- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
-
- Konu Sahibi inceldigiyer
kendi parasiyla yaptigi birseyi asla basima kakmaz bana 2.000 liralik telefon 1000 liralik tablet hediye etmisligi var altin kolye yuzuk saymiyorum bile sagolsun
ama kayinvalide kayinpederin aldigi 5 liralik seyi bile anma huylari ve basa kakma durumu var, nisanlimda ailesinin parasiyla alinan seyleri ailesi gibi anma huyu var
bende anlamiyorum
O zaman kibarca bu söylemlerinden rahatsız olduğunuzu, bir şeyin bu kadar lafının edilmesinin şık olmadığını söylerseniz anlar belki. Belki çok farkında değildir yaptığının.
tesekkur ederim nisanlima her turlu soylerimde
kv kp de nasiplensin istiyorum onlara nasil bir sekilde laf sokabilirim acaba
öff hiç sevmiyorum şu para muhabbetlerini. nişanlınla oturur bi plan program yaparsınız paranız varsa evinizin eşyasını ikiniz ortak alırsınız yoksa da paranızın yettiği kadarını alır iki aileden de bişey istemezsiniz olur biter.
Farkettim ki nisanlim ve ailesi maddi durumlari olup, cok degil ama ortanin ustu diyelim, herhangi birseyi yapip sonra su paraya sunu yaptik diye 100 kere basa kakan insanlar..
Benim ailemin maddi durumu az ama olsun dugunumu herseyimi kendim yapmaya karar verdim gelinligimi dahi kendim alacagim ve bu konudan nisanlima bahsettim
Ben: Canim sen missal 500 liraya damatlik begenirsin ben 1500 liraya gelinlik, sonra ben laf duymak istemem o yuzden ben gelinligimi sen damatligini al
Nisanlim: ozaman ikisi 2000 tutuyosa 1000 sen 1000 ben veririz dedi.. tartismadim ama boyle olmasini istemiyorum ya tam ya hic olsun ne bu boyle
Ailelere bahsetmedim sadece anneme soyledim, ne yani bi gelinlik alamayacaklar mi sana dedi, alacaklar ama bin kere lafini edecekler anne dedim, bilmiyorum kizim dedi
Arkadaslar ben herseyimi kendim alicam, yatak odasi mutfak hersey bana ait olacak, biz daire aldik diye canimla yediler cunku beni, en ufak bir dugme dahi istemiyorum onlardan ama ailem buyuk borcun icine girecek ve uzun sure borc odeyecekler
Bana bir akil verin Allah askina, beynim durdu
Nasil yapsak?
biz gelinliği 2500 tl kıralamıstık 3 sene evvel esımede damatlıgı 1500 tl almıstık
500 tl cok az degıl mı?
bir de yani gerekirse bin liralık gelinlik alın yine de tüm parayı onlar ödesin.öyle şey mi olur
o kadar yanlış düşünüyorsunuz ki çalışmıyorsunuz da olmayan paranızla nasıl bu kadar yükü kaldıracaksınız günah değil mi ailenize
onlar laf etmesin diye bir sürü borca gireceksiniz gelin alıyorlar bırakın da üstlerine düşen görevleri yerine getirsinler paşa paşa söylendiklerinde de verin ağızlarının payını geçin kenara bu ne böyle yaa
herhangi birseyi yapip sonra su paraya sunu yaptik diye 100 kere basa kakan insanlar..
Tatlım Koşarak uzaklaş bununla Ömür geçmez. Benim eski nişanlımın aileside öyleydi kendilerine sectirdigim halde aldığım alyansın bile lafını duydum hem kendi seçti benim beğendiğimin 9 katı fiyatıydı, ama sonrasında suc benim oldu. Maddiyata bu kadar Önem veren insanlardan nefret ediyorum. Ileride evinede çöreklenir bunlar ee nede olsa biz aldık derler, buraya yazıyorum
buna ragmen sogumadınız mı? öyle bir durum varsa sevmediginiz biriyle neden evlenesiniz?
evlenmiş olmak icin evlenmeyin, belli ki icinize sinmeyen seyler var.
ayrılamıyorsanız bari daha ileri bir tarihe erteleyin, o süre zarfında da kararlarınızdan emin olmaya ve onu daha iyi tanımaya calısın.
Yani bunun icin bitirirsende maddiyata Önem veren sen olacaksın onların gözünde bilirim bu durumu. Bazıları elâleme gösteriş yapmak icin herseyi alıyor sonrada basa kakıyor, ne al nede lafını et değilmi amabilmiyorum canim seviyorum ve sirf para konulari yuzunden ayrilik ise hic bana gore degil
cok dogru diyosun onuda yapar onlar ama bilmiyorum ki Allahim insallah nisanlim benim gibi dusunur