maaşı eşinden,nişanlısından ya da sevgilisinden yüksek olan var mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maaş bordrosu değil de diploma farkı varsa evet sorun olur. Yoksa özel sektörde öğretmen de asgari ücret alıyor ama tahsili var. Yani bence bir süre sonra illaki problem oluyor bence

Ben aylarca çalışamadım iş yoktu eşim eve baktı hep şimdi işe girdim tahsilim olduğu için maaşım ondan yüksek 3 aydır falan benim borçlarla birlikte bize yetiyor onunkini biriktiriyoruz.Benim eşimde ilkokul mezunu mesela ama bu hiç problem olmadı hatt şuan çocuk düşünüyoruz olursa ben çalışamıycam eşim taksiye bile çıkarım diyor.yani önemli olan birbirine bağlılık

şu devirde yaşı genç olup imkan yoktu okuyamadın diyene bende inanmam.

Benim annem 60 yasında çok zeki bir kadın kitap okumayı çok sever okulda cok basarılıymiş ama köy okulu 5. sınifa kadarmiş dedem de merkez uzak nasil gidip gelecek diye ortaokula yollamamıs.

Ama simdi öyle mi? Bir ögretmen olarak artık okullarda sınavlara yonelik hazırlıyoruz cocukları. Okullarda ücretsiz kurslar var yeterki iyi liseleri kazansınlar iyi universite okusunlar diye ama test cekiyorum dağıtıyorum derste test cozeyim lise sınavına girecek diye bakıyorum zil calar calmaz cope atıyor kursa da kalmiyor eve gidiyor. Bu cocuk okumayacak belli liseyi zor bitirecek sonda da imkan yoktu diyecek.

Benim zamanımda ögretmenlerin umrunda değildi sınavlar dersneye giderdikte iyi lise iyi universite kazanirdık.

Kac tane tanidigim var. sadece kendi okulundaki ucretsiz kurslara katılıp dersane yuzu gormeden tip kazanan.

Şu devirde ben okumadım ama imkan yoktu yok kendimi gelistirdim yok universite okuyanlara tas cıkartirim diyen inandirici gelmiyor. varsa da istisnadır.

Konu sadece maas ya da memurluk konusu değil. Ben esimle evlenme kararı aldığımda işsizdi ama iyi bir universiteden yüksek ortalama ile mezundu bu onun sorumluluk sahibi olduğunun kanıtiydi.

Universite mezunu kızım liseyi bile acıktan bitirmeye calisan biriyle evlenmek istese bende uzulurdum.

Çalışan sorumluluklarının farkında biri ise neden olmasın ki evlilikte anlaşmak saygı duymak sevgi göstermek en önemlisi bunlar tabi. Ben askeri ücretle çalışıyorum nişanlım memur ama benim primleri le memur maaşını geçiyor aldığım ücret

Benim için hem maaş hem de eğitim seviyesi sorun olurdu açıkçası. Eğitim seviyesine karşı bir önyargım var evet o yüzden ilişkim fazla sürmezdi zaten.
Maaş olayı da şöyle iki taraf da tek başına ev geçindirecek kadar para kazanıyorsa sıkıntı yok. Mesela adam 5 alır sen 8 alırsın bu çok önemli olmazdı.
Ama adam 2800 sen 4000 alıyorsan, arada çok bir fark olmasa bile sorun. Taraflardan birnin çalışmama/çalışamama ihtimalinde bir anda çküş yaşayacağınız gerçeği var. Özellikle sen kadın olduğun için ileride doğum yaptığında ücretsiz izne ayrılmak istersen böyle bir lüksün olmayacak. Hayat çok kolay olmayacak. Yaşanır mı yaşanır elbet senle ilgili bir şey. Ama benim kızım olsan sanırım ben de üzülürdüm ev geçindirme yüküne gireceğin için elbette. Bekar halinle rahat rahat bir hayat sürerken bir anda büyük bir yüke gireceksin. Umarım altından kalkarsın

.
siz okutun eşinizi ne olacak diyorsunuz yani... konu sahibi yaşın ileri değilse kendini duygusallığa kaptırma derim.

