• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

Merhaba arkadaslar eşim maasi 12bin ustu ama kucuk bebegimiz var evimiz kira degil ama borclar vesayre derken yetmiyor. Hayat inanilmaz pahali bebegin en ufak bir gaz damlasi bile 200tl ve 10gün anca gidiyor ekstra 2 damlasi daha var her ay ozel muayenesi var bezi vesayre var vitamin haplari var ve daha yazdayiz bide buna dogalgaz eklenecek Ne sigarimiz var ne dogru duzgun disari ciktigimiz yetmedigi zaman elde nakit paralarimzdan harciyoruz. Ama disari bakiyorum butun kafeler heryer tiklim tiklim dolu acaba bizdemi sikinti var bu durumda olan varmi. Boyle giderse kisin arabamizi satmak durumunda kalacagiz. Siz gecinebiliyormusunuz
Defactoda LCW de ki bunlar kucumsedigimiz magazalardi
Uyduruk trençkot 999 oldu.
Nasıl gecinelim?

20 kilo domates 25 kapağa 160 lira verdim yuhh dedim,domateside indirimden aldım birde.
Adana da 25 kilo 125tl sonra 100tl bile satıldı
kapaklar 1,25tl 1tl
Artık en en en temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz hale geldik

Beslenme barınma ısınma güvenlik

bunlar temel yaaa

ne hale geldik

Büyük çocukluk zaten böyle. Senelerce dişi ile tırnağı ile bir birikim yapıyorlar. Torunlarına bile yetecek servet yapıyorlar.
Ama diğer taraftan hırsız olan bir azınlık var. Bunların geçmişleri yok. Bir anda zengin oluyorlar. Biz istanbul’da bir devlet hastanesinin kantin ihalesine girmek istedik. “Önce bir vakıf var. Ona bağış yapacaksınız” dediler. Ülkede bazı şeyler o kadar yolsuzlaştı ki. Spor arabada yasaklı madde içip, “pudra şekeri” diyen vardı. Bunların bir an önce sonu gelmeli.
Bizim çok yakın bir aile dostumuz, akrabamız var, aynı dönem evlendik vs.
Erkek olan esnaf, kadın çalışmıyor.
İlk 5 sene kirada yaşadılar, eski model bir arabaları vardı.
Yıl 2017oldu ‘sıfır’ bir araç alındı ki ev parasıydı, 2019 da peşin ev alındı, kredisiz ve 3 milyon civarı bir ev.
Sonra birden tatiller arttı, dünya markaları giyim başladı, 6 bin dolara ayakkabılar havada uçtu, ebru gündeşin otel konserleri kaçırılmamaya başlandı, yılda tatiller 20 yi geçti.
Ki bu arada çocuk da oldu tabi, evden sonra.
Geçtiğimiz aylarda yine ‘sıfır’ range alındı😂
Biz ise evlenirken alınan ev, o dönem olan arabamızdayız, iki çocukla seneler önceki hayatımızın uzağından bile geçemeyiz, bırakın yakını.

Zamanında onlarla ortak bir şeyler için kılı kırk yarar, en uygun fiyatlı turları tatilleri araştıran biz, şimdi akşam yemeği için gittikleri mekanların hesaplarını ödeyemez hale geldik.
5 senede ne oldu çok çok meraktayız, hatta şoktayız.
Yaşam değişince bizle de görüşmemeye uzaklaşmaya başladılar zaten ama komşu ve akraba olduğumuzdan mecburen denk geliyoruz.
Bu değirmenin suyu nereden, yaptığı işi yapan çokça tanığımız var, yok yani böyle bir kazanç yok çünkü bu harcamaların totali aylık 400 500 bin üzeri kar olmalı.

Durup durup düşünürüz, nasıl oldu diye…

Bizim çok yakın bir aile dostumu, akrabamız var, aynı dönem evlendik vs.
Yıl 2017oldu ‘sıfır’ bir araç alındı ki ev parasıydı, 2019 da peşin ev alındı, kredisiz ve 3 milyon civarı bir ev.
Sonra birden tatiller arttı, dünya markaları giyim başladı, 6 bin dolara ayakkabılar havada uçtu, ebru gündeşin otel konserleri kaçırılmamaya başlandı, yılda tatiller 20 yi geçti.

