Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

Var olmaktan mutsuz değilim. Var olmayı seçmediğim için mutsuzum ben. Birilerinin kararıyla var olduğum için evet mutsuzum. Şartlardan dolayı da böyle düşünmüyorum zaten.
Reenkarne olursan davetiye yollarlar bı dahaki sefere

Çocuk yapıyorsanız ceremesine de katlanacaksınız yapacak bir şey yok. Kimse size çocuk yapınca refahınız artacak, alım gücünüz artacak diye bir garanti vermiyor sonuçta
Sizin yorumlarınızı okuyunca artık ismi görmeden anlıyorum siz olduğunuzu. İsme okumadan önce bakarsam mesajı es geçip okumaktan kurtuluyorum.

Bizim toplumda hırsızlığı kendilerine hak görüyor esnaflar bence. İşleri güçleri hep fırıldakçılık. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde bu yok. Onca yer gezdim sadece biz böyleyiz. Fırsatçılık,hırsızlık,lodosçuluk hep bizde.

Esnaflar çok iyi kazanmaya başladı. Biz de aynıyız ondan biliyorum. Eşim bir ara iflas etti,alacakları çoktu,tahsil edemedi,devlet sağolsun hiç ilgilenmiyor borcunu ödemeyen esnafla,ödeme alamadık diye battık. O sıralar oğlum küçüktü,çalışmam gerekiyordu çok iş aradım bulamadım vs. Evimizin kredisine kadar annemden borç aldık. Eşim süt satmaya başladı hatta ki tekstilci bu adam. Sonra toparlandı. Altın çağını pandemiyle yaşamaya başladı,gelir durumu 10a katlandı çünkü. TL ile borçlanıp dövizle satış yapıyor ve internet üzerinden online satış en iyi dönemlerini yaşamaya başladı. Belki sizin tanıdıklarınız da böyledir. Tamamen şans,kısmet.

Sizin sektör farklı bir durum lakin mobilya, beyaz eşya, avize vs gibi düğün sezonuyla canlanıp kışın sönen alanlar, pandemiyle beraber öldü desek yeridir.
Bir tane tanımıyorum ki pandemide ayda 1milyon ciro yaptık diyen mobilyacı, akla mantığa aykırı.

Mobilyacılar da çok kazandı pandemide,çünkü ben mobilyacılara kumaş satıyorum,eve kapanan insanlar deli gibi eşya aldı,var olanları değiştirdi. Evde oturunca eve sardılar yani. Borç harçla aldı insanlar hep. Ama mobilyacılar baya kaymağını yedi bu durumun. Mesela bir Çilek mobilya,Bambi cirolarını %47 arttıran firmalar oldu benim gördüğüm. Tekstilin her alanı uçuşa geçti aslında. Birazcık erkek giyim sektörü durakladı o kadar.

Marka bazlı kazanmış olsalar dahi bayisi?
Mobilyacılar ank sitelerde kan ağlıyor, 1 sene iş yapmadıkları oldu çünkü kimse gidip de yaptırmadı.
Bahsettiğiniz gibi markaların online satışlarından faydalandı, diyelim Arçelik, internet üzerinden aldığınız bayi değil ki, holdingin kendi ürünleridir.
N11 trendyol gibi yerlere ancak mağaza satışı yaparlar, bu da normal dönemden çok daha fazlası olamaz çünkü onun gibi binlercesi var, rekabet hat safhada.
Gıda, elektronik, kişisel bakım ve sağlık, tekstil, otomotiv, hizmet ve freelance şekilde çalışanlar pandeminin ekmeğini yedi.
Başka alanlarda esnaflık yapanlar artık yapamıyor, koskoca avmlerde dükkanlar kapanıyor, çok güçlü rakipleri olan online alışveriş yüzünden.
Bayiler bitti firmalar devleşti, doğrudur.

