Lütfen Yardım Sevgilimin Eski Sevgilisini Kıskanıyorum

kafayi yemek uzereyim ve ona bu konustuklarim hicbisey. ic dunyami bilmiyor bile. 5 dk gulsem sonra bi anda canavara donusuyorum. ben eskiden boyle degildim sakin kendi kendime duran bir insandim. uzuluyorum.
beni anladiginiz icin tesekkur ederim

tum cevap yazanlara da cok tesekkur ederim sag olun hepiniz

Bu kadar boğucu ve hatta özür dilerim ama ezikce davranmana rağmen seni tapacak kadar seviyorum diyen bi adam emin ol seni baya bi çok seviyordur,hani diğer kızdan falan da bayaa bi çok.
Gerçekten meraktan soruyorum böyle sorular sormayı nasıl basariyorsuniz?Ben öleceğimi bilsem beni mi daha çok sevdin onu mu daha çok sevdin diyemem.Hakikaten çok küçük düşürücü bi durum.
Özgüvenli ol,en azından bunu sevgiline yansıtma derim.Çocuğun unutacagi varsa da sen sürekli hatırlatıyosun ona o kızı.Kimse buna çok sabretmez haberin olsun

19 yaş ve ilk sevgili...
O 24 yaş ve sevgilileri olmuş...

Özel olduğunuzu bir erkekten duymaya ihtiyacınız olabilir ama duymamanız, özel biri olmadığınız anlamına gelmiyor önce bunu bi kavrayın. Sizin için yaşadığınız ilişki hayat adına yeni bir keşif, onun için ise eski ilişkinin bitişi ve yeni bir ilişkiye başlangıç. Bu yüzden bile algı olarak çok ayrı noktalardasınız.

Heyecanınızı, ısrarınızı ve takıntılarınızı anlayabiliyorum, ilk olduğu için oluyor biraz da. Ama dediğim gibi, sürekli bir kıyas sağlıklı değil. İlişkiniz içinde bu sağlıksız hali tecrübe edip ayrılmadan anlamayacaksınız muhtemelen.

Hayırlısı olsun diyelim.

takintili bi ruh halinde olabilirim ama hasta degilimdir. herkes sevgilisinin gozunde biricik olmak ister, herkesi sevdigi gibi ayni sevilmek istemez. bunu kaldiramamak hastalik degil galiba bilemiyorum.

aşırı takıntının bir hastalık olduğunu düşünüyorum. başka herhangi birşeye karşı böyle takıntıların yoktur belki ama bu en kötülerinden biri. erkek arkkadaşına sürekli eski sevgilisinden bahsetmen bir süre sonra olmayan birşeyin varlığına onu inandırabilir. ve artık yeter off diyebilir. böyle yaparsan biricik olman biraz zorlaşabilir.
eşim benden önce uzun süreli bir ilişki yaşamış hatta nişan yapmışlar, ben sevgiliyken defalarca ağlamıştım mesela başka birine ait bir yüzük o parmakta nasıl olur diye ama ona bir kez bile belli etmedim. etseydim unuttuğu birşeyi hatırlatmış bile olabilirdim. unutmasına fırsat ver. bak sen varsın hayatında buna sevin ve kalan herseyi unut.. nacizane tavsiyemdir.

ozguvenli olamayis eziklik hepsi beraberinde getiriyor. soylediginiz eziksin ozguvenli ol mesaji tipki ah senin psikolojik sorunlarin var otur iyiles demekten farksiz. oyle yuzeysel, havada kalici ifadeler ki. ona belli etme deyisinize hak veriyorum dogru.

tesekkur ederim uygulamaya calisiyorum tavsiyelerinizi.

hayirlisi olsun..

ve evet iliskiye algimizin farkli olmasi bile beni huysuzlandiriyor. ben hata mi yaptim diyorum kendime.

"İlişkiniz içinde bu sağlıksız hali tecrübe edip ayrılmadan anlamayacaksınız muhtemelen." bu ifadeyi anlayamadim tam. kafam dolu oldugundan olsa gerek

Bu tarz takintilar insani olmadigi birine dönüştürüyor zaten malesef. Kendini taniyamiyorsun bi sure sonra. Dedim ya dusunmekten hasta olursun. Onun verdigi vereceği hicbir cevap tatmin etmeyecek seni. Kendi kendine duzeltemezsen de tek care ayrilmak bu durumda. Evet abartiyorsun ama kafaya hic takilmayacak bir durum da degil. Kendi icinde cozmeye calis ne olursa olsun, ona bunu yansitman surekli aklina getirmekten baska bir ise yaramaz.

Sürekli kıyaslama, sürekli eski ilişkisini sorgulama ve eski sevgilisini stalklama işine son vermezseniz, ayrılırsınız diyorum.
Sizin ilk ilişkiniz olduğu için bi tecrübeniz yok belki ama sizin sergilediğiniz davranışları sergileyenlerin sonu sevgililerine yaka silktirmek ve terk edilmek. Üzgünüm.

Çocuğa izin vermiyorsun ki o kızı unutsun, dakka başı hatırlatıp duruyorsun, eğer bir gün bu yüzden ayrılırsa senin suçun olacak haberin olsun.

evet bu konu hakkinda artik onunla konusmamin anlamsizligini tamamen anladim. kendi kendime cozmeye calisirim. ancak onunla konusasim bile gelmiyor. dolayisiyla anliyo sorunumun bu oldugunu. bu kadar takintili oldugumun farkinda yani.

