• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen Yardım Sevgilimin Eski Sevgilisini Kıskanıyorum

Neden durup durup hatirlatiyorsun ki?
senin bu yaptigina 'eşegin aklina karpuz kabuğu düşürmek' denir. Böyle her gün konusunu aça aça unutacaği varsa da hatırlamış oluyor.
Ayrica herkesin yeri ayridir kalpte .
Onu çok sevmiş olmasi sizi sevmeyeceği anlamina gelmez ki. Yaşanmis güzel şeyler var ama demek ki o kadar güzel değilmis ki bitmiş.
Yine sevgiliniz güzel cevaplar veriyormuş,bu taz sorular beni üzer ve kırılmamak icin sert cevaplar veririm (yengec burcu ve kabuğu)
Bi keresinde eski sevgilim onun icin önemli bir konuda 'ali mi ben mi?' demisti(bi önceki ali olsun) Ben de veli diye cevaplamiştim (üniversitedeki büyük aşkim da veli olsun)
Karşi taraf dumur tabii
Ama umrumda da olmamisti.
İlk günden beri 'o mu ben mi' diye darlayip zorla yalandan 'tabii ki sen' cevabini alana kadar sizi özel yapacak seyler bulmaya çalişsaniz mesela??
Bir örnek vereyim ben assssslaa kiskanmam bir erkegi (güven kiracak biseyi olursa zaten terkederim) gece taksimde otelde calişsa 'ne güzel,bütün gündüz beraberiz' derim. Ya da on kere aradim acmayip on birincide acarsa 'neden acmiyosun ,ne pohlar yiyosun' demek yerine sanki ilk arayisim gibi neseli bir sekilde telefonu acarim . iyi bir azar bekleyen sevgili benim bu hali görünce 'sen gercek misin ya?' triplerine girer ve kendi kendine kıyas yaparken 'ne kadar anlayisli' deyip üst sıralara koyar..
Koymasa da önemli degil benim için
Kimse kimsenin 'ennnnn' büyük aşki olmak zorunda değil
Bob marleyin meshur bir sözü var. Buraya bir parçasini koyuyorum,ki bu aralar çok yakın hissediyorum bu söze:

O'nun ilk aşkı olmayabilirsin, son aşkı da; hatta bir tanesi de, daha önce aşık oldu, tekrar olabilir.... Ama şu an seni seviyorsa daha ne olabilir ki? Tıpkı senin gibi, o da mükemmel değil ve ikiniz birlikte asla mükemmel olamayabilirsiniz.
...

Bence aşkınızın tadini cikartin, üçüncü kişileri de aranıza sokmayin. Ve kız hakkinda kötü birsey söylememesi iyi birşey, çünkü hiçbirşey eski sevgilisinin arkasindan ahlaksiz yakıştırmalar yapan bir erkek kadar itici değildir. Kiz hakkinda kotu konusmamasi hayatindaki insana değer vermiş ve saygi göstermiş olduğunu gösterir ki bu da sizin için iyi bir referanstir bence
Mutluluklar...

kiskanclik konusunda apayri bi boyuta ulasmissiniz sabrinizi saskinlikla okudum. sozu de cok begendim o anı yasamayi ogrenmeliyim. tesekkur ederimm:oops:

Kendini yıprattığınla kalırsın sadece. Üstelik sevgilinin de sürekli o kızı düşünmesini sağlıyorsun, aklına getiriyorsun, hatırlatıyorsun. Yapmamalısın. Kızı stalklıyosan da içinde stalkla sevgilin bilmesin

Bence senin derdindense, sevgilinin derdi daha büyük. Vallahi okurken daral geldi, sevgilin nasil dayaniyor pes.

Yasadigini tipatip yasadim. Bu kadar abartmadan tabiki. He sonuca bakinca ayrildik suan baska bi sevgilisi var ve beni kiskanirsa bu beni yuceltir. Sen de onu yuceltme.

kusura bakmayın ama saçmalamışsınız. Boşu boşuna hayatı zindan ediyorsunuz. Kıyas yaptırmak ne demektir? Çocuğun ne demesini bekliyorsun? Onunla daha çok buluşuyorduk seninle daha az buluşurduk demesini mi? O çok güzeldi sen az güzelsin demesini mi? ne bekliyorsunuz? Bence kendinize gelin derim yoksa kaybedeceksiniz sevgilinizi demedi demeyin.

Merhaba,
öncelikle okuyan herkese cok tesekkur ederim.
yargılanmadan, beni çocukça bulmadan bu sorunuma çare bulursak çok mutlu olacağım.

ben sevgilimi cok sevdim, platonik gecirdigim 1.5 yildan sonra kiz sevgilimden ayrildi. aradan zaman gectikten sonra da ben itiraf ettim sevdiğimi. bizim is oldu iste.