Elbette öyle, mesela 2020 mayıs ayındaki satış şu anda yok. Çünkü o zaman daha az rakip vardı. Şimdi çok daha fazla kişi aynı alanda iş yapmaya çalışıyor. 2020 mayısında perakendeden kazanan tekstilci akıllı davranıp ihracata yöneldiyse şu anda az adetle daha fazla kazanç elde ediyor. Ama nereye kadar sürer bilemiyorum tabii.

Üniversitede öğrenciyken şuanki ‘getir’, bizim bir fikrimizdi.
Yıl 2008 falan, hatta projemizde gıda dışı yerel çilingir, tesisat, tadilat, taksi vb şeyler de vardı.
Bir insanın bir üyelik cüzi abonelik ve tek tıkla tüm ihtiyaçlarını karşılayarak, gündelik hızlı yaşam içerisinde ona konfor alanı sunmaktı hedefimiz.
Ağlasam mı gülsem mi bilemiyorum, en azından geliştirsinler duyrulur

Oturup Atatürk'ün gençliğe hitabesini okumak lazım yeniden.

Ben geçen zarar etmişler diye okudum.
Türkiye’de bir internet sitesine sahip olabilsem trendyolu isterdim. Sahibinden.com, hepsiburada, yemeksepeti… Hepsi kabulümdür

Yok annem Avrupa bizi şimdi kiskaniyo

Halbusu şimdi ne mafya var ne bişey, Sedat Peker bile terketti gitti, Suriyelilerden bıkıp gittiğini düşünüyorum ben şahsen. Sen de şimdi hiçbiri ülkesine donmiycek, çatla da patla dedin ya çatlayıp patladik hepimiz misal

Ama bir ot iyileşemez ki hanımefendi. Bu mümkün değil. Otu ancak sulayabilirsiniz. Ot dediğimiz bitki canlı bir varlık olsa da iyileşme kavramına uygun bir bitki değil.
Seni sulamak isterdim ama su parasi malum

Adana da 25 kilo 125tl sonra 100tl bile satıldı
kapaklar 1,25tl 1tl
Artık en en en temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz hale geldik

Beslenme barınma ısınma güvenlik

bunlar temel yaaa

ne hale geldik
Marketlerde filan 8-9 lira şu anda,yumurta yada sivri domatesler varya onlardan aldım.
Şu fiatlara bakarmısın dediğin gibi ne hale geldik,alkış tutan bile var işte.
Tarım ülkesiyken yoksulluk ülkesine geldik.

Ben istemezdim, sermayeden yer batardim

Bari Sedat reis gitmeseydi .. ben onu daha sert bir herif sanirdim azicik zoru gorunce vinladi. Simdi Dubai mubai hayatini yasiyor. Madem sert erkek pozlarinda, gelir herkesle birlikte surunur

Getir, dünyaya açıldığı ve kontrolsüz büyüdüğü için sıkıntı yaşıyor lakin zarar kardan zarar.
Dolayısıyla şirketi etkileyen bir şey söz konusu değil.

Trendyol ise biraz büyüdüğünde sattı hisselerinin çoğunu, o sayede marka anlaşmasından dükkan anlaşmasına geçebildi.
Markafoniye rakip olarak kurulup, bayağı pazar malı satardı eskiden, markafoni batma serüveni ise bir sepete tek marka ürün eklenebiliyor olmasıyla başladı.
Yemeksepeti zaten malum, o da zirvede sattı kendini, anlaşmalar değişti, restoranlardan inanılmaz ücret alıyor, bu sebeple türevleri kuruldı.

Sahibinden hakkında bildim yok lakin yabancı değil, yerli olması lazım, hisse satıldığına dair hiçbir detay okumadık onunla alakalı.
Vitrin üyelikleri ücretli ve şahısları tek mail tek cep telefonu şeklinde kayda alıp, bir kişinin başka üyeliğini yakaladığında hesabı kapatıyor, üyelik ücretiniz de yanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…