Maddiyat sebebiyle bebeği ertelemek doğru mu?

valla mı ya 150 bsy değil iki cocuk 300...hmmm yandık mı sence :)

bence konu sahıbı 5 6 ay sıksın bırıkım yapsın..en azından doğum parasını cıkarır aradan

çok detaylı düşününce masraf bitmez ki.
o zaman gerçekten hiç yapmamak lazım.

ama bence ( 7 yaşında bir çocuk sahibi biri olarak konuşuyorum ) okul çağına gelene kadar masraf olmuyor fazla.
çoğu hastanede SGK geçiyor, doktor muayeneleri ve doğum o şekilde.
bakacak kişi varsa. bakıcı ücreti düşünülmeyecekse.

yani her ay ( - ) bakiye vermiyorsa aile bütçesi, kenarda bir birikim varsa, ( ki bu arkadaşımızın evi, arabası ve de birikimi var kendisi yazdı ) yaş uygunsa ve eşlerden ikisi de istiyorsa ertelenmemeli.

ayy yerım seni bende oyleyım yaa.şu ulke de devlet okuluna vermek ıstemıyorum valla...kı benımkıler de dogmadı düşün...kadınlık detay ıster dıye boşuna dememısler..kodumuz da var bu ınce dusunmek canım normaldır..

ınsallah yanlışlıkla hamıle kalırsın yoksa olmıcak bu iş galıba,ne dersın

Ben de hala düşünmüyorum ama eşim "nasıl olsa olacak bizim de" demeye başladı bile.
Ciddi bir birikim şart bence bir de kenarda "ne olur ne olmaz" parası.
Okul konusunda ben öyle düşünmüyorum aslen. En azından ilkokulda kendim okuturum, temeli sağlam olunca ortaokul-lise sorun olmaz gibi. Olursa da özel ders daha cazip. Koleje vereceğim parayla da yurt dışına gönderirim diye düşünüyorum ama tabi bizde öyle bir para yok, olacak gibi de değil:)
Yalnız sen de bu fikri düşünüyorsan gerçekten hormonların etkisi var derim:) Ben de senin gibi sanki asla planlı bir gebelik geçiremem, ölümüne korkarım gibi geliyor...

sizin paraların ben nereye gittiğini anlamadım
ama elinize 500 tl kalıyorsa ben cocuk yapmazdım bu durumda

Benim maaşımdan krediden arta kalanlar yani 1100 lira, elektrik, su, telefonlar, internet, yol, benzin, sigara, aidat, bireysel emeklilik ve 200 tl eşya borcumuza gidiyor. Eşimin 1100 ünden de 600 ü tüp, gıda, her birimize aylık 100 tl harçlık (öğle arası simit çay için) ve temizlik malzemelerine filan gidiyor işte. 400-500 filan kalıyor. Bunlardan hamilelik öncesi mecbur sigarayı bırakınca, isteğe bağlı bireysel emekliliği dondurunca ve o 200 tl eşya taksidi de bitince (1 sene kaldı bitmesine) elimize kalan miktar 900 tl ye yükselmiş olacak. Dediğim gibi 1.400 lük kredi de 3.5 sene sonra bitecek nasipse. Bu şartlarda düşününce fikrin nedir? Yine de erteler miydin?

benim aklıma hep bu du
valla mı ya 150 bsy değil iki cocuk 300...hmmm yandık mı sence :)

bence konu sahıbı 5 6 ay sıksın bırıkım yapsın..en azından doğum parasını cıkarır aradan

çok şükür canım yaa 150 ayırıyorum kızıma yetiyor benim..29 liradan bezini alıyorum iki paket meyve pürelerini falanda alyorum ama hala çok sıkı bir şekilde emziriyorum.. kıyafet falanda tonlarca hediye geldi desem yeridir. anneanne babannede torun sevincine herşeyi yapıyorlar falan derken masrafsız buyuyup gidiyor şimdi kuzum benim..

Eşim İzmir doğalgazda çalışıyor. Özel sektörde saha elemanı yani. Memuriyet filan çok çok zor. Bir mucize olmadığı sürece durumumuz hep böyle olacak. Bazen iş çıkışı akşamları garsonluğa gidiyordu ama artık çağıran olmuyor pek. Ben de devlette öğretmenim işte..

yaa hayatıma sırf maddiyatsızlıktan dolayı bebek yapmamayı düşüneceğime sigarayı çıkartırdım hayattımdan..