Ben sevgilimi platonik sevdigim donemden beri o sevgilisini sürekli inceledim hesaplarına baktım, kafamda yüzlerce kıyaslama yaptım. onlar ayrıldı ama ben kafamdan atamadım kizi ozguvensizligim yuzunden. ilişkiye başladık sevgilimi sürekli sıkıştırdım kıyaslama yapmaya zorladım. istediğim tek farklılık daha çok sevilmekti. güzellik vs değişecek şeyler değil sonuçta. beni mi daha çok sevdin onu mu tarzında kıyaslamali sorular sorduğumda bunun iğrenç olduğunu, sevgi nasıl ölçülür ki "aynıdır"tarzında cevaplar aldım. ozguvensizligim ve her şeyden çok seven bünyem bunları kaldıramadı sürekli ağladım rüyalarda görmeler vs. yasadim. sevgilim yüzünden hayatta her şeyi istemeden geri plana atmışım. onun suçu değil tabi ama onu ne kadar sevmis oldugumu anlatmak istiyorum.

şimdi aylar geçti, ara ara ona yine bu eski sevgilisi konularını açtım ama ben pek unutamadım kızı . hesaplarına bakmıyorum artık ama mailimi minimize ezberlemiş gibiyim kızı. yaşadığı şehiri kızın yüzünü her şeyi rüyalarımda görüyorum kendimi ezik hissediyorum. zaman geçmesine rağmen bundan kurtulamıyorum hala devam etmekte. son zamanlarda sana tapıyorum diyebilecek kadar ileri gitmişken yine de tek en çok sevdiği kişi olamadığımı düşünüyorum. :KK43:
bugün şöyle bişey yasandi;

eski sevgilisiyle aralarında şehir mesafesi vardi çok bulusamamislar. biz aynı şehirdeyiz normalde.(okulum haric). olayin baska yonu de var da anlatmayacagim cok uzun oldu yoruyorum sizi.
ben : biz ayrı şehirlerde olsaydık onunla buluştuğun kadar bulusmayacaktik belki.
sevgilim: o ne alaka yine öyle olurdu onunla olduğu kadar.
O KIZLA AYNI GÖRÜLDÜĞÜMÜ HİSSEDİYORUM.:cry: TÜM sevgiler aynı mı olur, her insan aynı düzeyde mi kalır ya ? ben biricik olmak istiyorum ama ondan bu cevabı alamamak neden? bunlar ne demek? ben boşa mı kuruntu yapiyorum. delirmek üzereyim ilişkiden keyif alamıyorum evlensek hayatım da onun hayatı da zehir olur.
kız sürekli rüyalarımda aklımda, o kıza neler yaptıysa ne yaşadıysa ben de istiyorum hatta fazla sevsin istiyorum. ama olmuyor çok mutsuzum.

napayım ben:110:
Senin durumun çocukluktan ziyade saplantılı bir durum.Sen sevgi olayını yanlış idark etmişsin.Bak o çok sevmeler ölmeler tapmalar onu dünyanın merkezine koymalar......ergen yaşlarda olan durumlar.
Kimse kimseyi taparcasına sevmemeli (bu psikolojik bir bağımlılıktır)

Hayatın bir tek erkekten ibaret değil.Kendin için gelişimin için istikbalin için uğraş ve çabaların olmalı.Genç insanların uğraşacakları konuşacakları şeyler kariyer planı,tahsil tiyatro sinema müzik sohbet kaliteli ilişki düzeyi olması gerekirken.eski (ESKİ) sevgiliye takılmak,onunle kendini kıyaslatmak,sevgiliye her an onu hatırlatıp unutturmamak,sık boğaz etmek,o ve ben gibi bir sevme yarışına girip kendi birey tarzını küçük düşürmek.....
Kimse böyle saçma bir yarışı çekmez.

ben de üniversitedeyken böyle bişi yaşamıştım. Kızı, çocuktan daha çok stalklıyordum. Sanki çocuğa değil, kıza aşık gibi töbe töbe. Aslında bunun adı gizli hayranlık.

Bu cevaplari duymayi kendiniz zorluyorsunuz. Bu sorulari sormazsaniz bu cevaplari almazsiniz.

Iliskilerini kiyaslamayin yok siz bes kere gorustunuz biz uc. Farkinda misiniz bilmem sevgilinizin kafasina resmen yerlesiriyorsunuz. Kendi kuyunuzu kazmayin.

