Maddi durumlar

Bu nedir

acaba soyu oradan mı geliyor almanlar gibi kabaymış
halis mulis turk erkegi kutuk ve odun ve ayinin bir ust safhasi herhalde nebileyim

aglanacak halime guluyorum, normaldede hic oyle degildir ya buket yaptirir en az 21 gulden kizarim gereksiz masraf diye
ama bu konularda paragoz cunku ailesi dolduruyor, yani benim saf salagim ailesinin dusuncelerine inaniyor guveniyor, cok otoriter kpim var

he hee doğru aslında bizim türk erkeklerininde kibar nazik oldukları söylenemez ama

böyle konularda erkekliklerine toz kondurmazlar genelde

Nişanlınız yada eşiniz çiçek alınca asla masraf, ne gerek var demeyin. Tüm genç kızlara sesleniyorum, 10 yıl sonra bilinçaltına çiçek = masraf diyen kocalarınız olur

Vay be olaya bak. neden boyle bu adam? Saka mi bu? Bence paralarini annesinin hesabinda biriktirdigini kanitlasin boylece bosaninca hakkini alir. Ve neden bosanmiyorlar? Neden evliler yani??

Yani neden evli olduklarını ailesi, eşim de çözemediği için ben artık kafa yormaktan vazgeçtim.
Kendi tabiriyle Boşanırsa çocukları ona vermezmiş kocası, ama eşim avukatla görüştürdü bu tezini çürüttü, paraları eft yapıyosa bi ihtimal oda kanıtlanır demiş avukat ( ama kızları Boşanırsa deve keserler paranın peşine düşmezler). en sonda boşanmış ailelerin çocukları uyuşturucu filan kullanıyo demeye başladı.artık ne halin varsa gör, Boşanırsan arkandayız diyo kayınvalidemler. inanılmaz anneci bi eşi var ama burdaki örneklere On basar o derece.

acaba soyu oradan mı geliyor almanlar gibi kabaymış

Almanlar gibi cimrilik timsali insanlar gormedim beeyyyyy.

Bir kere isten sonra is arkadaslarimla yemege gittim. Neyse oturduk sohbet ettik vs kalkarken gittik kasaya ayri ayri odeyelim diye. Hatun kocasina , senin bana 1 euro borcun vardi versene dedi. Adam da cikarip verdi Cidden gozumle gordum bunu.

Parayi dert etmeyenler zenginlerden cikiyor genelde. Bana yazilan bir abimiz ne zaman arkadaslarimizla yemege gitsek herkesinkini oderdi ki, bu hans toplumunda gorulmemis bir sey. Bana artislige yapiyordu zannimcaLakin bu herif cok cok cok zengindi, yani istisna.

Her turlu gariplik var para konsuunda yani. Dugunde de gelin damat ayri hesap oderse sasmam.

ne münasebet, gelinliği kendin almak neymiş. içim daraldı. kızlar nerden buluyosunuz boyle garip ailelerin, extra garip oğullarını. Sayıylamı verdiler, neymiş bu ya. kıl oldum. İnsan unutmaz bunu senelerce. Gelinliğimi bile ben aldım diye bi kavga başlar sonu nasıl gelir bilmem. istiyorsan sen yatak odanı, bulaşık makineni falan alda kütfen gelinliğine para katma

bu gelinlik konusu olunca ve erkek kısmı gelinlikten kısmaya başlayınca burdan hepsine sövesim geliyor
nedir bu erkek ailelerin maddi sıkıntılarımı sorumsuzluklarımı kardeşim bir gelinlik alamıyacaksan paranı biriktirde evlen o halde sanki kıymetin olacak sen herşeyi alınca , çikolata ve çiceğide mi sen düşündün yoksa onunda mı parası senden çıktı? nasıl erkek bunlar yahu

bence hiç yaptırmayayım lafını ederler diye düşünme benm kv kp in evimde bir tuzlukları yok. herşeyi kredi çektik sonra ben bileziklerimi verdim bozdurup krediyi kapattık öyle aldık. gelinliğim damatlık kuaför foto kına ıvır zıvır herşey içinde. ne oğullarına aldıkları bir ev var ne de tek kuruşluk eşya. ama buna rağmen kv sana 4 bilezik taktım kıymetimi bil dedi. düğünden bir sene sonra babanın da düğün borçları bitmedi hala dedi! ne harcadı da ne borcu oldu bende meraktayım.bzm düğünden 10 gün sonra kp arabasını yeniledi biz de hayırlı olsun diye bin liraya yakın para verdik. kp çok da bir para değilmiş ama sağolun diyerek cebe attı.

