- 15 Temmuz 2008
- 5.479
- 4.922
- Konu Sahibi inceldigiyer
Ben okudum içler acısıEvet maalesef ki. Siz 6.sayfayi okuyun bi de..
Canım kocam neyi varsa koydu ortaya
Bu nasıl bi ahlak anlamadım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben okudum içler acısıEvet maalesef ki. Siz 6.sayfayi okuyun bi de..
tamamda ya esin onlar bisey almadı ama anneme saygı göster yada sen laf soktugunda haklıda olsan anneme cvp verme bırak gönlü olsun konussun dese napıcam bunu yazdım cünkü cogunluk kendim yaptım kaynanam laf sokamaz der ama tam tersi olurEş adayınızla ve ailesiyle işiniz çok çok zor. Sizi çok iyi anlıyorum..
Kendi düğünümde de her şeyi eşimle ben karşılamıştım.. A dan z ye kadar her şeyi. Eşimin ailesi ise hiç bir şeyi eline dahi sürmedi.. Ve de biz düğün borcunu eşya borcunu ödedik.. Benim evimde kayınvalideme ait bir çay bardağı dahi yoktur.. O derece... 3 buçuk senelik evliyiz. Kendimizi maddi anlamda yeni yeni toparladık. Evliliğin ilk yıllarında kaynanam önüne gelene çok borcumuz var, oğlana düğün yaptık, eşyalarını aldık diye millete hava atıyordu. Bende en son dayanamadım, kayınvalidemi bozdum. Bari yardım etse de söylese, gam yemicem.. Tabi ondan sonra hiç öyle bir lafını duymadım. Kafam çok çok rahat.. En azından üzerimde birilerinin minnet borcu yok..
Bazı şeyler eş adaylarında bitiyor.. Anne baba yardım etmek durumunda değil. Haa oğlunu düşündüğü için yardım ediyorsa, lafını sözünü etmeyecek.. Ediyorsa da onun kendi ayıbı. Ayrıca nişanlınızın ucuz hesaplar peşine işine girmesi çok çok ayıp..
Valla güzelim benim kayınvalide tam bir cadaloz.. Bana evliliğin ilk yıllarında neler yaptı, neler etti. Telefonla hayatımıza karışırdı, evimizin düzenine burnunu sokardı.. Bende safım, iyi niyetliyim. Toyluk da var.. Eşimin hatırına sürekli susardım. Ama eşime yansıtırdım. Eşimle de aramız bozulurdu. En sonunda eşim bana şunları söyledi ' hayatım bana annemi kötüleme, o benim annem. Tamam insanız herkesin hataları olur, hoşuna gitmeyen hareketler olur. Annemin beğenmediğin yönlerini bana değil de anneme söyle.. Sizin aranızdaki sorunu bana yansıtmayın' dedi. Düşündüm haklı adam. Bende kayınvalideme lafımı söyledim. Kendimi ezdirmedim, dişimi gösterince kayınvalidem geri adım attı. En azından bana karşı tavrına ve tutumuna dikkat gösterdi.. Ha bana karşı çok mu iyi, hayır değil. Ama en asgari düzeyde, bizim hayatımıza müdahale edemiyor..tamamda ya esin onlar bisey almadı ama anneme saygı göster yada sen laf soktugunda haklıda olsan anneme cvp verme bırak gönlü olsun konussun dese napıcam bunu yazdım cünkü cogunluk kendim yaptım kaynanam laf sokamaz der ama tam tersi olur
Kendimi senin yerine koydum da öyle bi adamla evlenmek istemezdim sanırım. bunları üzülesin diye söylemiyorum ama ya kısa yoldan dön ya da çok beklenti içine girme evlenince iyi olur falan diye. para lafı etmeyi bırak ailesine karşı seni korumayıp başına kaktırması bile düşünülecek gibi değil. imkanın varsa (yani illa o adamla evleniceksen) kaynanandan ne kadar uzak oturabiliyorsan otur ve mesafeni koy ki seni ezemesinler. asla ezdirme kendini. haa unutmadan sakın her şeyi ben alırım falan deme. kız almak kolay mı alsınlar her şeyi onlar. sen ailene yük olma birde değmeyecek insanlar için. laf ederlerse de arsızlığa vur hiiiiiiç duymaFarkettim ki nisanlim ve ailesi maddi durumlari olup, cok degil ama ortanin ustu diyelim, herhangi birseyi yapip sonra su paraya sunu yaptik diye 100 kere basa kakan insanlar..
Benim ailemin maddi durumu az ama olsun dugunumu herseyimi kendim yapmaya karar verdim gelinligimi dahi kendim alacagim ve bu konudan nisanlima bahsettim
Ben: Canim sen missal 500 liraya damatlik begenirsin ben 1500 liraya gelinlik, sonra ben laf duymak istemem o yuzden ben gelinligimi sen damatligini al
Nisanlim: ozaman ikisi 2000 tutuyosa 1000 sen 1000 ben veririz dedi.. tartismadim ama boyle olmasini istemiyorum ya tam ya hic olsun ne bu boyle
Ailelere bahsetmedim sadece anneme soyledim, ne yani bi gelinlik alamayacaklar mi sana dedi, alacaklar ama bin kere lafini edecekler anne dedim, bilmiyorum kizim dedi
Arkadaslar ben herseyimi kendim alicam, yatak odasi mutfak hersey bana ait olacak, biz daire aldik diye canimla yediler cunku beni, en ufak bir dugme dahi istemiyorum onlardan ama ailem buyuk borcun icine girecek ve uzun sure borc odeyecekler
Bana bir akil verin Allah askina, beynim durdu
Nasil yapsak?
