Lutfen yardim radyasyon korkusu panik atak...

Radyoloji teknikeriyim ve daimi radyasyonlu alanda çalışıyorum..

@Anamnez in ilk yorumuna katılıyorum. Devamlı kendine hastalık mı üretiyorsun? Yoksa gerekli bir şüphe ile mi çekiliyor bu çekimler? Beyin kanamasından süphelendiğini söylemişsin ama bunun belirtileri var mıydı ( düşme, çarpma vb oldu mu? Kusma, bilinç kaybı, göz damlası vb belirtiler oldu mu??)

Bir akciğer filmi çektiren bile kanser olma riskin var. Dünya saglık örgütü ve Türkiye Atom Enerji Kurumu hastaların yıllık 5 ms' dan daha fazla radyasyon almasını önermiyor.
Çekilen film çekilmiş artık, zamanı geri döndüremezsin. Bundan sonrası için gereksiz filmler çekinme! MRda bile zararlı bir manyetik alan var..

Aynı zamanda dünya radyasyon yayıyor. Yani yaşadığımız yer bile alacağımız radyasyonu etkiliyor. Bazı yerlerin radyasyon yayma oranı diğerlerine göre daha yüksek...

Zararlarını azaltmak için bol bol yoğurt ve süt ürünleri tüketebilirsiniz..

Tomografi ve mr birbirinden çok farklı .Mr da radyasyon yok manyetik alan söz konusu ve bu manyetik alanın bilinen ispatlanmış bir zararı yok ( gebeler bile mecbur kaldığında cektirebiliyor)
Tomografi x işini ile çalışır yani radyasyon yayan bir cihazdır .Çekim yapılır yapılmaz vücutt bahsettiğiniz tarzda etki yapan bir durum söz konusu değildir .

Evet radyasyonun kanser yapıcı etkisi var( uzun vadede),ama yıllık bir kaç tomografi ya da röntgen cektirmekle kansere yakalanmaz insan .Radyoloji alanında çalışan ve yüksek dozda radyasyona maruz kalan calisanlar ne yapsın ? vitamin gibi gelene gidene film çekiliyor hem çalışan radyasyona maruz kalıyor hem hasta .

Kamu spotu gibi olacak ama radyasyon vitamin değildir .
Gerekmedikce kendinize çocuklarınıza film çektirmeyin ,illa cekilecekse kurşun önlük talep edin özellikle

Birdahami aslaaa :( ben cocuklarima oksuruk icin vs.. ilac bike icirmemek icin doktora direnen anneyim.. vcudun isine karisilizmaz die dusunurum hep ama bilmiodumki ben :(

300 kat radyasyon deniyorsa, küçük bir hesapla siz 2 tomografi üst üste çektirerek yaklaşık 240 birim radyasyon almışsınız. Ekteki charta göre bu Chernobil felaketinden etkilenenlerle neredeyse aynı :)

Tüö vücut ct scan 10 birim radyasyona maruz bırakıyor. Abartmayın, birşey olmaz.

Radyoloji uzmani bana bir temogrofi 20 akciger filmine dedi bunu gorevliye sordum isallah oyledir cihazin yeni oldugu ve az radyasyon oldugunu soyledi

Burda anlatılmak istenen şey sizin anladiginiz sey değil hanimefendi
Durum şu ki son yıllarda doktorlar performans ücreti için ekstra gerekli gereksiz röntgen,tomografi istemeye başladı. Misal başı ağrıyan bir hastaya tüm batın,el bileği isteyen doktorlar biliyorum. Bu hem hasta için sıkıntılı hem bizim için çünkü burda hastalığın dışındaki bölgeye para için radyasyon veriliyor. Heybet aslanoğlu üstü kapalı buna değindi,sizin bildiginiz anladiginiz şekilde değil. Tabiki gereksiz şekilde su gibi çekilmemeli,çünkü başta biz tehlikeye giriyoruz bu açıdan çok yakınıyoruz,kendisi de açıklamayı bu şekilde yapmış hakli olarak. Neticede radyasyon vitamin değil. Ama sizinkinde tabiki evham yapacağınız bir durum yok.

