Lutfen yardim radyasyon korkusu panik atak...

Gördüğüm kadarıyla çok bilmişlikte değişen birşey yok. İşi yapanlar yorum yapmış, onlara da karşı gelmişsin.

Ne istiyorsun? Evet birgün kanser olabilirsin, burada yakınları ya da kendisi kanser hastalığı yaşamış çok insan vardır, nedir bu dünyada bir ve ilk kez senin başına gelecek gibi tavırlar? Biraz kendine gel.

İlgi istiyorsan herkes ilgilenmiş seninle. Tedavine devam et bence, psikolojik rahatsızlıklar dışında bir risk taşıdığını düşünmüyorum 4 tanecik tomografi ile...

Suan sizce ilgi gostersinler pskolojisindemiyim siz bence o gozle bakip gormussunuz ben o gunden sonra sikayetlerim dogrultusunda pskolojik oldum evet ki ilgi isteseydim boyle bir baslikla olmazdi emin olun .. evet bilmisimdir o yuzden gelio basima ne gelirse zaten salak kafamm

KANSER VAKALARI ARTAR'

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRADDER) Başkanı Heybet Aslanoğlu, önlem alınmaması durumunda yakın zamanda kanser vakalarının artacağına dikkat çekerek "Bir akciğer tomografisinde alınan radyasyon dozu yaklaşık 300 akciğer filmine eşittir. Gereksiz yere tomografi çekilen hastalar (özellikle çocuklar) kanser riski ile karşı karşıya kalıyor. Önlem alınmazsa yakın zamanda kanser vakaları artacak ve radyoloji üniteleri faciaya dönüşecek" uyarısında bulundu.

Aslanoğlu, radyasyon uygulamasının kesinlikle hekim kararıyla ve fayda-zarar değerlendirmesiyle yapılması gerektiğini söyledi.

Malesef:c

KANSER VAKALARI ARTAR'

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRADDER) Başkanı Heybet Aslanoğlu, önlem alınmaması durumunda yakın zamanda kanser vakalarının artacağına dikkat çekerek "Bir akciğer tomografisinde alınan radyasyon dozu yaklaşık 300 akciğer filmine eşittir. Gereksiz yere tomografi çekilen hastalar (özellikle çocuklar) kanser riski ile karşı karşıya kalıyor. Önlem alınmazsa yakın zamanda kanser vakaları artacak ve radyoloji üniteleri faciaya dönüşecek" uyarısında bulundu.

Aslanoğlu, radyasyon uygulamasının kesinlikle hekim kararıyla ve fayda-zarar değerlendirmesiyle yapılması gerektiğini söyledi.

300 kat radyasyon deniyorsa, küçük bir hesapla siz 2 tomografi üst üste çektirerek yaklaşık 240 birim radyasyon almışsınız. Ekteki charta göre bu Chernobil felaketinden etkilenenlerle neredeyse aynı :)

Tüö vücut ct scan 10 birim radyasyona maruz bırakıyor. Abartmayın, birşey olmaz.

Eklentiler

• Radiation-exposure-levels-001.webp
    Radiation-exposure-levels-001.webp
    28,6 KB · Görüntüleme: 80
Evet biliyorum radyasyon yuzde 2 3 kanser yaparken stres yuzde 30 yazan uzanmanlar var ben ilaca bile karsiyken hayatimizda neden boyke sagligi bozabilecek seyi risk aldim die kzyorum hep cok bilmislikten malesef offf
iyide o zaman yolda yürümek de senin için büyük tehlike.sonuçta karşıdan karşıya geçerken ölme ihtimalin yüzde 80'den fazla.yani bunun için kendini suçlamak fazla mantıksız.psikiyatrik tedavini kesinlikle aksatma hatta daha iyi birine gidebilirsen daha iyi.

300 kat radyasyon deniyorsa, küçük bir hesapla siz 2 tomografi üst üste çektirerek yaklaşık 240 birim radyasyon almışsınız. Ekteki charta göre bu Chernobil felaketinden etkilenenlerle neredeyse aynı :)

Tüö vücut ct scan 10 birim radyasyona maruz bırakıyor. Abartmayın, birşey olmaz.

iyide o zaman yolda yürümek de senin için büyük tehlike.sonuçta karşıdan karşıya geçerken ölme ihtimalin yüzde 80'den fazla.yani bunun için kendini suçlamak fazla mantıksız.psikiyatrik tedavini kesinlikle aksatma hatta daha iyi birine gidebilirsen daha iyi.

İlk mesajımda bahsettiğim yer kayseri idi zaten,sebebini de acikladim. Bunun sizinle alakalı bir durumu yok,bu bizleri ilgilendiriyor çünkü en ufak ihmal ve sızıntı da baş tehlikede olan biziz. Bu kadar evham yapacağınız bir durum yok hanimefendi saatlerdir size bunu anlatmaya çalışıyorum
Ayy meslektaşız sanırım :halay:
Konu sahibi bizim bölümde çalışsan naparsın acaba. Bişey olsa ilk bize Olur. İçiniz rahat olsun. Ama yine de bundan sonra daha temkinli davranın her başınız ağrıdığında tomografi çektirmeyin

Ayy meslektaşız sanırım :halay:
Konu sahibi bizim bölümde çalışsan naparsın acaba. Bişey olsa ilk bize Olur. İçiniz rahat olsun. Ama yine de bundan sonra daha temkinli davranın her başınız ağrıdığında tomografi çektirmeyin
aaa öyle miymis :KK70: kalp o zaman :KK200::KK200:

Korkma o kadar radyasyonla birşey olmaz ..
Seyirmelerin de psikolojik tır.
Sen böyle şeyleri niye okuyorsun ki kendini bile bile.

