- 23 Mayıs 2015
- 134
- 54
-
- Konu Sahibi inceldigiyer
Farkettim ki nisanlim ve ailesi maddi durumlari olup, cok degil ama ortanin ustu diyelim, herhangi birseyi yapip sonra su paraya sunu yaptik diye 100 kere basa kakan insanlar..
Benim ailemin maddi durumu az ama olsun dugunumu herseyimi kendim yapmaya karar verdim gelinligimi dahi kendim alacagim ve bu konudan nisanlima bahsettim
Ben: Canim sen missal 500 liraya damatlik begenirsin ben 1500 liraya gelinlik, sonra ben laf duymak istemem o yuzden ben gelinligimi sen damatligini al
Nisanlim: ozaman ikisi 2000 tutuyosa 1000 sen 1000 ben veririz dedi.. tartismadim ama boyle olmasini istemiyorum ya tam ya hic olsun ne bu boyle
Ailelere bahsetmedim sadece anneme soyledim, ne yani bi gelinlik alamayacaklar mi sana dedi, alacaklar ama bin kere lafini edecekler anne dedim, bilmiyorum kizim dedi
Arkadaslar ben herseyimi kendim alicam, yatak odasi mutfak hersey bana ait olacak, biz daire aldik diye canimla yediler cunku beni, en ufak bir dugme dahi istemiyorum onlardan ama ailem buyuk borcun icine girecek ve uzun sure borc odeyecekler
Bana bir akil verin Allah askina, beynim durdu
Nasil yapsak?
Onlar size daire mi aldı yoksa yanlış mı anladım. Mutfak ve yatak odası dediğiniz şeyler zaten kız tarafına ait olduğu söylenen şeyler. Salonu oturma odasını falan da mı siz alacaksınız?
Ama çok tuhaf gelinliği erkek damatlığı kız tarafı olur gelinliğimi kendim aldıktan sonra ne anladm bu işten...bi kere evi sana almadı ki oğluna aldı lafını ettiklerinde bana mı aldınınz oğlunuz için alındı ne yaparsanız kendi şerefinize diyeceksin oldu bitti..Ayrıca sen ne yaparsan yap bunlar bi toka alıp yine lafını ederler o yüzden ilerde pişman olmamak için üstüne ve ailene çok yüklenme herkes kendi görevini yapsın yereli olur diyorum...
erkek evlatlari oldugu icin daha ben hesapta yokken taa eskiden oglumuzun gelinimizle yasayacak oldugu yer diye bir daire almislar
hazirda yasanacak yer varkende baska yere yada kiraya gidemem mecburen orayada yasayacagiz
ve inanin en az 350 kez oldu herhalde sukadar para verdik, ailem sukadar para verdi lafini
e ne yapayim ben miyim sorumlusu verdiyseniz hey Allahim
Salonu ve oturma odasini almayacagim
Sadece ailesi deseydi katlanabilir dicektim. Ama eğer nişanlınız da şu kadar para verdik diyorsa katlanması zor. Okkalı bir cevabı hakediyor.
Alışverişe gelince sadece gelinliği almanız normalin dışında görünüyor. Onun dışında bahsettiğiniz şeyler zaten kız tarafına ait değil mi? Ama ailenizi zor durumda bırakacaksa siz çalışıyor musunuz? Kendiniz azar azar ödeseniz olmaz mı?
öncelikle ailesini bu kadar kötü görmeyin.eğer bahsettiğiniz gibi bir insan olsalardı oğullarına ev almazlardı.hem bırakın düğünmüş bilmem neymiş başınızı sokucak sizin kiradan kurtaracak bir eviniz var daha ne olsun.Ayrıca size gelinlik teklifini onlar değil siz yapmışsınız ve bunu yine kabul eden ailesi değil nişanlınız.Bence ailesini kötülemektense nişanlınızı gözden geçirin.Son olarak sizin aileniz yapması gereken şeyleri kendileri yapmıyorsa sizinde nişanlınızın ailesine laf söylemeye hakkınız yok diye düşünüyorum.Ki ortada alınmış koca bir ev var.
ortada alinmis ev var ama 1000 kere lafi oluyor, aldikda sukadar para verdikte, kiz erkek ortak veriyormusta bilmem ne
aldiklari seyi burnumuzdan getirmeseler keske
benim endisemde bu yonde zaten, aldiklari herseyi kafama kakmalari derdim, boyle bir hayat gecirmek istemedigim icin herseyi kendim yapmak istiyorum
Peki nişanlınız da mı başa kakan laflar ediyor? Yani o da bu tarz konuşuyorsa iki katı yıpratır bu ilişinizi.
Peki nişanlınız da mı başa kakan laflar ediyor? Yani o da bu tarz konuşuyorsa iki katı yıpratır bu ilişinizi.
bencede önemli olan bu.şimdi benimde oğlum olsa ona ev alsam azcık böbürlenirdim ne yalan söyliim :) eğer nişanlısı laf söylüyorsa sıkıntı orda.
Eee nisanlinda ayni peki anlasabilecekmisiniz