- 14 Ağustos 2015
- 3.452
- 1.116
- 29
-
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
1. Düzgün firmalardan hiç birisi böyle bir işlem yapmaz. Maaş konuşmadan nadıl işe başlıyorsunuz anlamadım
2-Deneme süresi bile olsa sigortanızı başlatmak zorunda
3- o beklenen düzenleme gelmez. Bir an önce iş bakın
4- sigortanızı başlattıktan sonra düzgün yatıp yatmadığını kontrol edin
Bende çok pişman oldum ama biraz da zor iş buldum diye göze batmak istemedim başka birisini ihtimal olarak değerlendirirler diye korktumEn baştan konuşmanız gerekiyordu maaşı, neden deneme süresini beklediniz ki? Eğer bu tutar sizi tatmin etmiyorsa önce iş bulun ve sonrasında ayrılın.
Evet haklısınız , çok büyük hata ettim ama oda sormayınca bende kendiğimden o konuya girmek istemedim onun sormasını bekledimMaaşınızı sormadan işe başlamakla hatalı olan sizsiniz ne yazıkki .
Göze neden batacaksınız ki? Orası iş yeri sonuçta. Hepimiz para kazanmak için çalışıyoruz. Bundan sonraki iş yaşamınızda daha profesyonel davranın. Patronlar genelde ücret olarak ne beklediğinizi sorarlar. Sizi pasif görmüşler büyük ihtimalle. Siz de sormayınca geçiştirmişler.Bende çok pişman oldum ama biraz da zor iş buldum diye göze batmak istemedim başka birisini ihtimal olarak değerlendirirler diye korktum
Buraya bulana kadar zaten çok sıkıntı çektim ayrılma ihtimalim yok maalesef
Ha diyince iş bulunmuyor ki
Önce ki işyerim iflas etmişti 4-5 ay iş aradım kaç yerle görüştüm sonunda burası oldu şuan da ortam olarak falan çok memnunum eski işyermden kat kat huzurluyum
Off çok fena azar yedim şuan daKelebek ne çaycılarla arana mesafe koyabiliyorsun ne patronunla konuşabiliyorsun. İşe başlamadan önce maaş konuşulur. Bir bahane ile odasına gittiğinde konuş. Diğer çocuğa da iş falan gösterme ne münasebet her şeyi sana soruyor..
Ama müdür demiş ya yıl başından sonra iyileştirme olacak gibi birşey . Şimdi maaşına zam istesen diyecek ki eee yılbaşından sonra dedim ya sana kelebek diyecek . Tühhh valla üzüldümEvet haklısınız , çok büyük hata ettim ama oda sormayınca bende kendiğimden o konuya girmek istemedim onun sormasını bekledim
Yşadığım şehirde yeni işe başlayanlara genelde asg. ücretli muamelesi yapıyolarGöze neden batacaksınız ki? Orası iş yeri sonuçta. Hepimiz para kazanmak için çalışıyoruz. Bundan sonraki iş yaşamınızda daha profesyonel davranın. Patronlar genelde ücret olarak ne beklediğinizi sorarlar. Sizi pasif görmüşler büyük ihtimalle. Siz de sormayınca geçiştirmişler.
Etmiyorum zaten kaç kez onun yüzünden kötü konuma düştümdiğer adama iş konusunda yardım etme. bilmiyorum de geç.
maaş konusunda da yılbaşını bekle bakalım.
Dimi ya onu da düşünüyorum zaten çok zor benim için bunu konusmakBen iş veren olsam yeni zam yaptığım elemana bir de ocakta zam yapmam. Neden yapayım ki? Sizin hatanız olmuş maaş konuşmamak, bundan sonra daha dikkatli olursunuz artık. Yapacak bir şey yok ne yazık ki. Bence yılbaşını bekleyin, ondan sonra konuşun. Çünkü şimdi konuşsanız, zaten daha önce konuşmuşsunuz. Abes kaçar yani.
Evet kesinlkle öyle ama geçen ay yanımda ki çocuk bi hata yaptı ve işten ayrılan bir işçiye 1.000 tl yatırmış maaşları yatırırkenCanim yilbasina kadar bekle zam olcagi ay kapisini cal... durumu anlat ben yanimdaki yuzunden zaten cok zorlaniyorum ona is ogretiyorum hatalarini duzeltiyorum...lutfen bu konuyu gorerekten zam yapin de... boyle bi durumu neden soylemiyosunki emin ol o senin yerinde olsaydi isler daha farkli olurdu bi de burdan bak...orda para icin calisiyoruz dimi