-
- Konu Sahibi inceldigiyer
Aynen öyle o eve gelip kalacaklar hende yüzde yüz emiim bundan gitde diyemiceksin cünki onlar aldi.rahat vermezler kiraya cik aklin varsaTatlım Koşarak uzaklaş bununla Ömür geçmez. Benim eski nişanlımın aileside öyleydi kendilerine sectirdigim halde aldığım alyansın bile lafını duydum hem kendi seçti benim beğendiğimin 9 katı fiyatıydı, ama sonrasında suc benim oldu. Maddiyata bu kadar Önem veren insanlardan nefret ediyorum. Ileride evinede çöreklenir bunlar ee nede olsa biz aldık derler, buraya yazıyorum
Evlenince aile.önemli.ama.sanmaki hep böyle olacak cogu erkek ailesini tutar köprüyü gectikten sonranisanlimin ailesini sevmiyorum hatta hic ama hic sevmiyorum
nisanlimi cok seviyorum, tabiki istemedigim huylari hosuma gitmeyen seyler var ama dort dortluk insan yok diyorum insan kusurlariylada sever diyorum, ayrilmayi aklimin ucunden bile geciremiyorum
Kesinlikle tatlım. Kurda sormuşlar ensen neden kalın diye kendi işimi kendim yapıyorum ondan Demiş. O hesap kendi kazandığını harcarsan kimsenin lafını duymazsın.Aynen öyle o eve gelip kalacaklar hende yüzde yüz emiim bundan gitde diyemiceksin cünki onlar aldi.rahat vermezler kiraya cik aklin varsa
Evlenince aile.önemli.ama.sanmaki hep böyle olacak cogu erkek ailesini tutar köprüyü gectikten sonra
Canim gelinlik icin konusuyorum su an gidersiniz almaya orada direkt olarak sorarsin ne kadara kadar bakayim modellere diyeo misal vermek icin soylenmis bir rakam
Simdiden bilemeyiz ki kac olacagini fiyatlarinin :)
Hahha bosver ya iyiside vardir ama genel olarak kaynanalar dengesiz :)nisanlimda durum biraz farkli anlayamiyorum, o sadece ailesinin parasiyla alinan seyleri anip basa kakiyor sanki
ailesinin doldurusuna geldigini dusunuyorum
bana kolye ve tek tas aldi diye kaynanam, oglum gelinimi altina bogdu dedi
Profildeki resim sizmisiniz.Farkettim ki nisanlim ve ailesi maddi durumlari olup, cok degil ama ortanin ustu diyelim, herhangi birseyi yapip sonra su paraya sunu yaptik diye 100 kere basa kakan insanlar..
Benim ailemin maddi durumu az ama olsun dugunumu herseyimi kendim yapmaya karar verdim gelinligimi dahi kendim alacagim ve bu konudan nisanlima bahsettim
Ben: Canim sen missal 500 liraya damatlik begenirsin ben 1500 liraya gelinlik, sonra ben laf duymak istemem o yuzden ben gelinligimi sen damatligini al
Nisanlim: ozaman ikisi 2000 tutuyosa 1000 sen 1000 ben veririz dedi.. tartismadim ama boyle olmasini istemiyorum ya tam ya hic olsun ne bu boyle
Ailelere bahsetmedim sadece anneme soyledim, ne yani bi gelinlik alamayacaklar mi sana dedi, alacaklar ama bin kere lafini edecekler anne dedim, bilmiyorum kizim dedi
Arkadaslar ben herseyimi kendim alicam, yatak odasi mutfak hersey bana ait olacak, biz daire aldik diye canimla yediler cunku beni, en ufak bir dugme dahi istemiyorum onlardan ama ailem buyuk borcun icine girecek ve uzun sure borc odeyecekler
Bana bir akil verin Allah askina, beynim durdu
Nasil yapsak?
Hem ne munasebet birak alsinlar gelinligi.erkek evlatlari oldugu icin daha ben hesapta yokken taa eskiden oglumuzun gelinimizle yasayacak oldugu yer diye bir daire almislar
hazirda yasanacak yer varkende baska yere yada kiraya gidemem mecburen orayada yasayacagiz
ve inanin en az 350 kez oldu herhalde sukadar para verdik, ailem sukadar para verdi lafini
e ne yapayim ben miyim sorumlusu verdiyseniz hey Allahim
Salonu ve oturma odasini almayacagim
Benim görümcem ve eşi de öyle yapıyo bırak tatili, çocukları ameliyat oldu hastane parasının yarısını kendisi, yarısını da eşi ödedi.Her seyi siz alir misiniz bilmem ama boyle insanlarla ömür gecmez. Yediginiz lokmayi sayarlar bunlar.
Bi tanidigim esiyle tatile gittiginde bile esi diyormus ki herkes kendi harcadığını odeyecek. Nerde kari kocalik ??
Bir kere daha dusunun..
Benim görümcem ve eşi de öyle yapıyo bırak tatili, çocukları ameliyat oldu hastane parasının yarısını kendisi, yarısını da eşi ödedi.
Yani kuaför, foto, gelinlik hepsini yapmaları lazım bırak söylenirse söylesinler. Herkes alıyo gelinlik almayanı gördün mü annecim, evet iyikide bu kadar para verip almışsınız çok yakıştı valla der geçerim çok zorlarlarsa oda sizin şerefinize derim. Daha da söylerlerse oğlan evlendiriyosunuz kolay değil derim... Tribe triperkek evlatlari oldugu icin daha ben hesapta yokken taa eskiden oglumuzun gelinimizle yasayacak oldugu yer diye bir daire almislar
hazirda yasanacak yer varkende baska yere yada kiraya gidemem mecburen orayada yasayacagiz
ve inanin en az 350 kez oldu herhalde sukadar para verdik, ailem sukadar para verdi lafini
e ne yapayim ben miyim sorumlusu verdiyseniz hey Allahim
Salonu ve oturma odasini almayacagim
Hayır değiller, aile kuramamışlar ki nasıl olsunlar? Boşanırız diye ev bile almıyo adam, mallar paylaşılsın istemiyor. Kendi parasını annesinin hesabında biriktiriyomuş, bizim saf ta evin mutfak masraflarını hallediyomuş. İki çocukları var, adam erkeğin görümcede kızın masraflarını karşılıyor. Hayatımda duyduğum en garip aile ekonomisi yanıbaşımızda....vay anam vaaay peki boyle mutlular mi??
Hayır değiller, aile kuramamışlar ki nasıl olsunlar? Boşanırız diye ev bile almıyo adam, mallar paylaşılsın istemiyor. Kendi parasını annesinin hesabında biriktiriyomuş, bizim saf ta evin mutfak masraflarını hallediyomuş. İki çocukları var, adam erkeğin görümcede kızın masraflarını karşılıyor. Hayatımda duyduğum en garip aile ekonomisi yanıbaşımızda....
alman usulü hesap öder gibi düğün masraflarını bölüşmeyi teklif etmiş insan bir itiraz ederOkurken daraldım bu ne ya..... Cidden çekilmez insanlar.
Nişanlınız da ailesinden farksız 1000 tlnin lafını ediyor, hem de gelinlik için??? Bir erkeğin bu şekilde düğün masrafı lafı etmesi çok itici, hele de gelinlik için , hem de 1000tl için. Ben olsam soğurdum herhalde.
Aldıkları daireyi almayın bence bunlar hayatınızı yer.