Ben öldüm o halde kızlar, üstüme toprak atabilirsiniz, helvam da bol tereyağlı ve fıstıklı olsun lütfen.

Zira son 1 senede 3 ilaçlı BT, 1 de Pet CT çektirdim. MR'ları saymadım bile. Daha bugün de Mamografi'm çekildi.

Beni gömün demiş miydim :)

Başlık sahibi arkadaşa not: Psikiyatri desteğine devam edin derim. Böyle geçmez hayat...

Basimin uzerine mutfak dolabim yuksek tepeden cam tencere kapagi dustu benim pskolojik belirtilerimde zaten ogurtu kusma flan bunun disinda bir belirti yoktu.. keske belirtilerin de boyle bir risk yok deseydi doktor emar olmazmi dedim olmaz dedi... 2 kez bu sebepten girdin 13 saat arayla daha onceki 2 de bas agrisi icindi malesef... cok uzgunum cokkk .. 4 cokmu fazla yaaaa
Acildeki doktorlar bu konuda genelde risk almazlar. Sonradan hastaya bişey olacagına biz bol bol çektirelim derler.. Bu biraz maalesef ki saglık politikamızla alakalı bir durum.. Acillerin gereksiz yorgunluğunu da unutmamak lazım.. Devlet hastanesinde ortalama bir acil doktoru günde 450 500 hastayı muayene ediyor.

4 bt çekimi ile yıllık dozu aştığınızı düşünmüyorum. Biz yıl boyu daimi radyasyon kaynağına yakın çalıştığımız halde ölçümlerimiz düşük çıkıyor. Hem acilde yeri geliyor bir trafik kazası geçiren hastaya, düşen bir çocuğa 6 7 çekim birden yapılıyor..

Biraz sakin olun bundan sonra mümkün olduğunca alanında uzman hocaların istemiyle ve olabildiğince az film çektirin.

Tomografi den ziyade röntgen çok zararlı. Vara yoğa çektirmemek lazım. Bir de stres hepsinden daha da zararlı. Günümüz koşullarında da kaçış yok. Dağda yaşamak lazım. Sıfır manyetik dalgalar için.

Tomografi den ziyade röntgen çok zararlı. Vara yoğa çektirmemek lazım. Bir de stres hepsinden daha da zararlı. Günümüz koşullarında da kaçış yok. Dağda yaşamak lazım. Sıfır manyetik dalgalar için.
Tomografi radyasyon açısından röntgene göre daha zararlıdır.

Doğaz radyasyon vardır. Topraktan, doğadan bize gelen radyasyon.. Bölgeden bölgeye değişiklik gösterir.

Cokta gerekli degildi ozamanlarda pskolojikti belirtiler tabiki ama ben beyin kanamasi geciriyorum die bi panik ve bilmiyordum tehlikesini ve 1 yil icinde 34 radyolag kanser ildu die haber okudum iyice panik oldum seyirmeler olmasaydi okumazdim nette neden die bakarken gordum bu tehlikeyi .. ve yine prf. Dr lara gore radyosyonun yuzde 30 u kaliyormus bedende ve bu birikim neden oluyormus offf offf
O seyirmeler emin olun psikolojik.vucut reaksiyonu tipki carpinti gibi.bende yasadim.dudaklarim goz kapaklarim seyiriyordu.ayrica sunu belirtiyim kanseri atlatmis insanlarin rutin kontrollerinde tomografi cekiliyor tarama icin.yani dusunceniz yanlis.psikiyatri dr.la tekrar gorusun lutfen

Tomografi radyasyon açısından röntgene göre daha zararlıdır.

Doğaz radyasyon vardır. Topraktan, doğadan bize gelen radyasyon.. Bölgeden bölgeye değişiklik gösterir.
Ben röntgen ışınları daha zararlı diye biliyorum ama bir daha araştırayım.
Topraktan geleni de takacak olursak sonu yok zaten. Kaldı ki bir araştırmaya göre zemin katta oturmayin bile denilmişti. Ben dağda derken wifi vs yı kastettim.

