- 23 Ekim 2016
- 62
- 17
- 3
- Konu Sahibi kedilercoktatli
Anladım ben sizin ne demek istediğinizi zaten ilk yazdığınız anda, eski sevgililer ve kıyaslamalar olarak olmasa da duymak istediğimin söylenmesi üzerine bazı takıntılar bende de var. "Yalandan da söyleyiver idare et beni" dediğim noktalar olmuştur eşime.
Biz bunları açık açık konuşuyoruz, bence siz de konuşun. Eşime "Ya bak şu durumda şöyle şöyle demeni isterdim. Yapmayacak olsan bile söyle, kendimi iyi hissedeyim" demişliğim vardır. Bunlar duyguları-olayları kavrama ve ifade farkından kaynaklanan basit çatışmalar. Bence sizinki de öyle ama biraz da sevgilinin hödüklüğü var işin içinde işte, yani özel olduğunu duymak istediğini anlamalıydı.
Söyle açıkça, "Bunları duymak isterdim" diye ve daha da sormayın, kıyaslamayın. Gerçekten sağlıklı bir davranış değil.
Özgüven problemi ise apayrı bir hal, üzerine eğilmeniz gerektiğini düşünüyorum çünkü ağlak, sürekli kıyas ve sitem içinde olan biri, bir yerden sonra karşısındaki kişi için eziyet olmaya başlar. Yapmayın, bıktırırsınız.
soylediginiz sekilde acik net sekilde belirttim durumumu ben zamaninda da. onu bile yaptim. nolursa olsun yeter ki duymak istedim yalan da olsa. acizim. buna agliyorum ben.
yine de yapmadi yalan mi soyleyeyim mihvalinde bir lafi da olmustur...
ben artik salmaliyim bence. sevmeyecek cunku.