- 5 Nisan 2021
- 6.528
- 9.253
- 34
Bu çok egoistçe bir tutum değil mi?mağazada bana sen diye hitap edene bile hayırdır der, aldığımı bırakırım.
Bu çok egoistçe bir tutum değil mi?
İlk başta böyle söylememiştiniz. Siz diye hitap ettiğiniz kişinin sen demesi saygısızlıktır ama ilk mesajda yazdığınız “mağazada bana sen derlerse hayırdır derim” tarzı bir şeydi ona dedim egoistik diye ve düpedüz egoistlik. Mağaza çalışanı müşteriye saygılı olmak zorunda olduğu gibi sizinde karşınızdaki emekçiye saygılı olmanız lazım. Şimdi yazdığınız şeyi ben siz derken o sen derse vs diye çevirmeyin ilk başta dediğiniz bu değildi.egoistlik neresinde?
ben siz derken yarı yaşımdaki bana sen derse hayırdır derim.
İnsanların zor şartlar altında çalışıyor olması kaba davranmalarını, seviyesiz konuşmalarını gerektirebilirse, peki bi şey demiyorum size.Asgari ücretle şu pandemide evine ekmek götürmek için çalışan bu insanlardan ne istiyorsunuz anlamıyorum.
Bir mağazaya girip üç parça şey alıcam diye sanki mağazayı ve ordaki insanları satın alıyormuş gibi tavırlar falan bence daha itici
Ben kendi tavrınızı burda taraf toplamak için yumuşattığınızı düşünüyorum.Siz sert yaptıysanız onlarda öyle karışılık vermiştir.
Şikayet edin işinden edin milleti egonuzu yükseltin ne diyelim biz burdan ?
Kaç kere şımarık hareketlerine şahit oldum müşterilerin girdiğim mağazada markette
Ben utanıyorum artık müdahale etmeye insanlar utanmıyor.
Böyle şeyleri takıntı yapıyorsunuz hayatta hiç derdiniz yok heralde.Hiç işim yok kafaya bunu takıcam mağaza görevlisi bana kaba davrandı diye .
Gerçekten Allah başka dert vermesin
Aslında büyük mağazalarda çalışanların çoğu eğitimli insanlardırKişisel almayın bu tarz tavırları; çoğu kendini bilmez, eğitimsiz insanlar, kime nasıl davranacaklarını bilmiyorlar. Kıyafete göre davranıyorlar.
Bu özellikle bizim ülkede ve özellikle ortadoğu ülkelerinde böyle. Çünkü gösterişi seviyoruz, elinizdeki çantaya, ayağınızdaki ayakkabıya, kolunuzdaki saate bakıp potansiyel müşteri olup olmadığınız hakkında yargıya varılıyor.
Gün içinde ben de çok sorun yaşıyorum, ama mağaza çalışanından çıkarmıyorum sinirimi. O da işinin başındayken benden çıkaramaz. Başkasına sinirlenip bana kötü davranamaz; kimse kimseye yapamaz bunu.
hem satıcı hem alıcı oldum. kimseye kötü davranmadım da yazmışım.İlk başta böyle söylememiştiniz. Siz diye hitap ettiğiniz kişinin sen demesi saygısızlıktır ama ilk mesajda yazdığınız “mağazada bana sen derlerse hayırdır derim” tarzı bir şeydi ona dedim egoistik diye ve düpedüz egoistlik. Mağaza çalışanı müşteriye saygılı olmak zorunda olduğu gibi sizinde karşınızdaki emekçiye saygılı olmanız lazım. Şimdi yazdığınız şeyi ben siz derken o sen derse vs diye çevirmeyin ilk başta dediğiniz bu değildi.
R yapıyorsunuz şimdide. Söylediğinizin arkasında bile durmuyorsunuz. İyi günler.hem satıcı hem alıcı oldum. kimseye kötü davranmadım da yazmışım.
kendim zaten düzgün davranıyorum, burada konu zaten konu sahibine kendini kötü hissettirilmesi. buna karşılık hepimiz deneyimlerimizi paylaşıyoruz.
ben bu forumda bile sen diye hitap etmemeye gayret ederim. emekçiydi saygıydı diye yazmadığım şeyler hakkında beni itham edemezsiniz.
rica ederim beni alıntılamayınız.
Saygıyı bilmediğimiz noktasında katılıyorum. O bilindik hazır giyim markalarının çoğunda da üniversite öğrencisi çalışıyor, onun da bilincindeyim. Ama hanımefendinin bahsettiği tarzda davranan insanlardan bahsediyordum ben.Aslında büyük mağazalarda çalışanların çoğu eğitimli insanlardır
Öğrenciyken çalıştım ordan biliyorum
Şuan o sektörde değilim ama birkaç çalışan öyle diye çoğunun öyle algılanması beni üzdü
Çalışanların sorunlarını anlatayım size, büyük şehirlerde işlek caddelerde almayacağı 50 tane kıyafeti denedikten sonra ters birşekilde yere atan binlerce çok eğitimli müşteri var
Direk mağazayı satan aldığını sanan egolu tripli insanlar
Canım bana şu getir hadi diye saygısızlık yapanlar
Çalışanlar asla müşteriye kötü davranmamalı bunu savunmuyorum, çoğunluk öyle değil, müşterilerde de çok saygısız insanlar var, baksanız öğretmen müdür doktor ama kabinde denediği ürünleri yere atar üstüne basar
Toplum olarak bazılarımız saygıyı bilmiyor bence mesele bu
Teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için. Haklısınız. Çok takılmamak gerekir ama gerekeni de söylemek lazım. Az önce yine aynı markete gitmem gerekti süt vs. Almak için. Market müdüresi başka bir kadına belirttim rahatsızlığımı, özür diledi. Kendisini uyaracagını söyledi. Kusura bakmayın dedi.
Kasiyer kız da duydu yani, kasada çok normal davrandı. Ödememi yaptım çıktım.
ayrıca bu kezki izlenimi anlamak için iyice giyinip kuşanıp takılarımı taktım, en gösterişli çantamı aldım, topuklumu giyindim. Polise de yakalanmayım diye de hızlıca gidip geldim, çünkü bu kıyafetle ancak kutlamaya gidilir ama buna mecbur ediyorlar insanı.