Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

Katılıyorum, İstanbul’da birkaç parça dahi olsa zevkime uygun bir şeyler buluyordum ama bu bölgede mümkün değil, otobüs kafileleriyle Araplar geliyor kıyamet gibi alışveriş yapıyorlar, bayıla bayıla alıyorlar aynı mağazaya ben giriyorum hiçbir şey bulamıyorum.
Kalitesi de maalesef kaliteli diyemeyeceğim, herhangi bir yerel butikten aldığım kıyafet bile daha iyi çıkıyor, yerine bölgesine göre ürün çıkarıp ona göre vitrin yapıyorlar sanırım.

Şunu da ekleyeyim, ekonomideki bozulma sadece tekstil ürünlerinde değil gıda başta olmak üzere her alanda toplum sağlığı ve can güvenliğine hızla yansıyacak.... mesela trafikte benim aracımın bakımlarını tam yaptırmış ve dikkatli kullanıyor olmam artık beni korumuyor çünkü artan fiyatlar yüzünden çoğu insan -ozellikle ticari işletmeler- mecburen araç bakımından kisintiya gitmeye başladı....sen istediğin kadar dikkatli ol maliyetler yüzünden bakımı ihmal edilmiş ve freni patlayan bir kamyon veya bindigin otobüs seni oldurebiliyor.... Buna da Kader denilip geçiliyor... Ekonomi yüzünden tür olayların da artık daha sık yaşanacağını bilmek çok korkutuyor beni...

Son düzenleme:
Müşteri talebine göre ürünler geliyor olabilir, doğrudur.
Ben malum büyükşehirdeyim ve avm mağazalarını kullanıyorum.
Özellikle son 3 senede çok şey aldım, tabak çanak örtü dahil.
Hiçbirinde bozulma yaşamadım.
Hatta en son bir avmde girdiğim mağazasına inanamadım, bu kadar düzenli, güzel, seçeneği çok ve her reyonun adeta bir mağaza büyüklüğünde olmasına.

İnternet sitesi alışverişi tavsiye ederim böyle sorun yaşayanlara, kumaş kalınlığı, mevsim gibi birçok detay veriliyor ürün hakkında ve de mağazada değişim iade hakkı da bulunuyor.

Geçen sene aldığım çocuk için jogger eşofman altı 49 tl den 149 a çıkmış.
Şimdi aynı kaliteyi istiyorsam bu 3 katı göze almalıyım lakin alamıyorum, alamıyoruz.
Yetişkinler bu konuda şanslı, güzel kullanım, az ürünle birçok kombin yapabiliriz ya da her sezon 2 as parça alarak ilerleyebiliriz lakin çocukta yapamıyoruz.
Ürün çokluğu için kaliteden mecburen ödün vereceğiz gibi görünüyor.

Bizim LCW’de sözde şehir merkezinde avmde, ara ara birkaç saat yol gidip bakalım dedik pişman olup döndük

Bizim LCW’de sözde şehir merkezinde avmde, ara ara birkaç saat yol gidip bakalım dedik pişman olup döndük
Belki şans mıdır bilemiyorum ama dediğim gibi tek bir üründe bile yaşamadım.
Malum üst üste doğum yaptım ve hamile giyimi kullandım total lohusalık süreleriyle 3 sene.
Kotları, elbiseleri hala duruyordu, ayırdık vermek için.
Mayosu bile duruyor yepyeni şekilde.
O zaman da ‘aman zaten hamileyim hm de 200 vereceğime 40 50 liradan alayım, atarım’ mantığıyla almıştım.
Kumaş pantolonlar almıştım düzgün bir yere gitmek için, hala hala duruyorlar, büyük olmasa giyerim

Şanssızımdır lakin lcw bana torpilli gibi davranıyor desenize.

Ahretlik lcw tarzının dışında artık,burada bile çok beğendim dediğim ürünleri pek olmuyor artık.,
Bebek kıyafetleri konusunda cidden çok iyiler.
Geçen beyaz şort vardı bildiğin makasla kesilmiş ipleri dışarda,150 liraydı yuhhh dedim bu ne yaa böyle.

