- 22 Ocak 2019
- 2.924
- 1.695
- 63
çocuğa nasıl bakıyorsun o an çok zor olmalı..bende geçen sene bı depresyon yaşadım yatağa düştüm ev tersine döndü sanki...dualarla şifa buldum ...sen ilacını aksatmaVar bir çocuğum var çekip çevirmem gereken bir ev bakmam gereken bir çocuk var evde zaten bu durum beni daha perişan ediyor. Sürekli kendimi suçluyorum benim gibi anne olmaz olsun diye. İlaç tedavisi başladım 20 gün oldu diğer mesajlarda var. Dışarı çık kendini zorla önerisine uydum geçen gün ama yapamıyorum az kalsın kazaya kurban gidecektim... Kendimi geçtim başkasına sebep olucaktım.
Sağol yakamoz iyiki varsın. Aynen yaşamayanlar aklına her eseni söylediği için daha kötü olmana neden oluyorlar oysaki yardımcı olduklarını sanıyorlar. Bir iş arkadaşım geçmiş olsuna gelmişti bana okula öğretmen bulunur eşime bakıp ona yeni hanımda bulunur ama kızına bir anne bulunmaz dedi. Bunu iyi niyetle söyledi aslında ama o kadar etkilendim ki günlerce bu laf beynimde döndü durdu çok kötü oldum..Hiç kimsenin seni anlamasını bekleme çünkü kimse anlamayacak doktorum kimseyle konuşma seni olumsuz etkiler demişti sonra herkesle konuşmayı bırakıp doktorumu dinledim sabırla bekledim geçeceğini
Geçecekti çünkü bu böyle süremezdi ama sihirli değnek gibi olmasını da beklemedim
Yavaş yavaş iyileştiğini anlayınca çok mutlu oldum 5 dk bile olsa normale dönmeye başladım zamanla o 5 dk bana büyük umut oldu evet dedim bu böyle gidecek iyi olduğum süre artmaya başladı hepsi yavaş oldu ama oldu
Bir gün iyi 3 gün kötü oldum olsun dedim iyi olma sürem artacak ve tamda öyle oldu süreç böyle böyle düzene girdi sabrettim çok sabrettim kimseyle telefonda konuşmadım sadece ama sadece kendimle ilgilendim kendimi dinledim iyi anlamda ve iyileşme i takip ettim
Ve bitti
İlk kontrole gidince doktor her söylediğimi not almıştı ikinci kontrolde bana şu var mı bunu hala hissediyor musun deyince bunları ben mi söyledim demiştim o kadar şaşırmıştım ki hocam bu kadar ağır mı yaşamışım kendim bile anlattıklarımdan korkmuştum
Benil hiç tereddüt etme ve sadece iyileşeceğine inan
Çok küçük değil 9 yasında ama bakamıyırum tabii çok zorlanıyorum babası ilgileniyor ama eşimde artık söyleniyor her iş bana kaldı yapamıyorım diye haklı da. Ben de dua ediyorum bir arkadaş 789 kez bismillahi rahmanı rahim çek dedi demin onu yaptım 7 gün tekrar edicemçocuğa nasıl bakıyorsun o an çok zor olmalı..bende geçen sene bı depresyon yaşadım yatağa düştüm ev tersine döndü sanki...dualarla şifa buldum ...sen ilacını aksatma
Başladım bende bugünCanım 7 gün boyunca hergün 786 bismillahirrahmanirrahim çekiyorsun hacetin olmazsa 21 gün devam etmek üzere tekrar başlayabilirsin Google dan da bak istersen
Sende iyi ki varsın kendini asla eksik görme ne annelliğini ne de kadınlığını buda böyle bir süreç gelip geçici asla daim olmayacak bunun sözünü yürekten veriyorum sanaSağol yakamoz iyiki varsın. Aynen yaşamayanlar aklına her eseni söylediği için daha kötü olmana neden oluyorlar oysaki yardımcı olduklarını sanıyorlar. Bir iş arkadaşım geçmiş olsuna gelmişti bana okula öğretmen bulunur eşime bakıp ona yeni hanımda bulunur ama kızına bir anne bulunmaz dedi. Bunu iyi niyetle söyledi aslında ama o kadar etkilendim ki günlerce bu laf beynimde döndü durdu çok kötü oldum..