Okul konusunda bende seninle aynı düşüncelere sahiptim. Taki büyük kızımın yuva yaşı gelene kadar. 3,5 yaşında başladı. Kardeşi olduğu için büyüğü yuvaya verdik. O yaşta devletin zaten yoktu mecbur özele verdik. Şimdi seneye 5 yaşa gidecek devlet okullarını dolaştık ve zaten kendi oturduğumuz semtteki okula vermeyi bırak kapısından bile geçirmekten vazgeçtik. Eşimde bende şartları sınıf mevcutlarını vs yi görünce asla devlete veremeyeceğimizi anladık. Hele son şuradan sonra artık iyice özelden yana olduk. Şimdi deli gibi okul araştırmaktayız. Ama büyük ihtimalle şuanda gittiği okula devam ediyor olacak.

Ne bileyim valla ben mi çok ince düşünüyorum bilmiyorum ama bebek deneme işine girişmedikçe çok belirgin sorular dışında bir şey anlayamıyor ki doktorlar. Hani gerekli tetkikler yapılıp hiçbir problemleri gözükmeyip yine de çocuk sahibi olamayan çiftler var ya. Onlardan da olabiliriz diye korkuyorum. Bankada 7.800 tl miz var hali hazırda. Çok ince düşünüyorum dimi:)

Bencede çocuk için beklemeyin, bizde istiyoruz olmuyor, kanser bu kadar yayılmışken ve çok küçük yaşlara kadar inmişken oluyorsa hiç durmayın yapın.

3.5 sene odeyeceginiz bir kredi borcunuz var ve esinizin maasi bu krediye yetmeyecek. Dogum iznine cikinca o krediyi kim odeyecek?
Bana göre çocuk ertelenilmemeli ama o krediyi kimin odeyecegini su an anlayamiyorum..

yaa hayatıma sırf maddiyatsızlıktan dolayı bebek yapmamayı düşüneceğime sigarayı çıkartırdım hayattımdan..

Çıkartıcam tabi canım bi karar versem yapıp yapmayacağıma denemeye başlamadan 1-2 ay önce kökten kesicem zaten. O da 150 tl tutuyor işte aylık.

ooy maşallah valla rızıklarıyla gelıyorlar.yeterkı emsınler.mama olayı cok sıkıntı.neyse konu sahıbını kortutmayalım :)

ertelermiydin değilde erteledim direk olarak
hazıranda gebe kalmayı dusunebılırım suandada olur ama bu sefer kenara para atmaya calısıyorum zıra naısl gececeı cok bellı degıl
aylık 500 tl bırıkımemı atıyorsunuz buarada-
yanlıs anlamısım galba

en az 6 ay ertele cnm .ama en az...

3.5 sene odeyeceginiz bir kredi borcunuz var ve esinizin maasi bu krediye yetmeyecek. Dogum iznine cikinca o krediyi kim odeyecek?
Bana göre çocuk ertelenilmemeli ama o krediyi kimin odeyecegini su an anlayamiyorum..

Yok yahu ne birikimi saçma sapan ıvır zıvıra harcıyoruzdur büyük ihtimal :) Tek birikim bankadaki 7.800 düğün takılarından.

Aynen benim bir arkadasimda maddi olarak korkuyoduk ama hic oyle olmuyor. O yokken nasi geciniyosak o dogduktan sonrada ekstra belimizi buken hic bir masrafimiz olmadi yani hic anlamiyosun bebek olduda aylik su kadar masrafi var diyemiyorum dyo. Onlarinda evleri kendisinin hamileyken calisti ama hc birikim yapmadim diyo. Smdi bebgine kayinvalidesi bakiyo arkdsm calsmaya basladi.kocasininda maasi iki bin tl bile degil. Bebegininde hicbir eksigi yok.hediye gelen kiyafetler zaten bi sure idare ediyo.bence konu sahibi korkma:)

Devlette öğretmen olduğumdan 4 aylık doğum iznim süresince maaşım yatmaya devam edecek zaten. Doğum izni sonrası için debbranşçı olduğumdan tüm derslerimi haftada 3 günde toplayabilirim. O günlerde de annem gelip bakmaya çoktan razı:) Yani kredi ödemelerimiz sekteye uğramayacak bu süreçte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…