su an calismiyorum evlenince calisacagim ozaman yardimci olabilirim belki, sorun cikmassa cunku nisanlim oyle bir tipte ki sen ailene 100 veriyosan bende kendi aileme veririm diyecek, hiiiic senin ailen borc yapti demeyecek :) yani boyle dusunuyorum
tek sorun orasi iste aileme yuk olmak
benim birikmis 7 bin tl param var ama oda anca beyaz esya mutfak masrafini kucuk ev aletlesi vs yeter
yatak odasi, dugun masrafi ortak oluyor sonucta, takidir, fotocusudur, kuaforudur, gelinligigi, kina masraflari dunya para lazim[/QUOT
düğüne ne kadar var bilmiyorum da bunu diyen bir adamla evlenmeyin yol yakinken dönün.ben olsam öyle yapardım
sen bu "tip" le nasıl ömür geçireceksin :Ssu an calismiyorum evlenince calisacagim ozaman yardimci olabilirim belki, sorun cikmassa cunku nisanlim oyle bir tipte ki sen ailene 100 veriyosan bende kendi aileme veririm diyecek, hiiiic senin ailen borc yapti demeyecek :) yani boyle dusunuyorum
tek sorun orasi iste aileme yuk olmak
benim birikmis 7 bin tl param var ama oda anca beyaz esya mutfak masrafini kucuk ev aletlesi vs yeter
yatak odasi, dugun masrafi ortak oluyor sonucta, takidir, fotocusudur, kuaforudur, gelinligigi, kina masraflari dunya para lazim
Ben olsam öyle biriyle evlenmezdim.ikiye ayrılmış kendin al ya da onlar alsin diye demissiniz ya 3 e ayrılmis aslında. Bir grupta o adamdan ayrıl diyor ki en mantıklısi. Bana gelinlik parası verdirecek adamla ben aynı masada yemek bile yemem birak evlenmeyi.o adamla evlenirseniz de bosanirsiniz zaten.
ay kızlar yorumları okuyunca tuhaf oldum ben sozlüyüm, bizim maddi durumumuz sozlümün ailesinden iyi, ama iki aileninde adetleri aynı, yani masrafların %80 ini erkek tarafı yapar.... ama ben şimdi sozlüme desemki herşeyi biz yapalım sesi çıkmaz kabul eder, yani gelinligimi ben alayım salonu ben tutayım desem tamam der üzüleyimmi şimdi? ve bu aralar bana sürekli imada bulunuyor, erkek tarafı çok masraf yapıyor siz rahatsınız falan diye... Ben bu duruma üzülüyorum tabi, ama maddi duruma bagliyorum, belki bizim maddi durumumuz daha iyi diye beklentisi daha çok diyorum ama isterdimki ben kuafor fiyatlarını soyledigimde "oha tek kişiyemi o kadar para, daha uygun olsun yoksa kendin odersin" diyecegine, tamam hallederiz desin
ay kızlar yorumları okuyunca tuhaf oldum ben sozlüyüm, bizim maddi durumumuz sozlümün ailesinden iyi, ama iki aileninde adetleri aynı, yani masrafların %80 ini erkek tarafı yapar.... ama ben şimdi sozlüme desemki herşeyi biz yapalım sesi çıkmaz kabul eder, yani gelinligimi ben alayım salonu ben tutayım desem tamam der üzüleyimmi şimdi? ve bu aralar bana sürekli imada bulunuyor, erkek tarafı çok masraf yapıyor siz rahatsınız falan diye... Ben bu duruma üzülüyorum tabi, ama maddi duruma bagliyorum, belki bizim maddi durumumuz daha iyi diye beklentisi daha çok diyorum ama isterdimki ben kuafor fiyatlarını soyledigimde "oha tek kişiyemi o kadar para, daha uygun olsun yoksa kendin odersin" diyecegine, tamam hallederiz desin
Farkettim ki nisanlim ve ailesi maddi durumlari olup, cok degil ama ortanin ustu diyelim, herhangi birseyi yapip sonra su paraya sunu yaptik diye 100 kere basa kakan insanlar..
Benim ailemin maddi durumu az ama olsun dugunumu herseyimi kendim yapmaya karar verdim gelinligimi dahi kendim alacagim ve bu konudan nisanlima bahsettim
Ben: Canim sen missal 500 liraya damatlik begenirsin ben 1500 liraya gelinlik, sonra ben laf duymak istemem o yuzden ben gelinligimi sen damatligini al
Nisanlim: ozaman ikisi 2000 tutuyosa 1000 sen 1000 ben veririz dedi.. tartismadim ama boyle olmasini istemiyorum ya tam ya hic olsun ne bu boyle
Ailelere bahsetmedim sadece anneme soyledim, ne yani bi gelinlik alamayacaklar mi sana dedi, alacaklar ama bin kere lafini edecekler anne dedim, bilmiyorum kizim dedi
Arkadaslar ben herseyimi kendim alicam, yatak odasi mutfak hersey bana ait olacak, biz daire aldik diye canimla yediler cunku beni, en ufak bir dugme dahi istemiyorum onlardan ama ailem buyuk borcun icine girecek ve uzun sure borc odeyecekler
Bana bir akil verin Allah askina, beynim durdu
Nasil yapsak?