maaşı eşinden,nişanlısından ya da sevgilisinden yüksek olan var mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şunu düşün bebeğin oldu. İki üç sene ara verdin işe. Eşin evi gecindirebilcek mi.

Eskiden memura kız vermezlermiş. Şimdi herkes memur olmaya çalışıyor. Sırtını devlete dayadın mı oh işten çıkarılma derdin yok, maaşın garanti, çalışma saatlerin belli miss :) özel sektör öyle mi ya? Çok daha düşük ücrete daha uzun mesai saatleri.. işten çıkarılma korkusu da cabası. Malum ortalık batak şirket dolu.

Konuya yorum yapacak olursam bugünün şartları böyle olabilir ama ilerde eşiniz iş değiştirir, kendi işini kurar vs sizden fazla kazanır hale gelebilir. İlk evlendiğimizde eşim benden daha az maaş alıyordu sonra iş değiştirdi pozisyonu ve maaşı yükseldi. Sonra tekrar iş değiştirip daha da yükseldi benim maaşımın çok üstüne çıktı. Bense şu an çalışmıyorum.

Evliliğe maddiyet kesinlikle girmemeli. Aranızda saygı sevgi güven olsun emin olun bunlar boş şeyler. Benim eşimde daha az maaş alıyor. Daha lafı sözü bile geçmedi gecemezde. Çok itici bir durum sizin ya da eşinizin yüksek olacak kimin ne kadar aldığı önemli mi sizce de .

Bu konu tamamen ikiniz arasındaki ilişkiye bağlı. Evlenince kocaları daha fazla kazanan, daha prestijli meslekleri olan arkadaşlarınız, dostlarınız veya akrabalarınızı gördükçe eşinizin durumu gözünüze batabilir ve sorunlar başlayabilir. Ama kendinizle barışık ve eşinizi de gerçekten sevip ona saygı duyuyorsanız işsiz de olsa sizi rahatsız etmez. Oldukça iyi ve prestijli bir işi olan arkadaşımın eşi işsizdi. Etraftan olumsuz pek çok şey duymalarına rağmen, aralarındaki sevgi her şeye kulak tıkamalarını sağladı. Şuan çocuklarıyla birlikte mutlu bir hayat sürüyorlar (adam çok uğraştı ama iş bulamadı, tembel veya sorumsuz biri değil)

Allah aşkına aklınızı başınıza alın. Sevginin karın doyurduğu masaldan ibaret. Sizin konunuz eşiniz olacak kişinin az maaş alması değil ki birbirinizin dengi olmamanız. Ünv mezunusunuz ilkokul mezunu adamla ne işiniz var. Yarın bigün çocuğunuz mezun olunca bu devirde babam ilkokul mezunu desin mi istiyosunuz. İlkokul mezunu biri çocuğuna ne verecek. Bugün aşktan gözünüz kör belki de, evlenirseniz aranızdaki vizyon farkını görünce hayattan soğursunuz.

Buna galiba bi ben katılamiyorum bende liseyi bitiricem inş. Bu sene ama bir çok üni mezununu kendimle aynı seviyede asla görmüyorum

Buna galiba bi ben katılamiyorum bende liseyi bitiricem inş. Bu sene ama bir çok üni mezununu kendimle aynı seviyede asla görmüyorum
İstisnalar var zaten Bibibellam, bunu inkar edemeyiz. Ama genel olarak öyle. Benim üniversite mezunu çok yakın arkadaşım eline en son kitabı final zamanı almıştır. İdolleri Instagram’daki evi varaklı, sunumcu gelinler. Lise mezunu markette kasiyer şefi arkadaşım da -dolar bu kadar uçmadan önce- para biriktirip Balkanları, Avrupa’yı gezdi, giyimi kuşamı bile çok tarzdır. Ama bence istisna.

Maaştan ziyade bir tarafın lisans diğer tarafın ilköğretim mezunu olmasını sıkıntı olarak gördüm ben. Tabiher şey okul değil ancak okulun insana belli bi kültür kattığı yadsınamaz bir gerçek. Ancak siz kafa yapısı ve hayat anlayışı olarak anlaşabiliyorsanız gerisi önemli değil.

Benim için maaşda sorun olurdu, benden az kazandığı için değilde genel olarak az kazanması sıkıntı olurdu.
Onun dışında eğitim farkı daha vahim. Ben inanmiyorum öyle ilkokulu bitirmiş ama nice proflara taş çıkarırlara. Görmedim henüz öyle ilkokul mezunu. Gerçi çevremde ilkokul mezunları genel itibariyle 55-60 yaş üstü insanlar. Onların zamanında öyleymiş, ama şuanki devirde hala ilkokul mezunu biri çıkıpta şartlar onu gerektırdı demesini ciddiye almam.

