• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş kartım babamda

Aynen dedim zaten mesajının yarısında. Arkadaşlardan bazıları aileye evlat yardım etmek için yok gibi konuşmuşlar. Ben onlara cevap için yazdım.

Ya bak ben de maaşa geçtim çektim 10 bin verdim ellerine sonra bi daha çektim verdim mobilya aldım süpürge aldım aylık gönderdim.bi ara az çok.

Ama bu olaydaki maas karti cok çok çok garip

Kardese araba alininca ben de uzulurdum. Sana alinsaydi tamam. Keske maas kartini vermek yerine aileye destek olmak icin kensi ihtiyaclarini ciktiktam sonra kalanini verseydin.
Ceyiz yapicam diye kartini alabilirsin.
Merak etme Hanimefendinin ehliyeti bile yoktur. Değer görmüyor çünkü

Ya bak ben de maaşa geçtim çektim 10 bin verdim ellerine sonra bi daha çektim verdim mobilya aldım süpürge aldım aylık gönderdim.bi ara az çok.

Ama bu olaydaki maas karti cok çok çok garip
Ben ailemle yaşadım 7 sene atandıktan sonra. Babam para isterken benden utanmasn kendi parasıymış gibi harcasın diye kartımı verdim. Bunu yapabildiğim için çok mutlu olmuştum. Çok şükür.
Bu olay farklı haklısınız

Ben ailemle yaşadım 7 sene atandıktan sonra. Babam para isterken benden utanmasn kendi parasıymış gibi harcasın diye kartımı verdim. Bunu yapabildiğim için çok mutlu olmuştum. Çok şükür.
Bu olay farklı haklısınız

Aynen bi de beraber yasiyormussunuz biz ayrıydık

Neyse bu akşam güzel haberler yazar inş konu sahibi

Benim annemin maaş zorla almışlar.Yıllarca biriktirmisler.Evlenecegi zaman dusman olmuslar anneme bu yuzden.30 yasindan sonra evlenmis onuda hesaba katin.18 yasinda da memur olmuş.Kefen parası olarak 60bin biraktilar evden 200 300 bin lira belki daha fazla miktarda para çıktı.Sonra cocuklarinin parasini onlara miras biraktilar falan.Neyse kisaca alin maas kartinizi.Cocuk dunyaya getiriyorlarsa zaten ayaklarinin uzerinde durmasını sağlamak zorundalar.Bu yüzden minnet etmeyin lütfen.

arkadaşlar elinizden almasa da olur babanız hesabına eft yaparsınız illa kart vermeye de gerek yok ama kartı verince tamam sizin ailenizde olmamış ama bu baba kendinin gibi görmüş kafasına göre tasarruf etmiş kötü niyet şart da değil zaman ve dinamikler değişiyor hayırsız kardeş çıkıyor mesela. burada var diye yazmadım. 20 sene sonra 30 sene sonra miras paylaşılırken oğlanlar kayrılsa mesela ben maaşımı verdim bana reva mı olacak. bunlar hayatın içinde yaşanan şeyler

Benim ailem zor durumda idi. Ekmek bile bulamıyorduk. Küçüklüğümden beri aileme yardım etme hırsıyla 20 yaşında öğretmen oldum. 7 sene maaş kartım babamda kaldı. Rahatladılar. Ev aldım şimdi minnetsizce oturuyorlar.
Neden aileye bakılmasın ya. Evlat aile için, aile evlat için var.
O annemin aç kaldığımız günlerde köşe bucak ağladığını hiç unutmam. Beyin kanaması geçirdi. Tüm ömrüm boyunca sırtımda taşısam haklarını ödeyemem.
Şimdi evliyim yine yardım ediyorum. Eşim de çok iyi bir insan elhamdülillah. Kardeşim evlenecek elimden geleni yapıyorum.
Konu sahibinin ailesinin durumu iyiymiş benimkinden farklı.
Ben sadece şu kişilere cevap vermek istedim. Sadece maaş kartını hiç bir zaman vermemelisin. Kendin idare etmelisin falan diyenlere.
Burda bence büyük sorun ailenin durumu var ve kızın geleceğini pek düşünmemişler. Evet burda maaş kartını vermese de olurmuş.

Mesele yokluk ve varlık meselesi değil. Konu sahibinin ailesi kötü niyetli ve ayrımcı. Sizinki öyle değilse ne mutlu.

Maaş kartı babaya verilmeden de yardım edilir aileye.

Mesele yokluk ve varlık meselesi değil. Konu sahibinin ailesi kötü niyetli ve ayrımcı. Sizinki öyle değilse ne mutlu.