Kanser hastalarinada pet emar çekiliyor hemen ölmeleri gerek o zaman.

Bunlara kafa yorma olmayan şeyler için endise etmene gerek yok ilaçlarını iç güzel mekanlarda bulun güzel şeyler oku güzel şeyler izle.

KANSER VAKALARI ARTAR'

Burda anlatılmak istenen şey sizin anladiginiz sey değil hanimefendi
Durum şu ki son yıllarda doktorlar performans ücreti için ekstra gerekli gereksiz röntgen,tomografi istemeye başladı. Misal başı ağrıyan bir hastaya tüm batın,el bileği isteyen doktorlar biliyorum. Bu hem hasta için sıkıntılı hem bizim için çünkü burda hastalığın dışındaki bölgeye para için radyasyon veriliyor. Heybet aslanoğlu üstü kapalı buna değindi,sizin bildiginiz anladiginiz şekilde değil. Tabiki gereksiz şekilde su gibi çekilmemeli,çünkü başta biz tehlikeye giriyoruz bu açıdan çok yakınıyoruz,kendisi de açıklamayı bu şekilde yapmış hakli olarak. Neticede radyasyon vitamin değil. Ama sizinkinde tabiki evham yapacağınız bir durum yok.

Radyoloji teknikeriyim ve daimi radyasyonlu alanda çalışıyorum..

Anamnez Anamnez in ilk yorumuna katılıyorum. Devamlı kendine hastalık mı üretiyorsun? Yoksa gerekli bir şüphe ile mi çekiliyor bu çekimler? Beyin kanamasından süphelendiğini söylemişsin ama bunun belirtileri var mıydı ( düşme, çarpma vb oldu mu? Kusma, bilinç kaybı, göz damlası vb belirtiler oldu mu??)

Bir akciğer filmi çektiren bile kanser olma riskin var. Dünya saglık örgütü ve Türkiye Atom Enerji Kurumu hastaların yıllık 5 ms' dan daha fazla radyasyon almasını önermiyor.
Çekilen film çekilmiş artık, zamanı geri döndüremezsin. Bundan sonrası için gereksiz filmler çekinme! MRda bile zararlı bir manyetik alan var..

Aynı zamanda dünya radyasyon yayıyor. Yani yaşadığımız yer bile alacağımız radyasyonu etkiliyor. Bazı yerlerin radyasyon yayma oranı diğerlerine göre daha yüksek...

Zararlarını azaltmak için bol bol yoğurt ve süt ürünleri tüketebilirsiniz..

Tomografi ve mr birbirinden çok farklı .Mr da radyasyon yok manyetik alan söz konusu ve bu manyetik alanın bilinen ispatlanmış bir zararı yok ( gebeler bile mecbur kaldığında cektirebiliyor)
Tomografi x işini ile çalışır yani radyasyon yayan bir cihazdır .Çekim yapılır yapılmaz vücutt bahsettiğiniz tarzda etki yapan bir durum söz konusu değildir .

Evet radyasyonun kanser yapıcı etkisi var( uzun vadede),ama yıllık bir kaç tomografi ya da röntgen cektirmekle kansere yakalanmaz insan .Radyoloji alanında çalışan ve yüksek dozda radyasyona maruz kalan calisanlar ne yapsın ? vitamin gibi gelene gidene film çekiliyor hem çalışan radyasyona maruz kalıyor hem hasta .

Kamu spotu gibi olacak ama radyasyon vitamin değildir .
Gerekmedikce kendinize çocuklarınıza film çektirmeyin ,illa cekilecekse kurşun önlük talep edin özellikle çocuklar için .

Radyoloji teknikeriyim ve daimi radyasyonlu alanda çalışıyorum..

Anamnez Anamnez in ilk yorumuna katılıyorum. Devamlı kendine hastalık mı üretiyorsun? Yoksa gerekli bir şüphe ile mi çekiliyor bu çekimler? Beyin kanamasından süphelendiğini söylemişsin ama bunun belirtileri var mıydı ( düşme, çarpma vb oldu mu? Kusma, bilinç kaybı, göz damlası vb belirtiler oldu mu??)

Bir akciğer filmi çektiren bile kanser olma riskin var. Dünya saglık örgütü ve Türkiye Atom Enerji Kurumu hastaların yıllık 5 ms' dan daha fazla radyasyon almasını önermiyor.
Çekilen film çekilmiş artık, zamanı geri döndüremezsin. Bundan sonrası için gereksiz filmler çekinme! MRda bile zararlı bir manyetik alan var..

Aynı zamanda dünya radyasyon yayıyor. Yani yaşadığımız yer bile alacağımız radyasyonu etkiliyor. Bazı yerlerin radyasyon yayma oranı diğerlerine göre daha yüksek...

Zararlarını azaltmak için bol bol yoğurt ve süt ürünleri tüketebilirsiniz..

Basimin uzerine mutfak dolabim yuksek tepeden cam tencere kapagi dustu benim pskolojik belirtilerimde zaten ogurtu kusma flan bunun disinda bir belirti yoktu.. keske belirtilerin de boyle bir risk yok deseydi doktor emar olmazmi dedim olmaz dedi... 2 kez bu sebepten girdin 13 saat arayla daha onceki 2 de bas agrisi icindi malesef... cok uzgunum cokkk .. 4 cokmu fazla yaaaa

Back
X