Lcw Fransız markasıydı. Ben çocukken hatırlıyorum. Maymun logosu vardı. Çocuk tekstili üretiyordu. 1997 senesinde Türkler satın aldı. Yetişkinlere de üretim yapmaya başladılar. Ondan sonra el değiştirmedi.
Tahminimce ülke konjoktörü ile alakalı bir strateji yaptılar. Lcw, Koton, Defacto ilk çıktıklarında daha ucuz, outlet tarzı üretim yapıyorlardı. Son senelerde daha kaliteli ve pahalı üretim yapmaya başladılar. Yine bu ekonomik krizde batmamaları mucize.
''...son senelerde daha kaliteli ve pahalı üretim yapmaya başladılar''
bu yorumunuza asla katılmıyorum. Zira çevremdeki pek çok kişi şikayetçi bu durumdan.
Kazakları daha 1.yıkamada sünüyor. Tişörtlerini 2.yıkamada giyemezsiniz. Soluyor ve diğer kıyafetlerle yıkadığınızda renkleri diğer kıyafetlere bulaşacak şekilde akıyor berbat ediyor.
Hatırlıyorum da Lcw 90-2000 arası gerçekten kaliteliydi. Rodi, tiffany ve rodi gibi üst segmente hitap ederdi. Uzun yıllar giyilebilirdi ürünler. Arkasında tropik bir adada sörf tahtasına dayanmış maymunun resmi olan polar veya tşört giyen çocukların ayrı havası olurdu, benim çocukluğumda LCW ve çok özendiğim ailemin alamadığı mon ami pastel boyalarına sahip olmak statü göstergesiydi. Kuzenlerinim maddi durumu çok çok daha iyiydi bize göre (onların anneleri de çalışıyordu biz tek maaşlıydık, bu yüzden bir gün çalışan bir anne olacağıma dair söz vermiştim kendi kendime) LCW nin torbası vardı aman yarabbi !! kuzenim o torbayı bana verdi..okula giderken okul kursuna v.s o torbanın içine koyardım kitaplarımı özenle katlardım LCW torbamı özene bezene saklamıştım.
LCW ne zaman Fransızlardan Türklere geçti kalitesi düştü. LCW nin 4 farklı büyükşehirdeki mağazasını biliyorum. Berbat kokuyor içerisi. Kıyafetlerin kesimi, duruşu, desenleri çok çirkin...bildiğiniz basma etek satıyorlar. Bir acayip abartılı varoş naylonlu baskılı tişörtler, dikişleri bir tuhaf upuzun etekler, yamuk dikişli ve de iplikleri sarkan gömlekler..öylesine varoş ki..suriyeli, katarlı arap müşterilerle muhafazakar kesime hitap ediyor şimdilerde. Hele raf stand düzenleri tıkış tıkış pazarda gibi hissediyorum kendimi..mahkeme duvarı suratlı satışçı kızlar arka fonda son ses müzik
ikinci el ürün de satıyorlar bir süredir.
Kocamın Kığılı'dan Sarar'dan aldığı gömleklerin yakaları hep sağlam, ama diğer uygun fiyatlı işte LCW defacto vs gömleklerin yakalarına bakıyorum ütülerken pütür pütür soyulmuş ipliklenmeye başlamış.
LCW nin kumaş kalitesi 90'lardaki gibi değil, o dönemde fransız malıydı fransız menşei etiketi olurdu üzerinde
LCW eski kalitesini tutturabilseydi, "ucuza satmalıyım" diye fazla ucuza kaçmasaydı kaliteli bir marka olabilirdi.
Bugün çok satan bir marka konumunda evet çünkü alım gücümüz tam 12 kat azaldı 90lara göre