Gördüğüm kadarıyla çok bilmişlikte değişen birşey yok. İşi yapanlar yorum yapmış, onlara da karşı gelmişsin.
Ne istiyorsun? Evet birgün kanser olabilirsin, burada yakınları ya da kendisi kanser hastalığı yaşamış çok insan vardır, nedir bu dünyada bir ve ilk kez senin başına gelecek gibi tavırlar? Biraz kendine gel.
İlgi istiyorsan herkes ilgilenmiş seninle. Tedavine devam et bence, psikolojik rahatsızlıklar dışında bir risk taşıdığını düşünmüyorum 4 tanecik tomografi ile...
KANSER VAKALARI ARTAR'
Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRADDER) Başkanı Heybet Aslanoğlu, önlem alınmaması durumunda yakın zamanda kanser vakalarının artacağına dikkat çekerek "Bir akciğer tomografisinde alınan radyasyon dozu yaklaşık 300 akciğer filmine eşittir. Gereksiz yere tomografi çekilen hastalar (özellikle çocuklar) kanser riski ile karşı karşıya kalıyor. Önlem alınmazsa yakın zamanda kanser vakaları artacak ve radyoloji üniteleri faciaya dönüşecek" uyarısında bulundu.
Aslanoğlu, radyasyon uygulamasının kesinlikle hekim kararıyla ve fayda-zarar değerlendirmesiyle yapılması gerektiğini söyledi.
Malesef:c
iyide o zaman yolda yürümek de senin için büyük tehlike.sonuçta karşıdan karşıya geçerken ölme ihtimalin yüzde 80'den fazla.yani bunun için kendini suçlamak fazla mantıksız.psikiyatrik tedavini kesinlikle aksatma hatta daha iyi birine gidebilirsen daha iyi.Evet biliyorum radyasyon yuzde 2 3 kanser yaparken stres yuzde 30 yazan uzanmanlar var ben ilaca bile karsiyken hayatimizda neden boyke sagligi bozabilecek seyi risk aldim die kzyorum hep cok bilmislikten malesef offf
300 kat radyasyon deniyorsa, küçük bir hesapla siz 2 tomografi üst üste çektirerek yaklaşık 240 birim radyasyon almışsınız. Ekteki charta göre bu Chernobil felaketinden etkilenenlerle neredeyse aynı :)
Tüö vücut ct scan 10 birim radyasyona maruz bırakıyor. Abartmayın, birşey olmaz.
iyide o zaman yolda yürümek de senin için büyük tehlike.sonuçta karşıdan karşıya geçerken ölme ihtimalin yüzde 80'den fazla.yani bunun için kendini suçlamak fazla mantıksız.psikiyatrik tedavini kesinlikle aksatma hatta daha iyi birine gidebilirsen daha iyi.
Ayy meslektaşız sanırımİlk mesajımda bahsettiğim yer kayseri idi zaten,sebebini de acikladim. Bunun sizinle alakalı bir durumu yok,bu bizleri ilgilendiriyor çünkü en ufak ihmal ve sızıntı da baş tehlikede olan biziz. Bu kadar evham yapacağınız bir durum yok hanimefendi saatlerdir size bunu anlatmaya çalışıyorum
aaa öyle miymisAyy meslektaşız sanırım
Konu sahibi bizim bölümde çalışsan naparsın acaba. Bişey olsa ilk bize Olur. İçiniz rahat olsun. Ama yine de bundan sonra daha temkinli davranın her başınız ağrıdığında tomografi çektirmeyin
Burda anlatılmak istenen şey sizin anladiginiz sey değil hanimefendiKANSER VAKALARI ARTAR'
Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRADDER) Başkanı Heybet Aslanoğlu, önlem alınmaması durumunda yakın zamanda kanser vakalarının artacağına dikkat çekerek "Bir akciğer tomografisinde alınan radyasyon dozu yaklaşık 300 akciğer filmine eşittir. Gereksiz yere tomografi çekilen hastalar (özellikle çocuklar) kanser riski ile karşı karşıya kalıyor. Önlem alınmazsa yakın zamanda kanser vakaları artacak ve radyoloji üniteleri faciaya dönüşecek" uyarısında bulundu.
Aslanoğlu, radyasyon uygulamasının kesinlikle hekim kararıyla ve fayda-zarar değerlendirmesiyle yapılması gerektiğini söyledi.
Malesef:c
Ayy meslektaşız sanırım
Konu sahibi bizim bölümde çalışsan naparsın acaba. Bişey olsa ilk bize Olur. İçiniz rahat olsun. Ama yine de bundan sonra daha temkinli davranın her başınız ağrıdığında tomografi çektirmeyin
Radyoloji teknikeriyim ve daimi radyasyonlu alanda çalışıyorum..
Anamnez in ilk yorumuna katılıyorum. Devamlı kendine hastalık mı üretiyorsun? Yoksa gerekli bir şüphe ile mi çekiliyor bu çekimler? Beyin kanamasından süphelendiğini söylemişsin ama bunun belirtileri var mıydı ( düşme, çarpma vb oldu mu? Kusma, bilinç kaybı, göz damlası vb belirtiler oldu mu??)
Bir akciğer filmi çektiren bile kanser olma riskin var. Dünya saglık örgütü ve Türkiye Atom Enerji Kurumu hastaların yıllık 5 ms' dan daha fazla radyasyon almasını önermiyor.
Çekilen film çekilmiş artık, zamanı geri döndüremezsin. Bundan sonrası için gereksiz filmler çekinme! MRda bile zararlı bir manyetik alan var..
Aynı zamanda dünya radyasyon yayıyor. Yani yaşadığımız yer bile alacağımız radyasyonu etkiliyor. Bazı yerlerin radyasyon yayma oranı diğerlerine göre daha yüksek...
Zararlarını azaltmak için bol bol yoğurt ve süt ürünleri tüketebilirsiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?