Ben röntgen ışınları daha zararlı diye biliyorum ama bir daha araştırayım.
Topraktan geleni de takacak olursak sonu yok zaten. Kaldı ki bir araştırmaya göre zemin katta oturmayin bile denilmişti. Ben dağda derken wifi vs yı kastettim.
Röntgen ve tomografide x ışınları kullanılır. Ekmeği düşünün; röntgen ekmeğe bir kere bakmanız gibidir, yani bir çekim yapılır. Tomografi ise bölgesine göre değişmekle beraber ortalama 100-200 arası dilimlemeniz gibidir. Her dilimi bir çekim olarak düşünebilirsiniz. Yani röntgende 0,03 sn radyasyon alırken, dedektör sayısına göre değişken olmakla beraber tomografide 10 15 sn radyasyon alırsınız.

Tomografi ve röntgen cihazları x işini ile çalışır yani radyasyon ile .Hatta tomodaki her bir kesit yaklaşık 50 akciğer rontgenine eşit (rakam konusunda tam emin değilim ama yüksek bir rakam onu biliyorum )

Arkadaslar 2 kez ardarda gecmistede 2 beyin tomogrofisi gecmisim var.. bilmiyordum tehlikesini ozamanlar toplam 4 yani ve son 2 den sonra vcudumda seyirmeler oluyor bu seyirmeler yanetkimi die bakarken kanser yanilecegini okudum pskolojik tedaviye bile basladim bu yuzden ama cok uzgunum cektirmem illaki sartta gegildi :KK43: zestat 30mg. Antidepresyan iciyorum ama cokta iyi gelmedi baska ilac d3nemelimiyim pskiyatri zaman diyor kotuyum bedenimde birdunya sikayet oluyor bu sitresten 4 tomogrogi yaaaaaa :KK43:
Gelişmiş dünya ülkelerinin bir çoğunda tomografi yasaklanıyor arkadaşlar. Nedeni ise ( çekilen bölgeye göre değişiklik gösterebilir) bir tomografi çekiminin yaklaşık 50 ve üzeri röntgen çekimine denk gelmesi. Alınan radyasyonu siz hesaplayın artık... Bizim ülkemizde röntgen , tomografi vs. çekmeye ve çektirmeye bayılan bir güruh var malesef.

Ben öldüm o halde kızlar, üstüme toprak atabilirsiniz, helvam da bol tereyağlı ve fıstıklı olsun lütfen.

Zira son 1 senede 3 ilaçlı BT, 1 de Pet CT çektirdim. MR'ları saymadım bile. Daha bugün de Mamografi'm çekildi.

Beni gömün demiş miydim :)

Başlık sahibi arkadaşa not: Psikiyatri desteğine devam edin derim. Böyle geçmez hayat...
Cok gecmis olsun ortada hastalik supesi o

Cok gecmis olsun ortada hastalik supesi olsa neyse benimki bosubosuna kizdigim o cnm oglumda kaza gecurdi iki kez ardarda tomogrofiye girdi ama onun zorunluydu benimki panik yuzunden jeske doktorda panik atak dedigimde evet ondan gerek yok deyip cekmeseydi

Acildeki doktorlar bu konuda genelde risk almazlar. Sonradan hastaya bişey olacagına biz bol bol çektirelim derler.. Bu biraz maalesef ki saglık politikamızla alakalı bir durum.. Acillerin gereksiz yorgunluğunu da unutmamak lazım.. Devlet hastanesinde ortalama bir acil doktoru günde 450 500 hastayı muayene ediyor.

4 bt çekimi ile yıllık dozu aştığınızı düşünmüyorum. Biz yıl boyu daimi radyasyon kaynağına yakın çalıştığımız halde ölçümlerimiz düşük çıkıyor. Hem acilde yeri geliyor bir trafik kazası geçiren hastaya, düşen bir çocuğa 6 7 çekim birden yapılıyor..

Biraz sakin olun bundan sonra mümkün olduğunca alanında uzman hocaların istemiyle ve olabildiğince az film çektirin.

Back
X