İnşallah zaman zaman bende iyi olmaya başlarım ve geçer gider bu hastalık.
birde inşirah süresi ...kalbi ferahlatma suresidir oÇok küçük değil 9 yasında ama bakamıyırum tabii çok zorlanıyorum babası ilgileniyor ama eşimde artık söyleniyor her iş bana kaldı yapamıyorım diye haklı da. Ben de dua ediyorum bir arkadaş 789 kez bismillahi rahmanı rahim çek dedi demin onu yaptım 7 gün tekrar edicem
Evet hastalığımı kabul ediyorum ve ruhumdan ve bedenimden çıkıp gitmesi için niyet ediyorum. Bu her an herkesin başına gelebilecek bir şey zamana ilaçlara terapiye ihtiyaç var. Bu üçü bir araya gelince eninde sonunda geçecek hep böyle kalmaz kalamaz...Sende iyi ki varsın kendini asla eksik görme ne annelliğini ne de kadınlığını buda böyle bir süreç gelip geçici asla daim olmayacak bunun sözünü yürekten veriyorum sana
Evet hastalığımı kabul ediyorum
Ve ruhumdan bedenimden çıkıp gitmesini niyet ediyorum de kendine
Bu bir acizlik hali değil herkesin her an başına gelebileceği normal bir durum anormal olan hiçbirşey yaşamıyorsun yaşadığın herşey normal sakın endişeye kapılma
Evet onu da dinliyorum.artı şifa surelerinden oluşan rukye ler var. Onları da dinliyorum you tube dan. Şimdi yine 789 kez bismillahi rahmanı rahim i zikrini çekeceğim.şifa yüce allahtan dua edinbirde inşirah süresi ...kalbi ferahlatma suresidir o
Geçmiş olsun. Ne kadar başarılı olur bilmiyorum ama uluslararası olarak kendini kanıtlamış bir kitap var. " İyi hissetmek yeni duygu durum tedavisi" . Kendi kendine bilişsel terapi yapmayı öğreterek depresyonu atlatmaya yardımcı oluyo ve oldukça başarılı olmuş. Hatta tekrar depresyona girme ihtimalini de inanılır gibi değil ama çok azaltıyo. Ben şuan okuyorum küçük bi oğlum var o yüzden çok yavaş gidiyo. Bence kitabı alın ne kaybedersiniz ki.Arkadaşlar çok kötüyüm depresyon atağı geçiriyorum kendimi yok etmek istiyorum ilaca başladım düzelecek herşey geçecek değil mi? Dr a da gittim ilaçları da alıyorum ama uyku yemek düzeni yok ve hiç bir iş yapamıyorum çalışamıyorum nefes bile alamıyorum
Merhaba ben de var o kitap david burns yazarı. Okudum aslında daha önceki ataklarımdan sonra. ama iyiki hatırlattınız biraz düzelince okumaya başlarım yeniden malesef şuan algı ve yetilerim çok kapalı okuduğumu anlamak bile zor benim için.Geçmiş olsun. Ne kadar başarılı olur bilmiyorum ama uluslararası olarak kendini kanıtlamış bir kitap var. " İyi hissetmek yeni duygu durum tedavisi" . Kendi kendine bilişsel terapi yapmayı öğreterek depresyonu atlatmaya yardımcı oluyo ve oldukça başarılı olmuş. Hatta tekrar depresyona girme ihtimalini de inanılır gibi değil ama çok azaltıyo. Ben şuan okuyorum küçük bi oğlum var o yüzden çok yavaş gidiyo. Bence kitabı alın ne kaybedersiniz ki.
Sizi anlıyorum ben de zorlanıyorumMerhaba ben de var o kitap david burns yazarı. Okudum aslında daha önceki ataklarımdan sonra. ama iyiki hatırlattınız biraz düzelince okumaya başlarım yeniden malesef şuan algı ve yetilerim çok kapalı okuduğumu anlamak bile zor benim için.
Hastalığın süreci aslında bu. Majör depresyonda olunca en kolay şeyler bile zor gelir. Yeti yitimine neden olur kişi çalışamaz işlerini yapamaz uykusu iştahı bozulur. Hiç birşeyden keyf almayı bir yana bırak sürekli acı elem keder pişmanlık içindedir.Sizi anlıyorum ben de zorlanıyorum
Başlayayım dedim kitaba ama pek sürdüremedim. Depresyon ölçeği puanım 93 çıktı 100 üzerinden. Yani ağır depresyon tavsiye olarak acilen bir uzmana başvurun diyor. Zaten başladım dr ile tedaviye zamana desteğe yalnız olmadığımı bilmeye ve geçeceği inancına sabra ihtiyaç var sanırım...Sizi anlıyorum ben de zorlanıyorum
Siz hangi duaları yaptınızbirde inşirah süresi ...kalbi ferahlatma suresidir o
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?