Hem genel merkezinde hem de mağazalarında çalışan arkadaşlarım var. Genel merkez ofis çalışanlarına karşı imkanları güzel. Ancak mağaza çalışanlarını süründürüyor, pandemide maaşlarına mı el koymadı (öğrenci part time çalışan kızın 1000 lirasına bile yattı) , çalışanların oturması kesinlikle yasak mesai saati içerisinde , mağaza müdürleri çok aşağılıyormuş, müşteri kesimi de genelde araplar oluşturduğundan tüm gün garip garip şeylere maruz kalıyorlarmış vs

Büyükşehirde yaşamanın nimeti filmdelisi, büyükşehirde seçenek çok oluyor, giyim, ayakkabı vs mağazalar müşteri memnuniyetini sağlamak zorunda kalıyor ama küçük yerlerde insanlar belli mağazalara mahkum, internet alışverişini herkes tercih etmiyor, haliyle mağazalara yöneliyorlar, mağazalarda tekelleşmiş gibi olduğundan çöp dahi satsam alacaklar diye düşünüyorlar.

Bir örnek vereyim Allah affetsin burada pastane ürünleri berbat ötesi, sanki adamlar tek bir hamurdan hem açma, hem poğaça hem tatlı kurabiye yapmışlar gibi, aldığınız hiçbir şeyin alışagelmiş herkesin bildiği tadı yok, poğaça alıyorsun bir yiyorsun ertesi günü pastaneye gidip dün aldığım poğaça poğaça gibi değil diyorsun, adam yüzüne bakıyor nasıl değil poğaça işte diyor, sen almazsan nasılsa alacak başkaları olduğundan, müşterinin söylediklerini dikkate almıyorlar.
İstanbulda öyle değil, poğaça aldınız geleneksel poğaça tadında değilse bir acayiplik varsa, durumu ilettiğinizde usta değişti biz kendisini hemen uyarıyoruz kusura bakmayın diyorlar ve o ürün düzeliyor çünkü müşteri kaçarsa başka pastanelere gider, burada seçenek yok adamlar salmış, o yüzden düzgün mal satan yer bulunca yapışıyorum resmen, gittiğim mağaza ve esnaflar belli, onlar dışına asla çıkmam

Doğrudur, İstanbul’dayken beğenip aldığım ürünleri oldu ama buralarda
Neyse ki tam benlik 2 mağaza açıldı onlara gidiyorum

Doğrudur, İstanbul’dayken beğenip aldığım ürünleri oldu ama buralarda
Neyse ki tam benlik 2 mağaza açıldı onlara gidiyorum
Mağaza büyüklüğüde önemli zaten,her ürünü bulmakta zor artık.
Dur tahmin edeyim ne aldığını kesin şort demi

Mağaza büyüklüğüde önemli zaten,her ürünü bulmakta zor artık.
Dur tahmin edeyim ne aldığını kesin şort demi
Doğru bildin birkaç şortla birkaç crop aldım, kurukafalı bir cropun üstüne atladım resmen
İnsanın gözü hiç mi cicili bicili elbiselere gitmez, nerede neon renkler, nerede şortlar askılılar onlara saldırıyorum ahretlik, rahmetli Aysel Gürel gibiyim rengarenk:))

Bir tane çakma crocs aldım civciv sarısı

Nasıl tahmin ettim demi,biliyorum şort sevdiğini,crop hiç denemedim aslında çok kısa olanlardan değilde hafif belde olanların trikosu var bendede.
Aynen bende öyleyim gözüm şortlarde resmen,var askılı elbiselerimde şort daha rahat oluyor giymesi çılgınız biz varya ruhumuz genç ..
Askılı bluzlarada bayılıyorum,izmirre gittim geçen hafta ayakta şort üstte bluz efil efilll

Çok üzüldüm bunları duyduğuma.
Bakış açım değişti resmen, emek sömürüsü hatta hırsızlığına ekmek kazandırmak istemem.

Genelde meraktan mıdır bilemiyorum gittiğim işletmelerde, mağazalarda, otelde vs çalışanlarla özellikle servis ve temizlik görevlileriyle konuşur, firmasal sıkıntıları olup olmadığını sorar, memnuniyet ya da şikayetlerini dinlerim.
Tabii ki herkes içinde değil, bir fırsat kuytu köşede, eğer haklarıyla alakalı sıkıntıları varsa kulaktan kulağa biz müşterilerin yayarak firmaya çok fazla yaptırımda bulunabileceğimizi anlatırım üstü kapalı.

