımdan memnunum x bey İ soruyorlar o yoksa da x beyin eşi varmış diyorlar benim deyince inanmıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?