• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yardımcı olur musunuz ?

valla isteyen kızsın
mesleğinizde müşavir yazıyor demekki cahil birisi değilsiniz
sipermin 1 damlası bile gebe kalmaya yetiyor
bunca insan hamile kalmak için nerdeyse canlarından oluyorlar
siz tedbirsiz davranışlarınızla hamile kalıyorsunuz sonrada istemiyorum diyorsunuz
anlamıyorum anlayamıyorum....

canim neden kiziyim haklisin esseklik bende ama iliskiye giremiyorduk biz onlemde almadim aptallik bu biliyorum ama oldu yol gosterin bana aptallik oldugunu biliyorum benim suan tavsiyelere ihtiyacim var korkuyorum yani allahin verdigi biseyi yok etmekten sonrada hic olmazsa ama suan dunya borcun icindeyiz ve bu calisma temposu ile cocuga bakamam kimseye emanette edemem yani cikmazdayim cagre ariyorum bennn

canim neden kiziyim haklisin esseklik bende ama iliskiye giremiyorduk biz onlemde almadim aptallik bu biliyorum ama oldu yol gosterin bana aptallik oldugunu biliyorum benim suan tavsiyelere ihtiyacim var korkuyorum yani allahin verdigi biseyi yok etmekten sonrada hic olmazsa ama suan dunya borcun icindeyiz ve bu calisma temposu ile cocuga bakamam kimseye emanette edemem yani cikmazdayim cagre ariyorum bennn

eşin ne dedi peki bu duruma ?

eşin ne dedi peki bu duruma ?

oda saskin canim inanmadi teste bakti soka girdi yani beklemedigimiz biseydi ona kalsa aldirma kalsin cocuk kendi bereketiyle gelir diyo ama suanki sartlarimiz buna uygun degildi karari bana birakti canim ama bilemiyorum neyapacagimi

oda saskin canim inanmadi teste bakti soka girdi yani beklemedigimiz biseydi ona kalsa aldirma kalsin cocuk kendi bereketiyle gelir diyo ama suanki sartlarimiz buna uygun degildi karari bana birakti canim ama bilemiyorum neyapacagimi

bence eşinde istiyosa hiç düşünme derim a.s

benim eşim kesinlikle istemiyo ve hamile kalırsan hemen aldırırız diyor :çok üzgünüm: o yüzden bende hamile kalmayı istemiyorum kesinlikle aldırmak zorunda kalıcaksam :çok üzgünüm:

bence eşinde istiyosa hiç düşünme derim a.s

benim eşim kesinlikle istemiyo ve hamile kalırsan hemen aldırırız diyor :çok üzgünüm: o yüzden bende hamile kalmayı istemiyorum kesinlikle aldırmak zorunda kalıcaksam :çok üzgünüm:

tamamda canim sartlarimizi bi bilsen yani dunya borcun icindeyiz esim tr den yeni geldi bu ulkeye dil bilmiyor yani heran issiz sayila bilir benim sozlesmem bu isyerinde yakinda bitiyo hamile olduugmu ogrenince kesin uzatmazlar ozaman nerden para alip nerden gecinecegiz??? istemiyorum aldiracam ben ama korkuyorum sornada hic cocugum olmaz diye ben yani acikcasi cocuk meraklisida deglim ama tabi isterim ileride bitane olmasini ama suan kesinlikle degil

kızlar biz yeni evliyiz borcumuz falan yok çok şükür çalışmıyorumda ama zenginde sayılmayız orta halliyiz buna rağmen eşimle her ay nasıl umutla beklediğimizi anlatamam size dün regl oldum ve acayip üzüldük olsun diye elimizden gelen herşeyi yapmıştık dr.a gitmeye korkuyorum ama ağrılarım var gitmem gerekiyo allah korusun kötü bişey çıkabilir ve bu bebeğimiz olmasını bi süre engelleyebilir bu düşünce beni çok üzüyo senin yerinde olabilmeyi çok isterdim keşke hiç beklemediğim bi anda bebeğim bana gelseydi emin ol ne iş ne para hiçbişey o duygunun önüne geçemez vicdan azabı çekersin çok fakir olmalarına rağmen bi bebekleri olsun diye varını yoğunu dr.a veren insanlar biliyorum hatta ilk bebeğini aldırdıktan sonra bidaha hiç hamile kalamayanlarda biliyorum. özel hayatınıza karışmak benim haddim değil tabiki ama sormuşsun diye cevap yazayım dedim hiç duymadınmı bayanın cinsel organının üzerine boşalınmasıyla bile hamile kalanlar var o zaman dikkat etcektiniz hapını içecektin pahallı bişeyde değil ordada değildir yada eşin korunacaktı yapıp yapıp sonra aldırmaya kalkıyosunuz ya sinir oluyorum! daha yeniyse git dr.a kürtaja gerek kalmadan hapla düşürtür onu sende rahatlarsın zaten isteyene vermez istemeyene verir allah!