Önceki çalıştığım işyerindeki patronum ilk okul mezunu, trilyoner bir adamdı.
Para öyle çokta mesleğe bakmıyor.
Kafanı nasıl kullandığına da bağlı.
Memur olursun her ay sabit maaşın olur.
Ticaretle uğraşırsın her ay memur maaşının belki de 10 katını kazanırsın.
Evet diploma önemli ama bence kafayı çalıştırmak daha da önemli.

Benim gelirim eşimden yüksek yıllardır. Ama eğitim düzeyimiz aynı, senin paran benim param olayı olmadığı için sorun yaşamadık

Eğitimleriniz ve hayata bakışınız önemli. Bu konularda uyumlu iseniz sorun olmaz

Kültür seviyeniz yakınsa neden olmasın. Ben eski eşimden daha çok kazanıyordum. Daha çok dediğim 2 bin kadar. Arada 4 5 kat fark yoksa bunların hepsi saçmalık.

öyle mi dersiniz
Şimdi benim de iki tane kızım var
kızlarımdan biri lisans mezunu olup da ilköğretim mezunu olan birini çıkarsa karşıma bende istemem

düşünün evlendiniz çocuğunuz olacak
ücretsiz izne ayrılıp çocuğunuzu büyütmek isteyeceksiniz ayrılamayabilirsiniz izne falan bu durumda
hep sizin sabit geliriniz ona güvence olacak

insanları küçüksemekten hoşlanmam küçümsemiyorum da yanlış anlaşılmasın

Anneler boyle biraz. Yıllar once ben üni mezunu olarak çalışırken yandaki kiracı oğluna beni düşünüyormus. Asgari ücretle bir yerde çalışıyordu. Annem demişti bastan olmaz diye. Anneler kızlarının maddi olarak da biraz rahat etmesini istiyorlar..Yanı siz 4 bin kazanıyorsanız talibiniz de 4bin ve üstü kazansın ki anneelrden onay alsın. Yine eşimle tanıştığımda annem ailesi nasıl anne babası ne iş yapıyor vs diye sormuştu.
Kim ne derse desin evlilikte maddiyat da önemli. Ev geçindirmek vs zor. Evlenmeden önce pek farketmiyoruz bunları da evlenince insan bi arabam vs olsun şu olsun bu olsun diyor. E bunlar da hep maddiyatla olan şeyler.
Eğitim farkı varmış. Yanı denklik acısından bu da önemli bence. Siz lise üni den bahsedeceksiniz adamın öyle bir anısı olmadığı için anlamayacak.

Aslında önemli olan anlaşabilmek. Evlenince eğitim ve maaş farkını erkek sorun yapar mı veya kız bunu dile getirir mi bu da önemli. Biz öyle olmayacağız diyorsanız da evlenin diyecek bir şey yok..

Son düzenleme:
Ailen erkeğin maaşı senden az diyemi dert ediyor??

Hayat maddiyatla geçmicekki sevgi olduktan sonra herşey yolunda gider anca bence bi sorun değil bu maaş konusu

Bekarken bir de her şey toz pembe yaparız ederiz diye konuşuluyor da evlenince öyle olmuyor.