Zamanında onlarla ortak bir şeyler için kılı kırk yarar, en uygun fiyatlı turları tatilleri araştıran biz, şimdi akşam yemeği için gittikleri mekanların hesaplarını ödeyemez hale geldik.
Yaşam değişince bizle de görüşmemeye uzaklaşmaya başladılar zaten ama komşu ve akraba olduğumuzdan mecburen denk geliyoruz.
Bu değirmenin suyu nereden, yaptığı işi yapan çokça tanığımız var, yok yani böyle bir kazanç yok çünkü bu harcamaların totali aylık 400 500 bin üzeri kar olmalı.

Kripto yatırımdır. 2017 18 bu işin kaymağı idi. Bu apayrı bir konu ve dünya neresinden tutarsan onu getirir. Artık iyice tecrübe kazanmışlardır her gün kazanabilirler

Bizim çok yakın bir aile dostumuz, akrabamız var, aynı dönem evlendik vs.
Biz ise evlenirken alınan ev, o dönem olan arabamızdayız, iki çocukla seneler önceki hayatımızın uzağından bile geçemeyiz, bırakın yakını.

Sadece kripto değil biraz çevreniz geniş ise Merkez bankası başkanının değiştiğini öğrenirsiniz ve önceden satıp altin alırsanız 100tlniz bile değişir. Kkm haberi ile dolarınızdan kar realize edebilirsiniz.
Hiç bir şey yapmadan duyum ile paranız katlanır da katlanır.

Kripto yatırımdır. 2017 18 bu işin kaymağı idi. Bu apayrı bir konu ve dünya neresinden tutarsan onu getirir. Artık iyice tecrübe kazanmışlardır her gün kazanabilirler
Olmadığını söylüyorlar, anlamaz zaten kendi beyanı bu.
365 günün 362sinde sabah akşam dükkanda olan insan, çokça çalışma azmi de vardır ama bilemiyoruz işte bana inandırıcı gelmiyor.
Borsadır kriptodur ilgilenmez bile hem söylediği hem gördüğümüz bu, e nasıl oldu o zaman?

365 günün 362sinde sabah akşam dükkanda olan insan, çokça çalışma azmi de vardır ama bilemiyoruz işte bana inandırıcı gelmiyor.
Borsadır kriptodur ilgilenmez bile hem söylediği hem gördüğümüz bu, e nasıl oldu o zaman?

Altin alıp zirvelerde satip düştükçe toplamıştır?

Yada baglanti ile iş alıyordur işin hakkını veriyordur bsy diyemem ama çok iş aliyordur

Altin alıp zirvelerde satip düştükçe toplamıştır?
Düşmedi ki😂
O dönemden beri altının düştüğü asla olmadı, ev alınana kadar da tüm maddi birikimlerine hakimiz altındır mücevherdir vs.
Çok hesaplar yaptık birlikte, kazançlarını arttırmak için.
Şöyle diyim pandemiye kadar haftanın 3 4 günü evimde olan insanlar, işlerini onlar bizimkileri bilirler vs.
Ben gömü buldukları ya da bir mirasa kondukları kanaatindeyim mesela, eşim ise daha gizli işlere bulaştığı yönünde düşünceleri var.
Bir insanın elden mal çıkarmadan 5 sene içinde peşin şekilde birçok şey alıp, standartlarını 20 yle çarpması mümkün değil.

Bu sitede abisi kuyumcu olan zirvelerde satıp gr arttıran bir uye vardı ev almisti bu sekilde
Yahu ev alırsın, bahsettiğim meblağlar 3 5 milyon değil, çok daha fazlası. Aracın bir tanesi 5 milyon zaten.
Naptı adam merkez bankasını mı boşalttı?

Uzun lafın kısası, herkes erirken uçuk şekilde zenginleşen bir kesim var ve maalesef göze batıyorlar.