Son düzenleme:
ben şunu anlamıyorum
çocuk istemiyosun ve korunmuyosun
yarım da olsa ilişki var ortada yani hamile kalma riskin var,
yani niye korunmuyosun
hamile kalsan napıcaksın
gidip aldıracakmısın
yazık değil mi o bebeğe

işte bak hamileymişsin
yazık günah valla o çocuğa
allah isteyene versin ne diyimm

Dinimizde ise, özürsüz çocuk aldırmak haramdır, yasaktır. Hele fakirlikten korkarak, rahmindeki çocuğu öldürmek, haksız yere cana kıymak, yani cinayet olduğu gibi, evlat hakkını da tanımamaktır, büyük günahtır. Ananın veya süt emen diğer çocuğun ölümüne sebep olan bir özür varsa, uzuvları teşekkül etmeden çocuk aldırmak caiz olur. Kütüb-i sittedeki, (ınsan, anne karnında nutfe [sperma] olarak 40, aleka [embriyo] olarak 40, et parçası olarak da 40 gün kalır. Bundan sonra ruh verilir) mealindeki hadis-i şerifini de esas alan âlimler, bir özürden dolayı, 1 aydan 4 aya kadar kürtaja izin vermişlerdir.

canım bak bu konuda dinin dediği de bu :çok üzgünüm:

zaten perisan durumdayim ben ya paylasacak kimsem olmadigi icin burdayim ben siz destek olacaginiza neler diyorsunuz ama haklisinizda allah isteyene degil bana verdi neyse yorumlar icin tskler

zaten perisan durumdayim ben ya paylasacak kimsem olmadigi icin burdayim ben siz destek olacaginiza neler diyorsunuz ama haklisinizda allah isteyene degil bana verdi neyse yorumlar icin tskler

ne dememizi bekliyorsun ki
korunma hamile kal
git aldır mı

Dinimizde ise, özürsüz çocuk aldırmak haramdır, yasaktır. Hele fakirlikten korkarak, rahmindeki çocuğu öldürmek, haksız yere cana kıymak, yani cinayet olduğu gibi, evlat hakkını da tanımamaktır, büyük günahtır. Ananın veya süt emen diğer çocuğun ölümüne sebep olan bir özür varsa, uzuvları teşekkül etmeden çocuk aldırmak caiz olur. Kütüb-i sittedeki, (İnsan, anne karnında nutfe [sperma] olarak 40, aleka [embriyo] olarak 40, et parçası olarak da 40 gün kalır. Bundan sonra ruh verilir) mealindeki hadis-i şerifini de esas alan âlimler, bir özürden dolayı, 1 aydan 4 aya kadar kürtaja izin vermişlerdir.

canım bak bu konuda dinin dediği de bu :çok üzgünüm:

suan karnimda en fazla 3 haftalik buda gunahmidir ?? yaniolusmys bir kol bacak vucud yok canim buda aynimi gunahmi yardimci ol yazmisin ama turkcem yeterli degil anlayamadim veyada anlamak istemedim bilemiyorum ama bebek en fazla uc haftlaiktir cunku uc hafta evvel terst yaptim bisey yoktu

suan karnimda en fazla 3 haftalik buda gunahmidir ?? yaniolusmys bir kol bacak vucud yok canim buda aynimi gunahmi yardimci ol yazmisin ama turkcem yeterli degil anlayamadim veyada anlamak istemedim bilemiyorum ama bebek en fazla uc haftlaiktir cunku uc hafta evvel terst yaptim bisey yoktu

sırf bebeğe bakamamaktan korktuğun için, fakirlikten korktuğun için bebeği aldırmak kaç haftalık olursa olsun çok büyük günah

rabbim rızkını veriyo mutlaka her canın sen kalbini ferah tut

bu benim mucizem diye düşün bence :1hug:

hem bakamamaktan yani fakir degiliz cok sukur karnimiz doyuyor her aksam ama borcumuz cok her ay taksit odemek zorundayiz birimizin maasi tamami ile taksitlere gidiyor ve ikimizinde isi sarsintida

hem bakamamaktan yani fakir degiliz cok sukur karnimiz doyuyor her aksam ama borcumuz cok her ay taksit odemek zorundayiz birimizin maasi tamami ile taksitlere gidiyor ve ikimizinde isi sarsintida

hak vermiyo da değilim sana ama sonuçta bi cana kıycaksın ona kıyamıyorum

neyse kararını vermişsin zaten hayırlısı olsun hakkında

bebeğin gittikten ( öldürdükten demek istemiyorum ama :çok üzgünüm: ) sonra inşallah daha dikkatli olacağına eminim

hak vermiyo da değilim sana ama sonuçta bi cana kıycaksın ona kıyamıyorum

neyse kararını vermişsin zaten hayırlısı olsun hakkında

bebeğin gittikten ( öldürdükten demek istemiyorum ama :çok üzgünüm: ) sonra inşallah daha dikkatli olacağına eminim

kesinlikle daha dikkatli olacam cok zor bi durum yani cikmazdayim yani iki turlude dusunuyorum biri vicdan azabi ve gunah digeri ise maddi durum yani her ikisinide kaldiracak durumum gucum yok suan dua ediyorum olmamis olsun bi yandan icimde boyle degisik duygular var bir bebek yani tarif edemiyorum garip bi huzuntu icerisindeyim aslinda

hayırlı olsun..yapcak bişi yok artık.)
borç kısmına gelince valla bizimde borcumuz olduğu için istemiyorum

ama bende 2 kaza atlattım:) ne diyim hamile değilimdir umarım:) ama olursam da aldırmam yani..mecbur doğuracaz..kocam da boşar zaten öyle bişi yapsam.)

sanırım yurt dışındasın orada çocuklar için yardım ediliyor diye duymuştum yokmu acaba?
anlattığın kadarıyla çok zorda değilsiniz
işten çıkarsalar bile farklı bir iş bulursunuz hiçmi iş yok
bir bebeğin ihtiyaçlarını karşılayamayacakmısınız?
her koyun kendi bacağından asılır ne denilirki
ama ben olsaydım kesinlikle bebeği öldürmezdim
karar sizin
inşallah bebeği aldırırsanız da Allah size ömür boyu bebek hasretiyle yaşatmaz
hayırlısı ne diyelim...

Back