Böyle deyince de yanında kameramanla gezen siyasetçiler gibi oldu aksjsjs
Lakin böyle bir tipim, çalışanına değer vermeyen, haklarını hiçe sayan yerleri protesto ederim ve çevreme yayar, sosyal mecralarda şikayetleri dile getiririm.

İnanın hiç duymadım, elbet benim denk geldiğim 5 10 mağazadır, koca markayı oradan çıkarak yorumlayamam ama bağlı oldukları bölge ve yöneticileri insandır belki, o sebeple memnunlardır.
Şimdi bu duyumlarımla, eleştiri oklarını tamamen markaya çeviriyorum, bakalım benzer şikayetler, protestolar var mı…

Tekel bundan kötüdür, rekabet kaliteyi arttırır.
Ben insanları da anlamıyorum, aldığım şey 1 liralık bile olsa hakkını vermiyor, görevini yerine getirmiyorsa almam ki, ne münasebet.
Alnımızda aptal yazmıyor, beni keriz yerine koyanın ne diye gelir kapısı olacağım, almazsam ölmem herhalde lakin o zarar ettikçe müşterisine gereken özeni vermeyi öğrenir.

Yok anam bu sıcakta elbise falan giyemiyorum, yazlık elbiseler ince ama açık renkse içine astar istiyor elbise altına astar giy üstüne elbise daral gelir, şortla askılıyla rahatım, altına ister sandalet giy ister civciv sarısı çakma crocsları

50’lik çılgınlar hahahaha neon yeşil bir crop buldum ama hafiften kolları vardı, rengine tav olup aldım kolları uçurdum kolsuz yaptım

Elimde makas neyi bulursam kesip kendime göre şekil veriyorum, o yüzden marka ürün almam marka takıntım da yok, zevkime hitap eden ne bulursam onu alırım, aldıklarımı da giyerim ve her şey birbiriyle uyumludur, evirip çevirip giyiyorum:))

Aynen, bizde sizin gibi düşündüğümüzden kendimizde protesto ediyoruz esnafı, artık pastane ürünleri almıyorum, gıda dahil evin ve bizim ihtiyacımız olan her şey için belli yerler buldum oralardan alıyoruz, kıyafet ve gıda değil ama bazı ürünlerde de eşim netten bilindik sitelerden sipariş veriyor, kendimizce çözümü bulduk ama dediğim gibi küçük yerlerde genelde tekelleşme var, bir müşteriyi kaybedersem kaybedeyim diğerleri bana yeter diyorlar, büyükşehirler gibi değiller, kalabalığı, trafiği, pahalılığı vs her konuda eleştiririm ama kaliteli ürüne ulaşma ve müşteri memnuniyetinde Büyükşehir’in hakkını teslim ederim.

Yazlıkların altına mutlaka astar istiyor,yoksa çok iç belli oluyor,elbisede arada işe yarıyor zaten arada giymek lazım
Nene olmam vazgeçirmiyor beni illa o şortlar parmak arası terlikler giyilecek,bide çakma birkenstock aldım 2 tane,orjinalide varda ödüm kopuyor bişi olacak diye çok pahalandi cidden .
Makas işi bendede var geçen beyaz pantolunu kesip şort yaptım kendime hemde duble paçaaa

Bende var birkaç elbise ama valla sezonda kaç kere giydin dersen bu sene hiiiç giymedim, ben orijinal bir şey almıyorum ahretlik, hani belki gerçekten beğendiğim bir şey bulursam pahasına bakmam alırım da genelde yiyeceğe yağdırırım acımam ama kıyafette her bir parçaya dünya para vermeye elim gitmiyor, giyimde cimriyim

Bu sene bende çok elbise giymedim hep şortla dolaştım rahat oluyor çünkü.
Bende bir dünya para vermem,dediğim terlik bile şu anda en 1500 filandı,kaç sene önce aldım giyerken bile tırsıyom bişi olacak diye.
Markaya bende taılmam hiç,yeterki beğenip alayım pazardan bile alıp giyerim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…