Çocuğa izin vermiyorsun ki o kızı unutsun, dakka başı hatırlatıp duruyorsun, eğer bir gün bu yüzden ayrılırsa senin suçun olacak haberin olsun.

ille de ayrilmam diye durusu olan biri. iliski biterse de suclusu ben de olurum farkindayim. ama o da yuzde 100 masum degil. ayrilmam deyip en hassas oldugumu anladigi noktada alttan alamayan bi insan.. neyleyim o ayrilmam deyisi? kendi kendine ayrilma yolu ciziyor.

Bu sekilde kendinden sogutursun net. Surekli o kizla kendini kiyasliyosun bide sevgiline onaylatiyosun, onu eski sevgilisini dusunmeye itiyosun. Biraz rahat ol biseyler eksikse zaten kendini belli eder. Ve sen ne kadar zorlasan da hersey olacagi kadar olur. Ayrica bu baskıya ne gerek var ne kadar degerli oldugunu anlaman lazim sevgilin sonucta hissetmiyor musun?

kizi stalklamiyorum artik biraktim zaten, ama o kadar kafamda ki milim milim. o yuzden ruyalarimda. alakasiz biyerden kizin yasadigi sehrin adi geciyor silip atamazsin haliyle. her sey film seridi gibi onumden geciyor vs.

yaka silkmistir kac kez zaten. terk edecekse de ne diyim.

artik icimde hissettigim hisler bana kirinti gibi geliyor. yani beni seviyodur diyorum ama oyle bos yetersiz geliyor ki bana.
hep kafamda biseylerin mantigini oturtmaya calisiyorum. eskisiyle ayni gorulme kismi mantigima oturmadigi icin surekli zipliyor hayatima bu konu. ben daha fazlasini istiyorum ama veremiyo. zorlamicam artik onu.

Sen farklisin huyun suyun farkli ozelliklerin farkli neden o kizla yasadigi seylerin aynisini yasamaak istiyorsun ki! Belki ondan bin kat daha iyisin o onu terketmis onu degersizlestirmis sen ona daha cok deger ver sevildigini hissetsin.
Ona daha guzelini daha iiyisini yasat ki senle daha mutlu olsun seni daha cok sevsin ozguvenli ol bu dunyaya bir daha gelmeyeceksin umrunuzda olmayan biri icin nedir bu kendini heba etmeler anlamiyorum hayatinin tadini cikar adam senle birlikte o kizi surekli hayatinza sokmaktan vazgec artik ruyana bile giriyormuş erkek sen mi o mu belli değil.

Canım öncelikle ne kadar süredir birliktesiniz ? Eğer az bir süreyse yani 6-7 ay gibi bir süreyse zamana bırak zaman geçtikçe seninle yaşadıkça huyunu suyunu ona olan davranışlarını gördükçe emin ol ki sana diğerinden daha fazla anlam yükleyecektir. İşte sen bu noktada bunu hissettiğin an evet evlenilir diyebileceksin. Ayrıca o kızdan 1-0 öndesin neden mi ? Ona değer veriyorsun uzaktan da olsa platonik olarak aşk besleyip onu bekledin. Ama diğeri elindekinin kıymetini bilemeyip sevgilini terketti yani emin ol ki erkek arkadaşının gözünde de bu davranışınla sen öndesin sıkma canınııı kıskandığını da çok belli etme bırak onun içi içini yesin emin ol işe yarıyor

Bencede zorlama bu hem seni hem onu yorar. Belli ki biseyler eksik. Seni bu düşüncelere iten biseyler var emin olsan kafanda kurmazsin. Hic usteleme akisina birak derim.

Çok büyük hata yapıyorsunuz. Adam unutup gidecekse bile unutamıyor. Bir erkeğe böyle bir konuda kıyas yaptırmak çok saçma. Biraz rahat olun. Sevgiliniz siz böyle yaptıkça sizi her şeyden çok seveceği varsa da sevemez, gölgelemiş olursunuz hep. Hem ayrıca sizin bu baskılarınızla sevse ne sevmese ne. Mühim olan içinden gelmesi, doğal olarak sevmesi. O durumda da hissedersiniz zaten bunu, kendi kendinize dile getirip kıyas yapmaya gerek yok. Bu şekilde devam ederseniz de ilişkinizin sonu iyi olmaz gibi duruyor. Ama siz bilirsiniz tabi.

Bence kızla sen evlen oladar peşindesin ki az kaldı adamı ona geri yollican bari sen önce davran.. Şaka bi yana asla öyle bi kıyaslamaya girme çok küçük düşürücü o eski adı üstünde. Buarada sevgilin dürüstmüş " yk hiç sevmedim az görüştük vs vs." Demiş olsaydı sana yalan söylüyor diye yorum yaaprdım ama erkekte ilk başta dış görüntü ardından da paylaşımlar gelir. Onunlayken yapmadığı şeyleri yaşicaksımız belki ne bu acele sabret ilişki yavaş yavaş oturur öyle birden ölüyorum bitiyorum olmaz. 1,5 sene platonik olan sendin o değil. Yani o senin gibi sabırsız olamaz. Adamın kafasında şu var " bir ilişkim var seviyor seviliyorum" senin kafandakileri yazsak sabaha kadar sürer.
Bakma heesaplara ilişkini yaşa eğee bu sebeple aenden soğur ve ayrılırsa diyeceksin ki " aevgilimdi kendi elimle mahvettim neden o ilişkisini taktımki" diyerek kemdine anlam veremicrksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…