demek istediğim lafını edecek olan her türlü eder zaten. ve senin yaptığın da göze görünmeyecek. zaten ortada ev var ne yaparsan yap o laflar gelecek. sen de sağolun Allah razı olsun de bekledikleri budur çünkü. ben kv nin o saçma cümlelerine hep sağolun Allah razı olsun dedim konu kapandı, herşey ortada zaten tartışmaya gerek yok hiç diye düşündüğümden.sen de bırak yaptıklarını yapsınlar maddi konularda gelinliği senin alman çok yakışıksız bence. üstelik bunu düşünmen para hesabı yaptığını düşündürebilir nişanlına ve itici olursun. nişanlınla illa maddi konuyu konuşmak istiyosan ben 7 bin koyabiliyorum sen ne koyarsın ona göre bütçe oluşturup eşyalarımıza bakalım yavaş yavaş falan diyebilirsin.

Ne demek bin sen ver bin ben vereyim !! Ne munasebet...cok sacma. Ne icin gelinligimi ben alayim..annen hakli..bu aileyle isin var senin cnm..nisanlin da ailesi gibi sanirsam ..

Ayrıca nişanlınla çok yüz göz olmuşsun ne bu para muhabbetleri yani kızlarımızdada suç var bu muhabbetlere niye giriyorsunuz ki bence şimdiden istemeyi bilin yarın öbür gün bu eve gelen bütün fatularıda senin üstüne yıkar bdv tekrar konu açarsın alıştırmayın şu erkekleri acıya acıya acınacak durunlara düşüyorsunu sonra kendi elinizle kendinizi ağırdan satın yahu harcatan kız her daim daha değerli bilin bunu !

Ayrıca nişanlınla çok yüz göz olmuşsun ne bu para muhabbetleri yani kızlarımızdada suç var bu muhabbetlere niye giriyorsunuz ki bence şimdiden istemeyi bilin yarın öbür gün bu eve gelen bütün fatularıda senin üstüne yıkar bdv tekrar konu açarsın alıştırmayın şu erkekleri acıya acıya acınacak durunlara düşüyorsunu sonra kendi elinizle kendinizi ağırdan satın yahu harcatan kız her daim daha değerli bilin bunu !

Şu evlilikte iki şeyden taviz veremem dedim hep. Biri tek taş biri gelinlik. İstediğin gelinliği al ödesin. Damatlığı da o alsın bir zahmet. Sonra saten kısımları çıkıp takım elbise oluyor. Kendine bir takım elbise almış olur

Şaka bir yana ailene borç yükü bırakma. En kötü eşinle kredi çekip ödeyin. Ama diğer arkadaşların da dediği gibi bu aile yapsa da konuşur yapmasa da. Bari yapsınlar da boşa konuşmasınlar..

o nasıl bir şeymiş ki öyle? İnsan arkadaşına diyemez. Eşine mi demiş?

Yine sanırım kk açılmış konu vardı ki erkek tarafı hiç bir alma konusuna girmiyordu kız çikolata ve çiceğide kendisi almıştı , sırf nişnalısı son model araba alıpta borçlu olduğu için , sonra burdan kk'dan epey tepki gelince nişan bozuldu kızda bu çocuktan ayrıldı
kendini epey aşağlanmış hissetiği için oda gelinliği kendisinin alacağını ilk başlarda yazıyordu
ki bu çocuğunda ailesi hiç bir borcu girmediği gibi birde annesine para yardımıda yapmıştı
bu kızımız sanırım sonra ailedende çocuktanda tiksindi ve nişannı attı kendini değersiz hissetirdiler kızcağıza

sonra ayrıldıktan sonra zaman geçince nişnlısı buna geri dönüş yapmış ve herşeyi kendi üstleneceği tahattünde bulunduysada kızımız kabul etmedi tüksindiya bir defa sonu gelmedi yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…