Senin durumun çocukluktan ziyade saplantılı bir durum.Sen sevgi olayını yanlış idark etmişsin.Bak o çok sevmeler ölmeler tapmalar onu dünyanın merkezine koymalar......ergen yaşlarda olan durumlar.
Kimse kimseyi taparcasına sevmemeli (bu psikolojik bir bağımlılıktır)

Hayatın bir tek erkekten ibaret değil.Kendin için gelişimin için istikbalin için uğraş ve çabaların olmalı.Genç insanların uğraşacakları konuşacakları şeyler kariyer planı,tahsil tiyatro sinema müzik sohbet kaliteli ilişki düzeyi olması gerekirken.eski (ESKİ) sevgiliye takılmak,onunle kendini kıyaslatmak,sevgiliye her an onu hatırlatıp unutturmamak,sık boğaz etmek,o ve ben gibi bir sevme yarışına girip kendi birey tarzını küçük düşürmek.....
Kimse böyle saçma bir yarışı çekmez.
:KK9::KK9:

Surekli gundeme getirmeyin bence konuyu hem kendinizi hem onu hemde iliskinizi yipratirsiniz. Ilk sevgililik yıllarımızda bende yaptim bu tur kiskancliklar ama sonu yok bunun, once kiskansam kafama bisey takilsa bile ona belli etmeden kendi icimi yedim :63: sonra da yavas yavas napiyorum ben ne ise yariyor ki kiskanclik moduna girdim:KK45: takmayin kafaniza, emin olun cok gereksiz :)

Merhaba,
öncelikle okuyan herkese cok tesekkur ederim.
yargılanmadan, beni çocukça bulmadan bu sorunuma çare bulursak çok mutlu olacağım.

ben sevgilimi cok sevdim, platonik gecirdigim 1.5 yildan sonra kiz sevgilimden ayrildi. aradan zaman gectikten sonra da ben itiraf ettim sevdiğimi. bizim is oldu iste.

Ben sevgilimi platonik sevdigim donemden beri o sevgilisini sürekli inceledim hesaplarına baktım, kafamda yüzlerce kıyaslama yaptım. onlar ayrıldı ama ben kafamdan atamadım kizi ozguvensizligim yuzunden. ilişkiye başladık sevgilimi sürekli sıkıştırdım kıyaslama yapmaya zorladım. istediğim tek farklılık daha çok sevilmekti. güzellik vs değişecek şeyler değil sonuçta. beni mi daha çok sevdin onu mu tarzında kıyaslamali sorular sorduğumda bunun iğrenç olduğunu, sevgi nasıl ölçülür ki "aynıdır"tarzında cevaplar aldım. ozguvensizligim ve her şeyden çok seven bünyem bunları kaldıramadı sürekli ağladım rüyalarda görmeler vs. yasadim. sevgilim yüzünden hayatta her şeyi istemeden geri plana atmışım. onun suçu değil tabi ama onu ne kadar sevmis oldugumu anlatmak istiyorum.

şimdi aylar geçti, ara ara ona yine bu eski sevgilisi konularını açtım ama ben pek unutamadım kızı . hesaplarına bakmıyorum artık ama mailimi minimize ezberlemiş gibiyim kızı. yaşadığı şehiri kızın yüzünü her şeyi rüyalarımda görüyorum kendimi ezik hissediyorum. zaman geçmesine rağmen bundan kurtulamıyorum hala devam etmekte. son zamanlarda sana tapıyorum diyebilecek kadar ileri gitmişken yine de tek en çok sevdiği kişi olamadığımı düşünüyorum. :KK43:
bugün şöyle bişey yasandi;

eski sevgilisiyle aralarında şehir mesafesi vardi çok bulusamamislar. biz aynı şehirdeyiz normalde.(okulum haric). olayin baska yonu de var da anlatmayacagim cok uzun oldu yoruyorum sizi.
ben : biz ayrı şehirlerde olsaydık onunla buluştuğun kadar bulusmayacaktik belki.
sevgilim: o ne alaka yine öyle olurdu onunla olduğu kadar.
O KIZLA AYNI GÖRÜLDÜĞÜMÜ HİSSEDİYORUM.:cry: TÜM sevgiler aynı mı olur, her insan aynı düzeyde mi kalır ya ? ben biricik olmak istiyorum ama ondan bu cevabı alamamak neden? bunlar ne demek? ben boşa mı kuruntu yapiyorum. delirmek üzereyim ilişkiden keyif alamıyorum evlensek hayatım da onun hayatı da zehir olur.
kız sürekli rüyalarımda aklımda, o kıza neler yaptıysa ne yaşadıysa ben de istiyorum hatta fazla sevsin istiyorum. ama olmuyor çok mutsuzum.

napayım ben:110:

ben daraldım okurken.

neden kendinize eziyet ediyosunuz. bi gün bıkacak sevgiliniz. benden söylemesi.

hepinizin dediklerini dikkatle okuyorum. zaten bu konuda artik kendimi daha iyi hissediyorum umursamiyorum. iyiki bu konuyu acmisim. ne dertler varken bu ne ki diyorum buraya geldigimden beri.

uyenin adini hatirlamiyorum ama bana kendi degerini onun sevgisi olcmez gibi bir sey soyledi. o beni ne gorurse gorsun ben degersiz degilim diyorum artik.

ileride benim gibi olanlar da konuyu okur diye yaziyorum, nolur umursamayin benim gibi. herkes degerlidir ve bu degeri kendinden baska kimse yaratamiyor.

cevaplar icin de tesekkurler kizlar:KK33:

Back