Yahu ev alırsın, bahsettiğim meblağlar 3 5 milyon değil, çok daha fazlası. Aracın bir tanesi 5 milyon zaten.
Uzun lafın kısası, herkes erirken uçuk şekilde zenginleşen bir kesim var ve maalesef göze batıyorlar.
Düşmedi ki😂
O dönemden beri altının düştüğü asla olmadı, ev alınana kadar da tüm maddi birikimlerine hakimiz altındır mücevherdir vs.
Çok hesaplar yaptık birlikte, kazançlarını arttırmak için.
Şöyle diyim pandemiye kadar haftanın 3 4 günü evimde olan insanlar, işlerini onlar bizimkileri bilirler vs.

Ben gömü buldukları ya da bir mirasa kondukları kanaatindeyim mesela, eşim ise daha gizli işlere bulaştığı yönünde düşünceleri var.
Bir insanın elden mal çıkarmadan 5 sene içinde peşin şekilde birçok şey alıp, standartlarını 20 yle çarpması mümkün değil.

Buna katılıyorum bir kesim fazlasıyla rahat ve geleceğini garanti altına aldı.
Gömü ihtimali zor mafya peşini bırakmaz
Miras mantıklı yada kara para aklama

Geçen hafta pazardan aldığım domatesleri 4te ucu hastalıklı bembeyaz ve sert çıktı çöp oldi Genelde de söylerim tavrına göre ya müşteri kazanır yada yaygara yapar tezgahını boşaltılırim
Bana diyorli niye attın sen israfı seviyorsan ben napayim hahha
He öylemi dedim aldığım poseti döktüm bu daha normal oldu hadi işine bak almayın bu tezgahtar bsy kazıklamayi is edinmisler dedim millet kacisti ztn.
Pazarcilar niye asla zengin olamaz bak bu yüzden dedim sen kar biliyorsun benim sadakam olsun hadi bekle dur şimdi dedim karısı daha çok carliyor
Birde bir yer ismi yazmışlar asla oranın domatesi olamaz dışı kıpkırmızı içi bıçakla bile kesilmiyor hastalık gelmiş yapısı değişmiş biz onu satmayı kar görmekten vazgeçtiğimiz gün inancım canlanacak

İnşallah kriptodur
yani aynen

misal benim memleketimde bildiğimiz bir muhit var, önceden zenginleşen toz işiyle zenginleşmişti, sonra akaryakıt kaçakçılığı şimdi silah diyorlar
başka bir muhit var ankaranın pavyonlarına türk kons ihtiyacını karşılıyorlar.

ve hayır, biz güneydoğuda, sınırda filan değiliz. -hani oralarda olanların bir kısmında zaten ata sporu :D

ama zamanında kaçağın bir şekilde güzergahını/bağlantısı yapan insanlar oradan yürümeye alışıyor herhalde

Evet yoksul kesimdeyim, kabul ediyorum ve bunun bilincinde olarak yaşıyorum. ''Eskiden yapıyordum, şimdi niye yapamıyorum'' diye hayıflanıp durmak, eskiden olduğunuz ekonomik refah seviyesinde olmadığınız halde hala o zamanki gibi harcama yapmak istemek mantıklı değil.
Ablam öl deseler boş mezar mi ariycan?

Tarihte hangi sorun tam anlamıyla çözülmüş ki? Bir tane örnek gösterir misiniz şu sorun konuşarak çözüldü diye.
Bu millet ayaklanmış, Kurtuluş savaşını vermiş, bağımsızlığını kazanmış. Sizin kafa aman elden bişey gelmez İngiliz sömürgesi olduk madem dur İngilizce kursuna yazilayim kafası. Onun farkında değilsiniz.

Benimde artık hiç inancım yok. Bizim bir tanıdık için insan kaçakçılığı yapıyor diyorlar. Kuzenim zaten birilerinin maşası. Geçen haberlerde gördüm bir hakim rüşvet almış davayı düşürmüş. Bir tanesi cinsel birliktelik yaşayıp düşürmüş. İnanılmaz bir yozlaşma içersinde toplumun bazı çarkları. Cem Yılmaz ekonomik kriz başladığında dedi ya “Hayat pahalılığından şikayet etmeyen ya delidir ya hırsız” Dürüst, namuslu yaşayan, sabit geliri olan herkesin ama herkesin parası eridi.

Back