- 23 Ekim 2016
- 62
- 17
- 3
- Konu Sahibi kedilercoktatli
-
Anladım ben sizin ne demek istediğinizi zaten ilk yazdığınız anda, eski sevgililer ve kıyaslamalar olarak olmasa da duymak istediğimin söylenmesi üzerine bazı takıntılar bende de var. "Yalandan da söyleyiver idare et beni" dediğim noktalar olmuştur eşime.
Biz bunları açık açık konuşuyoruz, bence siz de konuşun. Eşime "Ya bak şu durumda şöyle şöyle demeni isterdim. Yapmayacak olsan bile söyle, kendimi iyi hissedeyim" demişliğim vardır. Bunlar duyguları-olayları kavrama ve ifade farkından kaynaklanan basit çatışmalar. Bence sizinki de öyle ama biraz da sevgilinin hödüklüğü var işin içinde işte, yani özel olduğunu duymak istediğini anlamalıydı.
Söyle açıkça, "Bunları duymak isterdim" diye ve daha da sormayın, kıyaslamayın. Gerçekten sağlıklı bir davranış değil.
Özgüven problemi ise apayrı bir hal, üzerine eğilmeniz gerektiğini düşünüyorum çünkü ağlak, sürekli kıyas ve sitem içinde olan biri, bir yerden sonra karşısındaki kişi için eziyet olmaya başlar. Yapmayın, bıktırırsınız.
Canım merak ettim kaç yaşındasın?
Her ilişkinin dinamiği faklıdır, her ilişki zaten biriciktir. Böyle yaparak sürekli geçmişi hatırlatıp kendinden uzaklaştırırsın sevgilini, kaldı ki bitmiş bir ilişki üzerine konuşmak bana göre her zaman boşa geçirilmiş vakittir.
o da boyle diyor bosuna bunlar gibisinden.
19 yasindayim. forumda okudugum uzere sessiz kalip "amaan takma" politikasini uygulayamayacak kadar kucuk sayilirim belki.
eğlenmek derken? şimdiki sevgilinizle eğleniyor musunuz yani?olmadi, oyle eglenecek bi insan degilim. kimseyi kolay kolay sevemem ben.
Ya bunlar tamamen yaşınla alakalı kuruntular, şu an çok normal geldi bana davranışın. Çünkü henüz ergenlikten çıkılamamış ve kendini keşfedememiş olduğun yaşlardasın. Kanın deli akıyor, dünya etrafında dönüyor gibi hissediyorsun. Hepimiz yaşadık aynı şeyleri, ama yapma gerçekten ileride kendinden utanacaksın "ben ne kadar safmışım" diyeceksin.
Ya bunlar tamamen yaşınla alakalı kuruntular, şu an çok normal geldi bana davranışın. Çünkü henüz ergenlikten çıkılamamış ve kendini keşfedememiş olduğun yaşlardasın. Kanın deli akıyor, dünya etrafında dönüyor gibi hissediyorsun. Hepimiz yaşadık aynı şeyleri, ama yapma gerçekten ileride kendinden utanacaksın "ben ne kadar safmışım" diyeceksin.
Sevgiliniz ince ruhlu bir adam degil zannimca.
Ama eger size "hayir, sen farkliydin, asik oldum" deseydi de durum degismezdi.
Cunku o kalibi yerlestirmissiniz beyninize.
Bundan kurtulacak olan da yine sizsiniz.
Isteginizi, duygularinizi anladim ve hak da verdim.
Cunku hayatta hepimiz bir iz birakmak istiyoruz.
Burdan bir x kisisi de gecti, demek istiyoruz.
Bu insanin egosu.
Onu torpuleyin.
Onu dengeleyin.
soylediginiz sekilde acik net sekilde belirttim durumumu ben zamaninda da. onu bile yaptim. nolursa olsun yeter ki duymak istedim yalan da olsa. acizim. buna agliyorum ben.
yine de yapmadi yalan mi soyleyeyim mihvalinde bir lafi da olmustur...
ben artik salmaliyim bence. sevmeyecek cunku.
Tercihi siz olmasaydınız, sevgili de olamazdınız.
İlişki uzmanı değilim ancak tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki ilişkinizi kendi ellerinizle yıkıyorsunuz.
Bakın, aşkın platonik halini yaşamış biri olarak, uzun bir sabır döneminin ardından artık sevdiğinlesiniz.
Hödükcan olduğu için öyle konuşuyor çok takılmayın ama üzerine ne kadar giderseniz o kadar da totosunu kaldırırsınız yapmayın bunu... "Yalan mı söyleyeyim" derken... yaşlar biraz küçük sanırım hım?
"Sen özelsin" diyemeyecekse de cevap vermemeli ve konuyu tamamen kapattırmalıydı çünkü.
Bi de ilk sevgiliniz mi?
oyleyse torpulenmesi gereken benim. baska bir beklenti icinde olmamaliyim oyle mi? bu tavsiyeye uymaya cabaliyorum ancak yukarida soylediginiz hak verme durumuyla kendime yapmam gereken o torpu birbirinden cok farkli konumlar.
hangi taraftasiniz anlayamadim tam. kafam karisik oldugundandir
eğlenmek derken? şimdiki sevgilinizle eğleniyor musunuz yani?
ben sadece varsa kendi eski sevgilinizden pay biçin diye yazmıştım…
Beni mi onu mu daha cok sevdin diye nasil sorabiliyorsun, hic kendine saygin yok mu senin? Seninki sevgi falan degil, tamamen rekabet duygusu.
rekabet edebilecek kadar guclu bi insan degilim. gizli biseyler altinda milim milim eziliyorum inanin. sadece ikimiz arasinda ona hissettigim kadar ozel bi bagin bana da hissedilmesini istedim. ama ayni kefeye konuyorum. herkese duyulan sevgi ayni midir sizce yani?
:)
Hak verdim cunku ego her insanda bulunur ve denge islemini saglar.
Ilkel hislerimiz olan id (begenilme, secilme vs) ve toplumsal yargilari olan super ego arasinda dengeleyicidir.
Sizin -zaman zaman herkeste olabilecegi/oldugu gibi- id biraz fazla cikintilik yapmis.
Onu egonuz ile torpuleyin ki boyle ruhsal sikintilariniz olmasin.
Cunku sevgiliniz ne derse desin tatmin olmayacaksiniz.
Istediginizi alsaniz da atiyorum "madem ben farkliydim da ne diye once bana gelmedin" diyecektiniz.
Bunu sizin atlatmaniz lazim.
Sevgi dedigin sey aynidir, farkli kisilere hissedildiginde farklilasir sadece. Onda sevdigi birseyi sende sevmeyebilir, ama sana hissettikleri ona hissettiklerinin yaninda devede kulak misalidir belki.
Bunlara takilma. Sen sana taparcasina baglansin istiyorsun ama bunu diger kizla rekabet ederek elde edemezsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?