Maddi durumlar

Aynen öyle o eve gelip kalacaklar hende yüzde yüz emiim bundan gitde diyemiceksin cünki onlar aldi.rahat vermezler kiraya cik aklin varsa

Evlenince aile.önemli.ama.sanmaki hep böyle olacak cogu erkek ailesini tutar köprüyü gectikten sonra

Aynen öyle o eve gelip kalacaklar hende yüzde yüz emiim bundan gitde diyemiceksin cünki onlar aldi.rahat vermezler kiraya cik aklin varsa
Kesinlikle tatlım. Kurda sormuşlar ensen neden kalın diye kendi işimi kendim yapıyorum ondan Demiş. O hesap kendi kazandığını harcarsan kimsenin lafını duymazsın.

Siz laf duymaktan korktuğunuz için mi her şeyi üstleniyorsunuz?
Yapmayın Allah aşkına, bırakın alsınlar. İstedikleri kadar da lafını etsinler.
Siz de mis gibi evinde az borçla oturursunuz. Onlar da konuşur dururlar boşverin Arsız olun azıcık inceldigiyer

Son düzenleme:
Bi arkadasinda dedigi gibi.
Kredi cekseniz?
Ben olsam o ailenin agzina laf vermezdim.
Ama kendi ailemide yuk altina sokmak istemezdim.
Hem sen bilmesen bile annen su an iskirleniyordur damat tarafi bi gelinlikte almadi diye.
Ben olsam sevdigim erkektende eminsem.
Anneme hic bahsetmezdim maddi konuda pinti olduklarindan.
Anne kredi cektik beraber oducez herseyimizi biz aliyoruz derdim.
Hem annem strese girmezdi kizim ezilecek bu ailede diye, hem bu parayi nasil denklestiricez diye.
Hemde ben o aileye mecbur olmazdim bi gram.

Benim korkun baska.
Acaba nisanlinda basina kakarmi bi zaman snra bu para mevzularini?
Simdilik annesinin malini diyosun ama kim bilir belki ilerde kendi malini bile sakinir.

Ailesini geçtim
500 lira damatlık 1500 lira gelinlik ben gelinliği ödeyim dediğimde ne saçmalıyorsun demek yerine yok o zaman 1000-1000 yapalım diyen adamdan hayır gelmez.
Allah yardımcın olsun, senin yerinde olsam nişan fln dinlemez yol yakınken dönerdim.

ayy cimri ailemi hiç bulaşma çünkü evlendikten sonra daha da beter oluyolar... biz evlenirken kız tarafına düşen herşeyi babam yaptı ama erkek tarafına ait olan hiçbirşeyi eşimin ailesi üstlenmedi hemde maddi olarak iyi oldukları halde neyse herşeyi eşim karşıladı, karşıladı derken evlendikten bir buçuk sene sonra ancak borcumuz bitti... kimsenin parasında gözüm yok olsun dedim kendi kendimize yaptık kimse bişey söyleyemez ilk senemiz borçlar yüzünden çok sıkıntılı geçti ama atlattık çok şükür. daha sonra elimiz bollaşınca harcamalarımızı artırmaya başladık ama ailesi herşeye karışıyor ya kendi paramızla aldığımız halde herşeyin lafını yapıyorlar, ona ne gerek var boş yere masraf çok gezmeyin boş yere para harcıyosunuz ve daha bisürü şey.. yaptığımız herşeyi kendimiz karşılıyoruz ama derdi onlara düşüyo nedense... sonuç olarak cimri aileden allah uzak etsin, kredide çekseniz herşeyi kendinizde ödeseniz sizi rahat bırakmıycaklar bütün harcamalarınıza karışacaklar sakın yanlış anlamayın ama bunları hep göze alın nişanlınızı iyice tartın acaba ilerde ailesinin sözünden çıkabilicekmi yoksa onların lafıylamı hareket edecek bunlar çok önemli şeyler. sadece eşle değil ailelerlede evleniyoruz, ilerde size mutsuzluk yaşatmazlar inş...

o misal vermek icin soylenmis bir rakam
Simdiden bilemeyiz ki kac olacagini fiyatlarinin :)
Canim gelinlik icin konusuyorum su an gidersiniz almaya orada direkt olarak sorarsin ne kadara kadar bakayim modellere diye
Onlar da sana bir limit soyleyeceklerse orada soylerler
Simdi bunu konusmanin faydasi olmaz evdeki hesap carsiya uymuyor genelde

nisanlimda durum biraz farkli anlayamiyorum, o sadece ailesinin parasiyla alinan seyleri anip basa kakiyor sanki

ailesinin doldurusuna geldigini dusunuyorum

bana kolye ve tek tas aldi diye kaynanam, oglum gelinimi altina bogdu dedi
Hahha bosver ya iyiside vardir ama genel olarak kaynanalar dengesiz :)

Imkanin varsa elinden geleni yap canim.ne olur ne olmaz.simdiye kadar sizin basinizs kakmamis bile olsalardi yarin ne olacagini bilemezsiniz.ben oyle yaptim evlendigim donem islerim cok iyiydi birikmis param vardi esimin bilmedigi.babam yok annem emekli maasiyla geciniyordu agbim baska bir sehirde yeni is kurmustu kucuk altin takacak durumu yoktu.butun parama altin aldim bir kismini anneme bir kismini agbime verdim en az onlarin bana taktigi kadar altin taktirdim kendime.kimseden eksik kalamam ve eminim yeri zamani geldiginde bisry yapilmasaydi basima kakilirdi.

Profildeki resim sizmisiniz.
Tanidik falan cikmasin sonra :))

Hem ne munasebet birak alsinlar gelinligi.
Bu kadar ince dusunme.
Konusurlarsada konussunlar
Gelinligi bile basa kakicaklarsa utanmadan kaksinlar egilme sen bu onlarin ayibi olur.
Niye ekmeklerine yag sureceksinki

Benim görümcem ve eşi de öyle yapıyo bırak tatili, çocukları ameliyat oldu hastane parasının yarısını kendisi, yarısını da eşi ödedi.

Yani kuaför, foto, gelinlik hepsini yapmaları lazım bırak söylenirse söylesinler. Herkes alıyo gelinlik almayanı gördün mü annecim, evet iyikide bu kadar para verip almışsınız çok yakıştı valla der geçerim çok zorlarlarsa oda sizin şerefinize derim. Daha da söylerlerse oğlan evlendiriyosunuz kolay değil derim... Tribe trip

vay anam vaaay peki boyle mutlular mi??
Hayır değiller, aile kuramamışlar ki nasıl olsunlar? Boşanırız diye ev bile almıyo adam, mallar paylaşılsın istemiyor. Kendi parasını annesinin hesabında biriktiriyomuş, bizim saf ta evin mutfak masraflarını hallediyomuş. İki çocukları var, adam erkeğin görümcede kızın masraflarını karşılıyor. Hayatımda duyduğum en garip aile ekonomisi yanıbaşımızda....

Vay be olaya bak. neden boyle bu adam? Saka mi bu? Bence paralarini annesinin hesabinda biriktirdigini kanitlasin boylece bosaninca hakkini alir. Ve neden bosanmiyorlar? Neden evliler yani??

Cok kararsizim arkadaslar bilemiyorum hic

Burada yorumlarda iki yonde, kendin yap ve yaptir diyenler olarak ikiye ayrildi yorumlar ama bilemiyorum ya hakkimizda hayirlisi olsun insallah

alman usulü hesap öder gibi düğün masraflarını bölüşmeyi teklif etmiş insan bir itiraz eder

o ailenin yetiştirdiği kişi de öyle olur tabi ki paragöz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…