Merhaba benzer bir durum benim kuzenim ve ailesinde oldu kuzenim cok zorluklarla atandı kendisi ögretmen esi ise satıs danışmanı önce babası olmaz dedi kolay mı memur yaptık seni vs. Sonra kuzenim. Üzüntüden bayılmış babasıda kıyamamıstk ve evlenmelerşne müsaade etti hatta destek oldu esinin ailesi hiç bir masrafa gşrmediler durumları iyi oldugu halde hatta eşi cogu zaman sürekli iş değiştiriyor uzun süre işsiz kalıyor ailesi okumuş insanlar oldugu halde kuzenimin. Zoruyla üniversite okumaya pek meğilli değil ama asıl konuya dönersek cok mutlular elbette sorunları oluyor ama ben hiç onların mutsuzluk yasadıgını duymadım hiç bir problem olmadı aralarında ama kuzenimin ailesi cocuklarına tam gaz maddi manevi destekler öyle söyliyeyim onunda etkisi vardır kuzenim cogu zaman evde tek calısan gibi oluyor ama bu esinde kaynaklı sürekli iş değiştiriyor bir işte istikrarlı değil herseye ragmen cok modern cok mutlu bir ciftler. Yani bunun meslekle maasla alakası yok karsıdaki insanla ve seninle alakası var. Sevgilin sürekli aynı yerde calısabiliyor mu sen her ne olursa olsun sevgilini sevmeye devam edecekmisin? Bu sadece ailen için mi yoksa senin için de mi problem? Şimdi erkek var erkek var işsiz kalmamak için çabalayan erkek var iş begenmeyip sürekli işten cıkan var. O kuzenim ve eşi araba fiyatına motorsiklet alıp her yeri geziyorlar ikiside yaşamayı bilen insanlar.

Para zaten ortak harcanmıyomu nolcak birinin fazla birinin az olsa bizde hiç para kimden çıktı muhabbeti dönmez ay sonu ortaya koyulur harcamalar belirlenir kalanda beraber harcanır

.

siz okutun eşinizi ne olacak diyorsunuz yani... konu sahibi yaşın ileri değilse kendini duygusallığa kaptırma derim.
Adam "kendi kendini" okutsun diyorum. Ki zaten hali hazirda adam onu yapıyor.
Konuda adamın çalıştığı ve "kendi parasını " kazandığı yazılı. Şu anda hem çalışıp hem okuyor.
Hem çalışıp hem okuyan bir sürü üniversite öğrencisi var. Ikıncı öğretim var. Açıktan var. Var da var.
Önemli olan okumaya azim etmek.

Tarafımdan kimse kimseyi okutsun denilmedi.
Siz öyle algıladı iseniz o sizin algılamanızdır.
Konu sahibine bence destek olun dedim. Manevi destek..Zaten adam şu anda da hem çalışıp para kazanıyormuş hem okuyormuş. Yani kimse kimseyi şu anda da okutmuyor.

Son düzenleme:
Merhabalar, bu konu zamanın da benim başımdan geçtiği için dahil olmak istedim. Benim babam öğretmen, bende mühendisim. Eşim lisans eğitimini yarıda bıraktığı için babam sorun yapmıştı. İlk zamanlar eşimden yüksek maaş alıyordum, ama şuanda ikimizde aynı alıyoruz. Yani ben hiç sorun yapmadım, babam beni red edecek kadar netti, dik durdum sonunda başardım. Şimdi araları da iyi, geçimimizde de bi sıkıntı olmadı. Yani sizin içinizde ki ses önemli. Ben iyi ki evlenmişim dedim. Karar sizin. Ama aileler dışardan bakıyor, siz içinden. Tavsiyem budur.

kişiye göre değişir. hem kadın hem erkek için geçerli. genellikle erkeğin bu konuda kadının kendinden üstün olursa aşağılık kompleksine gireceğini söylerler. ya da kadının zamanla üstünlük taslayacağını. erkek ve kadın bu yapıda değilse geçirirler. benim eşim lise mezunu, ben doktora okuyorum. ben bu farkı hiç dile getirmedim. eşim de başarılarımla gurur duyduğunu söyler. sadece eşimi sonradan okuması için teşvik etmeye çalıştım ancak onda o istek olmayınca üstelemedim. şuan sadece asgari ücretle geçiniyoruz ben çalışmıyorum eşim bunu sorun etmiyorsa benim de ilerde fazla maaş almamı sorun etmem gerekmiyor. şuan için herşey yolunda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…