Maaş kartı babaya verilmeden de yardım edilir aileye.
Ben babamın gururunu düşündüm. Benden para alamazdı. Utanırdı. Kendi parası gibi harcasın diye verdim.
Konu sahibinin olayı farklı evet

kolay iptal ettirir yeniden açtırır da huzursuz nasıl aynı çatıda oturulacak o sıkıntı
iste bukadar alıştirmisken geri nasıl alacak acaba
Sizce bukadar yil sorgusuz sualsiz o karti kendinde hak goren baba!geri iade eder mi huzursuzluk cikarmadan
Yada bukadar pasif bir kiz geri isteyebilme cesareti gösterir mi

Herkese merhaba, 6 yıldır düzenli olarak çalışıyorum ve dört bin maaş alıyorum. Ama çalışmaya başladığım ilk günden beri maaş kartım babamda ben kendi isteğimle verdim beni okuttu üzerimde çok emeği var diye düşünerek.
Ben de sadece kredi kartı var para lazım olunca babamdan istiyorum bu altı yıldır böyle.
Bundan hiç bir zaman gocunmadım ama son bir haftadır olanları düşündükçe çok yanlış yaptığımı farkettim. Bu süreçte abim evlendi ve babam evine kadar aldı. Her şeyini dört dörtlük yaptı. babamın kendi geliri de var ama borçlar benim maaşımdan da ödendi.Çünkü babam maaşımı istediği gibi yönetir bugüne kadar bir kere sormadım bile.
Borçlar bitikten sonra babam para biriktirmeye başladı ve ben de şu an evlilik sürecindeyim. Aileler tanıştı isteme oldu yakında nişan olacak. Ama gelin görün ki benim de evleneceğim,paraya ihtiyacım olacağı hiç düşünülmeden erkek kardeşime araba almaya karar verdiler. Benim elimde kuruş para yok, ben nişanı nasıl yapacağımı düşünüyorum kara kara. Ki biriken paranın çoğu benim maaşımla birikmiş olan para.
Kendimi o kadar değersiz hissettim ki oysa ben biriken paranın benim için, çeyizim için harcanacağını düşünüyordum. Yanlış mı düşünüyorum. Bundan sonra nasıl davranmalıyım fikirlerinizi bekliyorum.
Maalesef aynı şeylerin farklı versiyonunu yaşıyorum babandaki mantık şuan ben gelinin neyini yaptı isem aynısını da erkek tarafı essek gibi yapsın diye düşünüyor
Ve maalesef bizim toplumdaki düşünce aynen şu kız ele gider mal sele gider yani el oğlu yemesin ama el kızı yesin sorun yok
Ama zora dusuncede kızım hastasıyız kızım yardıma ihtiac var gel yardım et
Hiç acıma artık kartını al ben ailemle arama mesafe koydum bir yabancıdan farkları yok benim için he düşerler gelinleri bakmaz sokakta kalacağına elbette bakarım ama şu saatten sonra arayipde pispislayip nazlmam asla
Ve sana tavsiye nişanlıma sakın belli etme

Herkese merhaba, 6 yıldır düzenli olarak çalışıyorum ve dört bin maaş alıyorum. Ama çalışmaya başladığım ilk günden beri maaş kartım babamda ben kendi isteğimle verdim beni okuttu üzerimde çok emeği var diye düşünerek.
Ben de sadece kredi kartı var para lazım olunca babamdan istiyorum bu altı yıldır böyle.
Bundan hiç bir zaman gocunmadım ama son bir haftadır olanları düşündükçe çok yanlış yaptığımı farkettim. Bu süreçte abim evlendi ve babam evine kadar aldı. Her şeyini dört dörtlük yaptı. babamın kendi geliri de var ama borçlar benim maaşımdan da ödendi.Çünkü babam maaşımı istediği gibi yönetir bugüne kadar bir kere sormadım bile.
Borçlar bitikten sonra babam para biriktirmeye başladı ve ben de şu an evlilik sürecindeyim. Aileler tanıştı isteme oldu yakında nişan olacak. Ama gelin görün ki benim de evleneceğim,paraya ihtiyacım olacağı hiç düşünülmeden erkek kardeşime araba almaya karar verdiler. Benim elimde kuruş para yok, ben nişanı nasıl yapacağımı düşünüyorum kara kara. Ki biriken paranın çoğu benim maaşımla birikmiş olan para.
Kendimi o kadar değersiz hissettim ki oysa ben biriken paranın benim için, çeyizim için harcanacağını düşünüyordum. Yanlış mı düşünüyorum. Bundan sonra nasıl davranmalıyım fikirlerinizi bekliyorum.
Zaten hep böyle kızlar babalarına analarına kıyamaz ailelerde oğullarına kıyamaz

Maalesef aynı şeylerin farklı versiyonunu yaşıyorum babandaki mantık şuan ben gelinin neyini yaptı isem aynısını da erkek tarafı essek gibi yapsın diye düşünüyor
Ve maalesef bizim toplumdaki düşünce aynen şu kız ele gider mal sele gider yani el oğlu yemesin ama el kızı yesin sorun yok
Ama zora dusuncede kızım hastasıyız kızım yardıma ihtiac var gel yardım et
Hiç acıma artık kartını al ben ailemle arama mesafe koydum bir yabancıdan farkları yok benim için he düşerler gelinleri bakmaz sokakta kalacağına elbette bakarım ama şu saatten sonra arayipde pispislayip nazlmam asla
Ve sana tavsiye nişanlıma sakın belli etme
aynen, sizin kadar olmasa da ben de yaşadım kız erkek ayırt ediliyor. nedense hep evlenirken gözü açılıyor insanın.

Back