Lutfen yardim radyasyon korkusu panik atak...

Birdahami aslaaa ben cocuklarima oksuruk icin vs.. ilac bike icirmemek icin doktora direnen anneyim.. vcudun isine karisilizmaz die dusunurum hep ama bilmiodumki ben

Radyoloji uzmani bana bir temogrofi 20 akciger filmine dedi bunu gorevliye sordum isallah oyledir cihazin yeni oldugu ve az radyasyon oldugunu soyledi

Ben öldüm o halde kızlar, üstüme toprak atabilirsiniz, helvam da bol tereyağlı ve fıstıklı olsun lütfen.

Zira son 1 senede 3 ilaçlı BT, 1 de Pet CT çektirdim. MR'ları saymadım bile. Daha bugün de Mamografi'm çekildi.

Beni gömün demiş miydim :)

Başlık sahibi arkadaşa not: Psikiyatri desteğine devam edin derim. Böyle geçmez hayat...

Acildeki doktorlar bu konuda genelde risk almazlar. Sonradan hastaya bişey olacagına biz bol bol çektirelim derler.. Bu biraz maalesef ki saglık politikamızla alakalı bir durum.. Acillerin gereksiz yorgunluğunu da unutmamak lazım.. Devlet hastanesinde ortalama bir acil doktoru günde 450 500 hastayı muayene ediyor.

4 bt çekimi ile yıllık dozu aştığınızı düşünmüyorum. Biz yıl boyu daimi radyasyon kaynağına yakın çalıştığımız halde ölçümlerimiz düşük çıkıyor. Hem acilde yeri geliyor bir trafik kazası geçiren hastaya, düşen bir çocuğa 6 7 çekim birden yapılıyor..

Biraz sakin olun bundan sonra mümkün olduğunca alanında uzman hocaların istemiyle ve olabildiğince az film çektirin.

Tomografi den ziyade röntgen çok zararlı. Vara yoğa çektirmemek lazım. Bir de stres hepsinden daha da zararlı. Günümüz koşullarında da kaçış yok. Dağda yaşamak lazım. Sıfır manyetik dalgalar için.

Tomografi radyasyon açısından röntgene göre daha zararlıdır.

Doğaz radyasyon vardır. Topraktan, doğadan bize gelen radyasyon.. Bölgeden bölgeye değişiklik gösterir.

O seyirmeler emin olun psikolojik.vucut reaksiyonu tipki carpinti gibi.bende yasadim.dudaklarim goz kapaklarim seyiriyordu.ayrica sunu belirtiyim kanseri atlatmis insanlarin rutin kontrollerinde tomografi cekiliyor tarama icin.yani dusunceniz yanlis.psikiyatri dr.la tekrar gorusun lutfen

Tomografi radyasyon açısından röntgene göre daha zararlıdır.

Doğaz radyasyon vardır. Topraktan, doğadan bize gelen radyasyon.. Bölgeden bölgeye değişiklik gösterir.
Ben röntgen ışınları daha zararlı diye biliyorum ama bir daha araştırayım.
Topraktan geleni de takacak olursak sonu yok zaten. Kaldı ki bir araştırmaya göre zemin katta oturmayin bile denilmişti. Ben dağda derken wifi vs yı kastettim.

Röntgen ve tomografide x ışınları kullanılır. Ekmeği düşünün; röntgen ekmeğe bir kere bakmanız gibidir, yani bir çekim yapılır. Tomografi ise bölgesine göre değişmekle beraber ortalama 100-200 arası dilimlemeniz gibidir. Her dilimi bir çekim olarak düşünebilirsiniz. Yani röntgende 0,03 sn radyasyon alırken, dedektör sayısına göre değişken olmakla beraber tomografide 10 15 sn radyasyon alırsınız.

Tomografi ve röntgen cihazları x işini ile çalışır yani radyasyon ile .Hatta tomodaki her bir kesit yaklaşık 50 akciğer rontgenine eşit (rakam konusunda tam emin değilim ama yüksek bir rakam onu biliyorum )

Gelişmiş dünya ülkelerinin bir çoğunda tomografi yasaklanıyor arkadaşlar. Nedeni ise ( çekilen bölgeye göre değişiklik gösterebilir) bir tomografi çekiminin yaklaşık 50 ve üzeri röntgen çekimine denk gelmesi. Alınan radyasyonu siz hesaplayın artık... Bizim ülkemizde röntgen , tomografi vs. çekmeye ve çektirmeye bayılan bir güruh var malesef.

Cok gecmis olsun ortada hastalik supesi o

Cok gecmis olsun ortada hastalik supesi olsa neyse benimki bosubosuna kizdigim o cnm oglumda kaza gecurdi iki kez ardarda tomogrofiye girdi ama onun zorunluydu benimki panik yuzunden jeske doktorda panik atak dedigimde evet ondan gerek yok deyip cekmeseydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…