Eğitim durumunuz çok farklı. Bu hem uyum açısından hem de geçim açısından sıkıntı. Ben lisans mezunuyum mesela illa ki örgün eğitimden mezun olsun gibi bir düşüncem yok çünkü üniversiteye fazla anlam yüklendiğini düşünüyorum. Üniversite insana kültür,vizyon katıyor falan demeyeceğim çünkü buna hiç inanmıyorum :)) Ben üniversiteye tamamen iş bulma açısından önem veriyorum. Önemli olan açıktan bile olsa üniversite eğitimini tamamlayıp iyi,sağlam bir iş bulabilmek. Bence ilişkideki sorun bu. Bir de daha liseyi vs bitirecek. Bunlar hemen olacak şeyler değil ki. Beni en çok irite eden nokta ise düğünde takılacak altınlarla iş kurma hayali. İnsan önce işini gücünü halleder sonra evlilik derdine düşer... Bilemiyorum, ben ailelerin bu konularda hep haklı çıktığını düşünüyorum.

Önemli olan evlendiğiniz adamın düzenli bir işi olması ve işe gidip geliyor olması.. İkinizde çalışınca geçim derdiniz de olmaz daha ne olacaktı ki?? Adam evde yatıp sizi çalıştırmaya bakarsa o zaman asla evlenilmez derdim ama adam sonuçta çalışıyor kazandığı paranın sizden düşük veya yüksek olmasının bir önemi yok bence.. Sorumluluk sahibi olması yeterli.. Aileniz de yanlış düşünüyor bence.. Tabi Tek sorun buysa..

Şöyle ki kişiliğinde eğer kendine güvensizlik aşağılanmış bir duyguyu aşılamışsa evet ileride başınıza kakmalık bir durum oluşabilir.
Böyle ki aileniz ya kendilerinden ya çevrelerinden gördükleri kadarıyla haklı olarak sizin için korumacı davranıyor fakat çok büyük bir yargı bu.
Siz sevgilinizden emin misiniz mesela?
Bütçeyi ortak tutabilir misiniz,yoksa sen x getirdin ben y getirdim mi diyeceksiniz?
Eşimle sevgiliyken bizim bütçemiz birdi takoz bir araba bile aldık hey gidi günler aslında bu bir güvenimi katlayan adım oldu benim için.
Çok şükür iyi ki olmuş. Ufak tefek harcama ya da aklınıza gelebilecek şylerle güveninizi ölçmelisiniz.
Ama ki kaygı duyuyorsanız sizde kendinizden şüphe etmelisiniz demek ki güveniniz tam değil kendisine...
Dediğim gibi bu kişilik meselesi belki sizde de çıkabilir bastırılmış bir duygu olarak bilemezsiniz ki. Ama kendinizi dinleyin sevdiğinize de güveniniz varsa siz olmuş bilin ki bu iliiki sağlam maddiyattan da sarsılmaz.

Kesinlikle sorun yaşarsınız
Ben yaşıyorum
Başlarda lise mezunu idim sonradan okudum atandım öğretmenim eşim ise asgari ücretli çalışan
Ben sorun etmiyorum ama eşim sağolsun aşırı kompleksli biri oldu,ben atandıktan sonra.
Biz ziyadesiyle sorun yaşıyoruz umarım siz yaşamazsınız.

Net haklılar.
İnsan dengiyle olmalı
Ve dengiyle evlenmeyen bir tanıdığım var
Adam evlenene kadar dert etmezken evlendikten sonra her şey battı gözüne
Eziklik psikolojisi biraz
Hatta erkek tarafı komple dert etti durumu

İlk evlendiğimizde eşimin tam üç katı kadar maaş alıyordum. Sonra şartlar değişti, birbuçuk yıl çalışmadım evimize eşim baktı. Şimdi asgarinin bir tık üstü maaş alıyorum, artık o benden fazla kazanıyor. Evlilik öyle hesaplanabilecek bir şey değil, ortak bir hayattır, mühim olan o hayata beraber katkı yapabilmek.

Olay maas fakindan ziyade egitim farki olmasin?
Bence maas cok onemli degil cunku gelirler zamanla degisebilir.
Siz daha once konu acmis miydiniz? Es adayiniz calismiyordu da bekcilik icin sinavlara giriyordu aileniz illa memur olsun diyordu o kisi misiniz?
Gerci o konuda es adayi calismiyordu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…